vivaldi wrote:Nisam bas o Kongu pisao, vec o ETA-i, IRA-i i Kipru, a ti mi na to samo odgovori da se Kipar "zamalo" rijesio, ali necemo vise o tome jer mislim da nemamo vise sta novo reci.
Vote for Cica Glisa

Kongo kakav je takav je, pa su na referendumu usvojili svoj Ustav, a nama ga Holbruk ''pristavio'' uz Okvirni mirovni sporazum sa uperenim pištoljem ''nastavka rata'' u potiljak.
Primjerak Ustava na bh. jezicima netragom nestao, pa još uvijek koristimo verziju na francuskom jeziku.
Hvala @cyprus i @high_volume na pohvalama za Čiča Glišu. Do njihovog mišljenja mi je stalo!
Pretpostavimo da je prosječni životni vijek jednog Bosanca i Hercegovca 72 godine. Dok napuni 18 godina ostaje mu 54 godine života, a to je šansa da bira i bude biran samo 27 puta. Za to vrijeme odgleda što zimskih, što ljetnjih Olimpijada, samo 27 i samo 13 Svjetskih fudbalskih prvenstava.
Zašto propuštati te rijetke životne šanse da se smijeni legalna nenarodna kleptokratija na vlasti? Alternativa legalnoj smjeni vlasti, izborima je revolucija. U revolucijama se lije krv. Ni seksualna revolucija nije izimka, u njoj najviše nevini liju krv!
Dosta je bilo proljevanja krvi, odlijevanja mozgova, stradanja nevinih, nasilja, odvajanja od života!
Izbori su rješenje za sve probleme!
Ko voli domovinu, taj će izaći na izbore i glasati. Samo se treba sjetiti kako su Amerikanci u redovima čekali da glasaju, štokrle donosili u redove samo da izaberu tamnputog Husseina Obamu-Baraka (Bosanski barak je sorta rasnog bosanskog psa) za svog predsjednika.
Ako nema ''za koga glasati'', neka iza izborne niše nacrta četiri Čiča Gliše!
Gdje je onaj @uvijekdobargost, da u svojoj NVO pokrene akciju ''Kratak kurs crtanja Čiča Gliše na 4 izborna listića''?
Možemo to i ovdje na internetu:
Pokrećem akciju Nacrtaj svoga Čiča Glišu!
Na podforumu Bez cenzure nacrtajte i vi svoga Čiča Glišu kako bi to izgledalo na izbornim listićima!
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =2&t=79301