"Skijaš"]
A ako ne budu, imaće ga SDA i Radončić, što opet ne igra ulogu ako ih se ne može staviti pod isti kišobran. To je jedina nada Čoviću, da se Izetbegović i Radončić nekako pomire, podjele bošnjački tal a njemu prepuste hrvatski. Međutim, kao što vidimo, šanse za to su jako slabe ili nikakve. Znači ili SDA ili Radončić, a to onda podrazumjeva ulazak ili SDP-a ili Komšića koji neće prihvatiti Čovićeve uslove.
Puno tih ''ako''. Ti stvarno misliš da će Komšić biti u poziciji da nešto ''odlučuje''. Mada, iskreno vjerujem da će se pitati kod sklapanja vlasti u KS, možda i u TZ, što je na kraju krajeva uopće i nebitno.
Meni se čini da ipak da tu nema više onog potencijala. SDA će biti prejaka i moći će birati partnera na bošnjačkoj strani koji joj više ponudi.
HDZ nije u entitetskoj vladi, nema ga se šta izbacivati iz vlade u kojoj nije.
Očito nisi shvatio što te pitam. Ako si primjetio, pričamo o razdoblju nakon jesenjih izbora, i tada svi polaze s istih pozicija (osim naravno tehničke vlade)
Što se tiče državne, SDS-ovci već godinama reže na Dodika zbog njegovog prijateljevanja sa Čovićem a prema većini prognoza, Dodikov utjecaj na sljedećim izborima slabi.
I što ako slabi? Je li to dovoljno da RS izađe u susret Komšiću (ili tko već bude taj pijun) kod pravljenja neke kombinatorike?
Ja inače mislim da se odustalo od te kombinatorike, i da ona postoji u još u samo par glava na forumu. Bili bi potpuni politički naivci. Doduše, ima i razmišljanja da se pokuša nastaviti s tom praksom, tj. da se i domaća i strana javnost ''privikne'' na tu anomaliju i da to postane sasvim uobičajena, normalna pojava, pa onda goni dalje rahat patnju i usput kukaj na vječite separatiste i neprijatelje države.
Bit će interesantna ova postizborna jesen.