Evo, bez sekunde provociranja, potpisujem sve sto si rekao.Bosnolog wrote:Vodenjak mislim na sve gradane i etnicke zajednice koje su zivjele tada u BiH, zive danas i zele izgraditi BiH kao modernu gradansku sekularnu drzavu vladavine jednakoh pava i sloboda na cijelom prostoru BiH uz mehanizma zastite svih tih prava i sloboda svakog covjeka kao individue kao i svih etnosa,jer bez bez pravno uredene drzave i zakonom zasticenih prava i sloboda nema nam buducnosti niti napretka vec dalje tapkanje u blatu etno podjela i borbe izmedu onih koji zele rasturiti i podijeliti BiH i onih koji zele napraviti funkcionalnu,stabilnu i prosperitetnu BiH,....moras shvatiti da je BiH najmanje doprinjela raspadu YU a njvecu cijenu platila i danas placa,to je zavrsen proces,mi moramo gledati u buducnost jer smo previse izgubili u proslosti.Vodenjak wrote:Na koga mislis kad kazes "Mi" u kontekstu borbe za onakvu BiH kakva je izglasana na referendumu?Bosnolog wrote:
Upravo takvi poput tebe koji izjednacavaju sve podjednako agresora i zrtvu daje dodatni motiv da anti BH fasisti nastave do daljnjeg blokirati i razvaljivati BiH uz pomoc unutrasnjih neprijatelja njihvih sluga ,izdajnika i pomagaca.Da smo cekali na neutralne poput tebe da spase BiH ona danas ne bi postojala.Pomiri se Yugoslavija je proslost,mi nismo imali drugog izbora nego da branimo demokratsku volju gradana RBiH a gradani su rekli ono sto zele u martu 1992 na referendumu kao demokratskom cinu na osnovu kojeg imamo danas nasu domovinu BiH.YU se nikada se nece vratiti jer su velikosrpski ideolozi krivi za raspad a ako ti je zao zbog toga zali se Zlobici Cosicu i SANU stabu koji su je razvalili u pokusaju stvaranja Srboslavije,.,..........
U nekakvoj krnjoj zamisljenoj YU vecina BiH gradana nije zeljela ostati a proces dezintegracije YU je poceo mnogo ranije i on je zavrsen ,tocak historije nemozemo vratiti unazad,moramo respektovati volju vecine gradana i onog sto su rekli 92 na referendumu kakvu sudbinu RBiH zele,mi smo na taj demokratski cin dobili agresiju progone i zlo bolesnih umova sa tragicnim posljedicama i stanjem u kome i danas zivimo.Mi jednostavno moramo prevrnuti novi list i ustrojiti nasu BiH u kojoj ce svako imati mjesta,biti slobodan i zasticen,Bez obzira na nasu tregicnu proslost moramo se ujediniti za dobrobit svih u noviju i sretniju buducnost,nastavak zala za prosloscu nam nece rijesiti sve nagomilane probleme koje imamo danas,ja zelim da se svi ljudi osjecaju komotno u svojoj domovini i da je prihvate kao svoju.Ali isto tako necu dozvoliti da se dovrsi projetat zapocet 90 tih na njenoj etno podjeli i legalizaciji svog zla koje se srucilo na BiH 90 tih a koje je vecinom uvezeno iz susjedstva s ciljem njenog nestanka.Takode sam odlucan da sprijecim svaku majorizaciju manjine od strane vecine a etnonacionalne stranke bi bilo najbolje ustavom zabraniti jer nam getoizacija nece donijeti bolju buducnost.Mi mozemo analizirati i razglabati o sisitemu i YU zauvijek a nista necemo postici time jer je to porslost iz nje uzmimo dobre stvari koje mozemo primjeniti u buducnosti i idemo dalje.
Ali opet mi ne odgovori ko smo to MI?
Valjda razumijes kada te ovo pitam da se pitanje odnosi na to koja je to politicka opcija pa onda i organizovana stranka ta koja to radi?
Jegi ba, nemoj sad pozdrave, cestitke i muzicke zelje pojedinaca koji ni na izbore ne izlaze ili pak zive na shupljim pamfletima "probosanskih" stranaka...