Ja sam ŠUŠA... do kad više...????

Post Reply
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 25/03/2015 08:09, edited 2 times in total.
djulba

#102 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by djulba »

MA JA A TI SI KAO ŠTO SI REKAO ČISTI MUSLIMAN. E TO TI JE VJERA MUSLIMANE . A U KOJOJ DRŽAVI ŽIVIŠ MUSLIMANE.

I JA SAM MUSLIMAN PO VJERI, A KO GOD ME PITA ŠTA SAM KAŽEM DA SAM BOSANAC. JER TO I JESAM I TO PONOSNO KAŽEM
Ahmed Nurudin

#103 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by Ahmed Nurudin »

samo gost wrote:I ja sam dijete iz miješanog braka: otac mi je muško, a mati žensko!

Šalu na stranu, mene oduševljavaju ovi instant stručnjaci za ustavno pravo. Čuj kršiš ustav ako se pišeš 'Bosanac'?! Pa kategorija 'ostali' daje svakom za pravo da se smjesti izvan ovih 'konstitutivnih' (koji uzgred imaju više prava od 'ostalih' koji su po svemu građani drugog reda) i da se unutar toga izjasni kako je kome volja: Bosanac, Eskim, Marsovac. Šta je u tome kršenje Ustava?

Kršenje Ustava je garantovano samim Ustavom tako što 'ostali' ne mogu u Predsjedništvo BiH, Ustavni sud BiH i sl., a ni na drugim funkcijama ih baš nešto pretjerano nema (osim ako nisu J. Finci :mrgreen: ).
Gdje su u ustavu bosanci i građani koje vi potencirate neprestano?
luciferino

#104 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by luciferino »

Ahmed Nurudin wrote:
mamatajo1965 wrote:ti SDA i ovaj iz RS-a tj SDS,
to sa mzakljucio posto se pravo dobro razumijete kao i te dviej stranke
ste unistili ovu zemlju
ja sa msmjesan zat osto sam Bosanac a ti si jadan zato sto nisi!!!
:D :D :D

Ma ti si jadan jer ne znaš ko si bolan nebio, nemaš identitet, garant mješano meso jelde :lol: eki bosanac
ahahahha
A ko si ti ,iz koje si ti zemlje-Mislimanije mozda....[/quote]

Hehe bravo, otrkivate pomalo pravo lice foruma koje svi znaju

Ja sam musliman čist ko suza, a vi garant mješano meso bez identiteta
[/quote]

Nisi znači Bošnjak?

Pa može svako postati musliman, vjera je u srcu, a ne u genima genijalčino provokatorska. :skoljka:
uvjek dobar gost

#105 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by uvjek dobar gost »

sad si se pokazao... svu svoju neukost, priprostost.. svu svoju glupost... Nurudine.. ja sam produkt roditelja...
Ti malo čitaj obrazuj se... ne boli nužno.. i neka te bude stid... Ahmede Nurudine...

A pročitaj ti Ustav, onda malo obiđi BiH makni iz svoje ulice Nurudine.. pusti se šuplje, garant tipkaš sve ovo za dnevnicu...
Pogledaj kako žive ljudi , građani, vjernici, ateisti danas u ovoj zemlji koji su popljačkali tvoji zaštitnici.. Nurudine...

A znaj svako pojedinačno ide bogu na istinu, a on sve vidi i sve zna.,..
Ahmed Nurudin

#106 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by Ahmed Nurudin »

Rođen ko musliman i umrijet ću ko musliman. Turskih korjena iz starog grada unazad 400 godina
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 25/03/2015 08:10, edited 2 times in total.
Ahmed Nurudin

#108 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by Ahmed Nurudin »

dzemmo wrote:
Ahmed Nurudin wrote:Rođen ko musliman i umrijet ću ko musliman. Turskih korjena iz starog grada unazad 400 godina
haj reko si svoje, polozio si, sad cao

na goli otok jel :lol:
samo gost

#109 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by samo gost »

Ahmed Nurudin wrote:
samo gost wrote:I ja sam dijete iz miješanog braka: otac mi je muško, a mati žensko!

Šalu
na stranu, mene oduševljavaju ovi instant stručnjaci za ustavno pravo.
Čuj kršiš ustav ako se pišeš 'Bosanac'?! Pa kategorija 'ostali' daje
svakom za pravo da se smjesti izvan ovih 'konstitutivnih' (koji uzgred
imaju više prava od 'ostalih' koji su po svemu građani drugog reda) i
da se unutar toga izjasni kako je kome volja: Bosanac, Eskim, Marsovac.
Šta je u tome kršenje Ustava?

Kršenje Ustava je garantovano
samim Ustavom tako što 'ostali' ne mogu u Predsjedništvo BiH, Ustavni
sud BiH i sl., a ni na drugim funkcijama ih baš nešto pretjerano nema
(osim ako nisu J. Finci :mrgreen: ).
Gdje su u ustavu bosanci i građani koje vi potencirate neprestano?
Hajde ti (dok kakve odgovarajuće škole ili kursa :) ne završiš) lijepo procitaj odluku Ustavnog suda BiH broj 5/98 koja govori o konstitutivnosti, pa će ti možda biti jasnije (ima na http://www.ustavnisud.ba). Pusti Ustav, molilm te onima koji se u to razumiju.
zavrzlama.bl

#110 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by zavrzlama.bl »

vi "bosanci" ste poludjeli :-) pa ja kazem da se ja ne osjecam bosanac i kraj. nema veze sto se ovo zove bosna. isto mi je kao da zivim u njemackoj, sve i da imam njemacko drzavljanstvo ne bi sebe mogao nazivati njemac. nije mi jasno kako to ne mozete skontati. ja vam kazem sta 95% Srba misli. ja se odmah slozio sa Ahmedom a sa vama nikako. ne mozete to sebi priznati i niste realni. jeste cudno da bosanci su postali manjina u BiH ali tako je i to je realnost. to su stvari koje se desavaju. pa da se kosovo nije odvojilo za 70-80 ili vise godina srbi bi postali manjina u srbiji u odnosu na albance. ovako smo dobro prosli
mamatajo1965

#111 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by mamatajo1965 »

zavrzlama.bl wrote:vi "bosanci" ste poludjeli :-) pa ja kazem da se ja ne osjecam bosanac i kraj. nema veze sto se ovo zove bosna. isto mi je kao da zivim u njemackoj, sve i da imam njemacko drzavljanstvo ne bi sebe mogao nazivati njemac. nije mi jasno kako to ne mozete skontati. ja vam kazem sta 95% Srba misli. ja se odmah slozio sa Ahmedom a sa vama nikako. ne mozete to sebi priznati i niste realni. jeste cudno da bosanci su postali manjina u BiH ali tako je i to je realnost. to su stvari koje se desavaju. pa da se kosovo nije odvojilo za 70-80 ili vise godina srbi bi postali manjina u srbiji u odnosu na albance. ovako smo dobro prosli
A izvini,kako se zove zemlja u kojoj Ahmed Nurudin zivi,za tebe znamo da je RS.
Ahmed Nurudin

#112 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by Ahmed Nurudin »

zavrzlama.bl wrote:vi "bosanci" ste poludjeli :-) pa ja kazem da se ja ne osjecam bosanac i kraj. nema veze sto se ovo zove bosna. isto mi je kao da zivim u njemackoj, sve i da imam njemacko drzavljanstvo ne bi sebe mogao nazivati njemac. nije mi jasno kako to ne mozete skontati. ja vam kazem sta 95% Srba misli. ja se odmah slozio sa Ahmedom a sa vama nikako. ne mozete to sebi priznati i niste realni. jeste cudno da bosanci su postali manjina u BiH ali tako je i to je realnost. to su stvari koje se desavaju. pa da se kosovo nije odvojilo za 70-80 ili vise godina srbi bi postali manjina u srbiji u odnosu na albance. ovako smo dobro prosli
Realno skroz
JKG

#113 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by JKG »

Ahmed Nurudin wrote:Rođen ko musliman i umrijet ću ko musliman. Turskih korjena iz starog grada unazad 400 godina
Plaho...hajde sada prosetaj, mozda ce ti svjeza hava goditi...
Ahmed Nurudin

#114 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by Ahmed Nurudin »

mamatajo1965 wrote: A izvini,kako se zove zemlja u kojoj Ahmed Nurudin zivi,za tebe znamo da je RS.
Bih i šta sad? Ne kontam, mrzitelju islama
Ahmed Nurudin

#115 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by Ahmed Nurudin »

Buraz, ja ću jedno mješano meso, ti? :lol:
mamatajo1965

#116 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by mamatajo1965 »

Ahmed Nurudin wrote:
mamatajo1965 wrote: A izvini,kako se zove zemlja u kojoj Ahmed Nurudin zivi,za tebe znamo da je RS.
Bih i šta sad? Ne kontam, mrzitelju islama
Pa sta onda imas protiv Bosanaca i Hercegovaca? Ne mrzim ja islam,ja mrzim fanatike i nacionaliste....
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 25/03/2015 08:38, edited 1 time in total.
uvjek dobar gost

#118 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by uvjek dobar gost »

Tebe ja kontam, ali ne kontam Nurudina... i nemoj mi molim te govoriti u ime 95% populacije.. ja sam lično dosta vremena proveo u Rudom, foči i Višegradu unazad dvije godine... ljudi tamo ne misle kao ti...pusti se Kosova nije to tema...

A razumljivo je da si raja sa Nurudinom Vi ste oduvjek u koaliciji..
zavrzlama.bl

#119 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by zavrzlama.bl »

mamatajo1965 wrote:
A izvini,kako se zove zemlja u kojoj Ahmed Nurudin zivi,za tebe znamo da je RS.
ja ne zivim u zemlji RS vec u BiH. kakve to sad veze ima. zanci gdje zivim tako se moram i osjecati da ne bi nekome to bilo cudno. pa znam ja da od RS kao ne zavisne nema nista pa ko bi to cudo od drzave priznao sem srbijanaca i mozda ludih Rusa. ne bi mogli nigdje ici sa tim dokumentima jedino u soči na more i to samo avionom
Šeha

#120 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by Šeha »

Ko od tebe trazi da se izjasnjavas kao Bosanac? Ti se osjecas kao Srbin i niko ti ne brani da to budes.

Sto se ovim ljudima brani da se izjasnjavaju kako oni hoce...

Znaci jos jednom da ponovim... Tebi niko ne brani da budes sta hoces, sto se ti protivis da se ovi ljudi izjasnjavaju kako oni hoce?
Ahmed Nurudin

#121 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by Ahmed Nurudin »

U OVOJ DRŽAVI POSTOJE TRI RAVNOPRAVNA KONSTITUTIVNA NARODA I GOTOVA PRIČA
JKG

#122 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by JKG »

Ahmed Nurudin wrote:
Buraz, ja ću jedno mješano meso, ti? :lol:
Hajde, molim Te, procitaj jos jednom sta si napisao.
I da, vidim, odlicno se slazete i razumijete, kao i do sada.
osa

#123 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by osa »

Ahmed Nurudin wrote:U OVOJ DRŽAVI POSTOJE TRI RAVNOPRAVNA KONSTITUTIVNA NARODA I GOTOVA PRIČA
teorijski, u praksi dva ravnopravna i jedan zerka manje ravnopravan.
Ahmed Nurudin

#124 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by Ahmed Nurudin »

[quote="Ahmed Nurudin"]U OVOJ DRŽAVI POSTOJE TRI RAVNOPRAVNA KONSTITUTIVNA NARODA I GOTOVA PRIČA[/quote]
Ahmed Nurudin

#125 Re: Mi ostali .... nekonstitutivni... neustavni...???

Post by Ahmed Nurudin »

Ahmed Nurudin wrote:[quote="Ahmed Nurudin"]U OVOJ DRŽAVI POSTOJE TRI RAVNOPRAVNA KONSTITUTIVNA NARODA I GOTOVA PRIČA
[/size][/quote]
Post Reply