kockica_kockica wrote:Kantonalni Sud je ovaj put napravio totalno nebuloznu presudu... isto da je kod mene u stanu u sobi neko stanovao i tu bio prijavljen, i sad preko suda trazi pola mog stana jer ima papir da je tu stanovao prije, a stan uknjizen na moje ime.... Kako moze necije vlasnistvo dati u posjed drugoj osobi, ako ta osoba uopce nema uknjizenu nekretninu na svoje ime.... necu uopce govoriti o tome kako su Fadil S. i njegova Emina S. dosli da zive u taj stan i iz kojih pobuda...
Drzava nam je FUJ FUJ FUJ...
A o tome kakvi smo govore i postovi odredjenih persona ovdje...
Pipiju i jos pojedinim skidam kapu....
kockice, padaš kao i svi koji se u svojim javljanjima pozivaju na izjave kardinala i hrvatskih novinara
poenta je u tome da smo svi pred zakonom jednaki
ovo je izjavio zamjenik gradonačelnika "Ne komentirajući presudu, želim reći da sve što je zakonito ne mora uvijek biti pravedno. Mislim da je moguće naći rješenje koje će pokazati kako u Sarajevu nije važno ko si i šta si, da nema podjele na velike i male, da smo svi isti i da za sve važi zakon, ali i da ima pravde koju kao ljudi svi doživljavamo na isti način." i još je srao o multietničnosti sarajeva
znači kad je u pitanju uzoriti, svi "doživljavamo pravdu na isti način", za sve ostalo (ili još bolje ostale), za koje vrijedi samo zakon, bez pravde, tu je ... MASTER CARD
šta hoće reći, da bi mi bili multietnički grad, ja trebam reći, "ma u dure je, stipu ga", a kad treba fukaru šutnuti na isti način onda trebam reći, "takav je zakon"
rješenje koje će pokazati kako u sarajevu nije važno ko si i šta si, treba primijeniti na sve, a ne samo na uzoritog, to je suština priče
o karakteru učesnika ove trakavice, prije svega uzoritog,
nikad nijednom riječi nije rekao da je on sa šeširićem na glavi i u pratnji zelića, komandanta HVO-a, šetkao ferhadijom 93 u vrijeme kad je HVO srušio stari most, a da njemu nije dlaka falila s glave, al se zato oglasio kad je neki nadrkani pripadnik armije (bože dragi, što li je čovjek te 93 bio nadrkan

, u prolazu poslao u pičku materinu, iz samo njemu znanih razloga, neku od sestara, e to je bilo najbitnije za istaći u tada opkoljenom sarajevu
zato sve što on priča nije laprdanje, niti je uzoriti skrušen i jadan kakvim se predstavlja, malo čitajte i između redova