IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post Reply

KOJU POLITIČKU OPCIJU ĆETE PODRŽATI NA IZBORIMA U OPĆINI NOVI GRAD SARAJEVO?

Poll ended at 07/10/2012 19:17

Socijaldemokratska partija - SDP BiH
59
16%
Stranka demokratske akcije - SDA
120
33%
Bosanska stranka - BOSS
2
1%
Narodna stranka radom za boljitak
4
1%
Stranka za BiH
7
2%
Savez za bolju budućnost - SBB BiH
75
21%
Socijaldemokratska unija - SDU BiH
18
5%
Naša stranka
53
15%
Bosanskohercegovačka patriotska stranka -BPS
5
1%
Ostali
22
6%

Total votes: 365

vjesticanametli

#426 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by vjesticanametli »

organizovano im rusiti sve i kidati :D :skoljka: :mrgreen:
Doktor29

#427 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

mali_marinko wrote:
Muhamed80 wrote:E mali marinko nema ovdje nikakvog lobiranja ovo nije nista ovdje a ja nigdje ne lobiram za SDA nego kazem objektivno kako ja vidim i osjecam ovu situaciju steta sto je SBB pa nije neka druga stranka
A po čemu je SBB gori od ostalih, pa nisu još ni imali priliku da postanu loši kao SDA i SDP. Je li grozno što je na listi SBB-a Ana Babić. Što je kandidat za načelnika Centra Vikić. Ljudi, svaka čast Radončiću, on je stisnuo petlju i od 9 kandidata za načelnika u Sarajevu kandidirao jednog Hrvata, jednog Srbina, a koliko znam da je i Kravić iz miješanog braka. A gdje su SDP-u i SDA kandidati drugih nacija u Sarajevu, a puna im usta BiH i multietničnosti...
Ti ne kontas da je 80% danasnjeg SBB-a bivsi SDA
Doktor29

#428 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

vjesticanametli wrote:organizovano im rusiti sve i kidati :D :skoljka: :mrgreen:
Ona skela ima kapacitet za ubiti deset ljudi :D
Muhamed80

#429 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Muhamed80 »

Pa marinko ne trebaju ni biti na vlasti da znam da su najvece zlo koje se dogodilo sarajevu svako ubistvo pucnjava,svaki gram droge sto ima u sarajevu je iz sandzaka i sve lose sto se desava u gradu jesu krivi sandzalije i slicni radoncicu zato ja nikad nebi glasao za njih u svom zivotu pa da je i sam rahmeli alija na listi
Doktor29

#430 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Nabroj ti meni clanove SBB koji danas obnasaju funkcije u izvrsnoj vlasti pa ces sam doci do zakljucka, ja cu spomenuti Petrovica i Karavelica u Kantonu Sarajevo a ti nastavi....... :-)
Muhamed80

#431 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Muhamed80 »

Nije bez argumenta procitaj crnu hroniku svaki dan 90% teskih krivicnih dijela su ljudi iz sandjaka i svaka zaplijena groge je iz sandjaka pa kako da mi takvi vode drzavu ili opstinu
Last edited by Muhamed80 on 17/09/2012 21:35, edited 1 time in total.
Doktor29

#432 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

mali_marinko wrote:
Muhamed80 wrote:Pa marinko ne trebaju ni biti na vlasti da znam da su najvece zlo koje se dogodilo sarajevu svako ubistvo pucnjava,svaki gram droge sto ima u sarajevu je iz sandzaka i sve lose sto se desava u gradu jesu krivi sandzalije i slicni radoncicu zato ja nikad nebi glasao za njih u svom zivotu pa da je i sam rahmeli alija na listi
Optužbe s argumentima necijeg porijekla ispod su mog nivoa za komentare.
Treba zakon kao u Americi, ne mozes se kandidovati za predsjednika zemlje ako ti unazad tri generacije nisu rodjene u zemlji, samo kod nas moze covjek bez pola biografije biti kandidat i poslije pricati da je pokraden..fujj
Doktor29

#433 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

mali_marinko wrote:
Doktor29 wrote:Nabroj ti meni clanove SBB koji danas obnasaju funkcije u izvrsnoj vlasti pa ces sam doci do zakljucka, ja cu spomenuti Petrovica i Karavelica u Kantonu Sarajevo a ti nastavi....... :-)
A ti nama dokazi da su bili u SDA...

Jel Kravic bio u SDA, Ana Babić, Enes Husejnovic...tema je Novi Grad...
Petrovic je bio ministar u vladi ispred Sbih, sam Avaz ga je godinama povlacio za razne afere, Karavelic SDA, netko ti nije rekao to, nikada
Ana Babic :-) :-) :-) :-)
Predsjednik SBB Novi Grad, knjizevnik (jedna knjiga) Idriz Hodzic je 20 godina bio sekretar opstinske organizacije SDA Novi Grad a ti to ne znas :dance: :dance:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#434 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by KatarinaKosaca »

mali_marinko wrote:Optužbe s argumentima necijeg porijekla ispod su mog nivoa za komentare.
Slažem se. Ružno je i neukusno, a najmanje je argument.
Međutim, ono o čemu se radi da je Fahro Radonočić već dugo vremena skriveni pokrovitelj, u najmanju ruku prijatelj ljudi sumnjivih, ma šta sumnjivih kriminalnih radnji. Gašija, Orića, Keljmendija. Da li se ti sa takvim ljudima i srećeš? Vidiš, ja ni kafu ne bi popila, jer nemam šta piti kafu sa kriminalcem.
Radončić je već dugo siva eminencija BIH političke scene gdje žari i pali. Šta je do sada stvorio. Najčitaniji list u BIH? Jeste. Sa tržišne strane je ok. Našao je na polupismen narod i dao im polupismenu novinu. Sa etičko-profesionalne strane je i te kako upitno. Preko te novine se obračunavao sa svakim ko mu stane na žulj, preko nje je završavao svoje mutne poslove, branio Džaferovića koji mu je dao lagan kredit ili lagane beskamatne kredite, a obračunavao se sa revizorom koji je to ispitivao.. da ne govorim o Selimovićima, jer je slučajno sve napisano o Selimovićima tačno, samo što nije napisano iz pravdoljubivosti. Ja takvom čovjeku ne vjerujem, bio iz Sandžaka ili iz Ferhadije (vidim da esdepeovic navode Ferhadiju kao mjesto stanovanja sinonim za čestitost :D )
Što se Vikićeve kandidature tiče masno je naplatio svaki metak ispaljen u ratu, tako drhtim kako bi naplatio načelničku funkciju, sa još nekoliko poslovnih prostora u Titovoj. Zato je bolje da i ne počnu vladati.
Muhamed80

#435 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Muhamed80 »

Drago mi je da ovdje ima jos ljudi koji vide ove stvari i sve sta nam radi fahro i njegovi zemljaci pa zar njima da damo nasu lijepu Bosnu da nam je vode bicemo onda zemlja droge i kriminala
SaMaster

#436 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by SaMaster »

A po čemu je SBB gori od ostalih, pa nisu još ni imali priliku da postanu loši kao SDA i SDP. Je li grozno što je na listi SBB-a Ana Babić. Što je kandidat za načelnika Centra Vikić. Ljudi, svaka čast Radončiću, on je stisnuo petlju i od 9 kandidata za načelnika u Sarajevu kandidirao jednog Hrvata, jednog Srbina, a koliko znam da je i Kravić iz miješanog braka. A gdje su SDP-u i SDA kandidati drugih nacija u Sarajevu, a puna im usta BiH i multietničnosti...

Kao prvo ne znam sta hoces tim da kazes ako je kandidovao srbina i hrvata za nacelnika? Pa jel mislite da su ljudi glupi pa da u tome vide kako je dobar Radoncic a znaju da su ti isti srbi ubijali po Sarajevu i cijeloj BIH neduzne. I jel to ovom gradu treba srbin ili hrvat na celu u nekoj opcini?

A drugo, ako je 90% ljudi iz SDA, sada u SBB kod Radoncica, hajde da prihvatimo tu cinjenicu. Ali ako znamo da su ti isti ljudi pokrali ovo malo od drzave dok su bili u SDA, zasto bi mi sada opet tim istim trebali dati svoj glas. Sam si sebi kontradiktoran i ne znam sta hoces da dokazes? S druge strane, ako je to tako, a ti marinko to tvrdis, onda u SDA su nove generacije i novi ljudi. Zasto oni moraju nositi teret svojih prethodnih debila i ne zasluziti sansu?

Pa sve i da jeste kako ti kazes iz principa ne bi dao svoj glaso onom klocu. Otvoris glupi list radonje i sve ti je jasno.
H4v4t4R

#437 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by H4v4t4R »

Doktor29 wrote:
mali_marinko wrote:
Muhamed80 wrote:E mali marinko nema ovdje nikakvog lobiranja ovo nije nista ovdje a ja nigdje ne lobiram za SDA nego kazem objektivno kako ja vidim i osjecam ovu situaciju steta sto je SBB pa nije neka druga stranka
Mala ispravka, 80% današnjeg SBB-a su prelivode i foteljaši iz SBIH i SDA :D
Muhamed80

#438 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Muhamed80 »

Svaka cestitka na ovom tekstu zaista je to sve ovako pa mi bosnjaci smo takvi svi nam valjaju osim nas samih mi bi dali i srbinu i sandjakliji da nam vodi opstinu i drzavu a kad cemo to vidjeti kod srba da daju da im bosnjak vodi banjaluku ili neku drugu opstinu ljudi dodjimo pameti mi smo bosanci napametniji dajmo sansu mladfim pa bili ili Sda ili Sdp ma bilo ko samo ne SBB krimi stranka
bogumila

#439 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by bogumila »

znate sta je pravi crnjak? gledam danas vijesti, onaj nacelnik Broda sto je uhapsen za mito je i dalje na listi, i ostace. Moci ce se glasati za njega, CIK potvrdio. Stavise, moze biti i legalno izabran, a CIK mu ne moze u skladu sa svojim ovlastima ni oduzeti mandat nakon izbora, jer je preduvjet za to da je donesena pravosnazna presuda s kaznom od 6+ mjeseci. Prevedeno na minsitra sigurnosti, ministar bi nam lako mogao voditi resor sigurnosti iz zatvora LOL sva po zakonu :D
yurebure

#440 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by yurebure »

Muhamed80 wrote:Svaka cestitka na ovom tekstu zaista je to sve ovako pa mi bosnjaci smo takvi svi nam valjaju osim nas samih mi bi dali i srbinu i sandjakliji da nam vodi opstinu i drzavu a kad cemo to vidjeti kod srba da daju da im bosnjak vodi banjaluku ili neku drugu opstinu ljudi dodjimo pameti mi smo bosanci napametniji dajmo sansu mladfim pa bili ili Sda ili Sdp ma bilo ko samo ne SBB krimi stranka
Muhamede oci moje lijepe predrasudne, hajd' popij malo vode, vidim zagrcnuo si se :D :D

Opstinu bi dao "vanzemaljcu" da vodi ako je sposoban i posten!
Ljepoto zatucana vrati se u rupu!
Doktor29

#441 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

mali_marinko wrote:
Muhamed80 wrote:Svaka cestitka na ovom tekstu zaista je to sve ovako pa mi bosnjaci smo takvi svi nam valjaju osim nas samih mi bi dali i srbinu i sandjakliji da nam vodi opstinu i drzavu a kad cemo to vidjeti kod srba da daju da im bosnjak vodi banjaluku ili neku drugu opstinu ljudi dodjimo pameti mi smo bosanci napametniji dajmo sansu mladfim pa bili ili Sda ili Sdp ma bilo ko samo ne SBB krimi stranka
SDA je sve pokrala, a Radoncic je eto jedini kriminalac, ajde popusti...nacionalizmom se nikada nije pobijedio nacionalizam.

Uostalom glasat ću za Kravica, ne za Radoncica i tema su lokalni izbori na Novom Gradu, pa se vratimo na temu. A sad će svi koji se odmah, ali odmah izredaju na moj post da nafale Efendica kojeg niti ne znaju
Nesto si se usutio oko SBB kadrova, bivis SDA-ovaca :-)
Doktor29

#442 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Doktor29 wrote:
mali_marinko wrote:
SDA je sve pokrala, a Radoncic je eto jedini kriminalac, ajde popusti...nacionalizmom se nikada nije pobijedio nacionalizam.

Uostalom glasat ću za Kravica, ne za Radoncica i tema su lokalni izbori na Novom Gradu, pa se vratimo na temu. A sad će svi koji se odmah, ali odmah izredaju na moj post da nafale Efendica kojeg niti ne znaju
Nesto si se usutio oko SBB kadrova, bivis SDA-ovaca :-)
; Ako nisi shvatio nisu svi za Efendica ali su svi protiv SBB-a
citadela_sa

#443 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by citadela_sa »

Nije narod toliko blesav da glasa za doktore, sportiste i sl. Vidi se da se takvi kandiduju da bi na osnovu vec izgrađenog imena privukli glasove. Ali vidi to i narod. Sta takvi znaju o vođenju Opštine, o njenim problemima, ali ovdje je cilj privući glasove, koga briga za probleme običnog svijeta....
Zato zbogom svi ovi poznati gargameli i sve ove dosadne ublehe
Dajmo šansu totalnim anonimusima.

PS: Čitavo vrijeme čitam što komentare, što konkretne dokaze i zaista ali iskreno za našu Opštinu Efendić je najbolji izbor, na stranu iz koje je stranke.
Doktor29

#444 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Marinko,
pitaj svog predsjednika, Idriza Hodzica on ima evidenciju dok je jos bio u SDA :lol: :lol: :lol:
Ja sam ti vec nabrojao neke ministere ispred SBB-a koji su bivsi kadrovi SDA ili SBiH samo ti to ignorises, tesko ti pada 20. godina njihove vladavine i bas me zanima kako je slusati Idriza Hozica kako kritikuje 20. godina lose vlasti ciji je i sam bio dio :-) :-)
kinolog

#445 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by kinolog »

Doktor29 wrote:Marinko,
pitaj svog predsjednika, Idriza Hodzica on ima evidenciju dok je jos bio u SDA :lol: :lol: :lol:
Ja sam ti vec nabrojao neke ministere ispred SBB-a koji su bivsi kadrovi SDA ili SBiH samo ti to ignorises, tesko ti pada 20. godina njihove vladavine i bas me zanima kako je slusati Idriza Hozica kako kritikuje 20. godina lose vlasti ciji je i sam bio dio :-) :-)
a ovaj doktor spava na forumu :-) koliko ti SDA PLACA po postu haha...haos macko .... :evil:
kinolog

#446 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by kinolog »

as.sa wrote:EXKLUZIVNO
Prica Carsija:
Kazu sinoc su se na sastanku u prostorijama SDP-a kandidat za nacelnika Aner Suman i kandidat za vijecnika Hasan Hodzic zvani Ćasa (cuj mu nadimka) pobili radi slabih rezultata u provedenom istrazivanju

ahahahahahahaha :bih:
casa lopov iz buljakovog potokaaaaaaaa...zar je on jos ziv cudi me da ga neko nije likvidirao hahhaha
kinolog

#447 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by kinolog »

Doktor29 wrote: Nesto si se usutio oko SBB :lol: kadrova, bivis SDA-ovaca :-)
; Ako nisi shvatio nisu svi za Efendica ali su svi protiv SBB-a
[/quote] SVI ...MISLIS VALJDA SAMO TI--- DOKTORE BAS IMAS VISOKO MISLJENJE O SEBI. :lol: :lol: :lol: Al hajd ko tebe vise shvata ozbiljno niko :lol: ofiran si vise sa propagandom o Efendicu i SDA...samo mi nije jasno kako kao covjek mozes pravdati ovakvo stanje u OPCINI pa i u drzavi...za ovih skoro 20 godina vladavine smo toliko opustoseni i opljackani..i ti to branis ---SVAKA CAST :evil:
SmokingMan

#448 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by SmokingMan »

Sreća pa neću glasati 8)
bosnjak12

#449 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by bosnjak12 »

dragi moji prijatelji nemojte vise biti naivni. dosta je bilo i sda i sdp sa njihovim laznim obecanjima. nama trebo neko ko zna organizovati neko kome niso pare toliko bitne kosto su ljudi nase opstine bitni. i zapravo smo nasli rjesenje tj. gospodin OMER HADZIOMEROVIC KANDIDAT ZA NACELNIKA SDU. covjek koji zivi od svog rada. jedan covjek koji je pokazao svoj patriotizam ulaganjem u srebrenicu kupujuci firmu i zaposljavanjem ljudi. ovo je zaista jedan covjek kome treba pruziti sansu. procitajte njegov cv i vidite sta je covjek sve uradio budite svjesni da je ovo covjek koji je menadzer i koji moze gradanima novog grada pruziti veliki servis.

http://sdu.ba/2012/09/08/omer-hadziomer ... novi-grad/

Image
SmokingMan

#450 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by SmokingMan »

bosnjak12 wrote:dragi moji prijatelji nemojte vise biti naivni. dosta je bilo i sda i sdp sa njihovim laznim obecanjima. nama trebo neko ko zna organizovati neko kome niso pare toliko bitne kosto su ljudi nase opstine bitni. i zapravo smo nasli rjesenje tj. gospodin OMER HADZIOMEROVIC KANDIDAT ZA NACELNIKA SDU. covjek koji zivi od svog rada. jedan covjek koji je pokazao svoj patriotizam ulaganjem u srebrenicu kupujuci firmu i zaposljavanjem ljudi. ovo je zaista jedan covjek kome treba pruziti sansu. procitajte njegov cv i vidite sta je covjek sve uradio budite svjesni da je ovo covjek koji je menadzer i koji moze gradanima novog grada pruziti veliki servis.

http://sdu.ba/2012/09/08/omer-hadziomer ... novi-grad/

Image
Već viđeno,i kičma pretpila 1992-2012...
Post Reply