Izbori u Srebrenici!!!

Post Reply
Bosanac sa dna kace

#1 Izbori u Srebrenici!!!

Post by Bosanac sa dna kace »

Hajmo patriotkine, patriote i entuzijaste,i svi ostali u Srbrenicu da se registrujemo!
Ovako, nas ima par koji bi smo se registrovali za izbore u Srebrenici, zanima me;
-koja mi prava gubimo ako se odjavimo u Pederaciji, ako ima neko na sebe registrovanu nekretninu npr? usput budi receno da vecinom na boravimo u BiH
-jel dovoljno samo bit prijavljen na adresu u Srebrenici da bi se ostavrilo pravo glasa tamo ili se mora imati grunt ili placat neki racun kao sto mnogi kazu?
-da li mozemo glasat putem poste ili u u konzulatu(ako nam to odobre?) za Srrebenicu, ili moramo bas otic tamo?

Molio bih bez shupljaka, ja ne bi, to nase vodje trebaju da rije vako nako, gospodo ako hocete promjenu morate bit dio pormjene, dakle direktne odgovore.

quote]DENNIS GRATZ : Odlučio sam da se prijavim u Srebrenici, na adresu kolegice s posla, i da tamo glasam na predstojećim izborima![/quote]
Par sedmica kasnije, EMIR SULJAGIĆ objavio je tekst u kojem, između ostalog, kaže:
“Ako SDA, što je za očekivati, ne ostane dosljedna i na kraju naloži svojim delegatima u Domu naroda da glasaju za budžet, a izborna pravila ostanu neizmjenjena, posljednja mogućnost koju građani ove zemlje imaju je masovna registracija, odnosno prijava boravka u Srebrenici. Nijedan zakon ove zemlje to ne spriječava. Ne postoji imovinski cenzus za prijavu boravka. Potrebni su zahtjev za zamjenu lične karte, izvod iz Knjige državljana i uplata takse od deset maraka. Stoga, neka ovo bude poziv svima, s obje strane linije koja nas je dijelila u "sarajevskom ljetu" da se pridruže "srebreničkoj jeseni", prijave boravak i na lokalnim izborima u Srebrenici glasaju za zajedničkog kandidata. Na sve strane se čuje kako će uvijek biti više onih koji ovu zemlju vole više nego onih koji je ne vole. Hajde da se prebrojimo. U Srebrenici.”
Last edited by Bosanac sa dna kace on 20/05/2012 23:11, edited 2 times in total.
amko76

#2 Re: Registrujmo se u Srebrenici!!!

Post by amko76 »

Eh taman to treba da se kompletira promjena. Ja iz Sarajeva da idem u Srebrenicu a oni iz Srebrenice su svi već u Sarajevu ili gdje već. Kako da ne.
kokuz_sa

#3 Re: Registrujmo se u Srebrenici!!!

Post by kokuz_sa »

pratim..bit ce zanimljiva tema..
Bosanac sa dna kace

#4 Re: Registrujmo se u Srebrenici!!!

amko76 wrote:Eh taman to treba da se kompletira promjena. Ja iz Sarajeva da idem u Srebrenicu a oni iz Srebrenice su svi već u Sarajevu ili gdje već. Kako da ne.
:oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
nepotreban komentar
amko76

#5 Re: Registrujmo se u Srebrenici!!!

Post by amko76 »

Ne, realan komentar.
Skijaš

#6 Re: Registrujmo se u Srebrenici!!!

Post by Skijaš »

amko76 wrote:Eh taman to treba da se kompletira promjena. Ja iz Sarajeva da idem u Srebrenicu a oni iz Srebrenice su svi već u Sarajevu ili gdje već. Kako da ne.
Nema potrebe da miniraš temu, čovjek je fino rekao da ne želi debatu o opravdanosti tog poteza, samo ga interesuje način realizacije.
krtica_

#7 Re: Registrujmo se u Srebrenici!!!

Post by krtica_ »

da glasam pa da sda pobjedi a?

90ih prodali srebrenicu a sad im ja trebam pomoci da malo i tamo hapaju?

Hvala al ne hvala.
amko76

#8 Re: Registrujmo se u Srebrenici!!!

Post by amko76 »

Čuj miniram, znači miniranje je ako kažem svoje mišljenje?

Ok, gdje onda piše šta se smije reći a šta ne? I da li ovdje vlada jednoumlje? Ako jest i ako je forum samo za istomišljenike, ok neću više ništa pisati.

Ok?

A ontopic, moj post je realnost, koliko god vi pisali po forumima i internetima, nećete je promijeniti.
poznanik

#9 Re: Registrujmo se u Srebrenici!!!

Post by poznanik »

Upravo tako!

Pola Vogošće ima mjesto rođenja i prebivalište srebreničko i okoline, i nikom ne pada na pamet da guzicom mrdne, a ne da ode u Srebrenicu da živi, ili da se tamo prijavi radi izborne prevare :-)

Bezobrazno i krajnje licemjerno je pozivati druge da se prijavljuju radi političke dobiti određenih interesa, šta se radilo protekle 4 godine?

Živo me zanima da li je i Emir Suljagić prijavio promjenu prebivališta, obzirom da je jedan od najvatrenijih zagovornika privremenog preseljenja u srebrenicu :-)
amko76

#10 Re: Registrujmo se u Srebrenici!!!

Post by amko76 »

Za to nemam riječi. Suljagić poziva da se registrujemo i glasamo u Srebrenici a on živi u Tibri u Nedžarićima.

Nemam riječi za to zaista.
Bosanac sa dna kace

#11 Re: Registrujmo se u Srebrenici!!!

i ja sam kritikovo Suljagica, eno ga se registrovo u Srbrenici, idem ja za njim, zato molim lijepo ako ko zna odgovore na pitanja sto sam gore postavio.
kokuz_sa

#12 Re: Registrujmo se u Srebrenici!!!

Post by kokuz_sa »

Bosanac sa dna kace wrote:i ja sam kritikovo Suljagica, eno ga se registrovo u Srbrenici, idem ja za njim, zato molim lijepo ako ko zna odgovore na pitanja sto sam gore postavio.
radi cega si kritikovao Suljagica?
radi toga sto nije podilazio Reisu ili zato sto je zelio da su sva djeca u skolama jednaka tj da imaju ista prava
poznanik

#13 Re: Registrujmo se u Srebrenici!!!

Post by poznanik »

Bosanac sa dna kace wrote:i ja sam kritikovo Suljagica, eno ga se registrovo u Srbrenici, idem ja za njim, zato molim lijepo ako ko zna odgovore na pitanja sto sam gore postavio.
Da, ti ćeš iz Turske doći u Srebrenicu da prijaviš prebivalište... ma da :-) :lol:
Bosanac sa dna kace

#14 Re: Registrujmo se u Srebrenici!!!

poznanik wrote:
Da, ti ćeš iz Turske doći u Srebrenicu da prijaviš prebivalište... ma da :-) :lol:
za sad nas 15 planira da to uradi :oops:
therrarrius

#15 Re: Registrujmo se u Srebrenici!!!

Post by therrarrius »

Validno misljenje, potpuno se slazem.
Magarece_godine

#16 Re: Registrujmo se u Srebrenici!!!

Post by Magarece_godine »

Zanimljivo !

Zašto se prijaviti i glasati u Srebrenici, ako naši političari u prethodnom periodu nisu ništa radili na tome da mjenjaju izborni zakon i Srebrenici osiguraju poseban status ? Sada im trebamo dati opet neki mandat, da ništa ne rade... Jeftino političari opet igraju na kartu Srebrenice da bi zaradili političke poene i blagonaklonost.

Sa druge strane, hiljade nišana u Potočarima, svakog normalnog čovjeka u ovoj zemlji, tjera na određenu vrstu moralne obaveze, da se Srebrenica ne izda, ponovo, kao što je na cjedilu ostavljena 1995. godine.

Srebrenica je slika Bosne i Hercegovine, naše ophođenje prema toj opštini je ophođenje prema državi. Ako napustimo Srebrenicu i zaboravimo je, priznajemo svojevrsni poraz. Sa druge strane ako toj opštini damo šansu, glasanjem na lokalnim izborima, dajemo šansu i bolesniku kojeg u životu održavamo na aparatima....
Bosanac sa dna kace

#17 Re: Registrujmo se u Srebrenici!!!

Magarece_godine wrote:Zanimljivo !

Zašto se prijaviti i glasati u Srebrenici, ako naši političari u prethodnom periodu nisu ništa radili na tome da mjenjaju izborni zakon i Srebrenici osiguraju poseban status ? Sada im trebamo dati opet neki mandat, da ništa ne rade... Jeftino političari opet igraju na kartu Srebrenice da bi zaradili političke poene i blagonaklonost.

Sa druge strane, hiljade nišana u Potočarima, svakog normalnog čovjeka u ovoj zemlji, tjera na određenu vrstu moralne obaveze, da se Srebrenica ne izda, ponovo, kao što je na cjedilu ostavljena 1995. godine.

Srebrenica je slika Bosne i Hercegovine, naše ophođenje prema toj opštini je ophođenje prema državi. Ako napustimo Srebrenicu i zaboravimo je, priznajemo svojevrsni poraz. Sa druge strane ako toj opštini damo šansu, glasanjem na lokalnim izborima, dajemo šansu i bolesniku kojeg u životu održavamo na aparatima....
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
nisam 100% ubijedjen u ovo, ali ja ne vidim neku alternativu!!! nazalost!!!
pitam se kolko uopste nas ovdje ima uvid u stvarno stanje tamo?
da li uopste poznajemo nekog ko se tamo vratio? da li smo ikad bili tamo osim 11.07 da sve to vidimo?
Skijaš

#18 Re: Registrujmo se u Srebrenici!!!

Post by Skijaš »

amko76 wrote:Čuj miniram, znači miniranje je ako kažem svoje mišljenje?
Pa čovjek ti je lijepo rekao da ga ne interesuje stav onih koji se ne slažu s tim potezom. On je uvjeren da od tog koristi ima i postavio je konkretna pitanja vezano za realizaciju istog. Dakle, nema potrebe da se temu prlja pričom o Vogošći, dijaspori, prodaji i slično.
amko76

#19 Re: Registrujmo se u Srebrenici!!!

Post by amko76 »

Šta znači to što se fiktivno registrovao u Srebrenici a živi i radi u Sarajevu? I potomci će mu biti u Sarajevu.

Ne budite djeca, pa neće te fore moći prolaziti vječno. Poenta je da Srebreničani ni ne pomišljaju da se vrate u Srebrenicu. I šta sad? Tjerati druge da idu tamo ili se služiti ovim folovima nije rješenje.
poznanik

#20 Re: Registrujmo se u Srebrenici!!!

Post by poznanik »

Skijaš wrote:... nema potrebe da se temu prlja pričom o Vogošći, dijaspori, prodaji i slično.

U Vogošći živi najviše bivših Srebreničana, zašto je prljanje teme njihovo spominjanje? :? :shock: :-)
Skijaš

#21 Re: Registrujmo se u Srebrenici!!!

Post by Skijaš »

amko76 wrote:Šta znači to što se fiktivno registrovao u Srebrenici a živi i radi u Sarajevu? I potomci će mu biti u Sarajevu.

Ne budite djeca, pa neće te fore moći prolaziti vječno. Poenta je da Srebreničani ni ne pomišljaju da se vrate u Srebrenicu. I šta sad? Tjerati druge da idu tamo ili se služiti ovim folovima nije rješenje.
Nije rješenje prepustiti da lokalnu vlast definiše politička opcija koja negira da se genocid uopšte desio. Ovaj potez sa preregistracijom nije neka podlost nego ljudska reakcija prosječnog čovjeka na užasavajuće poricanje sudskih presuda. Mi kao društvo možemo i bolje i više, ali se nažalost ipak sve svelo na pojedinca, na pojedinca u Zenici, u Tuzli i Sarajevu. Ovo nema veze sa politikom, ovo je potez običnih ljudi koji djeluju mimo stranke i ličnih interesa.
Skijaš

#22 Re: Registrujmo se u Srebrenici!!!

Post by Skijaš »

poznanik wrote:
Skijaš wrote:... nema potrebe da se temu prlja pričom o Vogošći, dijaspori, prodaji i slično.
U Vogošći živi najviše bivših Srebreničana, zašto je prljanje teme njihovo spominjanje? :? :shock: :-)
Zato što je ovo veće od Srebreničana. Mnogi su istraumirani, mnogi bi da to sve zaborave i da se nastane u Švicarskoj jer im je i Vogošća preblizu mjestu kalvarije. Tvoja reakcija liči na ono prepuštanje Višegrada četnicima na početku rata, kao to je između četnika i njih u Višegradu, šta se ti iz Sarajeva imaš u to miješati.
Bosanac sa dna kace

#23 Re: Registrujmo se u Srebrenici!!!

ako neko zna sta je alternativa ovome nek nam napise, al da je izvodivo, mante shuoljaka deportirat srebrenicane iz vogosce i slicne glupost
@skijas :thumbup: :thumbup: :thumbup:
krtica_

#24 Re: Registrujmo se u Srebrenici!!!

Post by krtica_ »

Bosanac sa dna kace wrote:ako neko zna sta je alternativa ovome nek nam napise, al da je izvodivo, mante shuoljaka deportirat srebrenicane iz vogosce i slicne glupost
@skijas :thumbup: :thumbup: :thumbup:
to ti je najbolje rjesenje

implementacija porjekta: 'svi na svoje', pa nek se prebrajaju koliko hoce
kokuz_sa

#25 Re: Registrujmo se u Srebrenici!!!

Post by kokuz_sa »

Magarece_godine wrote:Zanimljivo !

pa zar ti isti srebrenicani i svi ostali koji bi tamo otisli ne bi glasali za SDA tj te "nase" ili ti ga "vase" kako ko vise voli,koji su na celu ove drzave od pamtivjeka..
znaci to "nase" ophodzenje prema drzavi se iskazuje kroz SDA koje se nije ili se ne zalaze da srebrenica dobije "poseban status"

znaci da poojednostavim..
drzava na celu sa SDA za koju je NAROD GLASAO nista svih ovih godina nije uradila za srebrenicu..i sada opet hajde da NAROD glasa za SDA da bi se moglo kazat da je srebrenica slika drzave tj naroda koji bira vlast
Post Reply