IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post Reply

KOJU POLITIČKU OPCIJU ĆETE PODRŽATI NA IZBORIMA U OPĆINI NOVI GRAD SARAJEVO?

Poll ended at 07/10/2012 19:17

Socijaldemokratska partija - SDP BiH
59
16%
Stranka demokratske akcije - SDA
120
33%
Bosanska stranka - BOSS
2
1%
Narodna stranka radom za boljitak
4
1%
Stranka za BiH
7
2%
Savez za bolju budućnost - SBB BiH
75
21%
Socijaldemokratska unija - SDU BiH
18
5%
Naša stranka
53
15%
Bosanskohercegovačka patriotska stranka -BPS
5
1%
Ostali
22
6%

Total votes: 365

citadela_sa

#326 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by citadela_sa »

Šta jedan doktor zna o vođenju Opštine?, Zašto se doktori, pjevači, sportisti i kojekakvi uopšte miješaju u politiku?
Takvi pokušavaju zbog zvučnosti imena da prođu na izborima. Eh sad, da li smo mi toliko naivni da za njih glasamo, ili cemo ipak za nekog ko ima znanje usko vezano za politiku, treba nam neko ko je rođen da vodi pa grupu ljudi barem, ako ništa...
Doktor29

#327 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Dr. Kravić nije samo bio na Dobrinji (loše informisani kolega), već i uz svoju brigadu na ratištu izvan Sarajeva jedno vrijeme rata. Mnogi borci su bili sigurniji kada idu na teren, a on je s njima. Ja sam bio jedan od njih i to potvrđujem. A na tim ratištima se nije išlo kod pedikera. Lako je sad raditi matematiku iz sigurnosti svoje kuće

mali_marinko

To je dodatni razlog da sumnjam u tu brojku, volio bi da mi objasnis kako je moguce operirati izvan operacione sale, sto znaci da u onu prethodnu kalkulaciju treba uvrstiti i te dane 8-)
Doktor29

#328 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

mali_marinko wrote:
Doktor29 wrote:Dr. Kravić nije samo bio na Dobrinji (loše informisani kolega), već i uz svoju brigadu na ratištu izvan Sarajeva jedno vrijeme rata. Mnogi borci su bili sigurniji kada idu na teren, a on je s njima. Ja sam bio jedan od njih i to potvrđujem. A na tim ratištima se nije išlo kod pedikera. Lako je sad raditi matematiku iz sigurnosti svoje kuće

mali_marinko

To je dodatni razlog da sumnjam u tu brojku, volio bi da mi objasnis kako je moguce operirati izvan operacione sale, sto znaci da u onu prethodnu kalkulaciju treba uvrstiti i te dane 8-)
Da si bio tamo znao bi Kako.
#Ne trebam biti tamo da bih znao da to nije moguce, to sve moze biti osim operacija :mrgreen:
Doktor29

#329 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Kakve to veze ima sa fantomskim brojem operacija?????
Čovjek

#330 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Čovjek »

Kad je SBB u pitanju, sam njihov slogan je vrlo jasna poruka glasačima... isto kao da im kažu : "E sad ćemo malo da manipulišemo sa vama i da pravimo od vas budale."

A što se tiče kandidata Kravića, poljepio je plakate na mjestima gdje to nije dozvoljeno i garant će biti kažnjen zbog toga, ako je suditi po najavi iz CIK-a o strogim mjerama.
Doktor29

#331 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

mali_marinko wrote:
Doktor29 wrote:Kakve to veze ima sa fantomskim brojem operacija?????
Kakve veze ima broj operacija s doprinosom društvu tog čovjeka. Nemaš ga argumenata ni u čemu pokopati, pa je sad vazno 7000, 8000, 9000...Borci iz SDA će glasati za Kravica, shvati da to nije stranacka nego ljudska stvar.
Stani malo, jesam li ja rekao tu cifru ili je to koliko sam shvatio njegov jedini argument o kojem prica, o kojem doprinosu ti pricas, znas li koliko takvih doktora ima kojima ne pada na pamet pricati o brojevima, to je kao da muskarac prica sa koliko je zena spavao, ne ide to.
Vrlo je vazno ako se lako izracuna da covjek laze, onda to dosta govori
Čovjek

#332 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Čovjek »

mali_marinko wrote:
Čovjek wrote:Kad je SBB u pitanju, sam njihov slogan je vrlo jasna poruka glasačima... isto kao da im kažu : "E sad ćemo malo da manipulišemo sa vama i da pravimo od vas budale."

A što se tiče kandidata Kravića, poljepio je plakate na mjestima gdje to nije dozvoljeno i garant će biti kažnjen zbog toga, ako je suditi po najavi iz CIK-a o strogim mjerama.
:-D SDA nikada ne spava!
U tome je SNAGA! :D
Doktor29

#333 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Citas li ti nesto od ovoga, maloprija sam ti izracunao, koji ti dio nije jasan?????...Objasni nam tih 8000 invazivnih procedura, pisao si i sam o tome, plizzzz

P.S
Cujem da ima ideja da Fahrove izjave prevodite na Latinski i koristite kao izreke, jedva cekam da to vidim a sto se mene tice mozes vec poceti, mozda sa Ekonooomijom :lol: :lol: :lol: :lol:
Doktor29

#334 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

mali_marinko wrote:
Doktor29 wrote:Citas li ti nesto od ovoga, maloprija sam ti izracunao, koji ti dio nije jasan?????...Objasni nam tih 8000 invazivnih procedura, pisao si i sam o tome, plizzzz

P.S
Cujem da ima ideja da Fahrove izjave prevodite na Latinski i koristite kao izreke, jedva cekam da to vidim a sto se mene tice mozes vec poceti, mozda sa Ekonooomijom :lol: :lol: :lol: :lol:
5 operacija dnevno u prosjeku. Dakle jedan dan dvije, a drugi osam. Kad je otvoren aerodrom dolazili su ljudi s druge strane...lakše je skontati kad si bio tamo, ali ti ne bijaše.
Nije tacno, 1425 dana opsade =5.6 operacija dnevno, od cega dosta dana nije bilo ratnih dejstava, od cega nije svaki dan bio u operacionoj sali (teren), pored toga sto nije bio jedini hirurg u toj bolnici,dodjemo logicki do puno manjeg isnosa
Bosnjak333

#335 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

Doktor29 wrote:
mali_marinko wrote:
Doktor29 wrote:Citas li ti nesto od ovoga, maloprija sam ti izracunao, koji ti dio nije jasan?????...Objasni nam tih 8000 invazivnih procedura, pisao si i sam o tome, plizzzz

P.S
5 operacija dnevno u prosjeku. Dakle jedan dan dvije, a drugi osam. Kad je otvoren aerodrom dolazili su ljudi s druge strane...lakše je skontati kad si bio tamo, ali ti ne bijaše.
Nije tacno, 1425 dana opsade =5.6 operacija dnevno, od cega dosta dana nije bilo ratnih dejstava, od cega nije svaki dan bio u operacionoj sali (teren), pored toga sto nije bio jedini hirurg u toj bolnici,dodjemo logicki do puno manjeg isnosa
Nema potrebe da mu bilo sta dokazujes kad ti podaci nece biti potrebni jer Kravic sigurno nece pobjediti.
Čovjek

#336 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Čovjek »

P.S
Nisam pratio baš raspravu, ali ako Marinko forsira SBB, onda se i ne čudiom što misli da ima jake argumente.
Inače, svima je jasno da SBB nema šanse kad je u pitanju načelnik...
Doktor29

#337 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Čovjek wrote:

P.S
Nisam pratio baš raspravu, ali ako Marinko forsira SBB, onda se i ne čudiom što misli da ima jake argumente.
Inače, svima je jasno da SBB nema šanse kad je u pitanju načelnik...
Forsira nekom populistickom pricom u koju ni sam ne vjeruje, pricamo o ratnim zaslugama i sl..dosta vise toga ;-)
Doktor29

#338 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

A Dobrinjska bolnica je bila jedina u gradu, on jedini hirurg, zaboravio sam spomenuti jednu bitnu stvar u hirurgiji a to su instrumenti, za 8. operacija dnevno trebas 8. setova sterilnih instrumenata, on naravno nije sam radio po cijele dana i naravno da nije imao toliko setova za operacije ;-)
Bosnjak333

#339 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

mali_marinko wrote:
Doktor29 wrote:A Dobrinjska bolnica je bila jedina u gradu, on jedini hirurg, zaboravio sam spomenuti jednu bitnu stvar u hirurgiji a to su instrumenti, za 8. operacija dnevno trebas 8. setova sterilnih instrumenata, on naravno nije sam radio po cijele dana i naravno da nije imao toliko setova za operacije ;-)
Izgleda da si ti ipak bio tamo, izvini Doktore nisam te prepoznao :D
Doktor je ustvari Kravic i on najbolje zna koliko je operacija napravio.Ti bi izgleda licno i Kravica ulaskivao i govorio kako bolje od njega znas koliko je operacija izveo. :run: :run: :run:
Doktor29

#340 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Otkrio si nas ali i dalje nisi odgovorio na najednostavnije teze i pitanja koja su tu postavljena, izvoli :shock:
Doktor29

#341 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

mali_marinko wrote:
Doktor29 wrote:Otkrio si nas ali i dalje nisi odgovorio na najednostavnije teze i pitanja koja su tu postavljena, izvoli :shock:
Priznao dupli profil i još je tu...

Umjesto odgovora ponavljam da SDA pošalje bolje agitatore. Ovi neće ni sebe uvjeriti da glasuju za Efendica. E moja snago...

Ajmo početi malo priču o problemima općine...
Jesi li ti cuo za ironiju ili pravila foruma koja stroga zabranjuju takvo sto, nisi vjerovatno :shock: :shock:
Mozemo o problemima ali ne mozemo ako cemo se lagati na pocetku price, priznaj da je pretjerao malo sa 8000
bogumila

#342 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by bogumila »

nema potrebe, ta prica ide iza izbora :D
Katamaran_Sa

#343 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Katamaran_Sa »

Po ovome sto procitah o Kravicu zakljucih da covjeku treba dati da bude direktor KCUS-a, a nikako nacelnik opstine.

Razumio bih da je ekonomista, privrednik, politolog ali hirurg i da je tih kako Avaz navodi 8000 operacija jedini njegov adut zasto bi on trebao biti nacelnik, onda stvarno ovaj SBB lupa ko maksim po diviziji.

Sapienti Sat!
bogumila

#344 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by bogumila »

nemoj tako, ako nista poznaje opstinu u dusu, ako ih je sviju operiso :D
kurcubic

#345 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by kurcubic »

Katamaran_Sa wrote:Po ovome sto procitah o Kravicu zakljucih da covjeku treba dati da bude direktor KCUS-a, a nikako nacelnik opstine.

Razumio bih da je ekonomista, privrednik, politolog ali hirurg i da je tih kako Avaz navodi 8000 operacija jedini njegov adut zasto bi on trebao biti nacelnik, onda stvarno ovaj SBB lupa ko maksim po diviziji.

Sapienti Sat!
Bar ima fakultet kod nas je bravar nacelnik :skoljka: :skoljka: :skoljka:

Nego sta ima kod vas?
Bosnjak333

#346 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Bosnjak333 »

mali_marinko wrote:
Doktor29 wrote:Otkrio si nas ali i dalje nisi odgovorio na najednostavnije teze i pitanja koja su tu postavljena, izvoli :shock:

Umjesto odgovora ponavljam da SDA pošalje bolje agitatore. Ovi neće ni sebe uvjeriti da glasuju za Efendica. E moja snago...

To je posao administratora. :)
_glavni_

#347 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by _glavni_ »

mali_marinko wrote:
_glavni_ wrote:
mali_marinko wrote:Efendić vs. Šuman, mora političar nekako i da izgleda, Šuman zalizan ko mafijaš (a i nije da nije), Efendić nekako djeluje neodlučno, pognutih ramena, ponizno...jad i bijeda
a gdje si ga to ti vidio pognutih ramena,molim te??
U Općini, prije predizbornog skupa, u sebe se uvuk'o, čeka da dođu glavni igrači. Ima karizmu sobne lampe :-D

U sta li si ti gledao?Vjerovatno si gledao u svoje glavne igrace,pa si zamijenio.Drugi put bolje pogledaj ko je kakav,ali nemoj samo u svoje gledati ;)
A mislim da je bolje govoriti o rjesenjima problema,kao sto se i govori,a Bgm ce se i rijesiti to,pojedinci,ne tvoji igraci
radet

#348 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by radet »

Doktor29 wrote:
mali_marinko wrote:

Jesi li ti cuo za ironiju ili pravila foruma koja stroga zabranjuju takvo sto, nisi vjerovatno :shock: :shock:
Mozemo o problemima ali ne mozemo ako cemo se lagati na pocetku price, priznaj da je pretjerao malo sa 8000
Malo je reći da nije pretjerao. Vidi se da nisi bio tu ili da si bio veoma malen kada je Zlaja operisao u Dobrnji.
radet

#349 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by radet »

Doktor29 wrote:
mali_marinko wrote:

P.S
Operacije su se radile i na tom famoznom terenu, o kojem ti koliko vidim nemaš pojma. I nije se samo operosalo kada je pucalo, puno se više operisalo kada nije pucano, popravljali se feleri od pucnjave. Ja sam ranjen samo jednom, a operisan 7 puta, vjerovao ti meni ili ne. Od tih 7 Kravić me operisao 4 puta.
FOČANSKI PROPISI

#350 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by FOČANSKI PROPISI »

BNS Novi Grad:
7.DŽANKO ERMIN
33. IMAMOVIĆ MUHAMED
Post Reply