Vodenjak wrote:
Dok sam, bez da me iko dira i da ikome to za oko zapinje, u miru slusao i Azru, i Leb i Sol, i Corbu i Dugmice, znalo se "ko kofer nosi a ko cvjetic u kosi", kao sto je jos jedan kaur medju pjesnicima tako lijepo rekao!
A sada mi polupismeni, do brutalnosti nekulturni fićfirići, u ime neke cistote nacije, vjere i drzave, pokusavaju nametnuti SVOJU muziku i SVOJU kulturu a ja bih ko trebao da to slijepo slusam i uz njihove skute se savijam!?
Pa covjece, okreni se oko sebe! Pogledaj malo oko cega se obicni, mali ljudi, pripadnici tih nasih nesretnih nacija svadjaju izmedju sebe!
Svadjaju se da dokazu jedan drugom ciji je lider sinoc u vijestima bio u pravu! Ti isti mali ljudi nemaju izmedju sebe zapravo nikakvih problema!
Da ih njihove "fantasticne vodje" puste na miru, siguran budi da bi se izmedju sebe bolje uvazavali i vise slagali nego sto to rade sa pripadnicima svojih sopstvenih nacija!
A znas li zasto je to tako?
E pa zato sto je Bosna i Hercegovina oduvijek bila zemlja u kojoj su mali, obicni ljudi bili puni postovanja prema onome drugom!
Uvazavali su ti mali ljudi razlicitost i iskazivali respekt prema drugom i drugacijem!
A znas li ZASTO su to radili?
Radili su to zbog svog ISKONSKOG osjecaja za postenje, pravednost, i uvazavanje razlicitosti!
Svaki put, ALI BAS SVAKI PUT kad se nasao neko ko je tom istom malom covjeku poceo pametovati o tome KAKO to treba da radi, doslo je do belaja!
Jer mi jesmo posteni ljudi, jesmo nesebicni i moralni ali smo u isto vrijeme jako, JAKO naivni, politicki nepismeni i vrlo podlozni!
Jeee, naivnost je uzrok svemu
Naivni ljudi postadoše odjednom nepošteni, sebični, nemoralni, nepravedni i šta već.
Nije to tako jednostavno.
Vođa manjeg entiteta, degradira državu BiH na svakom koraku. Šta je rješenje ? Šutiti i praviti se naivan ? ili ma proće njega to, trebamo šutiti, biće on bolji ? Bježiš od problema, od suštine, realiteta, ne možeš probleme u BiH, svesti na jedno te isto. One koji degradiraju državu, i one, koji su nesposobni, korumpirani, i sl. sigurno vode ka nazadovanju društva međutim to su različite poteškoće i problemi za državu i društvo, koje su suštinski i sadržajno diametralno različiti po svojoj prirodi.
Šta ćeš slušati, spada pod tvoj lični izbor, i niko ti ništa u tom pravcu ne nameće. Zato nemoj ni ti drugima, osporavati, njihovu muziku i kulturna stajališta ( kultura ti je jako varijabilan pojam, kao i muzika ) . Inače, već kad smo kod mjuzikice, to što slušaš je prošlost, treba se okrenuti ka budućnosti, forsirati mlađe bendove, zaštiti ih od piratluka, kao i sve druge umjetničke pravce.