Hajde ovako, ja neću druge nagovarati da se preregistruju (jer je to ipak potez do čije opravdanosti svako treba sam doći) a ti nemoj pljuvati one koji to urade.poznanik wrote:Skijaš wrote:Eto sad i mene vrijeđaš. Pa kako ti ne dosadi čovječe ? Jesi pokušao izjednačiti strane a iza velikosrpskog projekta fiktivnih prijava i ove odbrane preživjelih Srebreničana postoji ogromna razlika.poznanik wrote:Jako podlo i perfidno, no i ne iznenađuje me, znam odakle vjetar puše, a znam mu i domete
Zbog ovakvih stavova koje i ti zagovaraš, ova država i svi njeni građani i nemaju mogućnost napretka![]()
Licemjerje, podlost i prevara vlada
Izbori u Srebrenici!!!
- Skijaš
#101 Re: Izbori u Srebrenici!!!
- BHCluster
#102 Re: Izbori u Srebrenici!!!
Potpisuj Alija neka je ko avlija!!!poznanik wrote:Ne prosipaju oni patriotizam, oni na ovaj način samo produbljuju političku krizu, samo stvaraju tenzije i antagonizme. Ovo je lažni patriotizam, kojeg posebno pokazuje ovaj demagog @Skijašamko76 wrote:Ne znam što se uopšte raspravljaš, ovo su sve patriote iza tastature i izdaleka. Ja bome ne pisao ništa, nek prosipaju patriotizam po forumima i po internetima, to će značiti nešto u stvarnosti garantRealnost sve govori. Nema nijednog tamo gdje bi trebalo. Zato smo i izgubili cijelu istočnu Bosnu. Nek oni iz Sarajeva i Švedske mašu zastavama
- poznanik
#103 Re: Izbori u Srebrenici!!!
Ma kontam, naravno, posebno tebe i takveBHCluster wrote:zato sto se dejton nepostuje od oni koji ga trebaju da sprovode! znaci ovo je ljudska gesta a ne politicka kontaspoznanik wrote: Zašto se izbjeglice ne vrate na svoja ranija prijeratna prebivališta, zašto se Srebreničani ne vrate svi u Srebrenicu i glasaju "za sebe", za svoju lokalnu zajednicu?
Last edited by Anonymous on 21/05/2012 21:15, edited 1 time in total.
Reason: opomena pred ban!
Reason: opomena pred ban!
- poznanik
#104 Re: Izbori u Srebrenici!!!
Moraš konačno promijeniti percepciju, ne uspijevaš na ovakav način, blijedi i jadni su ti pokušaji provokacije. Ne vrijeđam nikog, samo ističem idiotizam ideje i zagovaranja da se izbornom prevarom dobiju glasovi i politička nadmoć u Srebrenici, i to privremenim premještajem prebivališta...Skijaš wrote:Hajde ovako, ja neću druge nagovarati da se preregistruju (jer je to ipak potez do čije opravdanosti svako treba sam doći) a ti nemoj pljuvati one koji to urade.
Treba naći drugo rješenje, politička borba se ne vodi nekoliko mjeseci pred izbore, vodi se sve četiri godine. Šta su Srebreničani sami za sebe pozitivno učinili tamo, šta je politika iz Federacije koja se protivi politici iz RS učinila pozitivno za Srebreničane do sada?
- BHCluster
#105 Re: Izbori u Srebrenici!!!
Nazalost tvoju nista ti nekontas.poznanik wrote:Ma kontam, naravno, posebno tebe i takveBHCluster wrote:zato sto se dejton nepostuje od oni koji ga trebaju da sprovode! znaci ovo je ljudska gesta a ne politicka kontaspoznanik wrote: Zašto se izbjeglice ne vrate na svoja ranija prijeratna prebivališta, zašto se Srebreničani ne vrate svi u Srebrenicu i glasaju "za sebe", za svoju lokalnu zajednicu?
- poznanik
#106 Re: Izbori u Srebrenici!!!
E nek ti kontašBHCluster wrote:Nazalost tvoju nista ti nekontas.
-
palermo
#107 Re: Izbori u Srebrenici!!!
Je li tebe netko goni da se registruješ. Šta ti smetaju ljudi koji to žele. Smeta li ti i Marš u Srebrenici i tada oni dođu iz Švedske na par dana, pa se vrate. Jesi li ikad bio u Srebrenici ? Jesi li pričao sa ljudima tamo ?amko76 wrote:
Ne znam što se uopšte raspravljaš, ovo su sve patriote iza tastature i izdaleka. Ja bome ne pisao ništa, nek prosipaju patriotizam po forumima i po internetima, to će značiti nešto u stvarnosti garantRealnost sve govori. Nema nijednog tamo gdje bi trebalo. Zato smo i izgubili cijelu istočnu Bosnu. Nek oni iz Sarajeva i Švedske mašu zastavama
- Skijaš
#108 Re: Izbori u Srebrenici!!!
Nije to borba za "političku nadmoć", kakvu crnu "političku nadmoć" želi manifestovati Dennis Gratz koji će glasati u Srebrenici ? Ovdje je riječ samo o tom kako zaštiti preostale Srebreničane od te mogućnosti da lokalnu vlast preuzme politička opcija koja negira genocid.poznanik wrote:Moraš konačno promijeniti percepciju, ne uspijevaš na ovakav način, blijedi i jadni su ti pokušaji provokacije. Ne vrijeđam nikog, samo ističem idiotizam ideje i zagovaranja da se izbornom prevarom dobiju glasovi i politička nadmoć u Srebrenici, i to privremenim premještajem prebivališta...Skijaš wrote:Hajde ovako, ja neću druge nagovarati da se preregistruju (jer je to ipak potez do čije opravdanosti svako treba sam doći) a ti nemoj pljuvati one koji to urade.
Da, Sarajevo je zakazalo, sami Srebreničani po Tuzli i Sarajevu su mogli više, ali to je voda ispod mosta. Napravljen je propust i mora se uraditi nešto kako bi se pomoglo (ili bar spriječilo otežavanje) onima koji su ovu noć dočekali na srebreničkim adresama.Treba naći drugo rješenje, politička borba se ne vodi nekoliko mjeseci pred izbore, vodi se sve četiri godine. Šta su Srebreničani sami za sebe pozitivno učinili tamo, šta je politika iz Federacije koja se protivi politici iz RS učinila pozitivno za Srebreničane do sada?
- poznanik
#109 Re: Izbori u Srebrenici!!!
Išao sam ja, iako nikog nemam u Srebrenici, i pričao s ljudima tamo, i prije i poslije toga pričao i s ljudima ovdje, u Sarajevu, i od svih njih saslušao psovke i pljuvanja na vlast u Federaciji, na SDA i sve koji su ih varali i varali sve ove godine. Međutim, kakve veze s temom ima Marš srebrenički sa glasanjem za političke predstavnike u vlasti, sa privremenim prijavljivanjem prebivališta radi glasanja?palermo wrote:Je li tebe netko goni da se registruješ. Šta ti smetaju ljudi koji to žele. Smeta li ti i Marš u Srebrenici i tada oni dođu iz Švedske na par dana, pa se vrate. Jesi li ikad bio u Srebrenici ? Jesi li pričao sa ljudima tamo ?amko76 wrote:
Ne znam što se uopšte raspravljaš, ovo su sve patriote iza tastature i izdaleka. Ja bome ne pisao ništa, nek prosipaju patriotizam po forumima i po internetima, to će značiti nešto u stvarnosti garantRealnost sve govori. Nema nijednog tamo gdje bi trebalo. Zato smo i izgubili cijelu istočnu Bosnu. Nek oni iz Sarajeva i Švedske mašu zastavama
-
palermo
#110 Re: Izbori u Srebrenici!!!
Šta su trebali, vratili se, hodaju, žive, obilaze svoje mrtve, bore se, iako su svjesni da će uvijek biti takvih kao što si ti spremnih da iprazno filozofiraš, potcjenjujući i šprdajući se sa onima koji samo žele da na ovaj način iskažu svoj ljudski i moralno odnos prema Srebrenici.poznanik wrote:
Moraš konačno promijeniti percepciju, ne uspijevaš na ovakav način, blijedi i jadni su ti pokušaji provokacije. Ne vrijeđam nikog, samo ističem idiotizam ideje i zagovaranja da se izbornom prevarom dobiju glasovi i politička nadmoć u Srebrenici, i to privremenim premještajem prebivališta...
Treba naći drugo rješenje, politička borba se ne vodi nekoliko mjeseci pred izbore, vodi se sve četiri godine. Šta su Srebreničani sami za sebe pozitivno učinili tamo, šta je politika iz Federacije koja se protivi politici iz RS učinila pozitivno za Srebreničane do sada?
-
palermo
#111 Re: Izbori u Srebrenici!!!
Kako nema, to je potpuno ista stvar, kad si bio u Srebrenici mogao si i pitati te ljude šta za njih znači Marš, mogao si svratiti do Konjevića polja i obiđi žene koje tamo životare, i već tamo u Maju počnu pričati o njemu, jer ta dva dana oni žive u Bosni i Hercegovini, oni vide obične ljude koji ih nisu zaboravili, oni tada žive slobodom i punim životom.poznanik wrote:
Išao sam ja, iako nikog nemam u Srebrenici, i pričao s ljudima tamo, i prije i poslije toga pričao i s ljudima ovdje, u Sarajevu, i od svih njih saslušao psovke i pljuvanja na vlast u Federaciji, na SDA i sve koji su ih varali i varali sve ove godine. Međutim, kakve veze s temom ima Marš srebrenički sa glasanjem za političke predstavnike u vlasti, sa privremenim prijavljivanjem prebivališta radi glasanja?
I kao što skijaš kaže, nitko ovdje ne priča o SDA, o SDP-u nego o običnom ljudskom gestu čovjeka koji ne može mnogo pomoći, ali eto može makar tom jebenom registracijom
- BHCluster
#112 Re: Izbori u Srebrenici!!!
Znaci radi toga sto su politicari iz federazije zakazali treba jos vise otezati zivot povratnicima u srebrenicu? Jer tako ce im biti kada dode neko iz stranke koja negira genocid koji je tamo pocinjen.poznanik wrote:
Išao sam ja, iako nikog nemam u Srebrenici, i pričao s ljudima tamo, i prije i poslije toga pričao i s ljudima ovdje, u Sarajevu, i od svih njih saslušao psovke i pljuvanja na vlast u Federaciji, na SDA i sve koji su ih varali i varali sve ove godine. Međutim, kakve veze s temom ima Marš srebrenički sa glasanjem za političke predstavnike u vlasti, sa privremenim prijavljivanjem prebivališta radi glasanja?
- Banksy
#113 Re: Izbori u Srebrenici!!!
... ne može ... na konstataciju da se pri pokušaju registracije u Sreberenici traži potvrda o prebivalištu iz 1991. i izvod iz grunta o vlasništvu zemlje ili kuće, Suljagić nije imao odgovora, kako ćemo se mi to registrovati on nema pojma, ali eto, nek se priča ...palermo wrote: ... nego o običnom ljudskom gestu čovjeka koji ne može mnogo pomoći, ali eto može makar tom jebenom registracijom
ideja mi se učinila odličnom i vrijednom, ali je zapravo sasvim neozbiljna, šlampava, površna i populistička ...
kako, šta, na koji način, niko nema pojma ...
ukratko, mlatimo praznu slamu.
- BHCluster
#114 Re: Izbori u Srebrenici!!!
Onda je najbolje bojkotovati izbore.
-
amko76
#115 Re: Izbori u Srebrenici!!!
Aha on priča a on ima izvod iz grunta o vlasništvu stana u Tibri u Sarajevu.Banksy wrote:... ne može ... na konstataciju da se pri pokušaju registracije u Sreberenici traži potvrda o prebivalištu iz 1991. i izvod iz grunta o vlasništvu zemlje ili kuće, Suljagić nije imao odgovora, kako ćemo se mi to registrovati on nema pojma, ali eto, nek se priča ...palermo wrote: ... nego o običnom ljudskom gestu čovjeka koji ne može mnogo pomoći, ali eto može makar tom jebenom registracijom
ideja mi se učinila odličnom i vrijednom, ali je zapravo sasvim neozbiljna, šlampava, površna i populistička ...
kako, šta, na koji način, niko nema pojma ...
ukratko, mlatimo praznu slamu.
- Banksy
#116 Re: Izbori u Srebrenici!!!
Status Srebrenice ne rješava se pojedinačnim, individualnim, jednokratnim akcijama i parolama, već organizovanom, isplaniranom, usaglašenom, mudrom, zajedničkom akcijom svih zainteresiranih izabranih predstavnika vlasti u čijem je opisu posla da izdejstvuju i ostvare prava onih koji su ih izabrali, a u skladu sa svojim izbornim obećanjima.
Srebrenica, i sve što ona pod svojim imenom podrazumijeva, se već 15 godina sistematski zloupotrebljava, preživjelima se manipuliše, iza nje se po potrebi zaklanjaju, mašu i mlataraju njome kad ništa pametnije ne mogu smisliti i ponuditi. Ova ''akcija'' je samo jedna u nizu sličnih nebuloza ...
Za Srebrenicu se trebaju izboriti oni izabrani, a ne Suljagić, Graz i slični blesani koji prije početka ''akcije'' nisu bili u stanju ni provjeriti šta je sve potrebno za tu registraciju i postoje li uopšte osnovni preduslovi ili konkretne prepreke da se ona i ostvari ...
Nemam riječi ... kojom količinom ublehaša i budalaša smo okruženi ... I koga smo birali i ko nas sve predstavlja ... Koga slušamo i koga se ''pita'' ... Strašno.
Srebrenica, i sve što ona pod svojim imenom podrazumijeva, se već 15 godina sistematski zloupotrebljava, preživjelima se manipuliše, iza nje se po potrebi zaklanjaju, mašu i mlataraju njome kad ništa pametnije ne mogu smisliti i ponuditi. Ova ''akcija'' je samo jedna u nizu sličnih nebuloza ...
Za Srebrenicu se trebaju izboriti oni izabrani, a ne Suljagić, Graz i slični blesani koji prije početka ''akcije'' nisu bili u stanju ni provjeriti šta je sve potrebno za tu registraciju i postoje li uopšte osnovni preduslovi ili konkretne prepreke da se ona i ostvari ...
Nemam riječi ... kojom količinom ublehaša i budalaša smo okruženi ... I koga smo birali i ko nas sve predstavlja ... Koga slušamo i koga se ''pita'' ... Strašno.
- Skijaš
#117 Re: Izbori u Srebrenici!!!
Nije. To za izvod iz grunta bi značilo da oni koji nemaju nekretninu (neko ko je podstanar recimo) ne može doseliti u Srebrenicu. Ako si zainteresovan da glasaš tamo, to možeš. Opstrukcija sigurno ima, ali oni koji ti traže izvod iz grunta vrše diskriminaciju i to se može riješiti samo problematiziranjem te teme.BHCluster wrote:Onda je najbolje bojkotovati izbore.
A ne da kažeš eto četnici traže izvod iz grunta, slegneš ramenima i prihvatiš poraz. Neće se Japanci boriti za tebe.
Last edited by Skijaš on 21/05/2012 21:49, edited 1 time in total.
-
palermo
#118 Re: Izbori u Srebrenici!!!
Naprotiv za Srebrenicu se izabrani nikad neće izboriti, za Srebrenicu se može izboriti samo obični narod, i to porukom da mu je Srebrenica važna. Da ona jeste mjesto nezaborava, da Srebrenica nije mit, nego mjesto gdje se susreću naša prošlost i budućnost.Banksy wrote: Za Srebrenicu se trebaju izboriti oni izabrani,.
I nije uopšte važno treba li gruntovni list, važna je poruka koju šaljemo. Drugima, ali prevashodno samome sebi.
Patetika je ponekad i istinita.
- Skijaš
#119 Re: Izbori u Srebrenici!!!
Izvrše genocid, negiraju ga, onda skontaju taj diskriminirajući fol s gruntom koji nema veze s pameti a neki imaju obraza Sarajevo optužiti za politiziranje Srebrenice ?!?!?!? Pa smiješno. Ako traže izvod iz grunta to treba iskoristiti, pokazati koliko su daleko četnici spremni ići da odbrane rezultate genocidne politike, a ne da se slegne ramenima i kaže "Ne daju". Pa normalno da ne daju, normalno da će se opirati, normalno da će smišljati te i slične gadosti. Neki zaboravljaju s kim mi ovdje imamo posla.palermo wrote:nije uopšte važno treba li gruntovni list
- Bosanac sa dna kace
#120 Re: Izbori u Srebrenici!!!
hajmo jedno prakticno pitanje:
za kolko bude promjena boravka sredjena i ostvareno pravo glasa? jel moram cekat na licnu kartu? posto u medjuvremenu moram da se prijavim za glasanje u konzulatu, kako bi glasanje u konzulatu bilo omoguceno
za kolko bude promjena boravka sredjena i ostvareno pravo glasa? jel moram cekat na licnu kartu? posto u medjuvremenu moram da se prijavim za glasanje u konzulatu, kako bi glasanje u konzulatu bilo omoguceno
-
stari grad Visegrad
#121 Re: Izbori u Srebrenici!!!
Ne trebas vrtiti ocima. Srebrenca ce biti spasena i to ne od mene kao pojedinca vec od naroda! Eto tebe junak na licu mjesta pa ne radis nista. Ja ima ista prava kao i svi , a zivim vani jer sam protejran, ti isto da si glup. Ne zivim od srece vani.poznanik wrote:stari grad Visegrad wrote:Ponizenje je da je Srebrenica u republici srpskoj. To je najvece ponizenje i za nas i za te jadne bosnjake koji tamo zive i tpe ponizenja od cetnika. Srebrenica se treba izvdojiti iz rs i pripojiti federaciji. Ja ne vidim svrhe "dogovaranja" o Srebrenici. Zna se sta stoji u zakonu. Zar da molimo za Srebrenicu, zar da molimo? ?
Zar da nas Dodik ucjenjuje sa drugim ustupcima za Srebrenicu? Koju ba ustupci. To sve sikter. Srebrenica je nasa istorija i mora izaci iz republiek srpske. Kako izaci? ako politicari ne znaju izvesti Srebrenicu, u kojoj je pocinejn genocid ko u Ausvicu, onda ce narod uzet svar u svoje ruke!
Pa evo @Skijaš se ubi ovdje pozivima i zagovaranjem prijavljivanja prebivališta u Srebrenici, ne bi li na taj način Srebreničani dobili konačnu slobodu.
Vjerujem da ćeš onda i ti napustiti Švedsku i zaputiti se u Srebrenicu, možda čak i da je izdvojiš iz RS i pripojiš Federaciji, bar približno snažno koliko žustro pišeš ove pamflete gore![]()
![]()
![]()
Sve neki junaci na daljinskiLako je tuđim kur.em gloginje mlatiti, učinite to svojim
Uz to si i prost, , ti pokazujes da da nisi neki nacitan. Dijaspora je slobodna, to su slobodni ljudi. Mi ne zavisimo od politicara niti zavisimo od plata. Ti ne znas sta dijaspora radi, a to ti ja i necu kazat, al nemoj mislit da sjedimo srstenih ruku.
Mi smo svi jedno bez ozira zivjei tu ili vani. A ti sad kontaj.
- poznanik
#122 Re: Izbori u Srebrenici!!!
Zakonski rok za prijavu novog prebivališta i odjavu ranijeg ne može biti duži od 15 dana od dana prijavljivanja.Bosanac sa dna kace wrote:hajmo jedno prakticno pitanje:
Za ostvarenje aktivnog biračkog prava i upis u Centralni birački spisak minimalan vremenski period, u kojem Centralna izborna komisija obavještava Općinsku izbornu komisiju o podacima iz evidencije Centralnog biračkog spiska je 20 dana.
Birač koji promijeni prebivalište u periodu od 45 dana prije održavanja izbora do dana održavanja izbora naći će se na izvodu iz Centralnog biračkog spiska na redovnom biračkom mjestu u općini u kojoj je imao prebivalište do dana promjene prebivališta.
Državljanin BiH koji ima biračko pravo i privremeno živi u inostranstvu upisuje se u Centralni birački spisak za osnovnu izbornu jedinicu gdje je imao prijavljeno prebivalište u Bosni i Hercegovini prije odlaska u inostranstvo.
Državljanin BiH koji privremeno živi u inostranstvu, a koji ima biračko pravo i upisan je u Centralni birački spisak, da bi se nalazio u izvodu iz Centralnog biračkog spiska za glasanje van BiH, dužan je da za svake izbore podnese prijavu Centralnoj izbornoj komisiji BiH.
Prijava mora biti primljena prije roka koji utvrdi CIK BiH u periodu nakon raspisivanja izbora. Uz ispunjenu prijavu, koju potpisuje, podnosilac prijave prilaže i dokaz o identitetu podnosioca prijave i podatke o tačnoj adresi u inostranstvu, te izjašnjenje o opciji glasanja u diplomatsko-konzularnom predstavništvu BiH ili poštom.
Rok za ažuriranje promjena za glasače iz inostranstva - za raseljene osobe i ostale, je 24.07.2012. godine.
...
- gidora
#123 Re: Izbori u Srebrenici!!!
I šta bi bio rezultat takvog postupka ?BHCluster wrote:Onda je najbolje bojkotovati izbore.
-
sumirprimus
#124 Re: Izbori u Srebrenici!!!
Uz duzno postovanje,nemate nista od toga,srebrenica je izgubljena,jednom u julu 95,drugi put u dejtonu...
koliko jos puta treba da se gubi,da bi skontali?
gdje nema ljudi,nema ni borbe,ovako ili onako....
-
palermo
#125 Re: Izbori u Srebrenici!!!
Dobro, i šta onda kad se skonta ? Šta je poenta skontavanja ? Dići ruke od Srebrenice, dići ruke od cjelovite BiH, mislim ovdje se stalno puturaju priče o tome da nešto trebamo skontati. Te skontati da smo prodani, te skontati da ovo ne možemo, te skontati da je sve izgubljeno, te skontati....dodaj po volji...........šta je poenta te priče. Koja je poruka.sumirprimus wrote:Uz duzno postovanje,nemate nista od toga,srebrenica je izgubljena,jednom u julu 95,drugi put u dejtonu...