Kad ce se Srbi suociti sa zlocinima ?
-
pesak
#1 Kad ce se Srbi suociti sa zlocinima ?
Sta mislite ?Kada ce shvatiti da je nacionalisticka politika pogubna i da su napravili teska sr.....a...kada ce Srbi postati normalan narod /mislim da nije bolestan od nacionalizma/ . Kada ce prihvatiti civilizacijske ili makar hriscanske tekovine koje govore o tome da nije dobro ubiti, ukrasti, slagati...?
Da li mislite da je to uopste moguce da se desi Srbima/vecini Srba/ ? Koje godine ?Kad otprilike ?
Mislite li da ima buducnosti za Srbe ukoliko to ne urade ?
Koji je nacin za suocavanje Srba sa zlocinackom politikom u poslednjih 20 godina ?
Mislite li da sam srbomrzac kad ovako pitam ?
Da li mislite da je to uopste moguce da se desi Srbima/vecini Srba/ ? Koje godine ?Kad otprilike ?
Koji je nacin za suocavanje Srba sa zlocinackom politikom u poslednjih 20 godina ?
-
klixober
Sto duze vrijeme prolazi sve teze i teze.Ako Karadzic i Mladic ne budu uhapseni sumnjam da cemo ikada izgraditi normalne odnose BiH-Srbija i sumnjam da ce ikada zdrave snage pobijediti u Srbiji ukoliko se dva glavna zlocinca ne osude.
Ovako samo srljamo u novi rat.
Ovako samo srljamo u novi rat.
-
voajer
Ne slazem se da su Srbi nenormalan narod, pa makar danas i bila cinjenica da je vecina sklona u najmanju ruku cudnim shvatanjima sebe i svijeta u kojem se nalaze. Generalizacije ove vrste t zapravo priblizavaju onome cemu se navdno cudis.
A sto se tice silaska sa Velikosrpskog konja, to ce se desiti one sekunde kada bude nedvosmisleno jasno da je ta ideja neizvodiva, odnosno kad RS kao etnicki cista (ociscena) Srpska teritorija napokon bude ukinuta.
Trenutno Velikosrbi vide BiH kao posljednju mogucnost da nesto dobiju za 20 godina ubijanja i trovanja dusa, kad i to pokrije prasina niko se vise nece moci motivisati da prdi u prasinu.
Tek nakon promjene tona iz Hrvatske su se zapadni jastrebovi utisali i normalan svijet je mogao isplivati na povrsinu.
A sto se tice silaska sa Velikosrpskog konja, to ce se desiti one sekunde kada bude nedvosmisleno jasno da je ta ideja neizvodiva, odnosno kad RS kao etnicki cista (ociscena) Srpska teritorija napokon bude ukinuta.
Trenutno Velikosrbi vide BiH kao posljednju mogucnost da nesto dobiju za 20 godina ubijanja i trovanja dusa, kad i to pokrije prasina niko se vise nece moci motivisati da prdi u prasinu.
Tek nakon promjene tona iz Hrvatske su se zapadni jastrebovi utisali i normalan svijet je mogao isplivati na povrsinu.
- Abu FEED el-Castro
#6 Re: Kad ce se Srbi suociti sa zlocinima ?
Nisi ti srbomrzac samo imas pogresno mjesto prijave boravka..pesak wrote:Sta mislite ?Kada ce shvatiti da je nacionalisticka politika pogubna i da su napravili teska sr.....a...kada ce Srbi postati normalan narod /mislim da nije bolestan od nacionalizma/ . Kada ce prihvatiti civilizacijske ili makar hriscanske tekovine koje govore o tome da nije dobro ubiti, ukrasti, slagati...?
Moje misljenje, onako realno, objektivno, historijski sagledano zadnjih 500-tinjak godina: nikad!
A sad bez sale: nikad.
-
voajer
Hej, pa ti iz Beograda
Sta bilo ko od nas moze da uradi?
Problem nacionalizma, kao i problem svake druge ideologije je da ideoloska dogma zamjenjuje eticke vrijednosti. Tako dolazis u situaciju da raspravljas sa "ideolozima" iako sa njima nemas osnovnu zajnicku saglasnost o zlu i dobru (ideologije opravdavaju zlo kao nesto neophodno da bi se doslo do cilja, odnosno "na putu ka uzvisenom cilju nije moguce uciniti nikakvo zlo akamoli zlocin") U takvim uslovima je rasprava besmislena.
Preostaje politicka borba, glasanje i verbalno i smisleno ismijavanje idiotskih ideja...
Problem nacionalizma, kao i problem svake druge ideologije je da ideoloska dogma zamjenjuje eticke vrijednosti. Tako dolazis u situaciju da raspravljas sa "ideolozima" iako sa njima nemas osnovnu zajnicku saglasnost o zlu i dobru (ideologije opravdavaju zlo kao nesto neophodno da bi se doslo do cilja, odnosno "na putu ka uzvisenom cilju nije moguce uciniti nikakvo zlo akamoli zlocin") U takvim uslovima je rasprava besmislena.
Preostaje politicka borba, glasanje i verbalno i smisleno ismijavanje idiotskih ideja...
- valterbranisarajevo
Jedini način je taj da "tvoja" politička opcija privuče pod svoj kišobran puno više ljudi nego što ih sada ima. Znači ti tu možeš puno uraditi. Dolaze nove generacije, novi birači, koje treba usmjeriti da razmišljaju kako treba, odnosno izvući ih iz ralja radikala i ostale nacionalšovinističke bande.. 
- Maraschino
zarovi glavu u p(ij)esakpesak wrote:Ne mogu da vam opisem koliko mi je dosta nacionalistickih budalastina. To dozivljavam kao neku zaraznu, opaku bolest, izopacenost, nenormalnost. U tom smislu sam mislila ...ne znam sta bi mogao obican mali covek, kao ja, da ucini ..
Lako je meni za one preko Drine.Polako dolaze tobe osim radikala,SPO-a,SPS-a,DSS-a,NS-a ...ali problem su ovi iz RS-a sto su se borili i stvarali RS preko rusenja,logora,silovanja,ubijanja pa cak i genocida.Oni su veci problem sa fiks idejom da to moraju sacuvati sto je na krvi stvoreno i oteto.Ja bih se toga stidjeo ali kao sto kaze narodna "Cega se pametan stidi..."
Ja se nikada nisam borio za BiH nego sam je branio od fasista koji su je htjeli unistiti.Ta borba i dan-danas traje ali bez mene izuzev ovako virtuelno.
Kada ce priznati sta su uradili? Nikada,a mozda ni tada. Dok oni rasciste prvo sa Turcima,Austro-ugarskom,Njemackom pa tek onda ce mo mi doci na red.
-
hejter
Previse je istorije u glavama srba! Toliko se daleko ide, da je to meni strasno. Neko rece, prvo se raskrstiti s turcima pa austro-ugarima, pa ustasama pa cetnicima pa partizanima pa goranima pa vise ni ja ne znam sa kim, sto je totalno besmisleno! Nema razmisljanja naprijed vec se samo vracaju unazad!
Ali, vidim neke snage da vuku naprijed kao sto su LDP i koalicija, djelimicno DS i to je to... mada su jos uvijek jake retrogradne snage SRS, SPS, DSS, NS i razni SSSSSSSSSS
Ali, vidim neke snage da vuku naprijed kao sto su LDP i koalicija, djelimicno DS i to je to... mada su jos uvijek jake retrogradne snage SRS, SPS, DSS, NS i razni SSSSSSSSSS
-
jugoistocnjak
Da bi se neki cilj ostvario, mora se raditi na njemu. Zvanicna politika RS-a i Srbije ne radi na tome da se sazna istina, vec da se u istoriji pronadje dovoljno primjera (makar i krivotvorenih) koji ce opravdati sve ono sto su oni uradili i jos uvijek rade.
Svaka cast "Zenama u crnom", i onih rijetkim intelektualcima koji priznaju sve ono sto je zvanicni Beograd radio posljednjih 20 godina.
Cini mi se da sam to cuo od Nijaza Durakovica (nisam siguran) kad su ga pitali o mogucnosti pomirenja i pojave katarze kod srpskog naroda. On je odgovorio:"Pa ljudi moji oni se nama jos svete za Kosovo, iako mi nemamo nikakve veze ni sa Kosovom ni sa Turcima. Oni prvo znaci treba da raskrste s tim, pa tek onda sa ostalim ratovima koje su vodili. Veliki sam pesimista."
Svaka cast "Zenama u crnom", i onih rijetkim intelektualcima koji priznaju sve ono sto je zvanicni Beograd radio posljednjih 20 godina.
Cini mi se da sam to cuo od Nijaza Durakovica (nisam siguran) kad su ga pitali o mogucnosti pomirenja i pojave katarze kod srpskog naroda. On je odgovorio:"Pa ljudi moji oni se nama jos svete za Kosovo, iako mi nemamo nikakve veze ni sa Kosovom ni sa Turcima. Oni prvo znaci treba da raskrste s tim, pa tek onda sa ostalim ratovima koje su vodili. Veliki sam pesimista."
-
Jastreb35
Zavisi od kreativnosti, mogucnosti i hrabrosti pojedinca. Mozes pokrenuti i odrzavati internet stranicu srpsko-bosanskog prijateljstva, mozes osnovati nevladino udruzenje gradjana koje bi za cilj imalo promociju tog prijateljstva, mozes stupiti u kontakt sa srpskim knjizevnicima, a koji bi u nekom od parkova tvog grada jednom mjesecno odrzavali kulturno vece s istom tematikom. Sve zavisi od kreativnosti, mogucnosti i hrabrosti pojedinca.pesak wrote:Ne mogu da vam opisem koliko mi je dosta nacionalistickih budalastina. To dozivljavam kao neku zaraznu, opaku bolest, izopacenost, nenormalnost. U tom smislu sam mislila ...ne znam sta bi mogao obican mali covek, kao ja, da ucini ..
-
pesak
Bas si lepo objasnio.voajer wrote:Hej, pa ti iz Beograda
Mogu slobodno da kazem da su cak i u ldp-u i ds-u , clanovi uglavnom slepi za pocinjene zlocine i to me vrlo obeshrabruje. Ono sto prica vrh stranke sto se tice suocavanja sa zlocinima, nema podrsku medju clanstvom. Ovde je potpuno poremecen sistem vrednosti zbog nacionalizma. Cak te sprecavaju da nesto ucinis po tom pitanju, unutar stranke.
-
pesak
Super su ti ideje !Jastreb35 wrote:Zavisi od kreativnosti, mogucnosti i hrabrosti pojedinca. Mozes pokrenuti i odrzavati internet stranicu srpsko-bosanskog prijateljstva, mozes osnovati nevladino udruzenje gradjana koje bi za cilj imalo promociju tog prijateljstva, mozes stupiti u kontakt sa srpskim knjizevnicima, a koji bi u nekom od parkova tvog grada jednom mjesecno odrzavali kulturno vece s istom tematikom. Sve zavisi od kreativnosti, mogucnosti i hrabrosti pojedinca.pesak wrote:Ne mogu da vam opisem koliko mi je dosta nacionalistickih budalastina. To dozivljavam kao neku zaraznu, opaku bolest, izopacenost, nenormalnost. U tom smislu sam mislila ...ne znam sta bi mogao obican mali covek, kao ja, da ucini ..
-
liberal
jedno pitanje
vidim svi su ovdje opcinjeni srbima i njihovom genocidnoscu ...samo me interesuje jedna stvar.
koji narod u istoriji svoga postojanja nije bio genocidan?
dali stvarno mislite da su se te "genocidnosti" odrekli njemci,britanci,francuzi,italijani, turci.......da amerikance ne spominjem i postali normalni narodi
prije nego odgovorite pogledajte malo sta su ti narodi radili u proslosti, sta rade u sadasnje doba pod isprikom demokratizacije i ostalih sarenih laza
vidim svi su ovdje opcinjeni srbima i njihovom genocidnoscu ...samo me interesuje jedna stvar.
koji narod u istoriji svoga postojanja nije bio genocidan?
dali stvarno mislite da su se te "genocidnosti" odrekli njemci,britanci,francuzi,italijani, turci.......da amerikance ne spominjem i postali normalni narodi
prije nego odgovorite pogledajte malo sta su ti narodi radili u proslosti, sta rade u sadasnje doba pod isprikom demokratizacije i ostalih sarenih laza
-
noc i dan,dan i noc
#19 Re: Kad ce se Srbi suociti sa zlocinima ?
pesak wrote:Sta mislite ?Kada ce shvatiti da je nacionalisticka politika pogubna i da su napravili teska sr.....a...kada ce Srbi postati normalan narod /mislim da nije bolestan od nacionalizma/ . Kada ce prihvatiti civilizacijske ili makar hriscanske tekovine koje govore o tome da nije dobro ubiti, ukrasti, slagati...?
Shvatice onda,kada i svi ostali.Po cemu su to Srbi veci zlocinci od ostalih,...zar ste zaboravili svoja nedela,...samo tudja pamtite.S'obzirom da si iz Beograda,verovatno dobro znas nedela ostalih,...mislim i na Hrvate i na Muslimane.I po cemu si ti to bolja od ostatka Srbije?Zasto zivis u njoj kada ti je tako lose?
Zlocini su bili i jos uvek su na svim stranama - zar si to zaboravila?
- cyprus
#20 Re: Kad ce se Srbi suociti sa zlocinima ?
Evo nam i neočekivani tip gosta.noc i dan,dan i noc wrote:Shvatice onda,kada i svi ostali.Po cemu su to Srbi veci zlocinci od ostalih,...zar ste zaboravili svoja nedela,...samo tudja pamtite.S'obzirom da si iz Beograda,verovatno dobro znas nedela ostalih,...mislim i na Hrvate i na Muslimane.I po cemu si ti to bolja od ostatka Srbije?Zasto zivis u njoj kada ti je tako lose?
-
Heli Kopter
#21 Re: Kad ce se Srbi suociti sa zlocinima ?
Nakon otprilike 3 generacije po odvajanju kosova.pesak wrote:Sta mislite ?Kada ce shvatiti da je nacionalisticka politika pogubna i da su napravili teska sr.....a...kada ce Srbi postati normalan narod /mislim da nije bolestan od nacionalizma/ . Kada ce prihvatiti civilizacijske ili makar hriscanske tekovine koje govore o tome da nije dobro ubiti, ukrasti, slagati...?
-
noc i dan,dan i noc
#22 Re: Kad ce se Srbi suociti sa zlocinima ?
cyprus wrote:Evo nam i neočekivani tip gosta.noc i dan,dan i noc wrote:Shvatice onda,kada i svi ostali.Po cemu su to Srbi veci zlocinci od ostalih,...zar ste zaboravili svoja nedela,...samo tudja pamtite.S'obzirom da si iz Beograda,verovatno dobro znas nedela ostalih,...mislim i na Hrvate i na Muslimane.I po cemu si ti to bolja od ostatka Srbije?Zasto zivis u njoj kada ti je tako lose?
Da,...pa.
-
noc i dan,dan i noc
#23 Re: Kad ce se Srbi suociti sa zlocinima ?
cyprus wrote:Evo nam i neočekivani tip gosta.noc i dan,dan i noc wrote:Shvatice onda,kada i svi ostali.Po cemu su to Srbi veci zlocinci od ostalih,...zar ste zaboravili svoja nedela,...samo tudja pamtite.S'obzirom da si iz Beograda,verovatno dobro znas nedela ostalih,...mislim i na Hrvate i na Muslimane.I po cemu si ti to bolja od ostatka Srbije?Zasto zivis u njoj kada ti je tako lose?
A kakvi su to ocekivani tipovi gostiju?
- rajvosa^
#24 Re: Kad ce se Srbi suociti sa zlocinima ?
noc i dan,dan i noc wrote:pesak wrote:Sta mislite ?Kada ce shvatiti da je nacionalisticka politika pogubna i da su napravili teska sr.....a...kada ce Srbi postati normalan narod /mislim da nije bolestan od nacionalizma/ . Kada ce prihvatiti civilizacijske ili makar hriscanske tekovine koje govore o tome da nije dobro ubiti, ukrasti, slagati...?
Shvatice onda,kada i svi ostali.Po cemu su to Srbi veci zlocinci od ostalih,...zar ste zaboravili svoja nedela,...samo tudja pamtite.S'obzirom da si iz Beograda,verovatno dobro znas nedela ostalih,...mislim i na Hrvate i na Muslimane.I po cemu si ti to bolja od ostatka Srbije?Zasto zivis u njoj kada ti je tako lose?
Samo sto su srbi sistematski radili.
Opet tipicno pro-srpsko izjednacavanje zlocina... srebrenica? genocid? Pa citav svijet je osudio srbe zbog "genocida", samo srbi to ne priznaju.