Izjasnjavanje na popisu

Locked
racionalista

#401 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by racionalista »

CSKA wrote:Kakve veze ima i 51 % i 75% ako nemas moc.BiH je i 1992 imala i legitimitet i 64% na referendumu,ali nije imala moc da sprovede to.Bila je jedina drzava na svijetu gdje su pobunjenici jaci od same drzave.

Bosanci mogu dobro shebati velikosrpsku politiku ako se sloze neke kockice.
Imala je isto tako i 80% operativnih jedinica bivše JNA na svom teritoriju, ukopanih na strateškim pozicijama, raznorazne plaćenike i preko 1 milion separatista :D

Šta misliš jesul sad pobunjenici jači od države?
muniza

#402 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by muniza »

racionalista wrote:
CSKA wrote:Kakve veze ima i 51 % i 75% ako nemas moc.BiH je i 1992 imala i legitimitet i 64% na referendumu,ali nije imala moc da sprovede to.Bila je jedina drzava na svijetu gdje su pobunjenici jaci od same drzave.

Imala je isto tako i 80% operativnih jedinica bivše JNA na svom teritoriju, ukopanih na strateškim pozicijama, raznorazne plaćenike i preko 1 milion separatista :D

Koje države ba? GRAS je jači od ove države a ti o nekakvoj sili pričaš, vratite se ljudi u realnost, doduše za mnoge to nije nimalo lako.
Muhamed Đakmić

#403 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Muhamed Đakmić »

Pa stani, trenutno stanje je pat pozicija, niti Bošnjaci mogu narušiti položaj Srba, niti Srbi Bošnjaka. Šta će značiti 5-6% gore ili dole i za jedne i za druge? Ništa, nastavak pat pozicije.
Last edited by Muhamed Đakmić on 07/04/2013 15:33, edited 1 time in total.
cyprus

#404 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by cyprus »

racionalista wrote:
cyprus wrote:
racionalista wrote:Ako Bošnjaka bude preko 50% onda datum održavanja popisa treba uzeti kao zvanični početak stvaranja naše nacionalne države. Kad se pređe 50% onda više nije daleko ni 75%. Samo treba ove ometajuće faktore dovesti u red.
Wet dreams :mrgreen:
pa ćeraćemo se hbt, ko kaže da su snovi neostvarivi :D
Bez komentara... Ja se samo nadam da ćete se ćerat isključivo sa ideološkom braćom iz drugih torova po kakvim šumama i rezervatima, daleko od područja koje naseljavaju ljudi...
Muhamed Đakmić

#405 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Muhamed Đakmić »

cyprus :thumbup:
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#406 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by JoseMujica »

Fudo Bosna wrote:
Pravo ćemo " ojačati" Bosnu ako Bošnjaka bude umjesto 51 % npr, 40%, a Srba umjesto relanih, bude 10-tak posto više, Dodik će reči," Mi smo čuvari Bosne ,RS je za Bosnu, evo ovo iznednadno "povečanje udjela Srba u BiH nas uvjerava da ukinemo RS i time ojačamo Domovinui BiH" !!! :mrgreen:

Oj logiko ima li te igdje u nas Bošnjaka, pardon, Muja, Sulja i Fata/"Bosanaca" ??? :run:
dedera Fudo idi junačkom desnicom mjeri dokle je kukuruz narasto
CSKA

#407 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by CSKA »

racionalista wrote:

Sada bez podrske Srbije,nema sanse,ali bi opet bio dug,dug rat. Samo sto je onda taj rat poceo kao rat drzave protiv jednog tora,politike njegove,a sada bi bio rat tora protiv tora.Ostaje onda pitanje koji tor ima vecu podrsku u svijetu,komsiluku...a znamo da drzava BiH i nije imala neku podrsku 1992-1996.
Dobro to je vec do politicara i savjetnika da procjene kakvu podrsku imaju i da li mogu ostvariti ono sto zele,a ne do nas.Samo da ne procjene kao 1992 :run:
Armin92

#408 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Armin92 »

dobar vam ovaj spot :lol:
Intermission

#409 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Intermission »

Ponovo forsiranje neojugoslovenstva.

Nije mi jasno kako neko može živjeti u zabludi da će Srbi i Hrvati prihvatiti bosanstvo kada su bez imalo razmatranja odbili bosanski jezik, takav jedan arogantno nametljiv i idiotski autističan stav je teško gdje zabilježiti.
Armin92

#410 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Armin92 »

Intermission wrote:Ponovo forsiranje neojugoslovenstva.

Nije mi jasno kako neko može živjeti u zabludi da će Srbi i Hrvati prihvatiti bosanstvo kada su bez imalo razmatranja odbili bosanski jezik, takav jedan arogantno nametljiv i idiotski autističan stav je teško gdje zabilježiti.
mene ne zanima ko ce prihavatiti Bosanstvo u svakom slucaju ja hocu :)
Intermission

#411 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Intermission »

Armin92 wrote:
Intermission wrote:Ponovo forsiranje neojugoslovenstva.

mene ne zanima ko ce prihavatiti Bosanstvo u svakom slucaju ja hocu :)
Ne sumnjam, Armine, 92og godista, ti si im ciljana skupina.
Razvuci pamet tamo gdje je najpogodnije.
Ironično je da si za sve druge ti i dalje - Bošnjak,koliko god bježao od toga, samo nisi više za Bošnjake, za njih si onda tuđin.
Camil_Prasevic

#412 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Camil_Prasevic »

muniza wrote: Do '93 se može reći da su branili naravno, to niko ne spori ali kasnije, smjenom "nepodobnih" generala, pogažena je ideja o jedinstvenoj BiH i dr. Frankenštain je oživio Bošnjaštvo, produkt toga, Dejton i nakaradno uređenje države sa nagrađenim zločinima. Hvala vozdra.
Ti curo, znas li sta pricas? Ja hebem svakom Bosnjaku mater koji nije za cjelovitu i jedinstvenu BiH. Cak sta vise, puno njih bi je vidjelo do Zadra, Kosovske Mitrovice :) . Posto ce nas Bosnjaka biti oko 45 % a vas tz. Bosanaca 10 % BiH populacije, vidi se ko je taj koji ne zeli jacu BiH, jer da je zelite, jednostavno bi se pikljucili bosnjackom korpusu i time dokazali i sebi i komsijama i svjetu, da nas ima vise nego 55%, kojih smo za cjelovitu i unitarnu i jedinstvenu BiH. Jer bez Bosnjaka nema BiH a Bosanci tu dodju samo kao steta, nesto sto se mora pod hitno otsraniti, bilo s lijekovima, bilo hiruski. Vi ste, sve samo ne domoljubi, vi ste najobicni klasicni trojanski konj. Stvoreni ste da bi unistili BiH i sve sto je sveto u ovoj zemlji. Vi imate opasnu krizu identiteta. Da se(ili svi vi Bosnaci) kojim slucajom ti sutra nadjes u Hrvatskoj ili Srbiji, pisala bi se objerucke, kao Hrvatica ili pak Srpkinja. Vi Bosanci ne postojite da bi sebe uzdigli, nego postojite da bi nas Bosnjake ponizili i umanjili. Ja sam prvo covjek, pa Bosnjak, pa Bosanac i Hercegovac. A samo Bosanac, nikako nisam!
Armin92

#413 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Armin92 »

Evo Intermission tvoj netolerantni, agresivni i nametljivi komentar je imao uticaja, predomisljam se .... :D :D :D
Ti stvarno nisi dobar...
muniza

#414 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by muniza »

Camil_Prasevic wrote:
muniza wrote: Do '93 se može reći da su branili naravno, to niko ne spori ali kasnije, smjenom "nepodobnih" generala, pogažena je ideja o jedinstvenoj BiH i dr. Frankenštain je oživio Bošnjaštvo, produkt toga, Dejton i nakaradno uređenje države sa nagrađenim zločinima. Hvala vozdra.
Ti curo, znas li sta pricas? Ja hebem svakom Bosnjaku mater koji nije za cjelovitu i jedinstvenu BiH. Cak sta vise, puno njih bi je vidjelo do Zadra, Kosovske Mitrovice :) . Posto ce nas Bosnjaka biti oko 45 % a vas tz. Bosanaca 10 % BiH populacije, vidi se ko je taj koji ne zeli jacu BiH, jer da je zelite, jednostavno bi se pikljucili bosnjackom korpusu i time dokazali i sebi i komsijama i svjetu, da nas ima vise nego 55%, kojih smo za cjelovitu i unitarnu i jedinstvenu BiH. Jer bez Bosnjaka nema BiH a Bosanci tu dodju samo kao steta, nesto sto se mora pod hitno otsraniti, bilo s lijekovima, bilo hiruski. Vi ste, sve samo ne domoljubi, vi ste najobicni klasicni trojanski konj. Stvoreni ste da bi unistili BiH i sve sto je sveto u ovoj zemlji. Vi imate opasnu krizu identiteta. Da se(ili svi vi Bosnaci) kojim slucajom ti sutra nadjes u Hrvatskoj ili Srbiji, pisala bi se objerucke, kao Hrvatica ili pak Srpkinja. Vi Bosanci ne postojite da bi sebe uzdigli, nego postojite da bi nas Bosnjake ponizili i umanjili. Ja sam prvo covjek, pa Bosnjak, pa Bosanac i Hercegovac. A samo Bosanac, nikako nisam!
:D

Vi koji vidite Bosnu do Zadra i Mitrovice, vi koji bi neistomišljenike hirurški odstranjivali, vi nikad i nikako niste garant čvrste i stabilne BiH, garant Bošnjašta da ali to sve manje i manje ima veze sa BiH!
Intermission

#415 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Intermission »

A šta je stabilna Bosna i Hercegovina?
Armin92

#416 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Armin92 »

muniza wrote:
Camil_Prasevic wrote:

Vi koji vidite Bosnu do Zadra i Mitrovice, vi koji bi neistomišljenike hirurški odstranjivali, vi nikad i nikako niste garant čvrste i stabilne BiH, garant Bošnjašta da ali to sve manje i manje ima veze sa BiH!
Pa svi im mi kazemo jednostavno odgovorite glasno i jasno na pitanje a)BiH ili b)Islam ? Ukoliko je odgovor pod a , eto nas 10 % + u Bosnjake...
Intermission

#417 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Intermission »

A zašto moram da biram izmedju BiH i islama? Ko mi je tu dilemu nametnuo?
muniza

#418 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by muniza »

Armin92 wrote:
muniza wrote:
Camil_Prasevic wrote: Ti curo, znas li sta pricas? Ja hebem svakom Bosnjaku mater koji nije za cjelovitu i jedinstvenu BiH. Cak sta vise, puno njih bi je vidjelo do Zadra, Kosovske Mitrovice :) . Posto ce nas Bosnjaka biti oko 45 % a vas tz. Bosanaca 10 % BiH populacije, vidi se ko je taj koji ne zeli jacu BiH, jer da je zelite, jednostavno bi se pikljucili bosnjackom korpusu i time dokazali i sebi i komsijama i svjetu, da nas ima vise nego 55%, kojih smo za cjelovitu i unitarnu i jedinstvenu BiH. Jer bez Bosnjaka nema BiH a Bosanci tu dodju samo kao steta, nesto sto se mora pod hitno otsraniti, bilo s lijekovima, bilo hiruski. Vi ste, sve samo ne domoljubi, vi ste najobicni klasicni trojanski konj. Stvoreni ste da bi unistili BiH i sve sto je sveto u ovoj zemlji. Vi imate opasnu krizu identiteta. Da se(ili svi vi Bosnaci) kojim slucajom ti sutra nadjes u Hrvatskoj ili Srbiji, pisala bi se objerucke, kao Hrvatica ili pak Srpkinja. Vi Bosanci ne postojite da bi sebe uzdigli, nego postojite da bi nas Bosnjake ponizili i umanjili. Ja sam prvo covjek, pa Bosnjak, pa Bosanac i Hercegovac. A samo Bosanac, nikako nisam!

Pa svi im mi kazemo jednostavno odgovorite glasno i jasno na pitanje a)BiH ili b)Islam ? Ukoliko je odgovor pod a , eto nas 10 % + u Bosnjake...
Jedino je postavljač teme priznao da je Islam temelj bošnjaštva, ostali većinom izbjegavaju odgovoriti jer si valjda još ne mogu priznati da je tako.
Armin92

#419 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Armin92 »

Intermission niko ne trazi da se odreknes islama nego jednostavno da odgovoris na pitanje sta je temelj Bosnjastva, BiH ili Islam , temelj recimo Hrvatstva je definitivno Hrvatska a ne katolicka crkva, Temelj Turcinstva je Turska i jasno je odvojeno od Islama a recimo Temelj Saudijstva ( mislim na saudijske Arape) je prvo Islam a zatim i SA...
Last edited by Armin92 on 07/04/2013 16:38, edited 1 time in total.
sabura-sabura

#420 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by sabura-sabura »

Jasno je ko dan šta smeta evropi i okruženju. Ne bi Bosna nikad zasmetala da u njoj ne žive ljudi islamske vjere koji imaju uticaj, kao što niko ne dira Crnu Goru jer tamo ljudi islamske vjere nemaju uticaj, kao ni u Hrvatskoj itd.

Samo slijep ne vidi i glup ne konta. Selam svima

I još nešto da poručim ovim kojima to smeta, preživjet ćemo i opstat ćemo ovdje u evropi u inat svima NE MOŽETE NAS SLOMITI nema teoretske šanse.
Intermission

#421 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Intermission »

Armin92 wrote:Intermission niko ne trazi da se odreknes islama nego jednostavno da odgovoris na pitanje sta je temelj Bosnjastva, BiH ili Islam , temelj recimo Hrvatstva je definitivno Hrvatska a ne katolicka crkva, Temelj Turcinstva je Turska i jasno je odvojeno od Islama a recimo Temelj Saudijstva je prvo Islam a zatim i SA...
grijesis u sve i jednoj konstataciji,
ali razumijem, malo se edukuj o nastancima naroda, drzava, sada je sve dostupno na netu,
LP
Armin92

#422 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Armin92 »

Intermission wrote:
Armin92 wrote:Intermission niko ne trazi da se odreknes islama nego jednostavno da odgovoris na pitanje sta je temelj Bosnjastva, BiH ili Islam , temelj recimo Hrvatstva je definitivno Hrvatska a ne katolicka crkva, Temelj Turcinstva je Turska i jasno je odvojeno od Islama a recimo Temelj Saudijstva je prvo Islam a zatim i SA...
grijesis u sve i jednoj konstataciji,
ali razumijem, malo se edukuj o nastancima naroda, drzava, sada je sve dostupno na netu,
LP
LP i sretno se izjasni kao Bosnjak, ja nemam nista protiv dok ti pucas i ne mzoes da vjerujes koliki broj bosanaca je prisutan na ovom forumu :), sto se tice edukacije iz moje perspektive zapravo bi trebalo da to ucinis ti 8-)
MuaDib

#423 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by MuaDib »

Ponavljam separatistima su neprijatelji svi oni koji su za bosanskohercegovačku državu, među njima ima i Bošnjaka, i Srba, i Hrvata, i Bosanaca, i Hercegovaca, pa čak i Jugoslavena, pripadnika nacionalnih manjina i svih koji BiH nose u srcu.
rajv0sa

#424 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by rajv0sa »

Samo da potvrdim tvrdnje da nisu samo (pojedini) Srbi i Hrvati neprijatelji ove zemlje ,nego i (pojedini) Bošnjaci , koji su ozbiljno su ujedinjenje sa Turskom i nekakvu obnovu osmanskog carstva, a nemali broj je i onih koji su za veliku univerzalnu islamsku državu (ima neki arapski naziv). Tako nedavno jedan kolega sa fax-a meni pojašnjava kako se on nikada nebi borio u Armiji BiH, nego samo pod islamskom zastavom :-) .Da napomenem ovo nije nikakva moja fikcija nego se sa takvim ljudima susrećem svakodnevno.
Halcyon

#425 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by Halcyon »

MuaDib wrote:Ponavljam separatistima su neprijatelji svi oni koji su za bosanskohercegovačku državu, među njima ima i Bošnjaka, i Srba, i Hrvata, i Bosanaca, i Hercegovaca, pa čak i Jugoslavena, pripadnika nacionalnih manjina i svih koji BiH nose u srcu.
Ma ko nas bre zavadi, 'ebem mu miša? :oops:
Locked