Hmmm, ocito si potpuno pogresno shvatio film. Kusturica i Sidran uopce nisu imali na umu da prikazuju (ili jos gore da velicaju) nemoral. Ono malo pozitivnosti u tom filmu sija u moru ruznih stvari (opcoj bijedi, nepravdi, nasilju itd.). To sto su takve stvari prikazane u filmu ne znaci i da se velicaju. Ustvari, sta su to trebali Kusturica i Sidran da naprave - jos jedan ljubavni vikend film?? Drug moj, ovaj film smatraju jednim od najboljih u evropskoj kinematografiji. Ne bez razloga, pogledaj ga jos jednomred01 wrote:Ja osobno sam odgledao samo Doli Bel i bilo je dosta za sva vremena , sva ostala sabrana djela ove moralne nakaze sam gledao u isječcima jer ista djela vređaju bar meni normalne ljudske vrijednosti , i glorifikuju moralnu i ljudsku izopačenost, primitivizam, nasilje i što sve ne... Nije ni čudno obzirom na psihološki profil mećavnika....
Koga je to Emir K. izdao
-
Bušman
#101 Re: Koga je to Emir K. izdao
- suncica24
#102 Re: Koga je to Emir K. izdao
Cuj, raspravljas s nekim ko je pogledao samo jedan film i na osnovu toga donio zakljucke o cijelom opusu rediteljaBušman wrote:Hmmm, ocito si potpuno pogresno shvatio film. Kusturica i Sidran uopce nisu imali na umu da prikazuju (ili jos gore da velicaju) nemoral. Ono malo pozitivnosti u tom filmu sija u moru ruznih stvari (opcoj bijedi, nepravdi, nasilju itd.). To sto su takve stvari prikazane u filmu ne znaci i da se velicaju. Ustvari, sta su to trebali Kusturica i Sidran da naprave - jos jedan ljubavni vikend film?? Drug moj, ovaj film smatraju jednim od najboljih u evropskoj kinematografiji. Ne bez razloga, pogledaj ga jos jednomred01 wrote:Ja osobno sam odgledao samo Doli Bel i bilo je dosta za sva vremena , sva ostala sabrana djela ove moralne nakaze sam gledao u isječcima jer ista djela vređaju bar meni normalne ljudske vrijednosti , i glorifikuju moralnu i ljudsku izopačenost, primitivizam, nasilje i što sve ne... Nije ni čudno obzirom na psihološki profil mećavnika....
PS: Na jednu stranu rediteljski opus, a na drugu ljudski.
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
#103 Re: Koga je to Emir K. izdao
Ne da ga treba pogledati jos jednom, .... ne treba ga pogledati vise nikada, jer .... on ocito ne moze shvatiti koliko je taj kultni film vjerno oslikao i docarao Sarajevo tih godina, naseg pipanja ovoga svijeta.Bušman wrote:Hmmm, ocito si potpuno pogresno shvatio film. Kusturica i Sidran uopce nisu imali na umu da prikazuju (ili jos gore da velicaju) nemoral. Ono malo pozitivnosti u tom filmu sija u moru ruznih stvari (opcoj bijedi, nepravdi, nasilju itd.). To sto su takve stvari prikazane u filmu ne znaci i da se velicaju. Ustvari, sta su to trebali Kusturica i Sidran da naprave - jos jedan ljubavni vikend film?? Drug moj, ovaj film smatraju jednim od najboljih u evropskoj kinematografiji. Ne bez razloga, pogledaj ga jos jednomred01 wrote:Ja osobno sam odgledao samo Doli Bel i bilo je dosta za sva vremena , sva ostala sabrana djela ove moralne nakaze sam gledao u isječcima jer ista djela vređaju bar meni normalne ljudske vrijednosti , i glorifikuju moralnu i ljudsku izopačenost, primitivizam, nasilje i što sve ne... Nije ni čudno obzirom na psihološki profil mećavnika....
Ocito, ... to nije bio njegov svijet.
- Chisum
#104 Re: Koga je to Emir K. izdao
Ja mislim da ovu temu treba sto prije zatvoriti.
O crvu se na ovom forumu pisalo bezbroj puta... nema potrebe prolaziti kroz sve to jos jednom... Sve je davno receno.
O crvu se na ovom forumu pisalo bezbroj puta... nema potrebe prolaziti kroz sve to jos jednom... Sve je davno receno.
-
Ukosheni
#105 Re: Koga je to Emir K. izdao
Pa ko je onda referentan, a da je i pre rata bio referentan?The Silent Man wrote:Ova nesretna opsesija Sarajeva prema Kusturici je više patetična![]()
Ne kontam stvarno zašto svakom prilikom se mora pokazivati koliko je on bitan i toliko mu pažnje posvećivati...
Jel to ona tipična psihologija da želiš onog ko te odbija , ili neki neprežaljeni međunacionalni "šuk" karakterističan za sve slučajeve konvertiranja ? ko će u suštinu problema ući...
uglavnom ...ovako jednostavn skidate tegove sa tasa Sarajeva na tas Kusturice , pumpate ga u astronomske mitske proporcije![]()
why wouldn"t you all have a nice cup of shut a fuck up?
Bregovic? Evo ga u BGD. Haris Dzinovic. Ovde. Nele Karajlic? Tu je, Kustin ortak. Zdravko Colic? I on.... i tako dalje.
Prakticno svi ljudi po kojima je grad bio prepoznatljiv je otisla, i tu nema nista cudno.
Primecujem da je u nedostatku originalnih likova doslo do regrutovanja i aktiviranja ekipe sa klupe, pa vam je danas verovatno glavni Dino Merlin ili vec ko. Sa kim i sa cim da bude opsednuto Sarajevo?
Uostalom sam Kusta kaze da je Kusta vs. Sarajevo slucaj neuzvracene ljubavi. Ljubav i opsesija i patetika idu ruku pod ruku.
-
cunga lunga
#106 Re: Koga je to Emir K. izdao
Opasno tanak sexualni zivot na ovoj temi....
- Chisum
#107 Re: Koga je to Emir K. izdao
Majmune, o Sarajevu znas onoliko koliko ti je zvaljo otpjevao u onih par pjesmica i to je to. Prodji se ovog foruma i drkaj negdje drugo.Ukosheni wrote:Pa ko je onda referentan, a da je i pre rata bio referentan?The Silent Man wrote:Ova nesretna opsesija Sarajeva prema Kusturici je više patetična![]()
Ne kontam stvarno zašto svakom prilikom se mora pokazivati koliko je on bitan i toliko mu pažnje posvećivati...
Jel to ona tipična psihologija da želiš onog ko te odbija , ili neki neprežaljeni međunacionalni "šuk" karakterističan za sve slučajeve konvertiranja ? ko će u suštinu problema ući...
uglavnom ...ovako jednostavn skidate tegove sa tasa Sarajeva na tas Kusturice , pumpate ga u astronomske mitske proporcije![]()
Bregovic? Evo ga u BGD. Haris Dzinovic. Ovde. Nele Karajlic? Tu je, Kustin ortak. Zdravko Colic? I on.... i tako dalje.
Prakticno svi ljudi po kojima je grad bio prepoznatljiv je otisla, i tu nema nista cudno.
Primecujem da je u nedostatku originalnih likova doslo do regrutovanja i aktiviranja ekipe sa klupe, pa vam je danas verovatno glavni Dino Merlin ili vec ko. Sa kim i sa cim da bude opsednuto Sarajevo?
Uostalom sam Kusta kaze da je Kusta vs. Sarajevo slucaj neuzvracene ljubavi. Ljubav i opsesija i patetika idu ruku pod ruku.
Jebo vas i Kusta i Nele.
Haris Dzinovic mi referentan... i Nele...
Ima li sta gore nego kada ti majmuncina sa strane dodje pametovati i dijeliti savjete i objasnjavati ko si, sta si, gdje si... i ko ti je "referentan"...
Last edited by Chisum on 08/11/2010 00:19, edited 3 times in total.
- no_pasaran
#108 Re: Koga je to Emir K. izdao
Izdao je mene.bosanski wrote:Frapirala me je rečenica Bakira Izetbegovića data u intervjuu za TV1 (Senadov dnevnik), gdje je rekao da je Emir Kusturica izdajica jer je u toku dešavanja u BiH "kad su paljene džamije itd.." prešao na srpsku vjeru.
Meni kao bosanskom muslimanu zaista ne smeta ako je neko prešao na neku drugu vjeru (kolosjek) dapače drago mi je jer je neko na ovaj ili onaj način pronašao Put. Ne bih polemisao o Emiru Kusturici i koga je on i ako je izdao nego o očitom kršenju ljudskog prava svakog čovjeka u ovom slučaju je pravo na vjeru (pa makar i srpsku OMG(valjda narod zna) ) od strane Bakira I., budućeg mog predsjednika
![]()
Vaše mišljenje ?
Ne zbog vjere, neka mu je sretno sa njom. Nego zbog fašizma kojim se ponosi i koji u zvjezde kuje.
-
Ukosheni
#109 Re: Koga je to Emir K. izdao
Kakav sastav ekipe sa ovog foruma. Ovde izgleda ko pljuje dalje, a psuje socnije dobija vece postovanje.Chisum wrote:Majmune, o Sarajevu znas onoliko koliko ti je zvaljo otpjevao u onih par pjesmica i to je to. Prodji se ovog foruma i drkaj negdje drugo.Ukosheni wrote:Pa ko je onda referentan, a da je i pre rata bio referentan?The Silent Man wrote:Ova nesretna opsesija Sarajeva prema Kusturici je više patetična![]()
Jebo vas i Kusta i Nele.
HAris Dzinovic mi referentan... i Nele...
Ne znam koji si vec po redu. Zapamtio sa forumasa "nosara". Taj je ipak sampion.
Sto se tice Sarajeva i znanja o njemu, zavisno od toga koliko imas godina, mogao si da uopste ni ne upoznas Sarajevo pre rata. Na sta se onda pozivas? Muzicki pravac Dina Merlina? A ako imas vise godina, a clan si tima "Sarajevo-x forum", onda si opet isfiltriran po gore spomenutim kriterijumima psovanja, tako da se i tu skoro pa automatski diskvalifikujes u smislu znanja.
- haubica_i_to_teshka
#110 Re: Koga je to Emir K. izdao
@nakosheni, idi, vidi HIN, kol/o HIN ima HIN... (ako skontashUkosheni wrote:Pa ko je onda referentan, a da je i pre rata bio referentan?The Silent Man wrote:Ova nesretna opsesija Sarajeva prema Kusturici je više patetična![]()
"...miris sa Igmana dushu mi opija u SNOVIMA.."
p.s. nisi ti "devete" vidio ocima.
nego shta ima preko bare u hladnim krajevima ?
- Chisum
#111 Re: Koga je to Emir K. izdao
Kliknes na profil, otvoris ga... preletis teme na kojim pisem... nadjes Dinu Merlina, Neleta i Dzinovica u mojim postovima... saberes, oduzmes... I eto ga.Ukosheni wrote:
Kakav sastav ekipe sa ovog foruma. Ovde izgleda ko pljuje dalje, a psuje socnije dobija vece postovanje.
Ne znam koji si vec po redu. Zapamtio sa forumasa "nosara". Taj je ipak sampion.
Sto se tice Sarajeva i znanja o njemu, zavisno od toga koliko imas godina, mogao si da uopste ni ne upoznas Sarajevo pre rata. Na sta se onda pozivas? Muzicki pravac Dina Merlina? A ako imas vise godina, a clan si tima "Sarajevo-x forum", onda si opet isfiltriran po gore spomenutim kriterijumima psovanja, tako da se i tu skoro pa automatski diskvalifikujes u smislu znanja.
Vidis kada sam i sa kim zivio u ovom gradu, ko su mi bili idoli, sa kim sam hodao i druzio se... Procitas nesto sto ne znas o ovom gadu, o kojem bi ti, majmune, da mi danas drzis lekcije.
Kad sjednes s onim chobanima s Pala koji vam se po Srbiji prodaju kao Sarajlije, onda raspredaj o meni i onome sto je moj grad bio i sto jeste... kao Nele devedesetih... kada je postajao lik iz sopstvenog skeca...
Mojne meni, svega ti. Nasmijavas me.
-
Ukosheni
#112 Re: Koga je to Emir K. izdao
Kako 1 covek u jednom potezu moze sve promasiti, a ne dotaknuti se Kuste?haubica_i_to_teshka wrote: @nakosheni, idi, vidi HIN, kol/o HIN ima HIN... (ako skontash)
3 puta zamenica, zelja za cinjenjem. Dubina, ali deklarativno... i pogresnom coveku.
Sto se tice Devete, ne znam sta znas o njoj, ali evo dobro ako ti kazes. Mogu ti izbrbljati da sam generacija sa Vukom Jeremicem, a zajedno smo isli na takmicenja iz fizike i u Petnicu, a i na casove u MG. Malo zabave
- BiH-x
#113 Re: Koga je to Emir K. izdao
A jesi li se ikad pitao sta li su oni (Kusturica, Bregovcic, Nele, Colic) napravili poslije Sarajeva?Ukosheni wrote:Pa ko je onda referentan, a da je i pre rata bio referentan?
Da ilustriram:
Sarajevski Emir Kusturica:
Sumadijski Nemanja Kusturica
Sarajevski Cola
Beogradski Cola
Sarajevski Nele:
Beogradski Nele:

Sarajevski Brega
Beogradski Brega:
- haubica_i_to_teshka
#114 Re: Koga je to Emir K. izdao
Ukosheni wrote:Kako 1 covek u jednom potezu moze sve promasiti, a ne dotaknuti se Kuste?haubica_i_to_teshka wrote: @nakosheni, idi, vidi HIN, kol/o HIN ima HIN... (ako skontash)
3 puta zamenica, zelja za cinjenjem. Dubina, ali deklarativno... i pogresnom coveku.
Sto se tice Devete, ne znam sta znas o njoj, ali evo dobro ako ti kazes. Mogu ti izbrbljati da sam generacija sa Vukom Jeremicem, a zajedno smo isli na takmicenja iz fizike i u Petnicu, a i na casove u MG. Malo zabave
Prvo, nisi skont'o...
Jedino mozesh "brbljat"... znash kome
a s' pokojnim Dzindzicem si tenis igr'o...
- NightSkyWalker
#115 Re: Koga je to Emir K. izdao
Nemanja je izdao sebe, moral, ljudskost, i dostajnstvo.
Nas nije izdao jer nama nikada nista nije dugovao. Ko je Emir?
Nas nije izdao jer nama nikada nista nije dugovao. Ko je Emir?
-
Ukosheni
#116 Re: Koga je to Emir K. izdao
Daj ne bacaj se po sobi i kroz prozor. Kakvo iscitavanje tvojih postova? Ako treba da ih citam onda mozda i jesi sposoban da uopste protumais sta je Kusta govorio, a i sad govori o svom identitetu (pazi, svom...!). Ali opte, i onda psujes, bljujes, odvratno.Chisum wrote: Kliknes na profil, otvoris ga... preletis teme na kojim pisem... nadjes Dinu Merlina, Neleta i Dzinovica u mojim postovima... saberes, oduzmes... I eto ga.
Vidis kada sam i sa kim zivio u ovom gradu, ko su mi bili idoli, sa kim sam hodao i druzio se... Procitas nesto sto ne znas o ovom gadu, o kojem bi ti, majmune, da mi danas drzis lekcije.
Kad sjednes s onim chobanima s Pala koji vam se po Srbiji prodaju kao Sarajlije, onda raspredaj o meni i onome sto je moj grad bio i sto jeste... kao Nele devedesetih... kada je postajao lik iz sopstvenog skeca...
Sto se tice Pala, u pravu si, desi se da s nekima iz Pala igram fudbalicu (i Sarajeva, i Zenice, i td.), ali nisam primetio da imaju krizu idntiteta ili kompleks porekla. Dok ti kazes da imaju, sve sa "majmune".
Da li covek treba da bude rodjen u nekom gradu pa da bude dovoljno inteligentan da prepozna cinjenicu da u tom mestu vise ne zive njegovi raniji, stanovnici, a oni koji su ostali su ljudi drugaijih karakteristika nego pre 20 godina? Pitanje je neverovatno slozeno.
- haubica_i_to_teshka
#117 Re: Koga je to Emir K. izdao
@nakosheni, de mi jos malo pricaj o "devetoj"
... s' Cedom si predvodio demonstracije...
a Djilas ti je urucio "zlatni kljuc" beograda
p.s. postajesh mi "interesantan"
... s' Cedom si predvodio demonstracije...
a Djilas ti je urucio "zlatni kljuc" beograda
- Chisum
#118 Re: Koga je to Emir K. izdao
Evo zasto su ove teme meni odvratne... Ne radi Kuste... za razliku od ovih raznih misheva koji se javljaju, ima nas koji smo rasli i odrastali zajedno sa raznim Kustama i Karajlicima, pa znamo o kome se radi... Takvih je hodalo ovim gradom koliko hocete.
Ono sto meni smeta, da ne kazem - ono sto me u isto vrijeme i nasmije, ali zavrsi sa mucninom u stomaku - jesu ovi razni seljacici iz Rudog, Kalovitih Brda i Han Pijeska koji pozele, valjda nakon onih Neletovih baljenja po malim ekranima, da nam pricaju o Sarajevu, o tome kako smo postali ovakvi ili onakvi, a, eto oni satro znaju, bili smo nesto sasvim drugacije.
... Plus poneki nadobudni mish sa druge strane Drine ciju, narocito ako je iz Beograda, opsjednutost Zvaljom i ekipom nikada nisam kontao.
Ono sto meni smeta, da ne kazem - ono sto me u isto vrijeme i nasmije, ali zavrsi sa mucninom u stomaku - jesu ovi razni seljacici iz Rudog, Kalovitih Brda i Han Pijeska koji pozele, valjda nakon onih Neletovih baljenja po malim ekranima, da nam pricaju o Sarajevu, o tome kako smo postali ovakvi ili onakvi, a, eto oni satro znaju, bili smo nesto sasvim drugacije.
-
Ukosheni
#119 Re: Koga je to Emir K. izdao
Odlicno pitanje. Da, ruku na srce ne bas zapitao, jer pitanje ipak ima konotaciju neke dileme, trazi odgovor i slicno... ali uporedio da.BiH-x wrote:A jesi li se ikad pitao sta li su oni (Kusturica, Bregovcic, Nele, Colic) napravili poslije Sarajeva?Ukosheni wrote:Pa ko je onda referentan, a da je i pre rata bio referentan?
Da ilustriram:
Sarajevski Emir Kusturica:
Nastavili su nesto da rade. Toliko ocigledna cinjenica da je bespredmetno raspravljati. Ruku na srce, ti sugerises nekakav svoj ukus i estetiku u pokusaju, ali zaboravljas da je to izbor ove ekipe sto odlicno psuje. Danasnje politicko Sarajevo je ekstremno introvertna sredina koja prvo mora da skoci pa da kaze hop. Ako si do jue imao idole, a od danas ne valjaju, kao si u roku odmah dosao u poziciju iznad da ocenjujes idole?!
U medjuvremenu vas "skok" je svadjanje da Karajlic "nema pavo" na ime Zabranjeno pusenje.
- Bosnolog
#120 Re: Koga je to Emir K. izdao
Ukosheni wrote:Daj ne bacaj se po sobi i kroz prozor. Kakvo iscitavanje tvojih postova? Ako treba da ih citam onda mozda i jesi sposoban da uopste protumais sta je Kusta govorio, a i sad govori o svom identitetu (pazi, svom...!). Ali opte, i onda psujes, bljujes, odvratno.Chisum wrote: Kliknes na profil, otvoris ga... preletis teme na kojim pisem... nadjes Dinu Merlina, Neleta i Dzinovica u mojim postovima... saberes, oduzmes... I eto ga.
Sto se tice Pala, u pravu si, desi se da s nekima iz Pala igram fudbalicu (i Sarajeva, i Zenice, i td.), ali nisam primetio da imaju krizu idntiteta ili kompleks porekla. Dok ti kazes da imaju, sve sa "majmune".
Da li covek treba da bude rodjen u nekom gradu pa da bude dovoljno inteligentan da prepozna cinjenicu da u tom mestu vise ne zive njegovi raniji, stanovnici, a oni koji su ostali su ljudi drugaijih karakteristika nego pre 20 godina? Pitanje je neverovatno slozeno.
- Chisum
#121 Re: Koga je to Emir K. izdao
Bacanje po sobi?!Ukosheni wrote:Daj ne bacaj se po sobi i kroz prozor. Kakvo iscitavanje tvojih postova? Ako treba da ih citam onda mozda i jesi sposoban da uopste protumais sta je Kusta govorio, a i sad govori o svom identitetu (pazi, svom...!). Ali opte, i onda psujes, bljujes, odvratno.Chisum wrote: Kliknes na profil, otvoris ga... preletis teme na kojim pisem... nadjes Dinu Merlina, Neleta i Dzinovica u mojim postovima... saberes, oduzmes... I eto ga.
Razgovor o Sarajevu, sa tobom, nesto je jako plitko i jako dosadno.
Ima na ovom forumu raje s kojom je milina pretresati price iz proslosti, sjetiti se nekadasnjeg Sarajeva, njegovih stanovnika... ti definitivno tu ne pripadas.
-
Ukosheni
#122 Re: Koga je to Emir K. izdao
Stvarno si zabavan, moram da kazem. Mozes jos ponesto d probas ako hoces, dobro dosao si,haubica_i_to_teshka wrote:@nakosheni, de mi jos malo pricaj o "devetoj"![]()
... s' Cedom si predvodio demonstracije...![]()
a Djilas ti je urucio "zlatni kljuc" beograda![]()
-
Ukosheni
#123 Re: Koga je to Emir K. izdao
Ne pretendujem da do kraja protumacim tvoj senzibilitet (mada dobro psujes), a nije meni ni previse zabavno pricati o Gradu, samom po sebi, ali u temi o Kusti ti se (ne ja) branis da ti je ugrozen ekskluzivno pravo na shvatanje Sarajeva. Ja ga ne znam, ali ipak znam da je vrlo diskutabilno ima li starog Sarajeva vise u Kanadi i Beograd\u ili u Sarajevu u kom ti zivis.Chisum wrote:Bacanje po sobi?!Ukosheni wrote:Daj ne bacaj se po sobi i kroz prozor. Kakvo iscitavanje tvojih postova? Ako treba da ih citam onda mozda i jesi sposoban da uopste protumais sta je Kusta govorio, a i sad govori o svom identitetu (pazi, svom...!). Ali opte, i onda psujes, bljujes, odvratno.Chisum wrote: Kliknes na profil, otvoris ga... preletis teme na kojim pisem... nadjes Dinu Merlina, Neleta i Dzinovica u mojim postovima... saberes, oduzmes... I eto ga.
Razgovor o Sarajevu, sa tobom, nesto je jako plitko i jako dosadno.
Ima na ovom forumu raje s kojom je milina pretresati price iz proslosti, sjetiti se nekadasnjeg Sarajeva, njegovih stanovnika... ti definitivno tu ne pripadas.
-
pemanapemani
#124 Re: Koga je to Emir K. izdao
Chisum wrote:Evo zasto su ove teme meni odvratne... Ne radi Kuste... za razliku od ovih raznih misheva koji se javljaju, ima nas koji smo rasli i odrastali zajedno sa raznim Kustama i Karajlicima, pa znamo o kome se radi... Takvih je hodalo ovim gradom koliko hocete.
Ono sto meni smeta, da ne kazem - ono sto me u isto vrijeme i nasmije, ali zavrsi sa mucninom u stomaku - jesu ovi razni seljacici iz Rudog, Kalovitih Brda i Han Pijeska koji pozele, valjda nakon onih Neletovih baljenja po malim ekranima, da nam pricaju o Sarajevu, o tome kako smo postali ovakvi ili onakvi, a, eto oni satro znaju, bili smo nesto sasvim drugacije.... Plus poneki nadobudni mish sa druge strane Drine ciju, narocito ako je iz Beograda, opsjednutost Zvaljom i ekipom nikada nisam kontao.
- haubica_i_to_teshka
#125 Re: Koga je to Emir K. izdao
Naravno, sluzish mi za razonodu i razbibriguUkosheni wrote:Stvarno si zabavan, moram da kazem. Mozes jos ponesto d probas ako hoces, dobro dosao si,haubica_i_to_teshka wrote:@nakosheni, de mi jos malo pricaj o "devetoj"![]()
... s' Cedom si predvodio demonstracije...![]()
a Djilas ti je urucio "zlatni kljuc" beograda![]()
bar provjeri neke stvari, jer i Pokojni Dzindzic, Jova i Djilas su se sholovali u "devetoj"
p.s.moj dedo je "jalijash" (rodjeni) i moja majka je rodjena na Dorcolu...pola moje familije je u Bg (ocima vas ne mogu gledati)