IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post Reply

KOJU POLITIČKU OPCIJU ĆETE PODRŽATI NA IZBORIMA U OPĆINI NOVI GRAD SARAJEVO?

Poll ended at 07/10/2012 19:17

Socijaldemokratska partija - SDP BiH
59
16%
Stranka demokratske akcije - SDA
120
33%
Bosanska stranka - BOSS
2
1%
Narodna stranka radom za boljitak
4
1%
Stranka za BiH
7
2%
Savez za bolju budućnost - SBB BiH
75
21%
Socijaldemokratska unija - SDU BiH
18
5%
Naša stranka
53
15%
Bosanskohercegovačka patriotska stranka -BPS
5
1%
Ostali
22
6%

Total votes: 365

Northstar

#651 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Northstar »

mella7 wrote:
Delta000 wrote:naravno da ih nece vidjet, sad su efendicu svi dobri kad treba momke angazovat da lijepi plakate, a polije ih nece nazalost poznavat zato nek nikom ne pada na pamet da glas da ovoj odvratnoj stranci SDA je proslost hvala bogu
TOCNO! Dosta je bilo 17. godina loše vlasti! Zato glasaj za razvoj, Glasaj za pravdu, Glasaj za SBB!!!

Posto strastveno zagovaras SBB mozes li nam objasniti kuda Utemeljitelj zeli graditi dodatne cetiri autotrake kroz Sarajevo, te otkuda da je od opcih izbora 2010. do danas broj planiranih saobracajnih traka koje je najavio g. Radoncic spao sa 12 na cetiri.
Doktor29

#652 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Mehmed Mujanović Pirija, prijatelj ministra Damira Hadžića, prijetio poslanicima KS

U kakvom se društvu ugledni SDP-ovci kreću najbolje svjedoči činjenica da je policija, prilikom pretresa, kod Mehmeda Mujanovića pronašla pola kilograma heroina!!!
FOTO VIDEO .

Aner Šuman, v.d. načelnika Općine Novi Grad (ljubičasta košulja) i Mehmed Mujanović Pirija nedavno na turniru na stadionu Otoka u Sarajevo
Inspektori MUP-a Kantona Sarajevo uspjeli su u roku od 24 sata ući u trag muškarcu koji je jučer pozvao telefonom dvojicu zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo Esada Radeljaša i Enesa Zekovića, i uputio im ozbiljne prijetnje.

Zastupnici Radeljaš i Zeković su anonimne telefonske pozive dobili nakon što su u srijedu podržali inicijativu Stranke demokratske akcije za izglasavanje nepovjerenja Vladi Sarajevskog kantona. Sve do prije nekoliko sati nepoznati muškarac poručio je zastupniku BOSS-a Esadu Radeljašu:

„Digneš li sutra ruku, bit će ti odsječena, a za djecu i porodicu, vidjet ćeš šta će se desiti.“ Gotovo istovjetnu prijetnju dobio je i nezavisni zastupnik Enes Zeković, nakon čega su obojica zatražila policijsku pomoć.

Upravo u vrijeme dok je sarajevski ministar policije Muhamed Budimlić (u ranim večernjim satima) za skupštinskom govornicom oštro kritizirao komesara Vahida Ćosića, pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su Mehmeda Mujanovića zvanog Pirija, vlasnika restorana Esmeralda na Stupskoj petlji.

Mujanović, za kojeg se opravdano sumnja da je prijetio kantonalnim zastupnicima, inače je vrlo blizak SDP-ovcima, a nerijetko se po kafanama mogao vidjeti u društvu potpredsjednika te stranke Damira Hadžića.

Navodno je ugostitelj Pirija, prije nekoliko dana, bio na sastanku i s Hadžićevim nasljednikom Anerom Šumanom, SDP-ovim kandidatom za načelnika općine Novi Grad. No, u kakvom se društvu ugledni SDP-ovci kreću najbolje svjedoči činjenica da je policija, prilikom pretresa, kod Mehmeda Mujanovića pronašla pola kilograma heroina!!! (S. Mijatović)
alco

#653 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by alco »

Nećemo Šanera, hoću reći Šumana, potrčka od UCJENJIVAČA Hadžića
ni SDA razbojnike

nama trebaju fabrike, ceste, kanalizacije, kulturni i sportski centri
a to nam može napraviti Gos. Kramo BNS
On je čitav radni vijek bio rukovodilac i nije se "obogatio"
već radio za Bosnu i bosanski narod
po njegovim se knjigama uči mehanika i statika i poslije 20 godina od prvog izdanja
on je izgradio i pokrenuo prvu posljeratnu Energoinvestovu proizvodnju
koju su "brilijantni" SDA kadrovi poslali u staro gvožđe i radnike na čekanje iako je fabrika imala naruđbi za 3 god rada
bolje je praviti komercijalne centre nego fabrike :x :x :x

Vrijeme je da i ovdje svane zato pamet u glavu i glas za BNS :bih: :bih: :bih:
iPod

#654 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by iPod »

Vec se sada moze reci kako ce u Novom Gradu pobjedu odnjeti ovaj decko iz SDA, Semir Efendic.

Afrerim momak! Kamo srece da je vise takvih u krnjem SDPu.
zateznistub

#655 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by zateznistub »

alco wrote:Nećemo Šanera, hoću reći Šumana, potrčka od UCJENJIVAČA Hadžića
ni SDA razbojnike

po njegovim se knjigama uči mehanika i statika i poslije 20 godina od prvog izdanja
koju su "brilijantni" SDA kadrovi poslali u staro gvožđe i radnike na čekanje iako je fabrika imala naruđbi za 3 god rada

Ko je taj Kramo i koju je to proizvodnju pokrenuo u Energoinvestu? Koju fabriku? Ja radim u E vec 17 godina i nisam cuo za to ime.

Za SDA si 100% u pravu.
Bosnjak333

#656 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

zateznistub wrote:
ni SDA razbojnike

Ko je taj Kramo i koju je to proizvodnju pokrenuo u Energoinvestu? Koju fabriku? Ja radim u E vec 17 godina i nisam cuo za to ime.

Za SDA si 100% u pravu.
Predsjednik BNS-a bivsi SDA-ovac i osudjeni kriminalac. :lol: :lol: :lol:
neZnamIme

#657 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by neZnamIme »

Northstar wrote:
mella7 wrote:
Delta000 wrote:naravno da ih nece vidjet, sad su efendicu svi dobri kad treba momke angazovat da lijepi plakate, a polije ih nece nazalost poznavat zato nek nikom ne pada na pamet da glas da ovoj odvratnoj stranci SDA je proslost hvala bogu
TOCNO! Dosta je bilo 17. godina loše vlasti! Zato glasaj za razvoj, Glasaj za pravdu, Glasaj za SBB!!!

Posto strastveno zagovaras SBB mozes li nam objasniti kuda Utemeljitelj zeli graditi dodatne cetiri autotrake kroz Sarajevo, te otkuda da je od opcih izbora 2010. do danas broj planiranih saobracajnih traka koje je najavio g. Radoncic spao sa 12 na cetiri.
Ne kontas Northstar,posto se SBB bavi EKONOOOMIJOM(ne govore nas jezik) proizilazi da je 12=4
ili.... kupis staro Oslobodzenje otpustis - 400 radnika = Avaz toranj+Avion + sta sve ne....

Sve ti je to EKONOOOMIJA!!!
mella7

#658 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by mella7 »

iPod wrote:Vec se sada moze reci kako ce u Novom Gradu pobjedu odnjeti ovaj decko iz SDA, Semir Efendic.

Afrerim momak! Kamo srece da je vise takvih u krnjem SDPu.

Na osnovu cega se moze reci to????

Jer dosadašnje stranke na vlasti, mislim na SDA i SDP u Općini Novi Grad, pokazale su za 17. god.,da nisu sposobne ovu Općinu učiniti boljom za život građana ... Njihova jedina briga je bila kako zaposliti nekoga po rodbinskoj liniji, kako uzeti mito od građana za nes, i sl., ocigledno!

I pitam se gdje je utrošen ogroman budžetski novac prethodnih godina, i kakve su koristi građani vidjeli od tog novca? Budžet Općine Novi Grad prethodnih godina je bio sve, samo ne socijalni i razvojni, Tak' KRAJNJE JE VRIJEME ZA PROMJENE!

Općini Novi Grad potrebni su novi ljudi koji znaju stvarati nove vrijednosti, kojima će cilj biti razvoj i pravda za sve!!!
mella7

#659 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by mella7 »

Bosnjak333 wrote:
zateznistub wrote:
ni SDA razbojnike

Za SDA si 100% u pravu.
Predsjednik BNS-a bivsi SDA-ovac i osudjeni kriminalac. :lol: :lol: :lol:
Zar je moguceeee ?!? hahahahahahahah ... istina polahko izlazi na vidjelo!!!
iPod

#660 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by iPod »

Na Alipasinom Polju, prije 2 dana u sred dana bilo vise od 200 ljudi na promo standu SDA!

Jos jedan od dokaza da ce pobjedu odnjeti Semir Efendic, a program i ideje ovog mladog Covjeka su prepoznali i simpatizeri SDP-a ocigledno ogorceni kandidaturom Sumana, ali i noom garniturom turbo SDP-ovaca.

Dosta je bilo unistavanja Novog Grada!

Efendicu samo naprijed!
Petit_Beurre

#661 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Petit_Beurre »

iPod wrote:Na Alipasinom Polju, prije 2 dana u sred dana bilo vise od 200 ljudi na promo standu SDA!

Jos jedan od dokaza da ce pobjedu odnjeti Semir Efendic, a program i ideje ovog mladog Covjeka su prepoznali i simpatizeri SDP-a ocigledno ogorceni kandidaturom Sumana, ali i noom garniturom turbo SDP-ovaca.

Dosta je bilo unistavanja Novog Grada!

Efendicu samo naprijed!
To je samo dokaz koliko je ovaj narod jadan i da treba jos 17 godina da gladuje ne bi li shvatio... :-)
iPod

#662 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by iPod »

Vidim da SBB-ovci ne mogu da podnesu to sto je Efendic presisao njihovog hirurga. Ljubomora je cudo :)
archi_a

#663 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by archi_a »

Izaberi jedan broj, sigurno ces pogrijesiti...... Hahaaahaahahhaaaaaaaaaaaaaaaaaa :evil:
bogumila

#664 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by bogumila »

mali_marinko wrote:
Po čemu ga prešišao molim te lijepo, jedino u lažima da mu je na skupu bilo više ljudi nego što jeste...završena je ta priča sa SDA...da ste imali 100 ljudi na skupu cijeli grad bi bio izljepljen slikama... nije Efendića niko ni primijetio na Alipašinom...
to je ta seljacka logika
jedini peživjeli

#665 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by jedini peživjeli »

Ja sam pratio skup SBB-aaa dvogledom, na istom je bilo 49 ljudi, zatim je stanovita pevaljka počela da pjeva i znatiželjni građani su došli da vide šta se dešava (kakav je to teferič, šta je), pevaljka otpjevala ljudi otišli, razišli se ja pratio sve, tako će i ova smiješna stranka otpjevati svoje.
veljaca

#666 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by veljaca »

iPod wrote:Jel to onaj Kravic sto se razveo od zene, pa ozenio njenu sestru.

Koja moralna vertikala hahaha, sta li bi tek radio kao nacelnik, mogu misliti dogovora i projekata jadna nam majka.

Kravic se i kao Vikic doslovno pos*ao na svoju karijeru i doprinos u ratu pristipanjem u SBB.
Na zalost, istina ti je ovo .....
I sa obje sestre ima djecu .... Ne mogu shvatiti ni njega a pogotovo ovu drugu sestru ....
Dr Kravic je u ratu zaista bio hirurg u dobrinjskoj bolnici, cak sam mu bio i pacijent - kao borac Armije BiH, ali ovim potezom da pored zive zene ozeni njenu sestru - to mi nije moralno i nije mi jasno .... :(
Doktor29

#667 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

veljaca wrote:
iPod wrote:Jel to onaj Kravic sto se razveo od zene, pa ozenio njenu sestru.

Koja moralna vertikala hahaha, sta li bi tek radio kao nacelnik, mogu misliti dogovora i projekata jadna nam majka.

Kravic se i kao Vikic doslovno pos*ao na svoju karijeru i doprinos u ratu pristipanjem u SBB.
Na zalost, istina ti je ovo .....
I sa obje sestre ima djecu .... Ne mogu shvatiti ni njega a pogotovo ovu drugu sestru ....
Dr Kravic je u ratu zaista bio hirurg u dobrinjskoj bolnici, cak sam mu bio i pacijent - kao borac Armije BiH, ali ovim potezom da pored zive zene ozeni njenu sestru - to mi nije moralno i nije mi jasno .... :(

Svako tko zivi na Dobrinji ovo zna, nedavno je objavio slikesa tom drugom zenom, uglavnom sada se cuvaj, krecu napadi :dance: :mrgreen:
Čovjek

#668 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Čovjek »

SDA SDP SBB wrote:
iPod wrote:Madneru bas te zadeverao ovaj Efendić.

Dečku svaka čast, odličan program, mlad i obrazvan momak, komunikativan, posvetio je paznju mladima kao niko do sada.
Ja ne znam što se taj Efendić toliko gura kad ta ista SDA nije ništa uradila u vijeću Općine Novi Grad, i sad kao dolazi Efendić da on spašava Novi Grad ja mislim da će on samo prodati ono što nije išlo od ruke Šumanu ili Hadžiću iči če njemu. On je omladinu pravo angažovao i misli na njih sad kad treba lijepiti plakate a kad on nekada bude izabran neće ni vidjeti iste te momke koji su njega lijepili po banderama.
Ja ne vidim da je Semir naljepljen negdje na banderu, kao prvo.
Kao drugo, ta omladina se okuplja u novoj formaciji, još od oktobra 2009. godine, i ima konstantan rad i svake godine isplaniran program rada. Sve onako kako to rade ozbiljne organizovane skupine.

Malo si smješan kad stavljaš Semira i Šumana u isti koš, jer da i malo poznaješ situaciju znao bi da je to besmislica.

i.t.d.

Popravi malo gramatiku... (Očito si Šumanov fan) :lol:
Last edited by Čovjek on 22/09/2012 21:42, edited 1 time in total.
iPod

#669 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by iPod »

SBB najveći gubitnik ovih lokalnih izbora :thumbup:
Čovjek

#670 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Čovjek »

mali_marinko wrote:Semir visi na banderi i neka visi :D :D :D
Ako je naljepljena negdje njegova plakata, ja je nisam vidio...
Budimo realni, sve stranke plaćaju aktiviste koji lijepe te plakate... Pa lijepili oni političke plakate ili ti ga plakate koje reklamiraju bilo šta drugo, oni su za taj posao plaćeni i samim tim u takvim okolnostima niko nikoga nije izigrao, kao što neki žele reći da Semir iskorištava neke mlade ljude na ljepljenje plakata. Hajde ti natjeraj nekoga da ti zaljepi plakatu besplatno...

Ali eto, ja još uvijek nisam vidio te plakate po Banderama...dok npr gospodina "SVASTIKAŠA" vidimo na svakom koraku po Dobrinji, a Šumanove su plakate postavljene umjesto svih onih na kojima je nekoliko mjeseci bio natpis: "MOJ KLUB, MOJA OPĆINA"
bogumila

#671 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by bogumila »

cuj svastikash :lol: :lol:
Čovjek

#672 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Čovjek »

mali_marinko wrote:
Čovjek wrote:
mali_marinko wrote:Semir visi na banderi i neka visi :D :D :D
Ako je naljepljena negdje njegova plakata, ja je nisam vidio...
Budimo realni, sve stranke plaćaju aktiviste koji lijepe te plakate... Pa lijepili oni političke plakate ili ti ga plakate koje reklamiraju bilo šta drugo, oni su za taj posao plaćeni i samim tim u takvim okolnostima niko nikoga nije izigrao, kao što neki žele reći da Semir iskorištava neke mlade ljude na ljepljenje plakata. Hajde ti natjeraj nekoga da ti zaljepi plakatu besplatno...

Ali eto, ja još uvijek nisam vidio te plakate po Banderama...dok npr gospodina "SVASTIKAŠA" vidimo na svakom koraku po Dobrinji, a Šumanove su plakate postavljene umjesto svih onih na kojima je nekoliko mjeseci bio natpis: "MOJ KLUB, MOJA OPĆINA"
Kad već voliš gramatiku i pravopis ne kaže se plakata nego plakat. Ponovno pozivam SDA da ove agitatore zamijeni boljim, jer ovima brate mili ne ide, pa ne ide...

Dakle, kad kažete oženio sestru onda dokažete, kad kažete 200 ljudi na skupu onda pokažete sliku...ne ide, pa ne ide...
Ni plakata nije greška. Ako tvrdiš suprotno molim dovedi nekog lektora da to proanalizira.

Što se tiče svastikaša, neka on putem SBB-ovog stranačkog biltena to demantuje ili da potvrdi te tako se i zvanično preko novina oprosti od bivše žene i proglasi je sadašnjom svastikom... :lol:
bogumila

#673 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by bogumila »

ne kaze se ni ljepit nego lijepit :D
Čovjek

#674 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Čovjek »

I Fahro je u svojoj sivoj masi memorisao da je on ministar sigurnosti, što pokazuje koliko je on objektivan i koliko je svjestan realnosti, a da ne govorimo o objektivnosti onih koji ga podržavaju. Tako i ti misliš da ovdje nekome nešto ne ide. Zato predpostavljam da ćeš , nakon što SBB doživi debakl na izborima, govoriti kako je SBB pokraden, kao što je i Fahro tvrdio da je pokraden nakon poraza od Bakira Izetbegovića.

Ipak nadam se da će ipak nakon izbora svi izmanipulisani SBB-ovci shvatiti u kakvoj su bili zabludi.
bogumila

#675 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by bogumila »

nema njima lijeka
Post Reply