Black swan wrote:kažu 50% izlaznost a gužve na izbornim mjestima
Zato što čovjeku treba 20 minuta da popuni listiće... Loše je ovo organizirano, meni se prvom nije dalo čekati 40 minuta.
Black swan wrote:kažu 50% izlaznost a gužve na izbornim mjestima
U manjim opštinama je slabije svijet izlazio na izbore, i oni koji su došli 90% je bio stariji svijet. Radio kao posmatrač i omladine skroz slabo je bilo. Vjerovatno je lakše uz marku, za koju su se prethodno ogrebali od roditelja, sjediti u kafiću i kukati kako je država loša, i nema se šta raditi.Black swan wrote:kažu 50% izlaznost a gužve na izbornim mjestima
Pa od informaticki pusmenih niko,i ne glasa za sdaMa.Le.Na wrote:upravo
niko nije glasao za SDA i bakira a ovi pokupili vecinu
marsovci dosli pa glasali umjesto nas
isto kao kad pitas nekoga iz RS-a gdje je bio u ratu
SVI su bili u BG ili rusiji...niko nije bio ovdje...vanzemaljci nas napadali
e sto ne mogu na rende kora..
DF i ozbiljnost u istoj rečenicinasa wrote:JOOOOOJ jeste dosadni s ovom kuknjavom oko SDA, pa pisite o onim za koje ste glasali, radujte se, zalujte, bilo sta... ali sto uvijek prica o onim drugim....
Evo ja bas kontam kako je DF ostvario odlican rezultat I kako imaju odlicnu priliku da se isprofiliraju u ozbiljnu stranku....
O tačnim brojevima ne bih, rezultati popisa će uskoro pa ćemo znati.Bodkin wrote:VjecitiStudent wrote:
U biračkom spisku su svi oni kojima je lična karta izdata u BiH, uključujući tu i značajan dio dijaspore.
I ti tvrdis da nas ima 3.8 miliona?
Pa skontala sam , uglavnom svi pratite SDA : oops : niko se ne osvrce na one za koje je sam glasaoPartizzanka wrote:ja jos uvijek nisam pohvatala rezultate za ostale stranke
previse mi je sinoc bilo ono likovanje iz tabora SDA tako da jos nisam sebi dosla
ono mi je uzas zivi!
nesto sam nacula da je DF dobro prosao, samo se nadam da se nece sada pogresno udruziti sa recimo sda!
Iskreno, za kog da glasaju i na osnovu čega da se opredijele?almir90 wrote:U manjim opštinama je slabije svijet izlazio na izbore, i oni koji su došli 90% je bio stariji svijet. Radio kao posmatrač i omladine skroz slabo je bilo. Vjerovatno je lakše uz marku, za koju su se prethodno ogrebali od roditelja, sjediti u kafiću i kukati kako je država loša, i nema se šta raditi.Black swan wrote:kažu 50% izlaznost a gužve na izbornim mjestima
Maknuti one koji trenutno drže vlast, kao što neki kažu, možda ne možeš glasati za promjene, ali možeš glasati protiv vladajućih. Iskreno nisam se nadao pobjedi SDA, ali kada sam vidio ko dolazi na izbore, već pred kraj mi je bilo jasno.VjecitiStudent wrote: Iskreno, za kog da glasaju i na osnovu čega da se opredijele?
Ne dobivaju se izbori džambo plakatima, niti se tako mogu privući novi, mladi glasovi.
Nikakvo iznenađenje, s obzirom da je bošnjački izbor bio između feudalca, kriminalca, dva slučaja, bivšeg reisa i generala koji je još u '95oj.Partizzanka wrote:leo, zar je sva krivica na ovima sto nisu izasli na izbore?
zasto velika vecina ovih koji JESU nije glasala za nekoga druogo nego SDA? HDZ i cvijanovicku?
mislim da konkretno kod bosnjackog clana predsjednistva kvaka lezi u cinjenici da vecina federacije glasa za hrvatskog clana jer i zeljko i raguz su "za raju i narod" pa raja i poleti na tu stranu i onda naravno alija pobijedi
p.s
ja da sam glasala za sda ja bih sebi ruku otkinula
ali njihovo preseravanje sinoc bilo je tako uocljivo da se nije moglo izbjeci
Daju svoj doprinos na forumu, pljuju po onom sto su drugi izabralileo karan wrote:Nema kuknjave sada, treba tražit ove što nisu izašli na izbore i oduzet im pravo glasa, uzet pasoš i državljanstvo...
Koji će nam kurac.
Kako da se opredijele između desetina stranaka koje im ništa ne znače, niti će ikada značiti?almir90 wrote:Maknuti one koji trenutno drže vlast, kao što neki kažu, možda ne možeš glasati za promjene, ali možeš glasati protiv vladajućih. Iskreno nisam se nadao pobjedi SDA, ali kada sam vidio ko dolazi na izbore, već pred kraj mi je bilo jasno.VjecitiStudent wrote: Iskreno, za kog da glasaju i na osnovu čega da se opredijele?
Ne dobivaju se izbori džambo plakatima, niti se tako mogu privući novi, mladi glasovi.
Kod nas je u jednom selu prekinuto glasanje, jer su došli neki pa natjerivali narod da glasaju za SDA, bila je i tuča, i prekinuto glasanje. Eto mentalitet glasača SDA koji nije zaposlen na budžetu.OldMayor wrote:Ja samo ne kontam sta je sa ovih 50% koji nisu izasli. O cemu te tikve razmisljaju...![]()
Jer da ti tokmaci jesu izasli, rezultati bi bili skroz drugaciji.
Ja otkad znam za sebe ne glasam za SDA, uvijek glasam za promjene. I dosta ljudi to radi, ali se mi ne mozemo boriti protiv SDA glasacke masinerije. Jer bukvalno SDA sto ima glasova to su - ja garantujem da od ovih 50% koji nisu izasli SDA ne bi dobila ni 5%. Jer su to vecinom bagra koja misli ma sta cu izlazit ionako ce SDA pobjedit. Pa hoce kljusino, samo ti lezi, hoce...
I ovom prilikom ako znate bilo koga da nije glasao, fino ga odmah puknite stocem u glavu cim se krene imalo zalit na bilo sta.
Lakše je sjediti i kukati. Ja sam svoj star iznio, svoj dio posla odradio, i ako u naredne 4 godine sam uvidim da sam pogriješio, na narednim izborima neću izlaziti, i to je to.VjecitiStudent wrote:
Kako da se opredijele između desetina stranaka koje im ništa ne znače, niti će ikada značiti?
Pa evo sinoc prema broju glasova slabo je ko glasao za Raguza. Jednostavno bosnjacki glasovi su se rasprsili na tucet kandidata.Partizzanka wrote:leo, zar je sva krivica na ovima sto nisu izasli na izbore?
zasto velika vecina ovih koji JESU nije glasala za nekoga druogo nego SDA? HDZ i cvijanovicku?
mislim da konkretno kod bosnjackog clana predsjednistva kvaka lezi u cinjenici da vecina federacije glasa za hrvatskog clana jer i zeljko i raguz su "za raju i narod" pa raja i poleti na tu stranu i onda naravno alija pobijedi
p.s
ja da sam glasala za sda ja bih sebi ruku otkinula
ali njihovo preseravanje sinoc bilo je tako uocljivo da se nije moglo izbjeci
Izlaznost je opet oko 55%.OldMayor wrote:Ja samo ne kontam sta je sa ovih 50% koji nisu izasli. O cemu te tikve razmisljaju...![]()
Jer da ti tokmaci jesu izasli, rezultati bi bili skroz drugaciji.
Ja otkad znam za sebe ne glasam za SDA, uvijek glasam za promjene. I dosta ljudi to radi, ali se mi ne mozemo boriti protiv SDA glasacke masinerije. Jer bukvalno SDA sto ima glasova to su - ja garantujem da od ovih 50% koji nisu izasli SDA ne bi dobila ni 5%. Jer su to vecinom bagra koja misli ma sta cu izlazit ionako ce SDA pobjedit. Pa hoce kljusino, samo ti lezi, hoce...
I ovom prilikom ako znate bilo koga da nije glasao, fino ga odmah puknite stocem u glavu cim se krene imalo zalit na bilo sta.
dakle naredne četiri godine će proći u znaku majorizacije bošnjaka?dalje wrote:Za mene su rezultati izbora iznenađenje. Očekivao sam bolji rezultat DFa a slabiji SDA i SBB.
Najveći pobjednici izbora HDZ. Pokupili su skoro sve hrvatske glasove.
Najveći gubitnici izbora... bosnjacki kalkulatori koji su bacenim glasom za Raguza omogućili Bakiru sa opet sa malim brojem glasova uđe u Predsjednistvo. Bošnjaci ni naredne 4 godine neće imati svog člana Predsjednišva a sve zbog glupih kalkulacija.
I Ivanić i Civijanovićka će imati veći broj glasova od Bakira. Toliko o Bakirovoj legitimnosti.