Ma mozemo mi pricati sada o strankama kakva je koja i raspravljati se al ja sam mlad covjek koji zeli mladog i sposobnog covjeka na mjestu nacelnika koji moze pokazati da se moze drukcije raditi... Semir je mlad, Suman je mlad i eto kazu najveci favoriti pa ajmo diskutovati o njima koji bi to radio bolje... za nase dobro... ajmo se malo maknuti od stranaka i sl i pricati o kvalitetima covjeka... Bgmi mladiuglavnom nemaju 20 km u dzepu a o visokoj politici nesto.. ajmo mi naci pravog u nasoj opcini,dati mu sansu i ako se pokaze kao pravi ajmo mu svi dati podrsku da otjera sve kriminalce iz svih stranaka... a novi grad kao opcina sa 130 hiljada glasaca to moze... ajmo predstaviti semira,sumana... da vidimo ko je kvalitetniji,dajte da pricamo o temi opcine i ko bi blje radio...convict wrote:Efendića ne znam, ali ako je tako fin i pošten, zašto je pripadnik kriminalne organizacije?
IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
-
toni84
#76 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
- FOČANSKI PROPISI
#77 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Pusti ankete,glasaj za BNS!denis.istok wrote:Jos nesto vise od mjesec dana, kada mozemo ocekivati neke "nezavisne" ankete oko opredjeljenosti naroda za kandidate? Ovako vidim anketa na forumu kaze jedno, forumasi drugo...
- FOČANSKI PROPISI
#78 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
cetmi wrote:Edo je legenda. Najbolji premijer kojeg smo imali.FOČANSKI PROPISI wrote:Pusti ankete,glasaj za BNS!denis.istok wrote:Jos nesto vise od mjesec dana, kada mozemo ocekivati neke "nezavisne" ankete oko opredjeljenosti naroda za kandidate? Ovako vidim anketa na forumu kaze jedno, forumasi drugo...
- denis.istok
#79 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
matrix, matrix
NiJesi se morO ponovo registrovati da ovo napises, mogao si i sa svog nicka, ali dobro dodje koji glas na anketi.
Semir je valjda jedini koji se i skolovao za politicare, ostali su sve sem politicari-ratni heroji, doktori, biznismeni...al kako rekoh, vrijeme tece, jos malo pa cemo diskutovati ko je pokraden na izborima..samo da ne bude Braćo...

NiJesi se morO ponovo registrovati da ovo napises, mogao si i sa svog nicka, ali dobro dodje koji glas na anketi.
Semir je valjda jedini koji se i skolovao za politicare, ostali su sve sem politicari-ratni heroji, doktori, biznismeni...al kako rekoh, vrijeme tece, jos malo pa cemo diskutovati ko je pokraden na izborima..samo da ne bude Braćo...
-
toni84
#80 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Hajmo prijatelju pricati o kvalitetima kandidata i koji bi bolje to radio... Ja mislim da bi bolje posao nacelnika mogao raditi momak koji je magistrirao na fakultetu koji je je jedan od 100 najboljih univerziteta svijeta.. o momku koji je upravo magistrirao javnu upravu... momku koji je za svoje rezultate na faxu imao stipendiju vlade malzije... i td i td... ajde vi koji poznajete druge kandidate predstavite ih pa da vidimo koji ima bolje reference za taj posao...matrix2012 wrote:SDA nema sansi u novom gradu a koliko vidim nigdje insAllah, jedino ovako po forumima a pogotovo ne sa ovakvim kandidatima,
a da ne pricamo o ostavstini od 530.000 nezaposlenih,
SDA je u Dejtonu priznala ime Republika Srpska,
otete miljarde KM donacija za BiH,
bosnjacki narod kojeg su 20- godišnjom vlašću doveli na evropsko dno,
uništene nekadašnje gospodarske gigante i domaće firme u Bosni i Hercegovini kao što su Energopetrol, Terminali FBiH, Feroelektro, Sarabon, Binas, Energoinvest, Pretis, Vranice, Krivaja, Konjuh, Granit, Vitezit, Agrokomerc, Željeznice FBiH, KTK, Tvornica duhana Mostar....
Sramota je biti na njihovim SDA krim listama ako cemo realno ali bolesna ambicioznost ne preze ni od cega
- denis.istok
#81 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
moj matrix, prije metar dole nego cm gore. nego za koga si ti dodao svoj drugi glas na anketi?
-
FTV
#82 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
A ti sad fino reci koje je radno iskustvo mladog Sumana ?matrix2012 wrote:kakve je to projekte semir radio u ministarstvu obrazovanja ks i to ozbiljne?! sda forumovci odvadite malo, koliko je ozbiljno raditi na podjeli rjesenja da ste prosli pismeni dio ispita za vozacku dozvolu usput i taj posao je dobio od tadasnjeg ministra kese (sda novi grad).
- FOČANSKI PROPISI
#83 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Glasam za BNS!denis.istok wrote:moj matrix, prije metar dole nego cm gore. nego za koga si ti dodao svoj drugi glas na anketi?
(Broji li neko ove glasove?)
-
toni84
#84 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Hajmo prijatelju pricati o kvalitetima kandidata i koji bi bolje to radio... Ja mislim da bi bolje posao nacelnika mogao raditi momak koji je magistrirao na fakultetu koji je je jedan od 100 najboljih univerziteta svijeta.. o momku koji je upravo magistrirao javnu upravu... momku koji je za svoje rezultate na faxu imao stipendiju vlade malzije... i td i td... ajde vi koji poznajete druge kandidate predstavite ih pa da vidimo koji ima bolje reference za taj posao...[/quote]
toni sda podmladku i semirov haveru nije istina da je zbog rezultata na fakultetu politickih nauka sarajevo otisao u maleziju vec debela stela da ne pricamo vise o tome...posao preko noci preko sda a referenca mu je sta?! dovoljno mu je sto je kandidat sda i sto narod zna[/quote]
Ajde mi samo objasni kako dobiti stipendiju vlade Malezije preko stele... O referencama u odnosu na druge kandidate, obrazovanju hajdemo pricati.. Al najsmjesnija scena mi je bila danas u razgovoru sa kandidatom za vijece ispred jedne druge stranke, u nedostatku argumenata da je drugi kandidat bolji od Semira doticni kaze "ma dobar je taj vas Semir al je problem sto sam cuo da je preposten"
toni sda podmladku i semirov haveru nije istina da je zbog rezultata na fakultetu politickih nauka sarajevo otisao u maleziju vec debela stela da ne pricamo vise o tome...posao preko noci preko sda a referenca mu je sta?! dovoljno mu je sto je kandidat sda i sto narod zna[/quote]
Ajde mi samo objasni kako dobiti stipendiju vlade Malezije preko stele... O referencama u odnosu na druge kandidate, obrazovanju hajdemo pricati.. Al najsmjesnija scena mi je bila danas u razgovoru sa kandidatom za vijece ispred jedne druge stranke, u nedostatku argumenata da je drugi kandidat bolji od Semira doticni kaze "ma dobar je taj vas Semir al je problem sto sam cuo da je preposten"
-
dragonz
#85 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
ti kada budeš kapetan na bela ladža-

-
MT87TM
#86 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Haris Plakalo je jedan nesposoban lik jedna osoba zbog koje mi se gadi biti mlad i da me zovu mladi. Cak mislim da je otisao da studira u Kiseljak. ja sam u sbb al on ako predje u sbb ja odmah napustam. Mrzim ove sto govore poltroni mi iz sbb nema smislatoni84 wrote:Haris Plakalo je ok momak al nije nikada bio predsjednik Asocijacije mladih SDA KS... Prdsjednik je Nezir Hadzic... Haris je clan IO AM SDA KS i portparol Asocije mladih...
-
Dj_Doboj
#87 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Nekada voditelj Alfa TV, a sada kandidat Narodne stranke Radom za boljitak za OV Novi grad Sarajevo Armin Čolaković
inače jedan od mojih favorita za ovu opštinu

A evo i dokaza da je bio voditelj
inače jedan od mojih favorita za ovu opštinu

A evo i dokaza da je bio voditelj
-
Doktor29
#88 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Moj pijani komsija odusevio nekoga,mali_marinko wrote:Dr. Zlatko Kravić izazvao oduševljenje!
Kandidati Saveza za bolju budućnost BiH za Općinu Novi Grad predstavljeni su večeras na unutarstranačkom skupu u Sarajevu. Kandidat SBB BiH za načelnika ove općine dr. Zlatko Kravić, ugledni sarajevski hirurg koji je tokom agresije na BiH spašavao živote u ratnoj bolnici na Dobrinji, izazvao je oduševljenje u prepunoj sali Općine Novi Grad, gdje je održavan skup.
- Ponosan sam na 8.000 ratnih intervencija. To me naučilo da načelnik mora biti onaj koji se zalaže i bori. Uvrijeđen sam uništenom mladošću koja besperspektivno luta, uvrijeđen sam korupcijom. Pitam se zašto nam to rade. Dosta je! Odavde mi preuzimamo kormilo i spašavamo što se spasiti može. I zato sam ja od ponoći 7. oktobra načelnik novog Novog Grada, koji ćemo graditi zajedno - naglasio je Kravić.
Nosilac liste SBB-a za Općinsko vijeće Enes Husejinović višestruko je nagrađivani prvoborac i veteran.
- U SBB BiH prepoznao sam snagu i volju koja našoj zemlji treba - rekao je Husejinović.
Prisutnima se obratio i Fehim Škaljić, predsjednik Glavnog odbora SBB BiH.
- Mi nismo oni koji daju obećanja zarad glasova, mi smo oni koji znaju šta im je činiti da ljudima bude bolje. Imamo organizaciju, ciljeve i odlučnost da prekinemo agoniju ove zemlje i iskorijenimo kriminal i korupciju u koje je upletena i vlast - istakao je Škaljić.
Objavljeno u Dnevnom avazu.
-
Doktor29
#89 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Nakon onoga sinoć Zlatko Kravić ima velike šanse da postane Načelnik i to se mora priznati htjeli ili ne priznati dostojan je funkcije općinskog Načelnika. Samo treba pogledati njegove predpozicije 8000 operacija na dobrinji pod onim granatama a mogao je otići kad je htio a nije samim tim zaslužuje šansu da nam opet pomogne.[/quote]
...ti se salis
-
kameni.spavac
#90 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Efendiceva jedina referenca jeste da ga je Islamska zajednica BiH poslala na studiranje u Maleziju. To mu je jedan jedini kvalitet.FTV wrote:A ti sad fino reci koje je radno iskustvo mladog Sumana ?matrix2012 wrote:kakve je to projekte semir radio u ministarstvu obrazovanja ks i to ozbiljne?! sda forumovci odvadite malo, koliko je ozbiljno raditi na podjeli rjesenja da ste prosli pismeni dio ispita za vozacku dozvolu usput i taj posao je dobio od tadasnjeg ministra kese (sda novi grad).
-
kameni.spavac
#91 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
HAhhaha pa Plakalo je lik koji uvijek hoda sam kroz grad. Kao pojedinci kojima se ismijavamo, tako bi i on mogao postati predmet sprdancija. Ali fakat, kad god prodje gradom, sam jeMT87TM wrote:Haris Plakalo je jedan nesposoban lik jedna osoba zbog koje mi se gadi biti mlad i da me zovu mladi. Cak mislim da je otisao da studira u Kiseljak. ja sam u sbb al on ako predje u sbb ja odmah napustam. Mrzim ove sto govore poltroni mi iz sbb nema smislatoni84 wrote:Haris Plakalo je ok momak al nije nikada bio predsjednik Asocijacije mladih SDA KS... Prdsjednik je Nezir Hadzic... Haris je clan IO AM SDA KS i portparol Asocije mladih...
Kada bolje razmislim, ko ce njemu i biti drustvo??? Barem po informacijama koje ja imam, vazi za jednog (da se ne izrazim nekog tezom rjecju) nesposobnog deckica.
-
Doktor29
#92 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Gdje vi zivitekameni.spavac wrote:Efendiceva jedina referenca jeste da ga je Islamska zajednica BiH poslala na studiranje u Maleziju. To mu je jedan jedini kvalitet.FTV wrote:A ti sad fino reci koje je radno iskustvo mladog Sumana ?matrix2012 wrote:kakve je to projekte semir radio u ministarstvu obrazovanja ks i to ozbiljne?! sda forumovci odvadite malo, koliko je ozbiljno raditi na podjeli rjesenja da ste prosli pismeni dio ispita za vozacku dozvolu usput i taj posao je dobio od tadasnjeg ministra kese (sda novi grad).
-
mali plavi
#93 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
CETMi ti si jedan od onih okorjeli kriminalaca iz SDA koji 17 pljačkaju ovu našu jadnu napaćenu državu, ali mi je žao što vas ova jadna omladina podržava doveli ste je do toga da se tri generacije sustignu a ni jedna nema posla a svi imaju završene fakultete.
-
Doktor29
#94 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Vidi ti to, a ja mislio da je dobio Konradovu [/b][/size]stipendiju.
Od svih jadova na našoj političkoj sceni SBB je najveći jad.
Ja sam siguran da moji na ovim izborima ne mogu izgubiti, osim možda u Starom gradu, u svim ostalim opštinama će pobjediti. A moji su svi oni koji ne dozvole ovom govnaru iz tornja da dođe na vlast.
Naprijed SDA, SDP, HDZ, NS i svi ostali..[/quote]
To je bar lako provjeriti, to su ozbiljni ljudi a ja sam negdje procitao da je dobio
Od svih jadova na našoj političkoj sceni SBB je najveći jad.
Ja sam siguran da moji na ovim izborima ne mogu izgubiti, osim možda u Starom gradu, u svim ostalim opštinama će pobjediti. A moji su svi oni koji ne dozvole ovom govnaru iz tornja da dođe na vlast.
Naprijed SDA, SDP, HDZ, NS i svi ostali..[/quote]
To je bar lako provjeriti, to su ozbiljni ljudi a ja sam negdje procitao da je dobio
-
Doktor29
#95 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
http://www.banjalukain.com/front/sdp-se ... na-lektora
Upravljaju opstinom 12. godina, nisu joj u stanju ispravno ime napisati
Upravljaju opstinom 12. godina, nisu joj u stanju ispravno ime napisati
-
Doktor29
#96 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
A jel ti znas da postoji 150 metara od te ista poruka samo pravilno napisana, koju to poruku salje?????Sarajmen wrote:Ne budi naivan, nema loše reklame...ko nije vidio na licu mjesta, evo, putem tebe je to imao priliku. A u vezi samog dizajna i poruke sa plakata , po meni dobar skroz onako na prvu.
-
Doktor29
#97 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Ako gledas marketinski mozes to prikazati na vise nacina ali nisam siguran da bi se igrali sa tim jer kod nas raja sve negativno gleda pa tako i ovoSarajmen wrote:Ako su svi ostali plakati na bilbordima , ispisani pravilno, a ovaj jedan nepravilno...upravo taj nepravilno ispisani je postao meta kritike u lektorskom smislu, ali je i kao takav dobio publicitet u mediju koji nema tih tzv ''Općinskih granica'' . Kako god' marketinški mudro, cilj je postignut. Opet, ako nije ciljano urađen kao takav, isto ti ga dođe...
Iskreno, nisam ni ovaj ali ni druge , pa ni taj 150 metara gore-dole vidio iz blizine. Tako da sam se upoznao upravo zahvaljujući linku koji si postavio. Eto,tako ću izgleda i zapamtiti početak ove izborne kampanje..
-
mali plavi
#98 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Mislim da je ovim bilbordom Zlatko da privuče pažnje ali lično mislim da je ovo bezveze potez da ne napiše pravilno ime Općine bezveze.
-
Doktor29
#99 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Sarajmen wrote:Nemoj druge kritikovati, za nešto u čemu i sam griješiš.
-
Doktor29
#100 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Ne znam gdje zivis ali ako si u Novom Gradu zanima me jesi ti zadovoljan ovim sto trenutno imamo.Sarajmen wrote:Pa mogu se i složiti u suštini sa tobom, mada je ovo primjer koji se može formalizirati u smislu da , svaka trka ima svoj start i on je bitan, ali je finiš ipak nešto što je vrijednije pažnje...
Nek' je krenulo i neka bude i završi se kako dolikuje gradu u kojem živimo, koji volimo i želimo da bude bolji za život i rad. Pa makar se to ostvarilo u jednoj Općini, bar da se ima primjer kako je to moguće. pozz