JEL POCELO?

Post Reply
Danguba

#426 Re: JEL POCELO?

Post by Danguba »

_drunken_santa_ wrote:
Danguba wrote:
_drunken_santa_ wrote: ironija je u tome sto bi odvajanje rs-a za bosnjake bila usluga.

bosnjaci koji su otisli iz rs-a nece vise tamo da se vracaju. federacija ima sve sto je potrebno za jednu drzavi i kada bi bosnjaci odustali od ideje 100% bih konacno bi mogli da rade nesto konkretno za razvoj federacije.

ne postoji realna potreba za teritoijom rs-a, postoji samo osjecaj nepravedno oduzete 49% teritorije.
:-)

lupas brate opasno.
kako? sta to ima rs sto federacija nema.
ti to posmatras kao odvojene cjeline a ja kao jedinstvenu.
onaj ko to proba razdvojiti morat ce snositi posljedice.
Drinski

#427 Re: JEL POCELO?

Post by Drinski »

Pa u nekom tom medjuentitetskom ratu, ne bi se istjerivali narodi nego bi se RS presjekla na par mjesta a i FBIH bi bila vjerovatno napadnuta.
Drinski

#428 Re: JEL POCELO?

Post by Drinski »

Evo dosli agresori da nas pitaju sta mi to hocemo...
Goldenhand

#429 Re: JEL POCELO?

Post by Goldenhand »

155_mm wrote: mozda zbog toga jer ih tamo ceka drzavni teror o strane trenutne vlasti. da bi se tacno znalo da stvarno nece mora se prvo probati 20 godina sa probosanskom vlascu u tim povratnickim sredinama. pa ako i onda ne budu htijeli onda razmatrati o toj tvojoj usluzi.
Za nepovratak Bošnjaka u RS je isključivo kriva SDA kojoj odgovara da oni naseljavaju sarajevsku regiju. Sve dok glasamo za njih naš lebensraum će se smanjivati. Ako dođe do podjele, realno je da dobijemo 24% države i sve zbog politike koju vodi SDA.
Drinski wrote:Pa u nekom tom medjuentitetskom ratu, ne bi se istjerivali narodi nego bi se RS presjekla na par mjesta a i FBIH bi bila vjerovatno napadnuta.
Pa strateški gledano mi smo u boljoj poziciji. Najvažnije bi bilo odsjeći istok RSa od Banjaluke i onda izaći na Drinu.
archi_a

#430 Re: JEL POCELO?

Post by archi_a »

http://mojahercegovina.com/bilecka-skup ... lj-evropa/

Poseban mentalni sklop. Mimo svijeta :lol:
Mlohavi

#431 Re: JEL POCELO?

Post by Mlohavi »

Danguba wrote:
je li iskljucujes tu mogucnost ako dodje do takve situacije?
Niposto, samo se pitam koliko bi ovaj put takve slucajeve iskoristili lokalni kriminalci i mangupi da dobiju svoje male jedinice koje ce im zaraditi po nekoliko stanova, poslovnih prostora itd...
Bosnjak333

#432 Re: JEL POCELO?

Post by Bosnjak333 »

GoodTaste wrote:Pitanje ...

Zasto gradjanina FBiH interesuje toliko RS?

Zasto bi gradjanin FBiH htio u rat ako bi se RS htijela da odvoji?

Zasto gradjanima FBiH to sve toliko smeta i smatraju RS i svojom drzavom kada, a sigurno ih znate i sami dosta, ima velika vecina onim koji ne zele da odu u RS ni na kafu, jer da ih ko ne bi vidio iz FBiH ili ne daj Boze pare da ostavis "onim"?

Zasto gradjanina FBiH toliko zanima RS,a niti je voli, niti priznaje, a idejni tvorac ovakve nakaradne drzave je pred svima potpisao njeno postojanje i sve ostalo sto ide uz to?

Ovo drugo i trece me bas zanima, sta je to u glavi pa da ima takve stavove... A iz svoje okoline, da uzmem u obzir 10 ljudi, njih 7 su takvi, a svi su "velike patriote" ...

:bih:
Ovakve Bosnjake o kojima ti pricas ja definitivno ne poznajem. Po tvom pristupu bih rekao da si ipak Srbin jer poznajem takve Srbe koji ni 20 godina poslije rata nisu presli entitetsku liniju jer toboze ne smiju, s druge strane samo cekaju da ih zakolju nesto ala Ante iz Mostara ( misle da im se na faci u masi vidi da su Srbi). Preko jednog seminara koji je trajao neko duze vrijeme sam upoznao par momaka srpske nacionalnosti, sasvim rega momci sto se zivota tice dok se o politici ne razgovara, a nismo razgovarali.

Mi smo i poslije seminara isli kod njih u njihove gradove u cetnitetu i ispijali s njima kafe, a oni kod nas nikad nisu dosli. Zvali ih jedan put za Novu kazu ne smiju ubit ce ih neko. Smijesna prica, ali je upravo plod srpske politike zato je 90 % Srba jos uvijek zatucano.
Drinski

#433 Re: JEL POCELO?

Post by Drinski »

Mada, mislim da od rata bar do marta nema nista. Ovo realno govorim. Treba spustiti tenzije i uspostaviti normalan ustavno-pravni poredak.
Bosnjak333

#434 Re: JEL POCELO?

Post by Bosnjak333 »

Drinski wrote:Mada, mislim da od rata bar do marta nema nista. Ovo realno govorim. Treba spustiti tenzije i uspostaviti normalan ustavno-pravni poredak.
Rata uopce nece biti jer ovo nije obracun drzave BiH i Milorada Dodika nego SNSD-a i SDS-a. Sve i da se genocidasi otcijepe zar mislite da bi SDS pristao zivjeti u Miletovoj apsolutistickoj i diktatorskoj paratvorevini, a cijeli se zivot bore protiv njega?
emmir1

#435 Re: JEL POCELO?

Post by emmir1 »

Zasto gradjanima FBiH to sve toliko smeta i smatraju RS i svojom drzavom kada, a sigurno ih znate i sami dosta, ima velika vecina onim koji ne zele da odu u RS ni na kafu, jer da ih ko ne bi vidio iz FBiH ili ne daj Boze pare da ostavis "onim"?

Zasto gradjanina FBiH toliko zanima RS,a niti je voli, niti priznaje, a idejni tvorac ovakve nakaradne drzave je pred svima potpisao njeno postojanje i sve ostalo sto ide uz to?

Ovo drugo i trece me bas zanima, sta je to u glavi pa da ima takve stavove... A iz svoje okoline, da uzmem u obzir 10 ljudi, njih 7 su takvi, a svi su "velike patriote" ...

Koje gluposti
Drinski

#436 Re: JEL POCELO?

Post by Drinski »

Znam da ovo zvuci ko parola, ali nemojmo prenagljivati. Treba uciniti sve da mir opstane. Bolje je da pregovaramo mjesecima nego da se kasnije kajemo.
Hakiz

#437 Re: JEL POCELO?

Post by Hakiz »

Pa, recimo da imaš komad imanja koji ti nije ničemu služio. Jednog dana ti ga neko silom otme. Hoćeš preći preko toga?

Ukratko, interesuje nas BiH čiji je privremeno okupirana teritorija pod nazivom RS sastavni dio, kao i imovina naših porodica koja je na tom okupiranom dijelu ostala.
salik79

#438 Re: JEL POCELO?

Post by salik79 »

archi_a wrote:http://mojahercegovina.com/bilecka-skup ... lj-evropa/

Poseban mentalni sklop. Mimo svijeta :lol:

A uredno izbrijan :mrgreen: Fura se na cosavog.
Bodkin

#439 Re: JEL POCELO?

Post by Bodkin »

sema911s wrote:
Bodkin wrote:Jel se krenulo na BL konacno? Ili prvo ofanziva na I sarajevo?
Ima nas ubacenih u i sarajevo, haos cemo u bakusu da napravimo
Zajebi bakus. Onaj holandjanin ne plan napada razbacio skupa sa pravcima napredovanja :D
Goldenhand

#440 Re: JEL POCELO?

Post by Goldenhand »

We have no great war and we're very, very pissed off. :run:
_drunken_santa_

#441 Re: JEL POCELO?

Post by _drunken_santa_ »

_drunken_santa_ wrote:
Danguba wrote:
_drunken_santa_ wrote:

ne postoji realna potreba za teritoijom rs-a, postoji samo osjecaj nepravedno oduzete 49% teritorije.
:-)

lupas brate opasno.
kako? sta to ima rs sto federacija nema.
ti to posmatras kao odvojene cjeline a ja kao jedinstvenu.
onaj ko to proba razdvojiti morat ce snositi posljedice.[/quote]

ja to posmatram samo kako je na terenu. to je vec razdvojeno. ovi imaju jednu vladu i zakone a ovi drugu vladu i zakone. centralna vlast nema neke snage ni ingerencije.

ne znaci da je pravedno razdvojeno. samo da jeste razdvojeno.
GoodTaste

#442 Re: JEL POCELO?

Post by GoodTaste »

Bosnjak333 wrote:

Ovakve Bosnjake o kojima ti pricas ja definitivno ne poznajem. Po tvom pristupu bih rekao da si ipak Srbin jer poznajem takve Srbe koji ni 20 godina poslije rata nisu presli entitetsku liniju jer toboze ne smiju, s druge strane samo cekaju da ih zakolju nesto ala Ante iz Mostara ( misle da im se na faci u masi vidi da su Srbi). Preko jednog seminara koji je trajao neko duze vrijeme sam upoznao par momaka srpske nacionalnosti, sasvim rega momci sto se zivota tice dok se o politici ne razgovara, a nismo razgovarali.

Mi smo i poslije seminara isli kod njih u njihove gradove u cetnitetu i ispijali s njima kafe, a oni kod nas nikad nisu dosli. Zvali ih jedan put za Novu kazu ne smiju ubit ce ih neko. Smijesna prica, ali je upravo plod srpske politike zato je 90 % Srba jos uvijek zatucano.
Ja sam gradjanin FBiH i redovno odem do RS, bez ikakvih bojazni ...
A to o kome ja pricam su bas "bosnje", veliki muslimani itd. S takvim ljudim BiH nikad nece naprijed, a niti s tobom koji dio svoje drzave nazivas tako.
Sve ti odes kod njih al im RS zoves "cetnitet", jel tebi onda OK da Sarajevo zovu Teheranom?

Ja sta sam to je nebitno, al svim balijama, ustasama, cetnicima i svim ostalim koji nece da odu iz FBiH u RS i obratno, svim onim koji na bilo koji nacin umanjuju vrijednost drugog entiteta i svega onoga sto je "vrli vodja" (nabijem ga) davno potpisao i koji na bilo koji nacin nekom drugom zele nesto lose jer je on bosnjak, srbin ili hrvat od srca zelim dugu i bolnu smrt :thumbup:
beniciodeltoro

#443 Re: JEL POCELO?

Post by beniciodeltoro »

trcicu trceci wrote:
hAZNADAR wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Dodik je pozvao MUP RS da puca u pripadnike SIPA-e. To jos dosad nismo imali
Polako navikavanje.

Prije 10 god niko u RS nije smio zucnuti o referendumu ili nezavisnoj RS, danas je svakodnevica.
Prije 5 god najavljen referendum o bilo kojem pitanju u RS bi izazvao ozbiljnu krizu i reakciju - danas je sporedna vijest.
Prije 2 god bojkot RS drzavnih institucija i zabrana SIPE je bila nezamisliva.

I svaki put isti fol, zatalasa pa smiri, zatalasa pa smiri,.. a mi se polako navikavamo na promjenu svakodnevice. Znamo jako dobro da se BiH nece raspasti a da bojkot iz RS nece trajati vjecno. Polako se stvara situacija gdje mogu ucjenjivati za svaku sitnicu i gdje mogu blokirati na ovakav nacin za svaku sitnicu. Sve u cilju nedodirljivosti RS i politike kakvoj teze.
Da se kladimo da ce se Dodik na kraju ove krize hvaliti kako je natjerao strance i Sarajevo da vise respektuju RS i da je ostvario sto prethodnici nisu. I to sa razlogom.

Zabu da stavis u kljucalu vodu - odmah bi iskocila. A da je drzis u vodi koju postepeno zagrijavas do kljucanja - nebi iskocila.

Pitanje je ima li ovaj narod kojemu je stalo do drzave dovoljno pameti, volje, muda,.. da reaguje tako zestoko i jasno da RS prisjede ovakav cirkus i da sljedeci put dobro promisle prije nego zatalasaju ponovo.
Dodik je poceo pricati o referendumu od 2005.godine, tako da ne pratis politiku. Prije 5 godina Dodik je blokirao drzavne institucije...

ako o necemu ne znas, ne pravi se pametan
Recimo ovako, 2005 Dodik je se udvarao djevojci i tepao joj da će je oženiti jednog dana. Danas Dodik prijeti da će je silovati ako mu ne da.
Drinski wrote:Ja cekam da neko kaze da bi svaka reakcija bla vjetar u ledja Dodiku.
Pa evo već se pominje na temi predizborna i da se ovakvim akcijama narod izluđuje da bi političari mogli nastaviti krasti.
I da je obično predizborno laprdanje mora se jednom stati ovome na kraj. I predizborne moraju imati granicu šta se smije a šta ne. Mada ja ovo gledam drugačije, mnogo je ovo mnogo ozbiljnije.
trcicu trceci

#444 Re: JEL POCELO?

Post by trcicu trceci »

Drinski wrote:Znam da ovo zvuci ko parola, ali nemojmo prenagljivati. Treba uciniti sve da mir opstane. Bolje je da pregovaramo mjesecima nego da se kasnije kajemo.
nas niko nece pitati
Danguba

#445 Re: JEL POCELO?

Post by Danguba »

Lukač: Zaključci Vlade odnose se na sve institucije Srpske

Srna 10.12.2015 21:47

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je večeras da se zaključci Vlade kojima je prekinuta saradnja sa Agencijom za istrage i zaštitu BiH /Sipa/, Sudom i Tužilaštvom BiH ne odnose samo na MUP, već na sve institucije Republike Srpske.

"To znači da mi nećemo odgovarati na njihove akte, da nećemo postupati po njihovim zahtjevima i vidjećemo kako će oni da rade svoj posao ako sa jednom polovinom BiH, u ovom slučaju Republikom Srpskom, nema saradnje", istakao je Lukač.

Lukač je za Radio-televiziju Republike Srpske rekao da će prekid saradnje Srpske sa Sipom, Tužilaštvom i Sudom BiH sigurno rezultirati zaustavljanjem mnogih zajedničkih istraga koje su do sada radili.

"Ostavićemo prostor svim onim kriminalnim radnjama i kriminalcima koji su radili i dalje rade neprestano u BiH na podrivanju ove zemlje i svih njenih institucija od privrednog, organizovanog kriminala, trgovine oružjem i drogom", upozorio je Lukač.

Ako bezbjednosne agencije u BiH ne budu zajednički sarađivale i bavile se tim problemom, Lukač je rekao da će im ostaviti još više prostora da ojačaju i prave štetu ovoj zemlji.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske smatra apsolutno neprimjerenim da Sipa, jedna bezbjednosna agencija na nivou BiH, pretresa drugu bezbjednosnu agenciju – Stanicu policije u Novom Gradu.

"Ovakva akcija Sipe ponižava i derogiora nadležnosti i ovlaštenja ne samo MUP-a, već svih institucija Republike Srpske", rekao je Lukač.

On je naveo da je Sipa imala drugu mogućnost - da pošalje svoje istražioce i inspektore da zajedno sa istražiocima MUP-a dođu u Stanicu policije Novi Grad i izvrše uvid u kompletnu dokumentaciju koja se tamo nalazi i da izuzmu ono što im je potrebno.

Prema njegovim riječima, da je Sipa kojim slučajem tražila od MUP-a Republike Srpske te podatke, i dobila bi ih, jer ako ti podaci niu uništeni za 23 godine, zašto bi to sada radili.

"Sipa je iz Policijske stanice Novi Grad izuzela oko 50 predmeta, raznih službenih zabilješki, dnevnika od 1992. do 1996. godine", naveo je Lukač.

On je rekao da je Sipa pogrešno shvatila da neko želi da uništi te podatke, dodajući da mu nije poznato da li tu ima politike.

"Sipa je svojim dopisom obavijestila MUP Srpske dan ranije da će na području Novog Grada izvršiti privođenje pet lica zbog ratnog zločina i izvršiti tri pretresa, ne navodeći o kojim objektima se radi", podsjetio je Lukač.

Pripadnici Sipe, prema nalogu Tužilaštva BiH, na području Novog Grada sproveli su danas opsežnu akciju u vezi sa procesuiranjem ratnih zločina, tokom koje je uhapšeno pet Srba i izvršen pretres u zgradi opštine Novi Grad, u Policijskoj stanici Novi Grad i komunalnom preduzeću "Komus".

Narodna skupština Republike Srpske podržala je danas zaključke Vlade Srpske da se zbog protivustavnog djelovanja Sipe prekida saradnja sa ovom agencijom, Sudom i Tužilaštvom BiH.
Dokle li ce ovaj vazal sluziti?
nasa

#446 Re: JEL POCELO?

Post by nasa »

Goldenhand wrote:
155_mm wrote: mozda zbog toga jer ih tamo ceka drzavni teror o strane trenutne vlasti. da bi se tacno znalo da stvarno nece mora se prvo probati 20 godina sa probosanskom vlascu u tim povratnickim sredinama. pa ako i onda ne budu htijeli onda razmatrati o toj tvojoj usluzi.
Za nepovratak Bošnjaka u RS je isključivo kriva SDA kojoj odgovara da oni naseljavaju sarajevsku regiju. Sve dok glasamo za njih naš lebensraum će se smanjivati. Ako dođe do podjele, realno je da dobijemo 24% države i sve zbog politike koju vodi SDA.
Drinski wrote:Pa u nekom tom medjuentitetskom ratu, ne bi se istjerivali narodi nego bi se RS presjekla na par mjesta a i FBIH bi bila vjerovatno napadnuta.
Pa strateški gledano mi smo u boljoj poziciji. Najvažnije bi bilo odsjeći istok RSa od Banjaluke i onda izaći na Drinu.
Pa eto ja se sjecam prije desetak godina kada je doduse Ceric, ne SDA, cesto pozivao na povratak I ja sam prva mislila da sam na mjestu tih izbjeglica da se ne bi vratila vjerovatno.Ljudi su protjerani, mnogi izgubili nekog, sve im sruseno I sad treba ponovo da grade zivot na istom mjestu I s masom istih onih koji su gledali njihovo protjerivanje ili jos gore...
Za ostalo se slazem da SDA ima vrlo losu politiku po ovim pitanjima...
Drinski

#447 Re: JEL POCELO?

Post by Drinski »

Neko je pitako kako se moze protjerati milion Srba. Ne moze. To je genocid. Moguce je da meni neko ne vjeruje ali ja mislim da njih ne treba protjerati nego integrisati. Ne smiju Bosnjaci praviti srpske greske. Na to nemaju pravo.

I naravno, da treba uspostaviti pravni poredak.
hAZNADAR

#448 Re: JEL POCELO?

Post by hAZNADAR »

_drunken_santa_ wrote:

ako te mogu zamoliti samo da obrazlozis ove tvrdnje da je federacija prakticno nemoguca i da je rs teritorija neophodna da bi bosnjaci bioloski opstali. mozda si u pravu, ali ja to ne vidim i jos nisam cuo neke argumente za ovu tvrdnju pa me zanima da ih cujem mozda cu se sloziti. i nisam salonac, sto se mene tice i rs i srbija se mogu ukinuti.
Ocekujes elaborat mozda o teritorijalnoj povezanosti, resursima, komunikacijama, vezu sa unskosanskim kantonom, opcenito infrastrukturu, pa onda valutu,... mislim - ako sam ne kontas - onda nema tih argumenata i realnosti koju ja mogu predociti.

A to redovno srecem u Sarajevu gdje urbana elita jednostavno ima shvatanje drzave dokle pogled seze i nije svjesna koliko ta idila u njihovoj kuci moze zacas ekonomski i politicki da se urusi. Bosnajci su zavisni od cijelog teritorija, jednostavno tako. Komunikacije, ceste, protok novca, struje, infrastruktura,... a gdje je tek buducnost gdje ce mozda u fildzanu biti i pretjesno.
Znam ja dobro da bi sarajevska elita halalila i vise od pola drzave zarad veceg luksuza, ono barem sto misle da bi dobili nesto time. Ali na srecu ima ljudi koji ne razmisljaju tako.

Konkretno u ovoj situaciji nece doci do puske u ruke i branjenja domovine. Treba prvo sazriti i politicki i nacionalno a tvoje pisanje je jasan dokaz da smo jos daleko od toga. Bez uvrede, ali izjavio si veceras nesto za sto si zasluzio itekako kritike. Nije u pitanju pateticna nostalgija, srcedrapajuci patriotizam i principi. Ko zna - zna.
Bosnjak333

#449 Re: JEL POCELO?

Post by Bosnjak333 »

GoodTaste wrote:
Bosnjak333 wrote:

Ja sam gradjanin FBiH i redovno odem do RS, bez ikakvih bojazni ...
A to o kome ja pricam su bas "bosnje", veliki muslimani itd. S takvim ljudim BiH nikad nece naprijed, a niti s tobom koji dio svoje drzave nazivas tako.
Sve ti odes kod njih al im RS zoves "cetnitet", jel tebi onda OK da Sarajevo zovu Teheranom?

Ja sta sam to je nebitno, al svim balijama, ustasama, cetnicima i svim ostalim koji nece da odu iz FBiH u RS i obratno, svim onim koji na bilo koji nacin umanjuju vrijednost drugog entiteta i svega onoga sto je "vrli vodja" (nabijem ga) davno potpisao i koji na bilo koji nacin nekom drugom zele nesto lose jer je on bosnjak, srbin ili hrvat od srca zelim dugu i bolnu smrt :thumbup:
Ne priznajem manji entitet kao administrativno-upravnu jedinicu i imam ga pravo nazivati kako zelim. On nije moj niti ga kao takvog poznajem, ali Prijedor, Banja Luka, Doboj, Bijeljina i Trebinje su itekako moji.
Kaligrafija

#450 Re: JEL POCELO?

Post by Kaligrafija »

Prodajem VW Caddy Pickup visenamjensko vozilo, pogodan za instaliranje M84 , M60, PAM, a uz dodatna ojacanja i produzenja i postavljanje hidraulicnih nogara, moguca je i montaza M55A4M1, te u tom slucaju vas Caddy se pretvara u BOV... Auto je u odlicnom stanju, smb, nije udaran, prezivio jedan rat, prezivjet ce valjda jos jedan...AMIN, JARABI...pogodan je i za senlucenja kraj otvorenog prozora sa neizostavnim AK47...!

Pozovite odmah, RUF MICH AN 0800-666-666-666, trazite Milorada, Bakira ili Dragana, nema vise samoce, tu je vas Caddy BOV, radost vase radosti...!
Cijena, prava sitnica, 3000 KM, HITNO, prodaje se zbog HITNOG odlaska u inostranstvo!!! PRIJE NEGO POCNE!
Post Reply