IZBORI 2014

Post Reply
JohnnyS

#1276 Re: IZBORI 2014

Post by JohnnyS »

Black swan wrote:kažu 50% izlaznost a gužve na izbornim mjestima

Zato što čovjeku treba 20 minuta da popuni listiće... Loše je ovo organizirano, meni se prvom nije dalo čekati 40 minuta.
almir90

#1277 Re: IZBORI 2014

Post by almir90 »

U manjim opštinama je slabije svijet izlazio na izbore, i oni koji su došli 90% je bio stariji svijet. Radio kao posmatrač i omladine skroz slabo je bilo. Vjerovatno je lakše uz marku, za koju su se prethodno ogrebali od roditelja, sjediti u kafiću i kukati kako je država loša, i nema se šta raditi.
Bodkin

#1278 Re: IZBORI 2014

Post by Bodkin »

Ma.Le.Na wrote:upravo
niko nije glasao za SDA i bakira a ovi pokupili vecinu
marsovci dosli pa glasali umjesto nas
isto kao kad pitas nekoga iz RS-a gdje je bio u ratu
SVI su bili u BG ili rusiji...niko nije bio ovdje...vanzemaljci nas napadali
e sto ne mogu na rende kora..
Pa od informaticki pusmenih niko,i ne glasa za sda :D
StupskaBitanga

#1279 Re: IZBORI 2014

Post by StupskaBitanga »

nasa wrote:JOOOOOJ jeste dosadni s ovom kuknjavom oko SDA, pa pisite o onim za koje ste glasali, radujte se, zalujte, bilo sta... ali sto uvijek prica o onim drugim....

Evo ja bas kontam kako je DF ostvario odlican rezultat I kako imaju odlicnu priliku da se isprofiliraju u ozbiljnu stranku....
DF i ozbiljnost u istoj rečenici
Mada sve vezano za izbore kod nas i ozbiljnost ne ide nikako
Svezali smo zastave neka igre počnu
VjecitiStudent

#1280 Re: IZBORI 2014

Post by VjecitiStudent »

Bodkin wrote:
VjecitiStudent wrote:

U biračkom spisku su svi oni kojima je lična karta izdata u BiH, uključujući tu i značajan dio dijaspore.

I ti tvrdis da nas ima 3.8 miliona?
O tačnim brojevima ne bih, rezultati popisa će uskoro pa ćemo znati.
U svakom slučaju, broj onih koji žive i glasaju u BiH je značajno manji od onog koji je na biračkim spiskovima.
Otud i ovoj kuknjavi o "lošoj izlaznosti", zaista nema mjesta.
leo karan

#1281 Re: IZBORI 2014

Post by leo karan »

Nema kuknjave sada, treba tražit ove što nisu izašli na izbore i oduzet im pravo glasa, uzet pasoš i državljanstvo...
Koji će nam kurac.
nasa

#1282 Re: IZBORI 2014

Post by nasa »

Partizzanka wrote:ja jos uvijek nisam pohvatala rezultate za ostale stranke
previse mi je sinoc bilo ono likovanje iz tabora SDA tako da jos nisam sebi dosla
ono mi je uzas zivi!

nesto sam nacula da je DF dobro prosao, samo se nadam da se nece sada pogresno udruziti sa recimo sda!
Pa skontala sam , uglavnom svi pratite SDA : oops : niko se ne osvrce na one za koje je sam glasao

A sto se tice koalicije, ako je Radoncic alternativna koalicija onda se nadam da ce ostati u opoziciji
Reglan

#1283 Re: IZBORI 2014

Post by Reglan »

Ima li novosti iz RS-a
VjecitiStudent

#1284 Re: IZBORI 2014

Post by VjecitiStudent »

almir90 wrote:
U manjim opštinama je slabije svijet izlazio na izbore, i oni koji su došli 90% je bio stariji svijet. Radio kao posmatrač i omladine skroz slabo je bilo. Vjerovatno je lakše uz marku, za koju su se prethodno ogrebali od roditelja, sjediti u kafiću i kukati kako je država loša, i nema se šta raditi.
Iskreno, za kog da glasaju i na osnovu čega da se opredijele?
Ne dobivaju se izbori džambo plakatima, niti se tako mogu privući novi, mladi glasovi.
agent_zero

#1285 Re: IZBORI 2014

Post by agent_zero »

Ja ne mogu da vjerujem da ovdje ima toliko glupog i primitivnog svijeta, odnosno polusvijeta da se raduje ovim izbornim rezultatima i smišlja razne šale i pošalice.

Po meni ovo su najgori izborni rezultati poslije 2000te godine, vraćeni smo u 1991. godinu i upravo je taj primitivni polusvijet čekirao kartu u propast i sebi i svojoj djeci i svima nama.
Partizzanka

#1286 Re: IZBORI 2014

Post by Partizzanka »

leo, zar je sva krivica na ovima sto nisu izasli na izbore?
zasto velika vecina ovih koji JESU nije glasala za nekoga druogo nego SDA? HDZ i cvijanovicku?

mislim da konkretno kod bosnjackog clana predsjednistva kvaka lezi u cinjenici da vecina federacije glasa za hrvatskog clana jer i zeljko i raguz su "za raju i narod" pa raja i poleti na tu stranu i onda naravno alija pobijedi

p.s
ja da sam glasala za sda ja bih sebi ruku otkinula
ali njihovo preseravanje sinoc bilo je tako uocljivo da se nije moglo izbjeci
zanimljiv

#1287 Re: IZBORI 2014

Post by zanimljiv »

O parlamentima ne znamo gotovo ništa, sve su špekulacije.
Broj stanovnika uključuje i maloljetne i dijasporu i veći je od broja birača.
Ništa još nije odlučeno, ima još dostaglasova za bošnjačkog člana da se prebroji, 25% mjesta nije prebrojano, oko 250.000 glasova tako da ne znamo ko je novi član, ionako ne volim nijednog.
Last edited by zanimljiv on 13/10/2014 08:53, edited 1 time in total.
almir90

#1288 Re: IZBORI 2014

Post by almir90 »

VjecitiStudent wrote: Iskreno, za kog da glasaju i na osnovu čega da se opredijele?
Ne dobivaju se izbori džambo plakatima, niti se tako mogu privući novi, mladi glasovi.
Maknuti one koji trenutno drže vlast, kao što neki kažu, možda ne možeš glasati za promjene, ali možeš glasati protiv vladajućih. Iskreno nisam se nadao pobjedi SDA, ali kada sam vidio ko dolazi na izbore, već pred kraj mi je bilo jasno.
VjecitiStudent

#1289 Re: IZBORI 2014

Post by VjecitiStudent »

Partizzanka wrote:leo, zar je sva krivica na ovima sto nisu izasli na izbore?
zasto velika vecina ovih koji JESU nije glasala za nekoga druogo nego SDA? HDZ i cvijanovicku?

mislim da konkretno kod bosnjackog clana predsjednistva kvaka lezi u cinjenici da vecina federacije glasa za hrvatskog clana jer i zeljko i raguz su "za raju i narod" pa raja i poleti na tu stranu i onda naravno alija pobijedi

p.s
Nikakvo iznenađenje, s obzirom da je bošnjački izbor bio između feudalca, kriminalca, dva slučaja, bivšeg reisa i generala koji je još u '95oj.
OldMayor

#1290 Re: IZBORI 2014

Post by OldMayor »

Ja samo ne kontam sta je sa ovih 50% koji nisu izasli. O cemu te tikve razmisljaju... :roll:
Jer da ti tokmaci jesu izasli, rezultati bi bili skroz drugaciji.

Ja otkad znam za sebe ne glasam za SDA, uvijek glasam za promjene. I dosta ljudi to radi, ali se mi ne mozemo boriti protiv SDA glasacke masinerije. Jer bukvalno SDA sto ima glasova to su - ja garantujem da od ovih 50% koji nisu izasli SDA ne bi dobila ni 5%. Jer su to vecinom bagra koja misli ma sta cu izlazit ionako ce SDA pobjedit. Pa hoce kljusino, samo ti lezi, hoce...

I ovom prilikom ako znate bilo koga da nije glasao, fino ga odmah puknite stocem u glavu cim se krene imalo zalit na bilo sta.
nasa

#1291 Re: IZBORI 2014

Post by nasa »

leo karan wrote:Nema kuknjave sada, treba tražit ove što nisu izašli na izbore i oduzet im pravo glasa, uzet pasoš i državljanstvo...
Koji će nam kurac.
Daju svoj doprinos na forumu, pljuju po onom sto su drugi izabrali :D

Bez sale, nekako sam ocekivala da ce vise ljudi glasati ali mislim da je najveci razlog neizlaska losa ponuda i da na kraju biranje izmedju bolji od goreg dovede do zakljucka da je svejedno, a nije ...pogotovo dugorocno, dati glas i nekoj manjoj stranci koja mozda nema sanse za uspijeh na ovim izborima ipak pomaze istoj da se razvija dalje....nekako ljudi kod nas ne kontaju tako....
VjecitiStudent

#1292 Re: IZBORI 2014

Post by VjecitiStudent »

almir90 wrote:
VjecitiStudent wrote: Iskreno, za kog da glasaju i na osnovu čega da se opredijele?
Maknuti one koji trenutno drže vlast, kao što neki kažu, možda ne možeš glasati za promjene, ali možeš glasati protiv vladajućih. Iskreno nisam se nadao pobjedi SDA, ali kada sam vidio ko dolazi na izbore, već pred kraj mi je bilo jasno.
Kako da se opredijele između desetina stranaka koje im ništa ne znače, niti će ikada značiti?
almir90

#1293 Re: IZBORI 2014

Post by almir90 »

OldMayor wrote:Ja samo ne kontam sta je sa ovih 50% koji nisu izasli. O cemu te tikve razmisljaju... :roll:

Ja otkad znam za sebe ne glasam za SDA, uvijek glasam za promjene. I dosta ljudi to radi, ali se mi ne mozemo boriti protiv SDA glasacke masinerije. Jer bukvalno SDA sto ima glasova to su - ja garantujem da od ovih 50% koji nisu izasli SDA ne bi dobila ni 5%. Jer su to vecinom bagra koja misli ma sta cu izlazit ionako ce SDA pobjedit. Pa hoce kljusino, samo ti lezi, hoce...

I ovom prilikom ako znate bilo koga da nije glasao, fino ga odmah puknite stocem u glavu cim se krene imalo zalit na bilo sta.
Kod nas je u jednom selu prekinuto glasanje, jer su došli neki pa natjerivali narod da glasaju za SDA, bila je i tuča, i prekinuto glasanje. Eto mentalitet glasača SDA koji nije zaposlen na budžetu.
leo karan

#1294 Re: IZBORI 2014

Post by leo karan »

Šta je s rezultatima za ostale nivoe?

Ima li išta?
U_kost

#1295 Re: IZBORI 2014

Post by U_kost »

Našlo se 10 ljudi, forumskih miševa, da komentariše svijest i razum većine.
Našlo se 10 ljudi, forumskih miševa, da osporava pravo glasa nanama i dedama.
Našlo se 10 ljudi, forumskih miševa, da jebe mater svima koji ne razmišljaju kao oni.
Našlo se 10 ljudi, forumskih miševa, da pobjedu pravdaju nepismenošću SDA glasača.

Psi laju, a karavani prolaze... :skoljka:

Da ne idem pretjerano u off, za nadati se da će NS zauzeti pametan stav u kantonu i inicirati pozitivne promjene.
Iskreno se radujem što jebaše mater debilu Radeljašu i Čardžićima, Lijanovim poltronima.
dalje

#1296 Re: IZBORI 2014

Post by dalje »

Za mene su rezultati izbora iznenađenje. Očekivao sam bolji rezultat DFa a slabiji SDA i SBB.

Najveći pobjednici izbora HDZ. Pokupili su skoro sve hrvatske glasove.
Najveći gubitnici izbora... bosnjacki kalkulatori koji su bacenim glasom za Raguza omogućili Bakiru sa opet sa malim brojem glasova uđe u Predsjednistvo. Bošnjaci ni naredne 4 godine neće imati svog člana Predsjednišva a sve zbog glupih kalkulacija.

I Ivanić i Civijanovićka će imati veći broj glasova od Bakira. Toliko o Bakirovoj legitimnosti.
Last edited by dalje on 13/10/2014 08:59, edited 1 time in total.
almir90

#1297 Re: IZBORI 2014

Post by almir90 »

VjecitiStudent wrote:
Kako da se opredijele između desetina stranaka koje im ništa ne znače, niti će ikada značiti?
Lakše je sjediti i kukati. Ja sam svoj star iznio, svoj dio posla odradio, i ako u naredne 4 godine sam uvidim da sam pogriješio, na narednim izborima neću izlaziti, i to je to.
OldMayor

#1298 Re: IZBORI 2014

Post by OldMayor »

Partizzanka wrote:leo, zar je sva krivica na ovima sto nisu izasli na izbore?

p.s
Pa evo sinoc prema broju glasova slabo je ko glasao za Raguza. Jednostavno bosnjacki glasovi su se rasprsili na tucet kandidata.

Problem je sto se nasi konji ne znaju dogovorit, nego svako hoce fotelju. U cemu je bio problem da bps, sdp, df sjednu i kazu, ljudi Bake ce nas poderat ako nastupimo pojedinacno, ajmo fino jednog kandidata. Moze se uraditi putem koalicije, a i ne mora, samo ne kandidovati..

Al jok, eto ti kod nas reisa, eto ti sefera, eto ti nekakvog dzebraila, nekakav iz breze, pa malo dijaspore, suljagic, radoncic, tamo vamo...dok se oni svi nagodise, Bake uze lagano.

Pa i budala je znala da Bakir ima sigurnih minimalno 150.000 glasova. Meni fkt nije jasno o cemu su razmisljali ovi ostali kandidati...da ce npr jel clan SDA glasat za Sefera.. :run:
VjecitiStudent

#1299 Re: IZBORI 2014

Post by VjecitiStudent »

OldMayor wrote:Ja samo ne kontam sta je sa ovih 50% koji nisu izasli. O cemu te tikve razmisljaju... :roll:

Izlaznost je opet oko 55%.
Broj onih koji žive i glasaju u BiH je značajno manji od onog koji je na biračkim spiskovima.
Otud i ovoj kuknjavi o "lošoj izlaznosti", zaista nema mjesta, pogotovo što na izborima nije bilo nikakve nove značajne snage koja bi animirala neopredijeljene.
RahatHurmašica

#1300 Re: IZBORI 2014

Post by RahatHurmašica »

dalje wrote:Za mene su rezultati izbora iznenađenje. Očekivao sam bolji rezultat DFa a slabiji SDA i SBB.

Najveći pobjednici izbora HDZ. Pokupili su skoro sve hrvatske glasove.
Najveći gubitnici izbora... bosnjacki kalkulatori koji su bacenim glasom za Raguza omogućili Bakiru sa opet sa malim brojem glasova uđe u Predsjednistvo. Bošnjaci ni naredne 4 godine neće imati svog člana Predsjednišva a sve zbog glupih kalkulacija.

I Ivanić i Civijanovićka će imati veći broj glasova od Bakira. Toliko o Bakirovoj legitimnosti.
dakle naredne četiri godine će proći u znaku majorizacije bošnjaka?
Post Reply