Tvrdiš da Hrvate u BiH Hrvatima čini – samo pripadnost katoličkoj vjeri, a Srbe u BiH čini Srbima samo pravoslavlje? Ako su svi prije bili Bošnjaci – do koga je?muniza wrote:Jedini si prepoznao si ono o čemu govorim, ostali se prave ludi. Nije problem što su promjenili religijsku pripadnost, problem je u tome što su Bošnjaci nekada bili svi, i muslimani, i katolici, i pravoslavci a sada su isključvo muslimani, znači nisu ništa promjenili već su praktično oduzeli drugima pravo da budu Bošnjaci.The 51st State wrote:zasto, mi jedini narod koji je promijenio religijsku pripadnost?muniza wrote:Sve mi ide u glavu ali ovo povezivanje današnjih Bošnjaka sa Bošnjacima birvaktile nikako...
Iz toga se lako može zaključiti da su umjesto identifiranja sa državom izabrali vjeru, to je ono što smeta i što Bošnjake razlikuje od onih izvornih i čime tjeraju dobar dio ljudi od sebe.
Ja, kao i mnogi mnogi drugi na prvom mjestu volim BiH a onda ide ostalo...
Ne postoji Bošnjak kome bi smetalo da se neki katolik ili pravoslavac iz BiH izjasni Bošnjakom! Baš suprotno – skakali bi od sreće! Allaha mi!