o svojoj pismenosti povedi računa pa kad se javno obraćaš, barem iz drugog pokušaja kada edituješ svoje prvobitno mišljenje, napiši pravilnoBetter Man wrote:Evo listajući kanale vidjeh na Hayatu ovog kandidata SDA za načelnika općine Novi Grad, pa odavno nisam vidio i čuo nepismenijeg čovjeka! Taj ne zna dvije proste rečenice sastaviti! A o selamatanju da ne govorim. Halo ba, selam ostavi za svoju kuću, prijatelje i džamiju, a kad se javno obračaš onda ga zaboravi, jer ovo je građanska i sekularna država, ane vjerska.
IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
-
bora1990
#1376 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
- Northstar
#1377 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Mislim da si maliciozan u ocjeni retorickih kvaliteta kandidata SDA za nacelnika.Nisam ga gledao na Hayatu ali jesam u debati na TVSA i na FACE TV. Iz debate na TVSA se moglo zakljuciti da su mu retoricke sposobnosti znatno bolje nego kod njegovih glavnih rivala, te mu je u tom smislu od protukandidata jedino ravna kandidatkinja Nase stranke.Better Man wrote:Evo listajući kanale vidjeh na Hayatu ovog kandidata SDA za načelnika općine Novi Grad, pa odavno nisam vidio i čuo nepismenijeg čovjeka! Taj ne zna dvije proste rečenice sastaviti! A o selamatanju da ne govorim. Halo ba, selam ostavi za svoju kuću, prijatelje i džamiju, a kad se javno obračaš onda ga zaboravi, jer ovo je građanska i sekularna država, ane vjerska.
Generalno te podrzavam u vezi selama ali je vrlo logicno da se kandidat stranke tipa SDA pozdravlja selamom jer profilu najveceg broja njegovih glasaca taj pozdrav je potpuno prirodan i smatraju da mu je mjesto u javnom prostoru. Mene ta cinjenica iritira jer mislim da se radi o pozdravu koji je kao i vjera stvar ljudske intime i u sekularnoj drzavi moze biti koristen u porodicnom i okruzenju prijatelja.
-
nepristrasna
#1378 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Ee fakat on neki magistar,a nema pojma o javnom obracanju, pa koji ce to moroni glasat za njega, nije mi jasno,... Citala sam njegov program, puste lazi,kaze dovest ce ljekovitu vodu sa Ilidze,i napravit lijeciliste na Dobrinji, hahahaha, kaze otvorice trznicu na A. Polju,a ta trznica se vec gradi,znaci SDP je inicijator toga, kaze Efendic stavice cuvare i video nadzore na parkinge na Dobrinji, A.Polju, Mojmilu itd,.. SMJESNO...ima tu jos nebuloza da ne mogu da vjerujem.. DECKO PRICA I OBECAVA LAZI, JER DA BI SVE TO OSTVARIO TREBA MU BUDZET OD NEW YORKA,A NE OVAJ JADNI KOJIM NACELNICI RASPOLAZU, SVE STO SDA OBECA TO JE LAZ,PA I ALIJA RAHMETLI JE OBECAVO ZLATNE KASIKE,(KOJE BISMO I IMALI DA NIJE POKRAO DONACIJE ZA BIH)Better Man wrote:Evo listajući kanale vidjeh na Hayatu ovog kandidata SDA za načelnika općine Novi Grad, pa odavno nisam vidio i čuo nepismenijeg čovjeka! Taj ne zna dvije proste rečenice sastaviti! A o selamatanju da ne govorim. Halo ba, selam ostavi za svoju kuću, prijatelje i džamiju, a kad se javno obračaš onda ga zaboravi, jer ovo je građanska i sekularna država, ane vjerska.
-
Doktor29
#1379 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
nepristrasna wrote:Ee fakat on neki magistar,a nema pojma o javnom obracanju, pa koji ce to moroni glasat za njega, nije mi jasno,... Citala sam njegov program, puste lazi,kaze dovest ce ljekovitu vodu sa Ilidze,i napravit lijeciliste na Dobrinji, hahahaha, kaze otvorice trznicu na A. Polju,a ta trznica se vec gradi,znaci SDP je inicijator toga, kaze Efendic stavice cuvare i video nadzore na parkinge na Dobrinji, A.Polju, Mojmilu itd,.. SMJESNO...ima tu jos nebuloza da ne mogu da vjerujem.. DECKO PRICA I OBECAVA LAZI, JER DA BI SVE TO OSTVARIO TREBA MU BUDZET OD NEW YORKA,A NE OVAJ JADNI KOJIM NACELNICI RASPOLAZU, SVE STO SDA OBECA TO JE LAZ,PA I ALIJA RAHMETLI JE OBECAVO ZLATNE KASIKE,(KOJE BISMO I IMALI DA NIJE POKRAO DONACIJE ZA BIH)Better Man wrote:Evo listajući kanale vidjeh na Hayatu ovog kandidata SDA za načelnika općine Novi Grad, pa odavno nisam vidio i čuo nepismenijeg čovjeka! Taj ne zna dvije proste rečenice sastaviti! A o selamatanju da ne govorim. Halo ba, selam ostavi za svoju kuću, prijatelje i džamiju, a kad se javno obračaš onda ga zaboravi, jer ovo je građanska i sekularna država, ane vjerska.
Ti ovim pravopisnim genocidom nekoga kritikujes
-
nepristrasna
#1380 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Ti ovim pravopisnim genocidom nekoga kritikujes
[/quote]
hajde pametnjakovicu pismeni, napisi sta je ovdje genocid.. mozda jedino ti i tvoj SDA,,,
hajde pametnjakovicu pismeni, napisi sta je ovdje genocid.. mozda jedino ti i tvoj SDA,,,
-
Doktor29
#1381 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
nepristrasna wrote:Ti ovim pravopisnim genocidom nekoga kritikujes![]()
![]()
![]()
hajde pametnjakovicu pismeni, napisi sta je ovdje genocid.. mozda jedino ti i tvoj SDA,,,[/quot :
- Čovjek
#1382 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Čovjek doživi ovacije od 2000 ljudi, a ti kritikuješ njegovo javno obračanje...nepristrasna wrote:Ee fakat on neki magistar,a nema pojma o javnom obracanju, pa koji ce to moroni glasat za njega, nije mi jasno,... Citala sam njegov program, puste lazi,kaze dovest ce ljekovitu vodu sa Ilidze,i napravit lijeciliste na Dobrinji, hahahaha, kaze otvorice trznicu na A. Polju,a ta trznica se vec gradi,znaci SDP je inicijator toga, kaze Efendic stavice cuvare i video nadzore na parkinge na Dobrinji, A.Polju, Mojmilu itd,.. SMJESNO...ima tu jos nebuloza da ne mogu da vjerujem.. DECKO PRICA I OBECAVA LAZI, JER DA BI SVE TO OSTVARIO TREBA MU BUDZET OD NEW YORKA,A NE OVAJ JADNI KOJIM NACELNICI RASPOLAZU, SVE STO SDA OBECA TO JE LAZ,PA I ALIJA RAHMETLI JE OBECAVO ZLATNE KASIKE,(KOJE BISMO I IMALI DA NIJE POKRAO DONACIJE ZA BIH)Better Man wrote:Evo listajući kanale vidjeh na Hayatu ovog kandidata SDA za načelnika općine Novi Grad, pa odavno nisam vidio i čuo nepismenijeg čovjeka! Taj ne zna dvije proste rečenice sastaviti! A o selamatanju da ne govorim. Halo ba, selam ostavi za svoju kuću, prijatelje i džamiju, a kad se javno obračaš onda ga zaboravi, jer ovo je građanska i sekularna država, ane vjerska.
O daljem tvom tekstu i njegovoj objektivnosti nema potrebe za komentarisanjem.
-
Doktor29
#1383 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
nepristrasna wrote:Ee fakat on neki magistar,a nema pojma o javnom obracanju, pa koji ce to moroni glasat za njega, nije mi jasno,... Citala sam njegov program, puste lazi,kaze dovest ce ljekovitu vodu sa Ilidze,i napravit lijeciliste na Dobrinji, hahahaha, kaze otvorice trznicu na A. Polju,a ta trznica se vec gradi,znaci SDP je inicijator toga, kaze Efendic stavice cuvare i video nadzore na parkinge na Dobrinji, A.Polju, Mojmilu itd,.. SMJESNO...ima tu jos nebuloza da ne mogu da vjerujem.. DECKO PRICA I OBECAVA LAZI, JER DA BI SVE TO OSTVARIO TREBA MU BUDZET OD NEW YORKA,A NE OVAJ JADNI KOJIM NACELNICI RASPOLAZU, SVE STO SDA OBECA TO JE LAZ,PA I ALIJA RAHMETLI JE OBECAVO ZLATNE KASIKE,(KOJE BISMO I IMALI DA NIJE POKRAO DONACIJE ZA BIH)Better Man wrote:Evo listajući kanale vidjeh na Hayatu ovog kandidata SDA za načelnika općine Novi Grad, pa odavno nisam vidio i čuo nepismenijeg čovjeka! Taj ne zna dvije proste rečenice sastaviti! A o selamatanju da ne govorim. Halo ba, selam ostavi za svoju kuću, prijatelje i džamiju, a kad se javno obračaš onda ga zaboravi, jer ovo je građanska i sekularna država, ane vjerska.

- Northstar
#1384 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
A sta bi se moglo raditi u predizborno vrijeme nego obecavati.Ja sam ionako zgrozen programima stranaka koje se natjecu za vlast u svim sarajevskim opcinama jer obecavati vodu i kanalizaciju u glavnom gradu jedne evropske drzave u 21. stoljecu je katastrofa.Stoga prilikom glasanja vidis ko je vladao na lokalnom nivou prethodnih godina, a obicno su to SDA i SDP i ne glasas za njih. Utemeljiteljevu stranku odbacis u startu jer se radi o trashu koje su istresle SDA i SBiH, a pravdu i razvoj Utemeljitelj neka nudi nekome drugome. Imam dovoljno prijatelja koji su osjetili pravdu i taj razvojni moment radeci u njegovim poduzecima.nepristrasna wrote:Ee fakat on neki magistar,a nema pojma o javnom obracanju, pa koji ce to moroni glasat za njega, nije mi jasno,... Citala sam njegov program, puste lazi,kaze dovest ce ljekovitu vodu sa Ilidze,i napravit lijeciliste na Dobrinji, hahahaha, kaze otvorice trznicu na A. Polju,a ta trznica se vec gradi,znaci SDP je inicijator toga, kaze Efendic stavice cuvare i video nadzore na parkinge na Dobrinji, A.Polju, Mojmilu itd,.. SMJESNO...ima tu jos nebuloza da ne mogu da vjerujem.. DECKO PRICA I OBECAVA LAZI, JER DA BI SVE TO OSTVARIO TREBA MU BUDZET OD NEW YORKA,A NE OVAJ JADNI KOJIM NACELNICI RASPOLAZU, SVE STO SDA OBECA TO JE LAZ,PA I ALIJA RAHMETLI JE OBECAVO ZLATNE KASIKE,(KOJE BISMO I IMALI DA NIJE POKRAO DONACIJE ZA BIH)Better Man wrote:Evo listajući kanale vidjeh na Hayatu ovog kandidata SDA za načelnika općine Novi Grad, pa odavno nisam vidio i čuo nepismenijeg čovjeka! Taj ne zna dvije proste rečenice sastaviti! A o selamatanju da ne govorim. Halo ba, selam ostavi za svoju kuću, prijatelje i džamiju, a kad se javno obračaš onda ga zaboravi, jer ovo je građanska i sekularna država, ane vjerska.
-
loodilolol
#1385 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Ljudi pomagajte. Imam tri favorita
-
nepristrasna
#1386 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
dozivio je ovacije od papaka zaludjenih alijom, a vidjecemo koliko ce imati glasova na krajuČovjek wrote:Čovjek doživi ovacije od 2000 ljudi, a ti kritikuješ njegovo javno obračanje...nepristrasna wrote:Ee fakat on neki magistar,a nema pojma o javnom obracanju, pa koji ce to moroni glasat za njega, nije mi jasno,... Citala sam njegov program, puste lazi,kaze dovest ce ljekovitu vodu sa Ilidze,i napravit lijeciliste na Dobrinji, hahahaha, kaze otvorice trznicu na A. Polju,a ta trznica se vec gradi,znaci SDP je inicijator toga, kaze Efendic stavice cuvare i video nadzore na parkinge na Dobrinji, A.Polju, Mojmilu itd,.. SMJESNO...ima tu jos nebuloza da ne mogu da vjerujem.. DECKO PRICA I OBECAVA LAZI, JER DA BI SVE TO OSTVARIO TREBA MU BUDZET OD NEW YORKA,A NE OVAJ JADNI KOJIM NACELNICI RASPOLAZU, SVE STO SDA OBECA TO JE LAZ,PA I ALIJA RAHMETLI JE OBECAVO ZLATNE KASIKE,(KOJE BISMO I IMALI DA NIJE POKRAO DONACIJE ZA BIH)Better Man wrote:Evo listajući kanale vidjeh na Hayatu ovog kandidata SDA za načelnika općine Novi Grad, pa odavno nisam vidio i čuo nepismenijeg čovjeka! Taj ne zna dvije proste rečenice sastaviti! A o selamatanju da ne govorim. Halo ba, selam ostavi za svoju kuću, prijatelje i džamiju, a kad se javno obračaš onda ga zaboravi, jer ovo je građanska i sekularna država, ane vjerska.
O daljem tvom tekstu i njegovoj objektivnosti nema potrebe za komentarisanjem.
-
tutku
#1387 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Ja ovo posmatram s objektivne strane, i mislim da niste upravu, momak je pokazao da je najkvalitetniji kandidat u Novom Gradu. Mlad, obrazovan i sto je najvaznije, zna o cemu prica, dakle vidi se da ima kvalitetnu podlogu. Nisam gledao na Hayatu taj njegog govor i selame, ali ne ide da mu se pripisuje da je nepismen, pogotovo jer se on svojim glasacima obraČaonepristrasna wrote:Ee fakat on neki magistar,a nema pojma o javnom obracanju, pa koji ce to moroni glasat za njega, nije mi jasno,... Citala sam njegov program, puste lazi,kaze dovest ce ljekovitu vodu sa Ilidze,i napravit lijeciliste na Dobrinji, hahahaha, kaze otvorice trznicu na A. Polju,a ta trznica se vec gradi,znaci SDP je inicijator toga, kaze Efendic stavice cuvare i video nadzore na parkinge na Dobrinji, A.Polju, Mojmilu itd,.. SMJESNO...ima tu jos nebuloza da ne mogu da vjerujem.. DECKO PRICA I OBECAVA LAZI, JER DA BI SVE TO OSTVARIO TREBA MU BUDZET OD NEW YORKA,A NE OVAJ JADNI KOJIM NACELNICI RASPOLAZU, SVE STO SDA OBECA TO JE LAZ,PA I ALIJA RAHMETLI JE OBECAVO ZLATNE KASIKE,(KOJE BISMO I IMALI DA NIJE POKRAO DONACIJE ZA BIH)Better Man wrote:Evo listajući kanale vidjeh na Hayatu ovog kandidata SDA za načelnika općine Novi Grad, pa odavno nisam vidio i čuo nepismenijeg čovjeka! Taj ne zna dvije proste rečenice sastaviti! A o selamatanju da ne govorim. Halo ba, selam ostavi za svoju kuću, prijatelje i džamiju, a kad se javno obračaš onda ga zaboravi, jer ovo je građanska i sekularna država, ane vjerska.
- bogumila
#1388 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
svrakic je fakat nepopravljiv
na starom gradu se kandiduje licno (i nezavisno) a na hayatu pusta sda novi grad
al eto.. ako nista isharet.. da je mislio da ce fahro ista uzet bio bi prenos sa zetre
al eto.. ako nista isharet.. da je mislio da ce fahro ista uzet bio bi prenos sa zetre
- mrtva kokoš
#1389 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
a jesi li mozda razmilio o tome da je ono placen reklamni prostor ?!bogumila wrote:svrakic je fakat nepopravljivna starom gradu se kandiduje licno (i nezavisno) a na hayatu pusta sda novi grad
![]()
![]()
![]()
- Čovjek
#1390 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Nisi ti nepristrasna, ti si isfrustrirana... Kupi si vibrator.nepristrasna wrote:dozivio je ovacije od papaka zaludjenih alijom, a vidjecemo koliko ce imati glasova na kraju
- novi.dan.nova.nafaka
#1391 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
tutku wrote:Ja ovo posmatram s objektivne strane, i mislim da niste upravu, momak je pokazao da je najkvalitetniji kandidat u Novom Gradu. Mlad, obrazovan i sto je najvaznije, zna o cemu prica, dakle vidi se da ima kvalitetnu podlogu. Nisam gledao na Hayatu taj njegog govor i selame, ali ne ide da mu se pripisuje da je nepismen, pogotovo jer se on svojim glasacima obraČao
- bogumila
#1392 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
nisam. nema tih para za koje bi on pristao uz nekog na koga ne racuna barem na 2-3 godine.šime.sparina wrote:a jesi li mozda razmilio o tome da je ono placen reklamni prostor ?!bogumila wrote:svrakic je fakat nepopravljivna starom gradu se kandiduje licno (i nezavisno) a na hayatu pusta sda novi grad
![]()
![]()
![]()
- mrtva kokoš
#1393 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
ne poznam te svrakice, ali gdje para vrti... 
- bogumila
#1394 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
pa u tome i jest stvar. taj bi paru iz kamena izbio. zato se i kandidovao sam, da nijednoj stranci na starom gradu ne objasnjava sto jest ili nije za njih. maestralnošime.sparina wrote:ne poznam te svrakice, ali gdje para vrti...
a ovaj prenos, odgovorno tvrdim, se ne bi desio da je placen milion, da on nije mislio da ce ovaj mali pobijediti. garant je zapik'o neki prostor u novom gradu
-
theTruePath
#1395 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Mustuluk od Ahmeda znacibogumila wrote:pa u tome i jest stvar. taj bi paru iz kamena izbio. zato se i kandidovao sam, da nijednoj stranci na starom gradu ne objasnjava sto jest ili nije za njih. maestralnošime.sparina wrote:ne poznam te svrakice, ali gdje para vrti...![]()
a ovaj prenos, odgovorno tvrdim, se ne bi desio da je placen milion, da on nije mislio da ce ovaj mali pobijediti. garant je zapik'o neki prostor u novom gradu![]()
- bogumila
#1396 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
banda banditska

- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1397 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Gledao sam malo taj istup Efendica na skupu sto je Hayat prenosi, koliko ga poojedini nahvalise ja sam dobrano razocaran. Bolje da su platili Hayatu da ne prenosi ovo nego sto su ovu uradili. Po meni antipropaganda totalna.
-
marinko_odmilja
#1398 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Efendić se sam izbacio iz utrke...i čuj 2000 ljudi neko reče, ajd ba razgulite... 
-
Innovation
#1399 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Dozivio je ovacije gradjana i gradjanki opcine Novi Grad. Glasova ce imati dovoljno za pobjedu.nepristrasna wrote:dozivio je ovacije od papaka zaludjenih alijom, a vidjecemo koliko ce imati glasova na kraju
-
bora1990
#1400 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO
Samo neko ko nema pojma o logici sumiranja glasova za stranke a nakon toga i najbitnije dobijanju broja vijećnika od ukupnoga broja za pojednine općinske jedinice može tako nešto pisati.Svako ima pravo da glasa, i treba da to pravo i iskoristi.Pa makar i pocijepao svoj listić.Time procentualno smanjuje šanse da se neko, koga možda najmanje želi , okoristi njegovim neizlaskomferaltribune wrote:samo budale i korumpirani glasaju
ja ne glasam, nisam nikad niti ću
dejtonski poredak mora se srušiti silom