Ovako, nas ima par koji bi smo se registrovali za izbore u Srebrenici, zanima me;
-koja mi prava gubimo ako se odjavimo u Pederaciji, ako ima neko na sebe registrovanu nekretninu npr? usput budi receno da vecinom na boravimo u BiH
-jel dovoljno samo bit prijavljen na adresu u Srebrenici da bi se ostavrilo pravo glasa tamo ili se mora imati grunt ili placat neki racun kao sto mnogi kazu?
-da li mozemo glasat putem poste ili u u konzulatu(ako nam to odobre?) za Srrebenicu, ili moramo bas otic tamo?
Molio bih bez shupljaka, ja ne bi, to nase vodje trebaju da rije vako nako, gospodo ako hocete promjenu morate bit dio pormjene, dakle direktne odgovore.
quote]DENNIS GRATZ : Odlučio sam da se prijavim u Srebrenici, na adresu kolegice s posla, i da tamo glasam na predstojećim izborima![/quote]
Par sedmica kasnije, EMIR SULJAGIĆ objavio je tekst u kojem, između ostalog, kaže:
“Ako SDA, što je za očekivati, ne ostane dosljedna i na kraju naloži svojim delegatima u Domu naroda da glasaju za budžet, a izborna pravila ostanu neizmjenjena, posljednja mogućnost koju građani ove zemlje imaju je masovna registracija, odnosno prijava boravka u Srebrenici. Nijedan zakon ove zemlje to ne spriječava. Ne postoji imovinski cenzus za prijavu boravka. Potrebni su zahtjev za zamjenu lične karte, izvod iz Knjige državljana i uplata takse od deset maraka. Stoga, neka ovo bude poziv svima, s obje strane linije koja nas je dijelila u "sarajevskom ljetu" da se pridruže "srebreničkoj jeseni", prijave boravak i na lokalnim izborima u Srebrenici glasaju za zajedničkog kandidata. Na sve strane se čuje kako će uvijek biti više onih koji ovu zemlju vole više nego onih koji je ne vole. Hajde da se prebrojimo. U Srebrenici.”