Iz Sarajeva se javljam. Cijeli rat proveo, metak fasovao od četnika. Kad smo to apsolvirali, idemo dalje. "Alija je najveći Bošnjak"udrch wrote:
Ma lahko je tebi napamet hlupati iz Njemačke i praviti se pametan i multikulturan..
Ako ja ne znam o čemu govorim molio sam te da navedeš te bošnjačke generale..molim te demantuj me..
Ako ti je mozak blokirao pokušaj se sjetiti makar bošnjačkih oficira koji su imali čin pukovnika kad je počeo rat..možda te sjećanje posluži, pa se sjetiš bar 2 imena..
Nema potrebe da mi izvlačiš imena Bošnjaka koji su radili za JNA, UDBU ili KOS..bez obzira što većina ljudi prezire te ljude koji su radili za UDBU ili KOS, rijetki preziru to zanimanje..biti špijun je uvijek bilo zanimljivo, a osim toga radio si u interesu svoje zemlje..nisu krivi oni koji su radili svoj posao, krivi su oni koji su im govorili kako da rade svoj posao, a sistem im je govorio kako da rade..nemam ništa protiv ljudi koji su se bavili tim poslom, čak ni protiv onih koji su radili za OZNU..
Alija je najveći Bošnjak, a ti sitna riba da mu sudiš..
Protiv Čede nemam ništa i nisam neznalica..slažem se ja sa njegovim političkim djelovanjem, ali ja samo ne želim doći u priliku da živim sa njim u istoj državi..
Ti i Vodenjak bi nas da strpate u Jugoslaviju, a vi bi ostali da se šepurite po dijaspori..
Malo morgen..
Evo par činjenica o najećem u Bošnjaka:
-Islamska deklaracija je u prvom izdanju štampana u izdavaštvu "Srpske Riječi"
-1983 je osuđen na 14 godina zatvora, izlazi iz zatvora nakon 5 godina, 1988(zanimljiva je ta razlika između 5 i 14)
-za izlazak najvećeg u Bošnjaka iz zatvora je pored ostalih urgirala i SANU predođena Dobricom Ćosićem
odlomak iz sarajevskog procesa:
Sudjenje i presuda izazvali su veliko negodovanje medju nezavisnim intelektualcima u cijeloj Jugoslaviji, ali i u svijetu. Narocito je jak pritisak za oslobadjanje Izetbegovica i ostalih bio od strane beogradskih intelektualaca, medju kojima je najglasniji bio, koje li ironije, Dobrica Cosic.
Napomena, ovo nisu pisali Srbi
http://www.camo.ch/sarajevski_proces.htm
najveći u Bošnjaka u punom jeku rata u Hrvatskoj govori:
-neka nama naše armije
-za rat je potrebno dvoje
-ovo nije naš rat
-Pored skoro potpune nespremnosti za rat(pogledati serijal "Generali") i prodaje pušaka po 800-1200 maraka, kako je koga grah zapao, najveći u Bošnjaka se okružuje takvim ološem da ih je svijećom tražio, pitanje je bil ih uspio naći. Tada govori svoju najveću dilemu: podobni ili sposobni. Najveći u Bošnjaka se odlučuje za podobne.
-Bakir Alispahić, za njegova mandata je nestalo nekoliko kila heriona iz sefa MUP-a. Nakon rata, isti, podobni najvećeg u Bošnjaka otvara AC Quattro, ima se, može se.
-Hasan i Halid Čengić, mlinari iz Ustriprače. Glavni logističar ABiH dobija kamione kao donaciju za pomoć Armije, na kraju rata te iste humanitarne usluge fakturiše armiji BiH putem firme BIO Turs(ako me sjećanje ne vara) u iznosu od nekoliko miliona.
-Senad Šahinpašić Šaja, piljar iz Ustikoline, veza između TWRA i BiH, zbog njega su se prekrajale Deytonske mape, izgradio Šajone, prizivao crnce zbog maloljetnih kćerki policajaca itd. Jednu zanimljivost sam čuo u kafani Kedaš o Šaji
Najveći u Bošnjaka je nastavio da bira podobne a ne sposobne, pa je:
-postavio ratnog zarobljenika Rasima Delića(Zlatište, 12.04.92) na mjesto generala Armije BiH. Na kraju je to ispala "dobrovoljna predaja" .
Pored postavljanja podobnih a ne sposobnih, najveći u Bošnjaka je volio da sleti, zajedno sa kćerkom, četnicima direktno u ruke(02.05.92) na sarajevski aerodrom jer je "imao garanciju od JNA da neće biti zarobljen"
Zanimljivo je da je na Sarajevo izvršen opšti napad 02.05.92 u ranim jutarnjim časovima koji je odbijen. Onda najvećeg u Bošnjaka zarobe i vojska sa dosta naoružanja se izvuče iz grada 03.05.92. Sefer je pričao da je Aliji javljeno da ne sleće na sarajevski aerodrom jer ga drže četnici. Evo šta kaže Jovo Divjak, ne blati Aliju, čisto informacije radi.
http://www.danas.org/content/svjedoci_r ... 41868.html
Ovo su znači događaji koji su se desili do početka rata, ima tu još masa stvari tipa gubitka pozicije žrtve primanjem 100-ak mudžahedina koji su nas samo sjebali a nikako pomogli i koji su pušteni da uđu iz Hrvatske i Srbije nebil nas sjebali i nebil na svjetskim medijima prikazivali kako se u BiH zapravo vodi vjerski rat kao i islamizacije Armije BiH koja je počela, potpuno nepotrebno, 93 godine, skidanjem sa položaja svih nemuslimanskih generala kao što su Šiber, Divjak itd.
Najveći u Bošnjaka nije baš bio tako veliki a gore navede činjenice o tome govore. Da li je bio nešto više od glupana koji je vodio minder politiku podobnih a ne sposobnih možda saznamo do kraja naših života a možda i ne. O tome ne mogu suditi, mada imam svoje mišljenje bazirano na stvarnim događajima.
Najveći u Bošnjaka su: Safet Zajko, Enver Šehović, Ramiz Salčin i svi borci i komandanti iz BiH koji su dali svoje živote ili dijelove tijela nebil današnji podobnici "Najvećeg u Bošnjaka" jeli zlatnim kašikama a mi ga zajedno sa borcima lagano glabali.
Reći da je Alija najveći u Bošnjaka može neko ko nema dvije čiste u glavi, onaj koji je dobro profitirao pa mu se ne talasa, onaj koji nema mnogo obrazovanja ili onaj kojem su isprali mozak. Eto, za svakoga ponešto