Izbori 2012-Opcina Centar

Post Reply
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#126 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by antimobbing »

Dali je istina da na izbore u Centru kao nezavisni kandidat za vijećnika izlazi proslavljeni komandant i zlatni ljiljan Alić, mislim da se zove Sejo ili tako nekako?
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#127 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by antimobbing »

Evo našao sam na Youtube komandant i zlatni ljiljan Sejo Alić, čovjek koji je u ratu vodio odbranu Porodilišta Koševo ...

Možda su i neki od vas na ovom forumu iz Centra u to vrijeme ležali sa svojim majkama na ''Porodilištu Koševo, kada je odbranu vodio Sejo Alić ...

http://www.youtube.com/watch?v=RkJUd91b ... r_embedded

Zar nije grijeh ne glasati za ovakve gromade od ljudi?
Meliha14

#128 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by Meliha14 »

Mislim da upoce ne trebamo gledati koja je stranka u pitanju, trebamo gledati sta je sve uradio za BiH. Vikic je pravi izbor za Opcinu Centar
podstanarka

#129 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by podstanarka »

Meliha14 wrote:Mislim da upoce ne trebamo gledati koja je stranka u pitanju, trebamo gledati sta je sve uradio za BiH. Vikic je pravi izbor za Opcinu Centar
Srce hvala ti što si se registrovala da nam to kažeš. Fahrini klonovi na forumu se kote ko Avaz u štampariji :x
afa87

#130 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by afa87 »

Sead Srna i cao.
antimobbing

#131 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by antimobbing »

Meliha14 wrote:Mislim da upoce ne trebamo gledati koja je stranka u pitanju, trebamo gledati sta je sve uradio za BiH. Vikic je pravi izbor za Opcinu Centar
Pitaj Vikića ko je bio i šta je za Sarajevo značio Sejo Alić ...

Zašto ne glasati za komandanta Alića koji je nezavisni kandidat?

Jeli zato što se nije priklonio bogatoj eliti kao Vikić? Ma daj ...

Jeli zato što je bez dlake na jeziku i uvijek na strani pravde i siromašnih?

Nažalost, iza ljudine i komandanta Seje Alića slično kao i u ratu, ne stoji lažna holivudska mašinerija jer je nezavisni kandidat za vijećnika Općine Centar …

Dakle, iza ovog poštenog i vrijednog čovjeka niko ne stoji jer je nezavisni kandidat, kao što je to slučaj sa elitom koja je u toku rata kukavički pobjegla vani i sada nam se smiju sa plakata koje plaćaju po nekoliko hiljada KM po mjestu tokom izbora, sa novcem koji su zaradili u ratu kada su svi ostali bili protjerivani i ubijani …

E, zato treba glasajti za Seju Alića koji je prvi izašao da gotovo goloruk brani ono bilo najvrjednije u Sarajevu, a to je Porodilište u kojem se je većina vas rodila …

Možda je nekom od vas na ovom forumu život spasio …

Vi mlađi ukucajte na Google ''Sejo Alić, komadant i zlatni ljiljan''.

Moj glas i glasovi svih mojih prijatelja idu za nezavisnog kandidata, komandanta i zlatnog ljiljana Seju Alića! :thumbup:
Last edited by antimobbing on 20/09/2012 10:03, edited 2 times in total.
ambasador of BH

#132 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by ambasador of BH »

antimobbing wrote:

Nažalost, iza ljudine i komandanta Seje Alića slično kao i u ratu, ne stoji lažna holivudska mašinerija jer je nezavisni kandidat za vijećnika Općine Centar …

Dakle, iza ovog poštenog i vrijednog čovjeka niko ne stoji jer je nezavisni kandidat, kao što je to slučaj sa elitom koja je u toku rata kukavički pobjegla vani i sada nam se smiju sa plakata koje plaćaju po nekoliko hiljada KM po mjestu tokom izbora, sa novcem koji su zaradili u ratu kada su svi ostali bili protjerivani i ubijani …

E, zato treba glasajti za Seju Alića koji je prvi izašao da gotovo goloruk brani ono bilo najvrjednije u Sarajevu, a to je Porodilište u kojem se je većina vas rodila …

Moj glas i glasovi svih mojih prijatelja idu za nezavisnog kandidata, komandanta i zlatnog ljiljana Seju Alića! :thumbup:
Svaka tebi čast na potezu, ali poklno glas vikicu i budi dio pobjednickog tima

od etvoj glas bezveze a taj covjek nece moci nigdje; ninje sto je los, neg sto nema sanse
Bosnjak333

#133 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by Bosnjak333 »

antimobbing wrote:

Nemoj ni pokusavati da im objasnis,oni su svakako ograniceni i to nisu u mogucnosti da shvate...
antimobbing

#134 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by antimobbing »

ambasador of BH wrote:
antimobbing wrote:

Svaka tebi čast na potezu, ali poklno glas vikicu i budi dio pobjednickog tima

od etvoj glas bezveze a taj covjek nece moci nigdje; ninje sto je los, neg sto nema sanse
Sejo se trudi biti vjernik, na način koliko to svako od nas može …

Sejo i svi mi koji smo bili u ratu svjesni smo prolaznosti ovog života …

Slično kao što je to uradio naš rahmetli forumaš ''pospanko'' pišući knjige i kao što na kraju i ja radim pišući na ovom forumu godinama, Sejo želi sa sobom nešto ponijeti na onaj bolji svijet …

Sa druge strane Vikić je legenda čovjek iz naroda i mislim da mu je bolje da je tako i ostao, da ga poslije smrti spominju naredne generacije po dobru, kao što će spominjati našeg Seju i ''pospanka''.

Ovako je Vikić svoje ime vezao za Fahru … za narednih stotinu godina …

Eto, zašto je naš dobri komandant i zlatni ljiljan Sejo Alić nezavisni kandidat …

Dobio je naš dobri komandant Sejo na desetine ponuda od raznoraznih Stranaka, koje bi bile sretne da sakriju svoju sramotu iza njegove dobrote i slave koju je stekao u ratu braneći najvrjednije što je bilo u Sarajevo, a to je Porodilište Koševo …

Opet ponavljam, moj glas i glasovi svi mojih prijatelja idu za komandanta i zlatnog ljiljana Seju Alića nezavisnog kandidata za vijećnika u Općini Centar …
Bosnjak333

#135 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by Bosnjak333 »

Ja tebi govorim dzaba im objasnjavas,a ti opet. :D
antimobbing

#136 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by antimobbing »

Bosnjak333 wrote:Ja tebi govorim dzaba im objasnjavas,a ti opet. :D
Mah, na forumu su većinom mladi ljudi … :-D

Neki od ljudi sa foruma u ratu su bili tek rođeni i možda su ležali sa majkama, u vrijeme kada je Sejo sa svojim suborcima goloruk jurišao na tenkove braneći Porodilište Koševo od masakra koji im je pripremljen …

Stoga, nemojte dati svoj glas bogatoj eliti da bi bila još bogatija, već glasajte za čovjeka iz naroda koji najbolje poznaje potrebe svojih komšija kao što je to naš komadant i zlatni ljiljan - Sejo Alić nezavisni kandidat za vijećnika Općine Centar ... :thumbup:

Sejo, povedi raju iz ovog tunela mraka prema svjetlosti ... :bih:
dinoEL

#137 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by dinoEL »

antimobbing wrote: Ovako je Vikić svoje ime vezao za Fahru … za narednih stotinu godina …
...i to mu je najveća greška. Znam šta je čovjek uradio za nas na početku rata, ali kad vidim da je kod Fahra u stranku, koliko god da je učinio dobrog, ipak ne može dobiti moj glas.
nikad_vise

#138 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by nikad_vise »

plain vanilla wrote:
seminem wrote:Nisam se besplatno skolovao,kao sto znamo da se dosta novca potrosi za skolovanje i kada na kraju skontas da placas drzavi skolovanje koja ti na kraju ne obezbjedi posao dodje ti da places,da okacis diplomu oko vrata i da udjes u kanal...dok sam se skolovao radio sam svakakve poslove,nisam birao da bih olaksao sebi i svojoj porodici.A sto se tice ''poglavara'' meni konkretno nije dao nista,dao mi je sansu da se proguram.Ja ne mogu reci da je moj ''poglavar'' ovakav ili onakav al sam za to da se da sansa drugim ljudima da pokusaju nesto da urade.Moj ''poglavar'' je predlozio naseg proslavljenog komadanta Dragana Vikica za nacelnika Opcine Centar.Svi koji su u ratu bili u BiH ,odnosno u Sarajevu znaju koliko je on uradio za odbranu Sarajeva,ovo je prilika da svi mi koji to cijenimo izadjemo na izbore i podrzimo naseg komadanta,to je jedan od nacina da mu kazemo HVALA.
Znaci, sad hoces da od nas naplatis svoje skolovanje. Pa bolan, nisi se ti meni skolovao nego sebi. Nista ti u svom zivotu uradio nisi, nego dosao ovdje i nama palamudis kako je lako pricati. Nije lako pricati, a jos je teze pisati narocito ako si nepismen i nisi savladao ono sto se uci u osnovnoj skoli.
Dobro je da si platio skolovanje jer ne znam kako bi drugacije zavrsio fakultet. :D

A ovo o poglavaru ne kontam, jel to biramo reisa, kardinala..sta li? :mrgreen:
@Vanilla
Stvarno ne razumijem kako mozes biti takav kompleksas i od samog predstavljanja momka na temi nastojis da mu lafo "spustis".Kolicina zlobe koja iz tebe izvire je nevjerovatna i ne obazires se na svoju drskost i bezobrazluk prema sagovornicima.Momak je dosao na forum,predstavio se i odlucio da ucestvuje u diskusiji i svoje stavove da priblizi forumasima i potencijalnim glasacima u svojoj opstini.Lijepo odlucim da citam temu od pocetka i da vidim nacin razmisljanja momka i ideje koje iznosi,a ti kao po obicaju odmah na startu krenes sa pljuvacinom i svojim neukusnim trolanjem da mi ogadis temu.Vec duze vrijeme ne pisem na forumu ali ga aktivno pratim i prosto mi je nevjerovatno da neko odluci posvetit svoj zivot omalovazavanju i pljuvanju drugih.Zasto ovog momka u startu diskreditujes svojim nekim sranjima o nekom pravopisu.Pa da si neki lektor vjerovatno bi radila na nekom univerzitetu i slicno a ne palamudila ovdje golobradom mladicu koji je za razliku od 1000 drugih kandidata na listama dosao podijeliti svoje misljenje i ideje sa nama na forumu.Nadam se da ce ovaj mladic izvuci nekih pouka iz pisanja mnogih drugih dobrih forumasa i da ce mu njihove ideje i njihovi savjeti biti od koristi za buduce bavljenje politikom.Ima mnogo kvalitetnih forumasa iz raznih stranki na ovom forumu i ti dobronamjerni ljudi ce vjerovatno rado razgovarati i saslusati ovog mladica a oni trolovi koji ovdje dodju istresat svoje komplekse neka ne poljuljaju ovog mladica.
antimobbing

#139 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by antimobbing »

Sarajmen wrote:Ja ga znam iz ''PL''-a. :thumbup:
Seju svi znaju. :thumbup:

Evo pronašao sam na internetu Sead Sejo Alić se nalazi na ''nezavisna lista za moj grad''.

Svi koji žele glasati 07.10.2012 za našeg komandanata i zlatnog ljiljana Seju nezavisnog kandidata, treba da zaokruže gdje piše ovako:

X Nezavisna lista za moj grad
X 27. Alić Sead

http://bosnjaci.net/prilog.php?pid=42144

OBILJEŽENA 19. GODIŠNJICA ODBRANE PORODILIŠTA "ZEHRA MUJDOVIĆ"

Ispred nove zgrade porodilišta "Dr. Zehra Mujdović" obilježena je 19. godišnjica bitke za odbranu porodilišta.

Organizator otpora s područja općine Centar i ratni komandant odreda "Koševsko brdo" Sead Alić kazao je da se 26. maja 1992. vodila teška borba, a da su bile unaprijed smišljene akcije uništavanja grada i stanovnika.

"Agresor je 1991. opasao grad Sarajevo artiljerijskim naoružanjem uz pomoć JNA. Sve pripreme su izvršili da Sarajevo presijeku, unište bošnjački narod. Svi su smatrali da porodilište neće niko napasti i 26. maja u jutarnjim satima agresori su krenuli u napad s Kromolja prema porodilištu i spremno smo ih dočekali. Borba je trajala čitav dan, borba prsa u prsa", kazao je Alić.

Tog dana sklopljen je dogovor da se djeca koja su na 5. spratu porodilišta spuste na 1. sprat kako bi bila sigurnija. Nažalost, nisu preživjela.

"Od granatiranja je podleglo petoro tek rođene djece. Taj zločin u historiji ratovanja nigdje u svijetu nije zabilježen - da je napadnuto jedno porodilište. To je presedan u historiji ratovanja. Zločinci ne odgovaraju. Naši ljudi odgovaraju samo zato što su bili pripadnici armije, što su branili svoju porodicu, svoje gradove, svoju državu", dodao je Alić.

Tadašnje porodilište "Jezero" bilo je vodeće u Evropi po opremljenosti, ali je u ratnom periodu unišeno i radilo u teškim uvjetima. Srušeno porodilište dobilo je novi sjaj i useljenje je bilo prije nekoliko mjeseci.

"Vratili smo se u obnovljene prostore da se buduće majke imaju gdje poroditi i uživati u svom potomstvu. Tog 26. maja veliki broj porođenih žena i novorođenčad morali smo spuštati u podrumske prostorije da bismo ih zaštitili od granatiranja, radilo se po 24, 36, 72 sata", kazala je glavna sestra Klinike za ginekologiju i akušerstvo Kadrija Krnić.

Specijalist ginekolog Klinike za ginekologiju i akušerstvo Nermin Muminbašić prisjetio se dana kada su se borili za živote novorođenčadi i uvjeta u kojima su radili.

"Emocije prorade kad se sjetim tih dana, bilo je dosta žestoko. Bilo je strašno, čak je i rahmetli predsjednik dolazio da obezbijedi struju, stradalo je odjeljenje inkubatora, sklonili smo bebe u podrume, centralni lift je bio pao. Prije samo šest mjeseci vratili smo se u staro porodilište gdje se rađaju novi životi", kazao je Muminbašić.

Gradsko porodilište "Dr. Zehra Mujdović" izgrađeno je sredstvima samodoprinosa građana Sarajeva 1977., a uništeno u periodu 1992.-1995. Obnovljeno je sredstvima Republike Turske, Kantona Sarajevo i Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo.
FOČANSKI PROPISI

#140 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by FOČANSKI PROPISI »

dinoEL wrote:
antimobbing wrote: Ovako je Vikić svoje ime vezao za Fahru … za narednih stotinu godina …
...i to mu je najveća greška. Znam šta je čovjek uradio za nas na početku rata, ali kad vidim da je kod Fahra u stranku, koliko god da je učinio dobrog, ipak ne može dobiti moj glas.
Ni moj!
brucos7

#141 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by brucos7 »

Mironis wrote:Poniklo me je da se uključim u diskusio ove stvari o Vikiću, iskreno ne mogu da vjerujem u ovo što pričate za Dragana. Mene su moji učili da je on heroj i borac za Bosnu i Hercegovinu, izgleda da je bio sve dok se nije prijavio za načelnika. Kome to ne odgovara?
Vikic jeste i heroj i borac, ali Fahro Radoncic nije niti ovo prvo, a ni drugo, nego najvece zlo koje je doslo u BiH. Jel sad jasnije?
Serdaronis

#142 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by Serdaronis »

Ali na ovim izborima se ne glasa za Fahrudina Radončića...
antimobbing

#143 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by antimobbing »

Mironis wrote:Poniklo me je da se uključim u diskusio ove stvari o Vikiću, iskreno ne mogu da vjerujem u ovo što pričate za Dragana. Mene su moji učili da je on heroj i borac za Bosnu i Hercegovinu, izgleda da je bio sve dok se nije prijavio za načelnika. Kome to ne odgovara?
Niko ništa nije rekao protiv našeg legendarnog komandanta Vikića, niti je ko uopće spomenuo da se ne glasa za njega. Samo sam iznio svoje mišljenje, da bi Vikiću bilo bolje da je na izbore za načelnika Općine Centar izašao kao nezavisni kandidat.

Ovako će mu se i poslije smrti ime vezivati uz Fahru.

Na primjer, recimo za pedeset godina dolaze nove generacije koje će o nama borcima saznavati preko masovnih sredstva komunikacija, a sve ostaje trajno zapisano.

Mi sada znamo ali naredne generacije neče znati, tako kada ukucaju ''legendarni komandant odbrane Sarajeva Vikić'', odmah pored njegovog časnog imena će biti ime Fahro sa svim ostalim generalijama koje idu uz njegovo ime.

Iskreno, mislim da Vikiću ne treba uopće da se bilo ko krije iza njegove slave i ugleda ...

Eto i da završimo ovu priču ...
Trebam te

#144 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by Trebam te »

LeonardoAC wrote:Srna je moj bivši prof. ne živim na području općine Centar - ali o njemu svako ko ga poznaje će reći samo najbolje :thumbup:
Registrovani smo na Opcini Centar i dajemo glas Seadu Srni. :thumbup: :bih: Pametan, skolovan, elokventan 8-)

Dosta je bilo Becirevica. :run:
Bosnjak333

#145 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by Bosnjak333 »

Serdaronis wrote:Ali na ovim izborima se ne glasa za Fahrudina Radončića...
Vikica koliko sam postovao toliko ga sada prezirem samo zbog doticnog gospodina...
zli_hordas

#146 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by zli_hordas »

Bosnjak333 wrote:
Vikica koliko sam postovao toliko ga sada prezirem samo zbog doticnog gospodina...
Vikic se prodo za sitnu lovu.
Bosnjak333

#147 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by Bosnjak333 »

zli_hordas wrote:
Bosnjak333 wrote:
Vikic se prodo za sitnu lovu.
Ovo je previse ocigledno jer Fahro preko poznate licnosti zeli uzeti opcinu Centar,a Vikic se opet preko ovlasti i nacelnickog mjesta zeli osvetiti Draganu Lukacu.

Podlo,bezobrazno i licemjereno!
iPod

#148 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by iPod »

Dzevad Bećirević, stari i novi načelnik općine Centar ;)

:thumbup: :bih:
iPod

#149 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by iPod »

Mironis wrote:Ma sve je to rekla kazala,,,dajte ljudi treba nam covjek kvalitet istinski ljubitelj BOSNE I HERCEGGOVINE a mislim da je Vikic takav a to sto govorite preko poznatih licnosti zeli neko nesto uzet pa sve stranke imaju nekog i sbb i sdp i sda itd dzemaludin muharemovic i bulend biscevic za nosioce listi sto li boze zato sto ih ljudi znaju
Znamo da si se registrovao kako bi propagirao Vikića i onog preljubnika Kravića :lol: :lol:

Vikiću je većina raje zamjerila pristupanje SBB-u i Fahrudinu Radončiću, stoga nema nikakve šanse da pobjedi u Centru, raja neće glasati za njega.
H4v4t4R

#150 Re: Izbori 2012-Opcina Centar

Post by H4v4t4R »

Mironis wrote:Ma sve je to rekla kazala,,,dajte ljudi treba nam covjek kvalitet istinski ljubitelj BOSNE I HERCEGGOVINE a mislim da je Vikic takav a to sto govorite preko poznatih licnosti zeli neko nesto uzet pa sve stranke imaju nekog i sbb i sdp i sda itd dzemaludin muharemovic i bulend biscevic za nosioce listi sto li boze zato sto ih ljudi znaju
Hvala što te je SBB poslao da se registruješ da bi nam to rekao :mrgreen:
Post Reply