Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
-
jefferson
#76 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
daj nek ga neko banuje, samo trola ovuda! Nije niti jedan argument naveo nego samo bezveze vazi ovdje gluposti i sranja. Idi djete igraj se Play Stationa ako te vec roditelji nisu ucili znacaju knjige!
-
mostarac
#77 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Alfa Kentaur wrote:U bivsoj Jugoslaviji, srbi su bili srbi i imali su svoje srpsko, hrvati su bili hrvati i imali su svoje hrvatsko, isto je i sa slovencima, makedoncima, crnogorcima. Jedino muslimani nisu imali nista svoje i bili su niko i nista.

- Tvrtko II Kotromanić
#78 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
nije je alija branio, vec obicni ljudi, on je zajedno sa bakirom ibn alijom cucao u podrumu, kad spomenes dudakovica ustani a i kako te nije sramota dudaka stavljati u istu recenicu sa mr.zlatnom kasikomAlfa Kentaur wrote:Nije bitno. Bila je obicna raja! A to je vaznije!Erzsebet wrote: NIJEDAN PREDSJEDNIK NIJE BIO TU, ZATO TE MOLIM DA NE LAŽEŠ.
Jesmo li sa Alijom odbranili drzavu od Velike Srbije? Jesmo li sa Alijom i Dudakovicem skoro oslobodili Banja Luku? Jesmo li sa Alijom cinili zlocine?
na ova tvoja pitanja jos dodaj : jel aljo poslije rata zajebao borce?
jel aljo prodao srebrenicu? itd itd itd
-
Alfa Kentaur
#79 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
dupli
Last edited by Alfa Kentaur on 30/11/2009 04:15, edited 1 time in total.
-
Alfa Kentaur
#80 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
dupli
Last edited by Alfa Kentaur on 30/11/2009 04:14, edited 1 time in total.
-
Alfa Kentaur
- A1fa
- Grijem se na: Lsdydon
- Horoskop: **Nepoznato**
#82 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Trebao si se onda malo edukovati sta su imali prije dolaska Tita na vlast u periodu stare Jugoslavije. I da smo bili gradjani desetog reda, ja bi im sve to ,,halalio'' jer je za vrijeme Tita obnovljena drzavnost BIH, a da je pobijedio Drazin ,,antifasisticki pokret'' danas bi Bosna bila samo historijski pojam kao Pijemont, Pruska, Zeta...Alfa Kentaur wrote:U bivsoj Jugoslaviji, srbi su bili srbi i imali su svoje srpsko, hrvati su bili hrvati i imali su svoje hrvatsko, isto je i sa slovencima, makedoncima, crnogorcima. Jedino muslimani nisu imali nista svoje i bili su niko i nista.
- nosara
#83 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
http://centar-obrazovanja.com/index.php ... &Itemid=33
kentaure, upisi se, nemoj se stidit...
Kako ti ovi dobronamjerni ljudi porucuju "Nikad nije kasno..."
Kad steknes osnovna znanja o zivotu i malo stanes na noge, javi se...
kentaure, upisi se, nemoj se stidit...
Kako ti ovi dobronamjerni ljudi porucuju "Nikad nije kasno..."
Kad steknes osnovna znanja o zivotu i malo stanes na noge, javi se...
-
Klodovik
#84 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Kako nisu? Pa, Husaga Čišić glasao protiv ustava, a ti kažeš da nisu tražili.mostarac wrote:
niko ti nece dat ono sto ne trazis, a muslimani to nikada nisu trazili.
-
Klodovik
#85 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Zato je Pozderac valjda i rekao: "Ne daju bosanstvo, nude muslimanstvo... Da prihvatimo i to što nude, makar i pogrešno ime ali ćemo otvoriti proces".mostarac wrote:Alfa Kentaur wrote:Da, dobili su veliko "M", koje u praksi nije znacilo nista!Erzsebet wrote: zahvaljujući Titu je Muslimanima, današnjim Bošnjacima dato pravo na naciju, i to na onakav naziv kako smo i tražili.
Nažalost, za takve kojima je vrlo bitno da jezik zovu "pravim imenom", to je mnogo više. Jer i Austrijanci jezik zovu austrijskim, a Amerikanci američkim. Osvijesti se čovječe i pogledaj malo van svoje avlije.
Ne postoji austrijski jezik, zato upotrebljavaju njemacki. Bosanski jezik je postojao, ali nam ga nisu dali. Kao sto smo morali biti neopredijeljeni, srbi, ili jugosloveni, ali ne i bosanci.
Ti uopste ne slusas sta ti ljudi govore i ti samo mlatis svoju i mlatis i mlatis i dalje mlatis bez ikakvog argumenta
- Muslimani su trazili da ih se naziva Muslimanima, a ne Bosancima, Bosnjacima ili kako vec
- Muslimani nisu trazili da se jezik nazove bosanskim
Zato osim sto nemas pojma pocinjes i da lazes. Niko nije branio, nego muslimani nisu trazili, a zasto nisu trazili nije kriv ni tito ni jugoslavija ni komunizam
- nosara
#86 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Dosadan si vise sa tim... Vuces me za jezik, a ne bih da lajem...Klodovik wrote:Kako nisu? Pa, Husaga Čišić glasao protiv ustava, a ti kažeš da nisu tražili.mostarac wrote:
S obzirom na klimu i fakticko stanje svako je prosao onako kako je zasluzio... i ne cackaj mecku vise...
-
Klodovik
#87 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Što se mene tiče, laji koliko hoćeš. A dosadni su i oni koji govore "nisu tražili".nosara wrote:Dosadan si vise sa tim... Vuces me za jezik, a ne bih da lajem...Klodovik wrote:Kako nisu? Pa, Husaga Čišić glasao protiv ustava, a ti kažeš da nisu tražili.mostarac wrote:
S obzirom na klimu i fakticko stanje svako je prosao onako kako je zasluzio... i ne cackaj mecku vise...
- piupiu
#88 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Ma, hajde. Huda nasa sudbino, smrc, smrc ...jefferson wrote:Alfa Kentaur wrote:Zanimljivo je da su sve najbolje i najvaznije polozaje kao i najbolje stanove uvijek dobijali srbi, a nikada Muslimani.
Evo ti muslimanskih imena ljudi koji su bili u Vladi SFRJ 1986. pod Brankom Mikulicem:
Raif Dizdarevic
Mustafa Pljakic
Ibrahim Tabakovic
Mustafa Muhamed
Govorimo o ljudima koji su bili u Kabinetu, dakle, upravljali drzavom.
Sto se tice dostignuca, kako mislis koliko su komunisti izgradili puteva u Bosni? Od 1954.-e do 1974.-e, prosjecan zivotni vijek u Jugoslaviji je produzen sa 48 godina na 67 godina (1970.), izgradjeno je 30,000 KILOMETARA PRUGA I PUTEVA, napravljeno je 2 miliona stanova pa je svaka treca familija zivjela u stanu napravljenom nakon 1954.-e, 80% seoskih domacinstava je dobilo struju ... ali, naravno, u tvojoj glavi, sve su to Srbi ukrali sebi, niko u Bosni ni puta, ni struje, ni stana, ni frizidera nije vidio. A jos da napomenem da su ovi ekonomski podaci rezultati istrazivanja sa zapada -- i tamo objavljeni, dakle, nije ih Tito stampao u obliku propagandnih letaka.
-
bhxxl
#89 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
sad ispade prema tvom postu da tamo gdje nisu pobijedili komunisti i partizani djeca se radjaju na livadama i nemaju ni skola ni zgrada ni fakulteta ... vidi se da si odgojen u klasicnom komunizmu jer neistomiljenike odma omalovazavas vrijedjas i napadas , bil mozda da posaljes nekoga na goli otok ili mozda da posaljes udbu na njega da ga pojede noc , samo zato sto misli drugacije ... ako ne znas da komuniciras kao normalan covjek nemoj ni da komuniciras . ljudi mijenjaju navike prihvataju drugacije , prihvataju razlicitosti . mogao bih i ti da poradis na tome ....jefferson wrote:Tocak, ekser a o bukvi necu ni da diskutujem, su pametniji od ovog prototipa glupog homo sapiensa!
Covjece ja sam ti rekao vec jednom. Da nije bilo Tita i Partizana ti bi se rodio na nekoj njivi a ne porodilistu!
Pogledaj fakultete oko sebe (ako si uopste u BiH) bolnice, puteve, sve je to napravljeno u tih 45 godina. Ljudi su pruigu Samac-Sarajevo napravili za 6 mjeseci a ovi TVOJI sto vaze po dzamijama i seru o tome jel trebao biti bosanski jezik ili Bosnjaci umjesto muslimana nisu bili u stanju vec izgradjenu prugu otvoriti do prije nekoliko godina, uspjeli su sagraditi za 14 godina nakon rata CJELIH 35km auto puta, i otjerati svu omladinu iz zemlje koja je dobila i najmanju priliku da se ispali iz drzave.
E sad posto su oba mojih deda narodni heroji iz drugo sv. rata, a jedan bio istaknuti politicar, i gle cuda MUSLIMAN, ja ti samo mogu reci djete da mi nije zao sto si ti glup, nego sto je sve vise takvih u bih kao sto si ti.
Zali boze te praznine u glavi, mogla se dobro iskoristiti!
- nosara
#90 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Hvale vrijedna ideja...bhxxl wrote: sad ispade prema tvom postu da tamo gdje nisu pobijedili komunisti i partizani djeca se radjaju na livadama i nemaju ni skola ni zgrada ni fakulteta ... vidi se da si odgojen u klasicnom komunizmu jer neistomiljenike odma omalovazavas vrijedjas i napadas , bil mozda da posaljes nekoga na goli otok ili mozda da posaljes udbu na njega da ga pojede noc , samo zato sto misli drugacije ... ako ne znas da komuniciras kao normalan covjek nemoj ni da komuniciras . ljudi mijenjaju navike prihvataju drugacije , prihvataju razlicitosti . mogao bih i ti da poradis na tome ....
Najvaznije je da su onomad pobijedili komunisti...
-
ja progovorila
#91 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
[quote="felipe kajetano"]Odakle crpis sve ove bedastoce 
Za filmove se mog'o obratiti Hajrudinu Sibi Krvavcu..al' zakasnio si jbg
[/quote
Zakasnio je i to mashala zakasnioOcito je Felipe da je Alfa Kentaur dobro upucen, pa ovakve gluposti pise, a i vidljivo je da je pregledao mnogo partizanskih filmova. Drugi put Alfa provjeri i informiraj se malo, dosadno nam je citati neprovjerene postove ili nemoj uopce postati nista to bi ipak bilo najbolje, ako vec nisi siguran.Informacije se placaju zlatom, mislim placati trebaju oni koji to ne znaju ili nisu bili dio toga. Zao mi je ali tvoja tema nema osnove.
Za filmove se mog'o obratiti Hajrudinu Sibi Krvavcu..al' zakasnio si jbg
-
ja progovorila
#92 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Imali su sto su imali, a sto sad imaju ili ce imati. Uostalom, Alficu koliko je tebi godina pa pises ovako inspirirajuce postove, mislim sudeci po postovima premalo, ukoliko grijesim izvini, onda je nesto dr u pitanju.1gorstak wrote:Sta ste trebali imati ?Alfa Kentaur wrote:U poredjenju sa ostalim narodima, sta su muslimani imalil??
-
Klodovik
#93 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Šta su trebali imati? Lako je na to odgovoriti.ja progovorila wrote:Imali su sto su imali, a sto sad imaju ili ce imati. Uostalom, Alficu koliko je tebi godina pa pises ovako inspirirajuce postove, mislim sudeci po postovima premalo, ukoliko grijesim izvini, onda je nesto dr u pitanju.1gorstak wrote:Sta ste trebali imati ?Alfa Kentaur wrote:U poredjenju sa ostalim narodima, sta su muslimani imalil??
Drugo zasjedanje ZAVNOBiH-a održano je 30. juna – 2. jula 1944. u Sanskom Mostu na kojem je 1. jula 1944. godine donesena deklaracija o pravima građana u BiH u kojoj stoji:
U plamenu pravednog oslobodilačkog rata iskiva se bratstvo Srba, Muslimana i Hrvata, i time se udara siguran temelj slobodne i zbratimljene BiH, ravnopravne federalne jedinice u Demokratskoj federativnoj Jugoslaviji. Prvi put u historiji Srbi, Muslimani i Hrvati Bosne i Hercegovine, ujedinjeni u Narodno-oslobodilačkom pokretu, stupili su na isti put, počeli da izgrađuju svoj zajednički dom, u čije su temelje uzidane kosti njihovih najboljih sinova. Prvi put u historiji oni su postali kovači svoje sudbine, čvrsto riješeni da jednom zauvijek sahrane vijekovnu mračnu i tešku prošlost i da izgrade državnu zajednicu u kojoj će živjeti u ravnopravnosti, slobodi, miru i blagostanju.
Oličena u narodno-oslobodilačkim odborima i ZAVNOBiH-u zajamčuje:
- Ravnopravnost Srba, Muslimana i Hrvata BiH koja je njihova zajednička i nedjeljiva domovina;
- Slobodu vjeroispovijesti i savjesti kao i ravnopravnost svih vjeroispovijesti;
- Slobodu zbora i dogovora, udruživanja i štampe;
- Ličnu i imovinsku sigurnost građana, kao i slobodu privatne inicijative u privrednom životu;
- Ravnopravnost žena sa muškarcima, kako u političkom životu zemlje tako i u svim oblastima društvene djelatnosti;
- Izborno pravo u demokratskoj Bosni i Hercegovini birači će vršiti tajnim glasanjem na osnovu opšteg, jednakog i neposrednog prava glasa;
- Aktivno i pasivno izborno pravo ima svaki građanin i građanka koji su navršili 18 godina života, a nisu toga prava lišeni na osnovu zakona;
- Borci narodno-oslobodilačke vojske i partizanskih odreda Jugoslavije imaju to pravo bez obzira na godine starosti;
- Svakom građaninu zajamčeno je pravo žalbe na rješenje organa vlasti, kao i pravo molbe i pritužbe svim organima državne vlasti;
- Niko ne može biti osuđen bez prethodnog sudskog postupka
-
ja progovorila
#94 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Klodovik wrote:Šta su trebali imati? Lako je na to odgovoriti.ja progovorila wrote:
Imali su sto su imali, a sto sad imaju ili ce imati. Uostalom, Alficu koliko je tebi godina pa pises ovako inspirirajuce postove, mislim sudeci po postovima premalo, ukoliko grijesim izvini, onda je nesto dr u pitanju.
Drugo zasjedanje ZAVNOBiH-a održano je 30. juna – 2. jula 1944. u Sanskom Mostu na kojem je 1. jula 1944. godine donesena deklaracija o pravima građana u BiH u kojoj stoji:
U plamenu pravednog oslobodilačkog rata iskiva se bratstvo Srba, Muslimana i Hrvata, i time se udara siguran temelj slobodne i zbratimljene BiH, ravnopravne federalne jedinice u Demokratskoj federativnoj Jugoslaviji. Prvi put u historiji Srbi, Muslimani i Hrvati Bosne i Hercegovine, ujedinjeni u Narodno-oslobodilačkom pokretu, stupili su na isti put, počeli da izgrađuju svoj zajednički dom, u čije su temelje uzidane kosti njihovih najboljih sinova. Prvi put u historiji oni su postali kovači svoje sudbine, čvrsto riješeni da jednom zauvijek sahrane vijekovnu mračnu i tešku prošlost i da izgrade državnu zajednicu u kojoj će živjeti u ravnopravnosti, slobodi, miru i blagostanju.
Oličena u narodno-oslobodilačkim odborima i ZAVNOBiH-u zajamčuje:
- Ravnopravnost Srba, Muslimana i Hrvata BiH koja je njihova zajednička i nedjeljiva domovina;
- Slobodu vjeroispovijesti i savjesti kao i ravnopravnost svih vjeroispovijesti;
- Slobodu zbora i dogovora, udruživanja i štampe;
- Ličnu i imovinsku sigurnost građana, kao i slobodu privatne inicijative u privrednom životu;
- Ravnopravnost žena sa muškarcima, kako u političkom životu zemlje tako i u svim oblastima društvene djelatnosti;
- Izborno pravo u demokratskoj Bosni i Hercegovini birači će vršiti tajnim glasanjem na osnovu opšteg, jednakog i neposrednog prava glasa;
- Aktivno i pasivno izborno pravo ima svaki građanin i građanka koji su navršili 18 godina života, a nisu toga prava lišeni na osnovu zakona;
- Borci narodno-oslobodilačke vojske i partizanskih odreda Jugoslavije imaju to pravo bez obzira na godine starosti;
- Svakom građaninu zajamčeno je pravo žalbe na rješenje organa vlasti, kao i pravo molbe i pritužbe svim organima državne vlasti;
- Niko ne može biti osuđen bez prethodnog sudskog postupka
-
gael
#95 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
ti bi tu navodnu neravnopravnost sada nadoknadjivao na stetu drugih, priznaj.Alfa Kentaur wrote:Politicar Krsmanovic je u dnevniku izjavio da zali za Jugoslavijom jer smo, izmedju ostalog, tada bili svi ravnopravni. :roll
Koliko su, po vasem misljenju, muslimani bili ravnopravni u Jugoslaviji? Cime podupirete svoje tvrdnje?
U bivsoj Jugoslaviji, srbi su bili srbi i imali su svoje srpsko, hrvati su bili hrvati i imali su svoje hrvatsko, isto je i sa slovencima, makedoncima, crnogorcima. Jedino muslimani nisu imali nista svoje i bili su niko i nista.
-
ja progovorila
#96 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
evo reci cu ti sto su imali:
1. crveni pasos kad hoces i gdje hoces i koliko hoces
2.siguran posao
3.zivot dostojan covjeku (bez obzira koliko si djece skolovao)
4.besplatno skolovanje
5.100 puta bolji drustveno-kulturni zivot i kulturu zivljenja
6.slobodu religije, pisma, nacionalnosti
7.imao si Bijelo dugme, Indexe etc.
8.bio je tu i jedan pametan covjek koji nas je drzao zajedno 45 g i njega si imao
9. bio si postovan kako individua bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost
10.i na kraju mogao si slobodno setati ulicom bez straha da ce te stici metak ili da ce ti neko odsjeci uho
a sada:
- sa ovim pasosom mozes plakati samo
- posao ti nije siguran, vezan si ugovorom
- ovo sigurno nije zivot dostojan jednog covjeka, ustvari je jako bizaran,
ako ne ides u dzamiju i ne zoves se Tmujo nisi pozeljan
- skolovanje se placa
- kino i kazaliste su nepoznanice, a i repertoar im je jadan, za drugi drustveni zivot sada da i ne znam barem u Sarajevu
- Bjelo dugme i ostali su pravili istinske koncerte, dapace socijalizam je placao rado i to, a sada svaki koncert je komercijalnog karaktera
- O Titu sve najbolje i svaka mu cast, nije mu bilo lako
- nije pametno danas ni reci kako se zoves, a pogotovo reci koje si vjeroispovjesti
- ovo zadnje je simbioza svega gore navedenog, nazalost.
1. crveni pasos kad hoces i gdje hoces i koliko hoces
2.siguran posao
3.zivot dostojan covjeku (bez obzira koliko si djece skolovao)
4.besplatno skolovanje
5.100 puta bolji drustveno-kulturni zivot i kulturu zivljenja
6.slobodu religije, pisma, nacionalnosti
7.imao si Bijelo dugme, Indexe etc.
8.bio je tu i jedan pametan covjek koji nas je drzao zajedno 45 g i njega si imao
9. bio si postovan kako individua bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost
10.i na kraju mogao si slobodno setati ulicom bez straha da ce te stici metak ili da ce ti neko odsjeci uho
a sada:
- sa ovim pasosom mozes plakati samo
- posao ti nije siguran, vezan si ugovorom
- ovo sigurno nije zivot dostojan jednog covjeka, ustvari je jako bizaran,
ako ne ides u dzamiju i ne zoves se Tmujo nisi pozeljan
- skolovanje se placa
- kino i kazaliste su nepoznanice, a i repertoar im je jadan, za drugi drustveni zivot sada da i ne znam barem u Sarajevu
- Bjelo dugme i ostali su pravili istinske koncerte, dapace socijalizam je placao rado i to, a sada svaki koncert je komercijalnog karaktera
- O Titu sve najbolje i svaka mu cast, nije mu bilo lako
- nije pametno danas ni reci kako se zoves, a pogotovo reci koje si vjeroispovjesti
- ovo zadnje je simbioza svega gore navedenog, nazalost.
- ultima_palabra
#97 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
kentaur bi si trebao postaviti pitanje šta bi bilo da nije postojao partizanski pokret. dakle, 45. došli bi englezi koji bi vratili kralja (srpska dominacija) ili crvena armija (također srpska dominacija). hrvati i slovenci su imali jak nacionalni osjećaj i oni bi opstali, uz veće ili manje štete, od bosne do makedonije bi bili samo srbi.
- Erzsebet
#98 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Ma glupo je i pričati s likom koji kao papagaj ponavlja rečenice iz džamije. Nažalost, ja znam ovakvih ljudi koji su na istaknutim položajima, i opet ne znaju razmišljati svojom glavom.
-
jefferson
#99 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Prvo, ja sam reagovao ovako jer tip ponavlja ko papagaj jedno te isto!bhxxl wrote:sad ispade prema tvom postu da tamo gdje nisu pobijedili komunisti i partizani djeca se radjaju na livadama i nemaju ni skola ni zgrada ni fakulteta ... vidi se da si odgojen u klasicnom komunizmu jer neistomiljenike odma omalovazavas vrijedjas i napadas , bil mozda da posaljes nekoga na goli otok ili mozda da posaljes udbu na njega da ga pojede noc , samo zato sto misli drugacije ... ako ne znas da komuniciras kao normalan covjek nemoj ni da komuniciras . ljudi mijenjaju navike prihvataju drugacije , prihvataju razlicitosti . mogao bih i ti da poradis na tome ....jefferson wrote:Tocak, ekser a o bukvi necu ni da diskutujem, su pametniji od ovog prototipa glupog homo sapiensa!
Covjece ja sam ti rekao vec jednom. Da nije bilo Tita i Partizana ti bi se rodio na nekoj njivi a ne porodilistu!
Pogledaj fakultete oko sebe (ako si uopste u BiH) bolnice, puteve, sve je to napravljeno u tih 45 godina. Ljudi su pruigu Samac-Sarajevo napravili za 6 mjeseci a ovi TVOJI sto vaze po dzamijama i seru o tome jel trebao biti bosanski jezik ili Bosnjaci umjesto muslimana nisu bili u stanju vec izgradjenu prugu otvoriti do prije nekoliko godina, uspjeli su sagraditi za 14 godina nakon rata CJELIH 35km auto puta, i otjerati svu omladinu iz zemlje koja je dobila i najmanju priliku da se ispali iz drzave.
E sad posto su oba mojih deda narodni heroji iz drugo sv. rata, a jedan bio istaknuti politicar, i gle cuda MUSLIMAN, ja ti samo mogu reci djete da mi nije zao sto si ti glup, nego sto je sve vise takvih u bih kao sto si ti.
Zali boze te praznine u glavi, mogla se dobro iskoristiti!
Drugo, de mi ti u BiH reci koja je to opcija od Tita bila bolja? Mozda Drazini cetnici? Ili mozda nacisticka njemacka?
Jbg, nisam ja kriv sto se A.I krio u podrumu dok su se partizani borili.
Tito i Komunisti su napravili porodilista, bolnice, zgrade itd, stoga cuti. Da su ovi sada kriminalci barr nesto napravili poslije ovog rata mozda bi i mogli diskutovati o necemu, ali brate, jedino sto su uradili jeste da su pokrali tudje stanove sebi.
- BrunoBenzoni
#100 Re: Jugoslavija-Komunizam-Ravnopravnost
Evo jedno pitanje za mostarca i ostalu "ko drukčije kaže, kleveće i laže" ekipu:
Zbog čega u Mostaru nije bilo mjesta za jednu ulicu Mujage Komadine a u Sarajevu se našlo mjesta i za Miloša Obilića i za Stevana Sinđelića?
Zbog čega u Mostaru nije bilo mjesta za jednu ulicu Mujage Komadine a u Sarajevu se našlo mjesta i za Miloša Obilića i za Stevana Sinđelića?