Čemu toliko trolanje i zar se ovo ne kažnjava na forumu. Ovo jeste trolanje i ništa više, jer se "očekuje" da se projekti vrijedni milione završe za manje od 24 sata, a to niko normalan ne bi tražio.ladydarling wrote:jos jedno pitanje, drugarica s dobrinje pita kada ce realizovati te termalne vode sa ilidze na dobrinju, slomila ruku pa hoce na rehabilitaciju.... ali s kojim parama je mislio ovo uraditi, samo da ne bude od mog utopljavanja....
evo vidite da je obecao, corpus delicti
. Na području naselja Dobrinja planiramo krenuti u izgradnju otvorenih bazena i rekreacionog centra, a u narednim fazama projekta planiramo omogućiti pravljenje kompleksa za banjsko rekreativni turizam, dovođenjem termalne vode na ovo područje sa Općine Ilidža, čiji su izvori manje od tri kilometra udaljeni od ovog područja. Pored potrebe za ovim kompleksom, na ovaj način poboljšali bismo kvalitet življenja u naselju Dobrinja, koja je u periodu nakon agresije na BiH u dobroj mjeri komunikacijski i sadržajno zapostavljeno područje. Ovim projektom porasla bi i potreba za uslužnim djelatnostima na ovom području, a povećala bi se i vrijednost nekretnina uz istovremeni rast standarda življenja.
IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
-
The Realist
#1626 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
-
pino silvestre
#1627 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Ako efendic bude uzimao reket onako kako je to radio hadzic i suman, onda ne sumnjam da ce nesto napraviti. Nego predlazem ti da pokrenes krivicnu prijavu protiv sdp-ove vlasti u NG, 12 godina na vlasti najmnogoljudnije opcine u BiH sa najvrijednijim zemljistem na najboljim lokacijama, a NG izgleda kao Bukurest 89.ladydarling wrote:jos jedno pitanje, drugarica s dobrinje pita kada ce realizovati te termalne vode sa ilidze na dobrinju, slomila ruku pa hoce na rehabilitaciju.... ali s kojim parama je mislio ovo uraditi, samo da ne bude od mog utopljavanja....
. Na području naselja Dobrinja planiramo krenuti u izgradnju otvorenih bazena i rekreacionog centra, a u narednim fazama projekta planiramo omogućiti pravljenje kompleksa za banjsko rekreativni turizam, dovođenjem termalne vode na ovo područje sa Općine Ilidža, čiji su izvori manje od tri kilometra udaljeni od ovog područja. Pored potrebe za ovim kompleksom, na ovaj način poboljšali bismo kvalitet življenja u naselju Dobrinja, koja je u periodu nakon agresije na BiH u dobroj mjeri komunikacijski i sadržajno zapostavljeno područje. Ovim projektom porasla bi i potreba za uslužnim djelatnostima na ovom području, a povećala bi se i vrijednost nekretnina uz istovremeni rast standarda življenja.
- and
#1628 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
e čuj nije ti zgrada utopljena.biće u jululadydarling wrote:pino silvestre wrote:A gdje je to izjavio? Argumenti, dokazi, molit cu lijepoladydarling wrote:pitanje za ove efendicove? sta mislite, da li ce, efendic, davati penzionerima po petobanku, kao sto to radi koldzo? hahahaha... i kad ce napraviti video nadzor na parkingu ispred moje zgrade, naselje alipasino polje, a faza? to je obecao u svom planu i programu
doslo mi je postom na adresu plan i program buduceg nacelnika, tj. efendica u kojem je sve to detaljno opisano, kako ce uraditi i sta ce uraditi.... i jos pitanja, kada ce nam zgradu utopljavati, posto je obecao fasadu sa toplotnom izolacijom, isto tako na alipasinom polju u a fazi? dobrinji je obecao ljecilista s termalnom vodom, obecao je i napraviti ogroman trzni centar na relaciji od ilidze do stupa u kome ce se nalaziti multimedijalni centar? ukoliko mozete da mi odgovorite na ova pitanja, jer stvarno zima pocinje a meni zgrada nije utopljena???????????????
p.s. molim vas odgovorite mi na ovo zadnje pitanje, vezano za toplotu
Last edited by and on 08/10/2012 23:10, edited 1 time in total.
-
drug profi
#1629 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Pa dobro. Jbg. k je ovo proguto, taj fakat nije dobar.
Nema para da se vodovod popravi, a on masta o nekim teplicama.
-
Doktor29
#1630 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
pino silvestre wrote:Ako efendic bude uzimao reket onako kako je to radio hadzic i suman, onda ne sumnjam da ce nesto napraviti. Nego predlazem ti da pokrenes krivicnu prijavu protiv sdp-ove vlasti u NG, 12 godina na vlasti najmnogoljudnije opcine u BiH sa najvrijednijim zemljistem na najboljim lokacijama, a NG izgleda kao Bukurest 89.ladydarling wrote:jos jedno pitanje, drugarica s dobrinje pita kada ce realizovati te termalne vode sa ilidze na dobrinju, slomila ruku pa hoce na rehabilitaciju.... ali s kojim parama je mislio ovo uraditi, samo da ne bude od mog utopljavanja....
Kontas ti koga ona pita sve ovo
-
The Realist
#1631 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
A ne znam, jedino da ga zovneš kod sebe, ionako nije oženjen. Drugačije ti neće pomoći.ladydarling wrote:vidis da nije sta bi se moglo uraditi, vec je covjek lijepo obecao.. i tvoju transferzalu, i moje utopljavanje zgrade i vidieo nadzore, kao i mojoj drugarice terme... zato pitam, kada ce vec poceti, ima puno poslaaa..to se ne moze razvlaciti 4 godine, trebao je vec danas poceti za mojim utopljavanjem.....
-
ladydarling
#1632 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
drug profi wrote:Pa dobro. Jbg. k je ovo proguto, taj fakat nije dobar.
bravoo legendo... to je bio moj cilj da neko skonta da je frajer pricao samo lazi, to je nemoguce uraditi, trebaju mu milijarde... halllllloooo, vi mislite da ce napraviti bilo sta od ovoga,... dajte molim vas ako ukloni tri psa lutalice, bit ce odlicno
-
ladydarling
#1633 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
hvala lijepo, nije moj tipThe Realist wrote:A ne znam, jedino da ga zovneš kod sebe, ionako nije oženjen. Drugačije ti neće pomoći.ladydarling wrote:vidis da nije sta bi se moglo uraditi, vec je covjek lijepo obecao.. i tvoju transferzalu, i moje utopljavanje zgrade i vidieo nadzore, kao i mojoj drugarice terme... zato pitam, kada ce vec poceti, ima puno poslaaa..to se ne moze razvlaciti 4 godine, trebao je vec danas poceti za mojim utopljavanjem.....
-
Doktor29
#1634 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Ti znas da prica lazi dan nakon sto je pobjedio na izborima, koji intelektualni kapacitet lezi u tebiladydarling wrote:drug profi wrote:Pa dobro. Jbg. k je ovo proguto, taj fakat nije dobar.
bravoo legendo... to je bio moj cilj da neko skonta da je frajer pricao samo lazi, to je nemoguce uraditi, trebaju mu milijarde... halllllloooo, vi mislite da ce napraviti bilo sta od ovoga,... dajte molim vas ako ukloni tri psa lutalice, bit ce odlicno
-
Doktor29
#1635 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Nisi cuo da ona ima prijateljicu na Dobrinji, slomljene rukeladydarling wrote:hvala lijepo, nije moj tipThe Realist wrote:A ne znam, jedino da ga zovneš kod sebe, ionako nije oženjen. Drugačije ti neće pomoći.ladydarling wrote:vidis da nije sta bi se moglo uraditi, vec je covjek lijepo obecao.. i tvoju transferzalu, i moje utopljavanje zgrade i vidieo nadzore, kao i mojoj drugarice terme... zato pitam, kada ce vec poceti, ima puno poslaaa..to se ne moze razvlaciti 4 godine, trebao je vec danas poceti za mojim utopljavanjem.....
-
pino silvestre
#1636 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Stvarno sam apolitican doduse po nekim simpatijama vise volim one desno, medjutim to simpatije me nece sprijecit da pogledam istini u oci i da kazem ko valja a ko ne. Jedino sto u Sdp-u valja je Jasmin Imamovic, a ovo ostalo je go korumpirani ljevicar koji ko papagaj ponavlja svom neinformisanom glasackom tijelu: "sta ce nam dzamije dajte fabrike". Tim korumpiranim ljevicarima ne odgovara edukovana glasacka masa jer im onda nece moci lagati da gradovi kantoni nisu ti koji otvaraju fabrike, nego su tu da olaksaju procedure i stvore povoljan ambijent za investicije.
- and
#1637 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
daćemo mu 4 godine fore,a ako ovo ne napravi kamen oko vrata i bacamo ga u bazen olimpijskiDoktor29 wrote:Ti znas da prica lazi dan nakon sto je pobjedio na izborima, koji intelektualni kapacitet lezi u tebiladydarling wrote:drug profi wrote:Pa dobro. Jbg. k je ovo proguto, taj fakat nije dobar.
bravoo legendo... to je bio moj cilj da neko skonta da je frajer pricao samo lazi, to je nemoguce uraditi, trebaju mu milijarde... halllllloooo, vi mislite da ce napraviti bilo sta od ovoga,... dajte molim vas ako ukloni tri psa lutalice, bit ce odlicno![]()
-
The Realist
#1638 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Ima dosta stvari i onda vidimo šta se pokušalo napraviti, koji su projekti stvarno pokrenuti, a koji su završeni, na osnovu toga možeš očekivati šta bi mogao napraviti sljedeći mandat (ako se kandidira), tj. šta ne bi mogao napraviti i daš mu svoj glas, ili ne.drug profi wrote:Pa dobro. Jbg. k je ovo proguto, taj fakat nije dobar.
Ovdje je problem što je naveo dosta projekata (mada sam ja shvatio da je on prvenstveno identificirao probleme, te se bavio rješenjima istih, te je rekao da postoje mogućnosti, ali nije tvrdio da će sigurno napraviti sve to), koji će teško ići, bez da se prvo riješi problem zapošljavanja, tj. nekih većih investicija u tom polju, kako bi na taj način ušao novac u opštinu, a onda se isti počeo koristiti u projekte koji direktno ne donose novac.
Mislim da bi mogao biti u problemima čak i da neka dva veća postrojenja, fabrike, bilo šta (znaš na šta mislim) pokrene i zaposli dosta ljudi, ali ne napravi ništa od ovih velikih projekata, tipa cesta, mosta, bazena, fasada, kongresnog centra.
Smatram da je za njegov opstan ključno da barem jednog većeg investitora dovede, koji će otvoriti veći broj radnih mjesta (ne mislim ni ja sada na hiljade), ali da također jedan od većih projekata bude gotov, da ljudi vide i to (samo što mislim da bi mu kongresni centar trebao biti na zadnjem mjestu, jer ljudi nemaju nešto od toga).
Last edited by The Realist on 08/10/2012 23:17, edited 1 time in total.
-
ladydarling
#1639 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
majketi procitaj mu program, pa malo dodji sebi, pa skontaj sta je istina a sta laz... dosta smo zivjeli u zabludama........Doktor29 wrote:Ti znas da prica lazi dan nakon sto je pobjedio na izborima, koji intelektualni kapacitet lezi u tebiladydarling wrote:drug profi wrote:Pa dobro. Jbg. k je ovo proguto, taj fakat nije dobar.
bravoo legendo... to je bio moj cilj da neko skonta da je frajer pricao samo lazi, to je nemoguce uraditi, trebaju mu milijarde... halllllloooo, vi mislite da ce napraviti bilo sta od ovoga,... dajte molim vas ako ukloni tri psa lutalice, bit ce odlicno![]()
- Don Zivconi
#1640 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Da je meni docekati da skinu ove predizborne plakate do kraja naredne godine ja bih bio zadovoljan al posto ih ima plastificiranih moglo bi trajati i koju godinu vise
. Bas me interesuje koliko ce se keziti sa bandera ovi majmuni sa plakata?
-
Doktor29
#1641 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Ti si u nekoj gadnoj zabludi, nepovratnoj 
-
drug profi
#1642 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Mislis da je neko od ovih 12.000 procitao taj plan?ladydarling wrote:drug profi wrote:Pa dobro. Jbg. k je ovo proguto, taj fakat nije dobar.
Iskreno da ti kazem, meni drago sto je Suman otisao pa-pa. Vidjecemo sta ovaj mali moze. U izborna obecanja ne vjerujem jer je ovo nonsens. Para nema. Da je npr. rekao da ce u saradnji sa drugim opstinama i kantonom hitno traziti da se rijesi pitanje vodosnabdjevanja, pa i participacijom iz opstinskih budzeta, ja bih rekao da je ubo u sridu.
Ili da je npr. rekao da ce rijesti problem parkiranja u NG tako sto ce iz evidencije izvuci koliko je registrovanih automobila, a koliko je izgradjenih parking mjesta, i da ce se za razliku pobrinuti tokom mandata izgradnjom garaza kroz javno-privatno partnerstvo uz garantovanu maksimalnu cijenu. To su realne stvari. A kongresni, trzni centri, toplice, bazeni, kosmodrom, e jbg....
-
ladydarling
#1643 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
ja nisam u zabludi, samo zelim da mi utopli zgraduuuu koja ima 7 ulaza sa po 14 spratova, pa ti zamisli koliko mu treba para, brinem se hoce li skupiti taj toliki novacDoktor29 wrote:Ti si u nekoj gadnoj zabludi, nepovratnoj
- denis.istok
#1644 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
ostavili su mu Suman i Damir love u budzetu taman da ti je utopli...zgradu....kazu oni nisu stigli ali mislili su i na to
de ne budi smiješna, do jucer ga pljujes sad ocekuje da ti sutra utopli zgradu...
de ne budi smiješna, do jucer ga pljujes sad ocekuje da ti sutra utopli zgradu...
-
ladydarling
#1645 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
drug profi wrote:Mislis da je neko od ovih 12.000 procitao taj plan?ladydarling wrote:drug profi wrote:Pa dobro. Jbg. k je ovo proguto, taj fakat nije dobar.
Iskreno da ti kazem, meni drago sto je Suman otisao pa-pa. Vidjecemo sta ovaj mali moze. U izborna obecanja ne vjerujem jer je ovo nonsens. Para nema. Da je npr. rekao da ce u saradnji sa drugim opstinama i kantonom hitno traziti da se rijesi pitanje vodosnabdjevanja, pa i participacijom iz opstinskih budzeta, ja bih rekao da je ubo u sridu.
Ili da je npr. rekao da ce rijesti problem parkiranja u NG tako sto ce iz evidencije izvuci koliko je registrovanih automobila, a koliko je izgradjenih parking mjesta, i da ce se za razliku pobrinuti tokom mandata izgradnjom garaza kroz javno-privatno partnerstvo uz garantovanu maksimalnu cijenu. To su realne stvari. A kongresni, trzni centri, toplice, bazeni, kosmodrom, e jbg....
pa o tome pricam, znam da pola njih nije procitalo plan, nego su poletili da glasaju za SDA, bilo je stranki koje si omale neke normalnije i konkretnije programe,koje bi bilo moguce realizovati... a ovaj mali nakitio, uljepsao, kao da je radio program za svicarski kanton...
-
ladydarling
#1646 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
pa normala, prvo treba nas, njegove ne birace da kupi i da nam pokaze kako smo ga pogresno klevetali, pa za vas njegove glasace ako sta ostane bice dobrodenis.istok wrote:ostavili su mu Suman i Damir love u budzetu taman da ti je utopli...zgradu....kazu oni nisu stigli ali mislili su i na to![]()
-
pino silvestre
#1647 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
denis.istok wrote:ostavili su mu Suman i Damir love u budzetu taman da ti je utopli...zgradu....kazu oni nisu stigli ali mislili su i na to
![]()
-
The Realist
#1648 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Što ne znači da se trebaš glupirati i dokazivati svoju tezu sa činjenicom da nije DANAS završio sve obećano (sinoć ipak nije imao vremena).ladydarling wrote: pa o tome pricam, znam da pola njih nije procitalo plan, nego su poletili da glasaju za SDA, bilo je stranki koje si omale neke normalnije i konkretnije programe,koje bi bilo moguce realizovati... a ovaj mali nakitio, uljepsao, kao da je radio program za svicarski kanton...
Samo jedno pitanje, ko se bolje od njega predstavio od kandidata? Za nas "birače", znači one koji pogledamo ponuđeno, pa onda glasamo, to je najbitnije. Mene ne zanima iz koje je on stranke, na kraju, čak nisam ni glasao za SDA što se tiće OV-a.
-
ladydarling
#1649 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
The Realist wrote:Što ne znači da se trebaš glupirati i dokazivati svoju tezu sa činjenicom da nije DANAS završio sve obećano (sinoć ipak nije imao vremena).ladydarling wrote: pa o tome pricam, znam da pola njih nije procitalo plan, nego su poletili da glasaju za SDA, bilo je stranki koje si omale neke normalnije i konkretnije programe,koje bi bilo moguce realizovati... a ovaj mali nakitio, uljepsao, kao da je radio program za svicarski kanton...
Samo jedno pitanje, ko se bolje od njega predstavio od kandidata? Za nas "birače", znači one koji pogledamo ponuđeno, pa onda glasamo, to je najbitnije. Mene ne zanima iz koje je on stranke, na kraju, čak nisam ni glasao za SDA što se tiće OV-a.
nasa stranka, imaala je super kandidatkinju
- Northstar
#1650 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Kravic dostojanstveno prihvatio poraz kako i pripada predstavniku SBB-a.iPod wrote:Evo to je pravo lice SBB-a, mislim da je svaki komentar suvišan!