Izjasnjavanje na popisu

Locked
theTruePath

#576 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by theTruePath »

:lol: :lol: :lol:
Samir_01

#577 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Samir_01 »

ioannes wrote:
Better Man wrote:Bošnjak nije jednako Musliman i onaj ko misli da jeste je klasični idiot, fašista, rasista itd.! Bošnjak može biti i katolik i pravoslavac i ateista itd.! Možda bi najbolje bilo da se svi oni koji nisu muslimani (mislim na katolike, pravoslavce itd.) i koji bi se izjasnili kao Bosanci izjasne kao Bošnjaci, tada bi ovi fašisti koji kažu da je Bošnjak = Musliman zauvijek bili poraženi!
to je ta dilema u koju su dovedeni Bosnjaci
nacionalnost osnovana iz muslimanskog etnickog konteksta
suocava se sa sve vecim brojem Ateista
Ima i ateista medju nama, kao sto ima ateista kod Srba i Hrvata.

U pitanju je samo iskompleksiranost pojedinaca...

Mnogo ste vi kompleksasi manji nego sto mislite.

Ako vi ne postanete Bosnjaci, postace vasa djeca.

Ako vasa djeca ne postanu Bosnjaci, postace vasi unuci.

Sve u svemu asimiliracemo vas ko sto su i Jugosloveni asimilirani u Srbiji i Hrvatskoj.

To nije prijetnja vec prirodan proces.
Man of steel

#578 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Man of steel »

Srbin, Hrvat, Bošnjak i Ostali.

To su date mogućnosti za izjašnjavanje i ne postoje druge opcije.

Ne postoje Bosanci-ateisti, Bosanci-kršćani, Bosanci-muslimani....itd.
bole1st

#579 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by bole1st »

Man of steel wrote:Srbin, Hrvat, Bošnjak i Ostali.

Krivo po vise tacaka.

1. Mozes se izjasniti kako hoces, nema nikakvih unaprijed definiranih opcija.

2. Popisnicu popunjava popisivac, sto znaci da ako tamo stoji:
a) Bosnjak,
b) Srbin,
c) Hrvat
d) prazno mjesto za sve druge mogucnosti
To nema uticaja na to da se neko zbog lakseg popisivanja odluci za nesto od a), b), c). Prakticki je isto kao da ima samo prazno mjesto, bez BHS.

3. "Ostali" ne postoji kao grupa, tako da ne vjerujem da ce imati vise od 10 osoba koje ce se izjasniti kao "Ostali". Grupa Ostali je samo matematicka, ona nastaje kad statistika zbroji sve koji nisu BHS i nazove to "Ostali".
odr0n

#580 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by odr0n »

Termin Bošnjaka je relevantan kao Republika Srpska, sve je to otpadak zadnjeg rata i nacionalizma, ko god to priznavao ili ne, tako je. Znači ko god smatra termin Bošnjaka relevantnim, on ujedno smatra i priznaje Republiku Srpsku, pa izvolte. Čak i nema razlike u retorici prema Bosancima i Hercegovcima, svi ih oni negiraju, guraju negdje izvan okvira, svi bi BiH za sebe, većinu za sebe i vlast za sebe, ako su Bosanci i Hercegovci preživjeli ove RS-ovce, lako ćemo i sa Bošnjacima i sličnima. ;-)

I ponovo postavljam dokument sa kojeg se istina nije mogla sakriti, što se tiče termina Bošnjaka i koga on ustvari jedino predstavlja:

Image
Bosnjak333

#581 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Bosnjak333 »

Pravi si ti odron...
sloga

#582 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by sloga »

Bosnjak333

#583 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Bosnjak333 »

sloga wrote:Ovako se izjašnajvam,

http://srbimuslimani.wordpress.com/
Nisi pravi Srbin ako ti vera nije pravoslavlje. :D
karanana

#584 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by karanana »

elhamdulilah. nadam se sto vecem broju vas koji ce krenuti allahovim putem.
sloga

#585 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by sloga »

Bosnjak333 wrote:

Ni Kulin Ban nije bio musliman, pa se opet kačite na Kulina krstjanina... :lol: :lol:
Bosnjak333

#586 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Bosnjak333 »

sloga wrote:
Bosnjak333 wrote:

Ni Kulin Ban nije bio musliman, pa se opet kačite na Kulina krstjanina... :lol: :lol:
Mi ne trazimo od ljudi da se vrate veri pradedovskoj za razliku od cetalja. :-) :-)

U kojem gradu zivis svegati?
BASS

#587 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by BASS »

Bosanac je geografska odrednica.

Niko se nije izjasnjavao kao bosanac do prije 2-3 godine, osim u geografskom smislu kao. npr sarajlija, ili u vicevima.
To svi dobro znamo, to je projekat koji je zapocet od momenta kada je proglasena konstitutivnost svih naroda i u RS i FBiH, pa ideolozi vidjeli da ima "previse" Bosnjaka.
Bosnjak333

#588 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Bosnjak333 »

BASS wrote:Bosanac je geografska odrednica.

Niko se nije izjasnjavao kao bosanac do prije 2-3 godine, osim u geografskom smislu kao. npr sarajlija, ili u vicevima.
To svi dobro znamo, to je projekat koji je zapocet od momenta kada je proglasena konstitutivnost svih naroda i u RS i FBiH, pa ideolozi vidjeli da ima "previse" Bosnjaka.
Bosanac ja gradjanin,a Bosnjak je fasista...
karanana

#589 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by karanana »

ne kontam. da li je onda i bosna a i hercegovina geografska odrednica srbije ili hrvatske, kao sto su shumadija-shumadinac ili dalmacija-dalmatinac?
znam sta ce nas brat po islamu sloga da odgovori, ali me interesuje sta ti kazes?
BASS

#590 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by BASS »

karanana wrote:
ne kontam. da li je onda i bosna a i hercegovina geografska odrednica srbije ili hrvatske, kao sto su shumadija-shumadinac ili dalmacija-dalmatinac?
snam sta ce nas brat po islamu sloga da odgovori, ali me interesuje sta ti kazes?
ne kontam ja sada tebe? zasto bi i bosna ili hercegovina bila geografska odrednica srb hrvatske?

ja sam bosanac kada odem u Mostar, jer su tamo hercegovci, ja sam bosanac kada odem u Slavoniju jer su tamo Slavonci, isto kao sto sam npr. sarajlija, alipasinac.

A sada pitanje: zasto je neko bosanac kada drzava Bosna ne postoji, postoji Bosna i Hercegovina, dakle mozes biti samo Bosancoherecegovac.
karanana

#591 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by karanana »

ako je bosanac geografska odrednica, to znaci da je on obitava na malom prostoru i dio je necega veceg, neke vece drzave. isto kao sto je geografska odrednica dalmatinac ili slavonac ili medjimurac dio hrvatske. geografska odrednica unutar bosne i hercegovine jedino moze biti nesto manje sto u skupu cini bosnu i hercegovinu, kao na primjer krajisnik, posavac, semberac, podrinjac.....
zasto srbin ili hrvat nije geografska odrednica?
Man of steel

#592 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Man of steel »

bole1st wrote:
Man of steel wrote:Srbin, Hrvat, Bošnjak i Ostali.

Krivo po vise tacaka.

1. Mozes se izjasniti kako hoces, nema nikakvih unaprijed definiranih opcija.

2. Popisnicu popunjava popisivac, sto znaci da ako tamo stoji:
a) Bosnjak,
b) Srbin,
c) Hrvat
d) prazno mjesto za sve druge mogucnosti
To nema uticaja na to da se neko zbog lakseg popisivanja odluci za nesto od a), b), c). Prakticki je isto kao da ima samo prazno mjesto, bez BHS.

3. "Ostali" ne postoji kao grupa, tako da ne vjerujem da ce imati vise od 10 osoba koje ce se izjasniti kao "Ostali". Grupa Ostali je samo matematicka, ona nastaje kad statistika zbroji sve koji nisu BHS i nazove to "Ostali".
Formalno se ti možeš izjasniti kako ti je kurcu ćejf, oni će to pribilježiti i razvrstati među ostale.

Ustav BiH je takav da poznaje samo tri konstitutivna naroda+ ostale.

Očekivati da se nešto u međuvremenu promjeni je iluzorno.
Bosnjak333

#593 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Bosnjak333 »

karanana wrote:ako je bosanac geografska odrednica, to znaci da je on obitava na malom prostoru i dio je necega veceg, neke vece drzave. isto kao sto je geografska odrednica dalmatinac ili slavonac ili medjimurac dio hrvatske. geografska odrednica unutar bosne i hercegovine jedino moze biti nesto manje sto u skupu cini bosnu i hercegovinu, kao na primjer krajisnik, posavac, semberac, podrinjac.....
Bosanac je u Bosni,a Hercegovac u Hercegovini,ali i jedan i drugi su etnicki Bosnjaci.To je ono sto im je pored domovine i jezika zajednicko!
sloga

#594 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by sloga »

Bosnjak333 wrote:
karanana wrote:ako je bosanac geografska odrednica, to znaci da je on obitava na malom prostoru i dio je necega veceg, neke vece drzave. isto kao sto je geografska odrednica dalmatinac ili slavonac ili medjimurac dio hrvatske. geografska odrednica unutar bosne i hercegovine jedino moze biti nesto manje sto u skupu cini bosnu i hercegovinu, kao na primjer krajisnik, posavac, semberac, podrinjac.....
Bosanac je u Bosni,a Hercegovac u Hercegovini,ali i jedan i drugi su etnicki Bosnjaci.To je ono sto im je pored domovine i jezika zajednicko!
Eh sad ima li tu mjesta za Srbe da i Srbi mogu biti Bosanci i Hercegovci a ne samo Bošnjaci?Čekajte ljudi šta vi to pišete?
BASS

#595 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by BASS »

karanana wrote:geografska odrednica unutar bosne i hercegovine jedino moze biti nesto manje sto u skupu cini bosnu i hercegovinu, kao na primjer krajisnik, posavac, semberac, podrinjac.....
moze biti manje kao naprimjer geografska regija Bosne i geografska regija Hercegovine, posavine, podrinja, krajine...
Srbin Hrvat Bosnjak su etnonacionalne odrednice.

Mislim znas ti sve samo eto trazis neka opravdanja i akrobatike.
Bosnjak333

#596 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Bosnjak333 »

sloga wrote:
Bosnjak333 wrote:
Eh sad ima li tu mjesta za Srbe da i Srbi mogu biti Bosanci i Hercegovci a ne samo Bošnjaci?Čekajte ljudi šta vi to pišete?
Ovo se moze primjeniti i na Srbe i Hrvate.
karanana

#597 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by karanana »

nista ja ne znam, a kad dodjem na ove teme izadjem iz njih sa jos manje znanja. ali haj, sam sam kriv sto ulazim gdje mi nije mjesto.
bole1st

#598 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by bole1st »

Man of steel wrote: Formalno se ti možeš izjasniti kako ti je kurcu ćejf, oni će to pribilježiti i razvrstati među ostale.

Ustav BiH je takav da poznaje samo tri konstitutivna naroda+ ostale.

Očekivati da se nešto u međuvremenu promjeni je iluzorno.
Nece, to sam ti i rekao u ranijoj poruci. Pribiljezice se tacno ono sto kazes. Tacno ce se znati broj Albanaca, Ceha Moldavkinja.
odr0n

#599 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by odr0n »

Evo još jasnih naznaka povezanosti termina Bošnjaka i Republike Srpske, i to od koga drugog nego Karadžića! Sada je apsolutno jasno kakvu destrukciju Bošnjaci čine jer izjašnjavanjem kao Bošnjaci dodatno cementiranju podjelu i status ratnog nacionalističkog teritorijalnog otpatka Republike Srpske, Karadžić je svjestan koliko je termin Bošnjaka bitan za očuvanje RS-a i da će Bošnjaci dovršiti posao konačnog brisanja Bosanaca i Hercegovaca i ikakvu mogućnost u budućnosti za eventualno uspostavljanje jedinstvene republike BiH. Bošnjaci nisu svjesni da su postali ono od čega su se nekad branili, agresori, na jedinstvenu BiH i jedinstveni narod Bosanaca i Hercegovaca.
BASS

#600 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by BASS »

Pa da Bosnjaci svojim postojanjem dijele BiH!
Logicno! :roll:

Mislim, znamo da mi Bosnjaci smetamo svima, ali sta ces sad? Ne mozes nas ni pobiti eto.
Locked