IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post Reply

KOJU POLITIČKU OPCIJU ĆETE PODRŽATI NA IZBORIMA U OPĆINI NOVI GRAD SARAJEVO?

Poll ended at 07/10/2012 19:17

Socijaldemokratska partija - SDP BiH
59
16%
Stranka demokratske akcije - SDA
120
33%
Bosanska stranka - BOSS
2
1%
Narodna stranka radom za boljitak
4
1%
Stranka za BiH
7
2%
Savez za bolju budućnost - SBB BiH
75
21%
Socijaldemokratska unija - SDU BiH
18
5%
Naša stranka
53
15%
Bosanskohercegovačka patriotska stranka -BPS
5
1%
Ostali
22
6%

Total votes: 365

dzani4

#126 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by dzani4 »

Previse detalja i istorije u svemu tome,jer ako je neko dobar doktor ili hirurg,borac,diverzant,radnik u skladistu,pjevac to ne znaci da je dobar za nacelnika,predsjednika ili direktora firme.Malo treba poredati prioritete i vratiti ljude na njihova zasluzna mjesta tj. nagraditi ih za to ako su uspjesni u svom domenu,a ne stavljati ih na neka odgovorna mjesta na kojima se osjecaju kao u gostima.Razmislite za dobro sviju nas.
Doktor29

#127 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

dzani4 wrote:Previse detalja i istorije u svemu tome,jer ako je neko dobar doktor ili hirurg,borac,diverzant,radnik u skladistu,pjevac to ne znaci da je dobar za nacelnika,predsjednika ili direktora firme.Malo treba poredati prioritete i vratiti ljude na njihova zasluzna mjesta tj. nagraditi ih za to ako su uspjesni u svom domenu,a ne stavljati ih na neka odgovorna mjesta na kojima se osjecaju kao u gostima.Razmislite za dobro sviju nas.
Ma upravo, ovaj se hvali time sto je napravio 8.000 operacija u ratu,i to mu treba biti neka referenca u predizbornoj utrci, to mu je bio posao na kraju krajeva
Hohstapler

#128 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Hohstapler »

Doktore 29, bez namjere da te uvrijedim i da dalje polemisem sa tobom na ovu temu zelim samo da pojasnim sta sam pisao, obzirom da me nisi shvatio i da si protumacio da ja poredim prim.dr Zlatka Kravica i Semira Efendica

Ja Efendica i ne uporedjujem sa Kravicem jer ne zelim da vrijedjam prim.dr. Zlatka Kravica i da ga poredim sa nekim Malezijskim magistrima javne uprave, a ti prijatelju procitaj Kraviceve reference pa sudi, to ti je moj savjet.

Efendica mogu uporediti sa nekim od kandidata za OV Novi Grad koje je kandidovao SBB i ako on po mom misljenju nije ni ta klasa ali kad me vec prozivas uporedicemo njegovu biografiju sa npr. SBB-ovim kandidatom br.15 koji je Efendicevih godina, pa neka raja sama odluci ko je kvalitetniji kadar.

KANDIDAT ZA NACELNIKA ISPRED SDA - Selmir Efendić, rođen 1983. godine. Diplomiranao na fakultetu Politickih nauka, politička filozofija. SDA ga odmah zaposlila u Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo gdje stiče 2 godine neophodnog radnog iskustva da bi 2009. godine (sigurno mu SDA sredila stipendiju) otišao na postdiplomski studij za ekonomiju i administraciju Univerziteta Malaya u Kuala Lumpuru, i tu stekao zvanje „magistra javne uprave“. Zaposlen u privatnoj kompaniji MAC's medical. I to je u suštini to !!!

KANDIDAT BR. 15 na listi za OV Novi Grad ispred SBB BiH - Narcisa Honjić, rođena 1982. godine u Sarajevu. Diplomirala u redovnom roku na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, smjer bankarstvo i osiguranje, te stekla stručno zvanje diplomirani ekonomista.
Objavila samostalno ili u koautorstvu niz stručnih radova iz područja ekonomije i srodnih naučnih područja. Paralelno sa svojom stručnom edukacijom pohađala je veliki broj seminara i treninga od kojih među značajnije spadaju: „Poslovna komunikacija“, „Sarajevska berza“, „Islamsko bankarstvo“, „Javne nabavke“, „Prizma intro-trening“, „Medijacija u BiH“, „Public Relations“ idr.
U novembru 2011. godine nakon obuke, uspješno je položila testiranje, te stekla međunarodno priznate IRCA certifikate: ISMS Lead Auditor prema ISO 27001:2005 standardu i BCMS Lead Auditor prema BS 25999:2007 standardu.
Trenutno zaposlena kao konsultant na poslovima implementacije poslovnih i IT sistema.
U poslovnoj karijeri više puta nagrađivana, a za izuzetne rezultate, uspjeh u radu i profesionalno izvršavanje poslova 5 puta je nagrađena i od strane Federalnog ministra za pitanje boraca.
Prije članstva u SBB BiH nikada nije bila član niti jedne političke partije. Udata je i majka jednog djeteta.

Ovo da Suman treba pokupit glasove se slazem sa tobom jer sam simpatizer SDP-a bez obzira na sve greske koje su napravili. Lijep pozdrav.
Last edited by Hohstapler on 09/09/2012 22:57, edited 2 times in total.
Doktor29

#129 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

mali_marinko wrote:Uostalom Kravić je bio načelnik u Ministarstvu odbrane koliko znam, pa eto zna biti načelnik... :-D :-D :-D
Cega je on bio nacelnik u ministarstvu odbrane , u kojem periodu
Emina Mina

#130 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Emina Mina »

Samo neka ne bude iz stranke SDA.FUJJJJJJ!!!!!!
Doktor29

#131 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Hohstapler wrote:Doktore 29, bez namjere da te uvrijedim i da dalje polemisem sa tobom na ovu temu zelim samo da pojasnim sta sam pisao obzirom da me nisi shvatio i da si protumacio da ja poredim prim.dr Zlatka Kravica i Semira Efendica

Ja Efendica i ne uporedjujem sa Kravicem jer ne zelim da vrijedjam prim.dr. Zlatka Kravica i da ga poredim sa nekim Malezijskim magistrima javne uprave, a ti prijatelju procitaj Kraviceve reference pa sudi to ti je moj savjet.

Efendica mogu uporediti sa nekim od kandidata za OV Novi Grad koje je kandidovao SBB i ako on po mom misljenju on nije ni ta klasa ali kad me vec prozivas uporedicemo njegovu biografiju sa npr. SBB-ovim kandidatom br.15 koji je Efendicevih godina, pa neka raja sama odluci ko je kvalitetniji kadar.

KANDIDAT ZA NACELNIKA ISPRED SDA - Selmir Efendić, rođen 1983. godine. Diplomiranao na fakultetu Politickih nauka, politička filozofija. SDA ga odmah zaposlila u Ministarstvo obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo gdje stiče 2 godine neophodnog radnog iskustva da bi 2009. godine (sigurno mu SDA sredila stipendiju) otišao na postdiplomski studij za ekonomiju i administraciju Univerziteta Malaya u Kuala Lumpuru, i tu stekao zvanje „magistra javne uprave“. Zaposlen u privatnoj kompaniji MAC's medical. I to je u suštini to !!!

KANDIDAT BR. 15 na listi za OV Novi Grad ispred SBB BiH - Narcisa Honjić, rođena 1982. godine u Sarajevu. Diplomirala u redovnom roku na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, smjer bankarstvo i osiguranje, te stekla stručno zvanje diplomirani ekonomista.
Objavila samostalno ili u koautorstvu niz stručnih radova iz područja ekonomije i srodnih naučnih područja. Paralelno sa svojom stručnom edukacijom pohađala je veliki broj seminara i treninga od kojih među značajnije spadaju: „Poslovna komunikacija“, „Sarajevska berza“, „Islamsko bankarstvo“, „Javne nabavke“, „Prizma intro-trening“, „Medijacija u BiH“, „Public Relations“ idr.
U novembru 2011. godine nakon obuke, uspješno je položila testiranje, te stekla međunarodno priznate IRCA certifikate: ISMS Lead Auditor prema ISO 27001:2005 standardu i BCMS Lead Auditor prema BS 25999:2007 standardu.
Trenutno zaposlena kao konsultant na poslovima implementacije poslovnih i IT sistema.
U poslovnoj karijeri više puta nagrađivana, a za izuzetne rezultate, uspjeh u radu i profesionalno izvršavanje poslova 5 puta je nagrađena i od strane Federalnog ministra za pitanje boraca.
Prije članstva u SBB BiH nikada nije bila član niti jedne političke partije. Udata je i majka jednog djeteta.

Ovo da Suman treba pokupit glasove se slazem sa tobom jer sam simpatizer SDP-a bez obzira na sve greske koje su napravili. Lijep pozdrav.
Napisao si da je politolog a to nije istina, koje reference ima, 8.000 Operacija je referenca, to sto je radio svoj posao je neka referenca daj me postedi tih prica, ti stvarno ne znas o cemu pricas, Magistar ekonomije na Malayi (Guglaj pa nadji koji je to Univerzitet) je veci stepen obrazovanja od Diplomiranog ekonomiste Univerziteta Sarajevu kojeg si naveo tu sa svim dobivenim certifikatima, jos pocni porediti Riza Ruzu koji je takodj na listi SBB-a u centru i da zavrsiomo pricu :lol:
SDA sredila stipendiju kod Malezijskog ministarstva obrazovanja i fondacije Kondrad, gdje vi zivite u sta vi vjerujete fujjj
Last edited by Doktor29 on 09/09/2012 23:04, edited 2 times in total.
Doktor29

#132 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Emina Mina wrote:Samo neka ne bude iz stranke SDA.FUJJJJJJ!!!!!!
Joj sta je vas SBB-ovaca, sve novi likovi neki :D :D
Hohstapler

#133 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Hohstapler »

Doktor 29, davno sam naucio da ne prodajem prave odgovore ljudima koji zele kupiti odjek.

Semir Efendic je diplomirani politolog koji je u Maleziji stekao zvanje "magistar javne uprave". To su podaci sa oficijelne stranice SDA Novi Grad. Ne igraj se olako terminom ekonomista i ne podcjenjuj Ekonomski fakultet u Sarajevu jer je medju 60 najpriznatijih u svjetu. Mani me Malezijskih magistara a to sto ismijavas certifikate kao sto su Lead auditor ISMS-a i Lead auditor BCMS-a govori o tvom neznanju i neinformisanosti.

Sto se tice Kravica evo ti neke podatke, iako ne zelim da reklamiram politicke subjekte i kandidate i znam da je tebi sa tako krutim stavom uludo govoriti ali radi istine i ljudi koji citaju neka znaju sta je radio i ko je prim.dr. Zlatko Kravic
- Ratni hirurg Dobrinjske bolnice;
- Nacelnik saniteta 5. Motorizovane brigade;
- Nacelnik saniteta Generalstaba Armije RBiH i Federalnog ministarstva odbrane:
- Nacelnik hirurskog odjeljenja General Hospital Ghadamis u Libiji itd itd
Trenutno zaposlen kao hirurg Opce bolnice "Dr Abdulah Nakas"
Nosilac ratnog odlikovanja: Srebreni stit, a po cinu Pukovnik Armije RBiH.

Ovim postom zavrsavam svaku polemiku, neka ti je sretno lobiranje za SDA ali vjeruj mi Novi Grad je bio crven, crven je i biti ce crven tako da ti je uzaludan trud majstore.
Doktor29

#134 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Hohstapler wrote:Doktor 29, davno sam naucio da ne prodajem prave odgovore ljudima koji zele kupiti odjek.

Semir Efendic je diplomirani politolog koji je u Maleziji stekao zvanje "magistar javne uprave". To su podaci sa oficijelne stranice SDA Novi Grad. Ne igraj se olako terminom ekonomista i ne podcjenjuj Ekonomski fakultet u Sarajevo jer je medju 60 najpriznatijih u svjetu. Mani me Malezijskih magistara a to sto ismijavas certifikate kao sto su Lead auditor ISMS-a i Lead auditor BCMS-a govori o tvom neznanju i neinformisanosti.

Sto se tice Kravica evo ti neke podatke, iako ne zelim da reklamiram politicke subjekte i kandidate i znam da je tebi sa tako krutim stavom uludo govoriti ali radi istine i ljudi koji citaju neka znaju sta je radio i ko je prim.dr. Zlatko Kravic
- Ratni hirurg Dobrinsjke bolnice;

Ovim postom zavrsavam svaku polemiku, neka ti je sretno lobiranje za SDA ali vjeruj mi Novi Grad je bio crven, crven je i biti ce crven tak oda ti je uzaludan trud majstore.
Samo da ne bude Sosonski i ja cu biti presretan, super reference za medicinsku karijeru ali kakve to sve veze ima sa javnom upravom???
I dalje je tituta Magistar veca od Diplomiranog ekonomiste skupa sa svim certifikatima koje dobijes na kursevima
kinolog

#135 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by kinolog »

Doktor29 wrote:
Emina Mina wrote:Samo neka ne bude iz stranke SDA.FUJJJJJJ!!!!!!
Joj sta je vas SBB-ovaca, sve novi likovi neki :D :D
joj ovih korumpiranih doktora iz SDA..... DOKTORE koliko suski treba da mi sredis peMziju...aaaaaaaaaa
Akibh

#136 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Akibh »

Kravic? Pa taj covjek nece dobiti ni 5% glasova. Ova dvojica SBB-ovaca sa 50 accounata malo talasaju
Hohstapler

#137 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Hohstapler »

Doktor29 wrote:
Hohstapler wrote:Doktor 29, davno sam naucio da ne prodajem prave odgovore ljudima koji zele kupiti odjek.

Semir Efendic je diplomirani politolog koji je u Maleziji stekao zvanje "magistar javne uprave". To su podaci sa oficijelne stranice SDA Novi Grad. Ne igraj se olako terminom ekonomista i ne podcjenjuj Ekonomski fakultet u Sarajevo jer je medju 60 najpriznatijih u svjetu. Mani me Malezijskih magistara a to sto ismijavas certifikate kao sto su Lead auditor ISMS-a i Lead auditor BCMS-a govori o tvom neznanju i neinformisanosti.

Ovim postom zavrsavam svaku polemiku, neka ti je sretno lobiranje za SDA ali vjeruj mi Novi Grad je bio crven, crven je i biti ce crven tak oda ti je uzaludan trud majstore.
Samo da ne bude Sosonski i ja cu biti presretan, super reference za medicinsku karijeru ali kakve to sve veze ima sa javnom upravom???
I dalje je tituta Magistar veca od Diplomiranog ekonomiste skupa sa svim certifikatima koje dobijes na kursevima
Zavisi stari, po meni je titula Diplomirani ekonomista stecena na Ekonoskom fakultetu u Sarajevu koji je medju 60 najcjenjenijih u svijetu 3x jaca od titule Diplomiranog politologa a ovaj Malezijski magisterij ne smatram znacajnijim od malo boljeg kursa koliko god se Vi upirali da ga dignete na nivo Harvarda.
Moja teza je bila da SBB BiH ima kvalifikovanije kandidate na listama za Opcinsko Vijece nego sto SDA ima za nacelnika pa sam ti za primjer uzeo djevojku pod brojem 15 sa SBB-ove liste jer je istih godina kao Semir Efendic i uporedio biografije, ali ti se ufatio magistar magistar :-)
Da moja teza stoji i da je neoboriva, potkrjepit cu je sa jos par imena sa SBB-ove liste za Opcinsko Vijece Novi Grad koji su obrazovaniji od SDA-ovog kandidata za nacelnika:
kandidat pod red. brojem 14- NERMINA ĐULANČIĆ dr. nauka
kandidat pod red. brojem 19 - EDIN ADILOVIĆ mr. veterinarskih nauka
kandidat pod red. brojem 29. SELMA REDŽO mr. socilogije i socijalnog rada (ova djevojka je takodjer Efendicevih godina)

To sto je SDA u defektu i sto nema jakih kadrova, nisam ti ja kriv, niti prim.dr Kravic po kojem udaras brutalno a lik je stvarno za postovanja. U svakom slucaju, nek si ti meni ziv i zdrav a ko god dobije izbore neka mu je sa srecom, pa makar to bilo i priuceno Malezijsko dzace :-)
hape

#138 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by hape »

Doktore matere ti odvadi malo. Evo ja prvi necu glasati za Kravica, da se zna, i to iz razloga sto smatram da je Fahraon najveci neprijatelj Bosne i Hercegovine. Ali pricati da Kravic nije kadar za nacelnika je smijesno. Bio je nacelnik saniteta 5. Motorizovane i nacelnik saniteta Generalstaba ARBiH i ti sada govoris kakve on reference ima???? Ne budi smijesan majke ti.

Kakve to reference ima 29-godisnjak matere ti? Stranacki poltron kome je stranka sve finansirala. Eto neka on ima reference u pm. SDA je izdajnicka stranka kao i SBB, SBiH i SDP. Ponekad mi bude zao sto imamo tu neku "demokratiju". Da je drugacije ovakvi se ne bi pojavljivali na politickoj sceni vec na lomaci. Ne mozes mi s jedne strane propagirati Bosnjastvo a s druge strane pod izgovorom diplomatije koalirati sa cetnickim strankama.
Doktor29

#139 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

Hohstapler wrote:
Doktor29 wrote:

Zavisi stari, po meni je titula Diplomirani ekonomista stecena na Ekonoskom fakultetu u Sarajevu koji je medju 60 najcjenjenijih u svijetu 3x jaca od titule Diplomiranog politologa a ovaj Malezijski magisterij ne smatram znacajnijim od malo boljeg kursa koliko god se Vi upirali da ga dignete na nivo Harvarda.
Moja teza je bila da SBB BiH ima kvalifikovanije kandidate na listama za Opcinsko Vijece nego sto SDA ima za nacelnika pa sam ti za primjer uzeo djevojku pod brojem 15 sa SBB-ove liste jer je istih godina kao Semir Efendic i uporedio biografije, ali ti se ufatio magistar magistar :-)
Da moja teza stoji i da je neoboriva, potkrjepit cu je sa jos par imena sa SBB-ove liste za Opcinsko Vijece Novi Grad koji su obrazovaniji od SDA-ovog kandidata za nacelnika:
kandidat pod red. brojem 14- NERMINA ĐULANČIĆ dr. nauka
kandidat pod red. brojem 19 - EDIN ADILOVIĆ mr. veterinarskih nauka
kandidat pod red. brojem 29. SELMA REDŽO mr. socilogije i socijalnog rada (ova djevojka je takodjer Efendicevih godina)

To sto je SDA u defektu i sto nema jakih kadrova, nisam ti ja kriv, niti prim.dr Kravic po kojem udaras brutalno a lik je stvarno za postovanja. U svakom slucaju, nek si ti meni ziv i zdrav a ko god dobije izbore neka mu je sa srecom, pa makar to bilo i priuceno Malezijsko dzace :-)

To nikada ne zavisi, taj sistem u obrazovanju je ustanovljan i vrijedi bilo gdje na svijetu tako da se ostavi svojih subjektivnih procjena, ne vrijede nista, to sto ti ne smatras vrijednim da netko magistrira na Engleskom jeziku i sto smatras neke certifikate vrijednijim od toga je tvoj problem i opet subjektivna ocjena, pretpostavljam da ti ne cijenis nista izvan SBB-a.
Da ponovim samo da ne budu Sosonska posla, sve ostalo mi je svejedno bas.
Doktor29

#140 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

hape_hapica wrote:Doktore matere ti odvadi malo. Evo ja prvi necu glasati za Kravica, da se zna, i to iz razloga sto smatram da je Fahraon najveci neprijatelj Bosne i Hercegovine. Ali pricati da Kravic nije kadar za nacelnika je smijesno. Bio je nacelnik saniteta 5. Motorizovane i nacelnik saniteta Generalstaba ARBiH i ti sada govoris kakve on reference ima???? Ne budi smijesan majke ti.

Kakve to reference ima 29-godisnjak matere ti? Stranacki poltron kome je stranka sve finansirala. Eto neka on ima reference u pm. SDA je izdajnicka stranka kao i SBB, SBiH i SDP. Ponekad mi bude zao sto imamo tu neku "demokratiju". Da je drugacije ovakvi se ne bi pojavljivali na politickoj sceni vec na lomaci. Ne mozes mi s jedne strane propagirati Bosnjastvo a s druge strane pod izgovorom diplomatije koalirati sa cetnickim strankama.
Najvaznije je da ne bude Soson, sve ostalo mi je vise nego ok
novi.dan.nova.nafaka

#141 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by novi.dan.nova.nafaka »

Hohstapler wrote:Ovo da Suman treba pokupit glasove se slazem sa tobom jer sam simpatizer SDP-a bez obzira na sve greske koje su napravili. Lijep pozdrav.
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/223 ... radom.html Blago SDP-u sa tako vjernim glasačima... ;-)
Emina Mina

#142 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Emina Mina »

SDP za Novi grad nije uradila ama baš ništa,osim sitnih popravkica.Jutros je počela adaptacija parka,smješno!!I uvjek to rade u predizbornoj kampanji.Zamjenik načelnika stogodišnji SDA-ovac Taib Delalić.Tako da su se ove dvije stranke našle u svim interesima -svojim naravno.
drndalo

#143 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by drndalo »

Vidis, ja se sjecam u Novog grada prije SDP-a, a iza rata, dakle za SDA-Demokratija vremena, i razlika je primjetna, nabolje...

Svi sve rade u radnim akcijama pred izbore, pa ni SDPove opstine nisu izuzetak...
addy_sa

#144 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by addy_sa »

SDP i SDA su imali šansu..možda bi trebalo povjerenje ukazati onima koji do sada nisu, SBB ili Stranka za evropsko Sarajevo..a kako je krenulo najvjerovatnije ću otići na biralište i dati glas nekom nezavisnom kandidatu čisto da obavim građansku dužnost..jer ovo sve skupa.. ne znam, nisam optimista.. u Novom gradu sam se rodio i živim al kad vidim okruženje loše mi je
Doktor29

#145 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

drndalo wrote:Vidis, ja se sjecam u Novog grada prije SDP-a, a iza rata, dakle za SDA-Demokratija vremena, i razlika je primjetna, nabolje...

Svi sve rade u radnim akcijama pred izbore, pa ni SDPove opstine nisu izuzetak...
Za 12. godina i preko 380 miliona Budgeta u tim godinama je moglo i moralo vise ali oni reketare privatnike koji onda odu u Gorazde i zaposle 1000-de ljudi a Novi Grad ima najvise nezaoslenih u zemlji
jedini peživjeli

#146 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by jedini peživjeli »

Mi znamo Semira I NAŠI GLASOVI IDU SEMIRU, Nemožemo gledati više ove crvene kmere, Dobrinjci i Alpašinci i raja sa Vojničkog su postavili crvenog lopova Načelnika oni će ga i promjeniti. Semir je jedini pošten i regularan momak sa jasnim ciljem i vizijom.
Doktor29

#147 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Doktor29 »

mali_marinko wrote:
jedini peživjeli wrote:Mi znamo Semira I NAŠI GLASOVI IDU SEMIRU, Nemožemo gledati više ove crvene kmere, Dobrinjci i Alpašinci i raja sa Vojničkog su postavili crvenog lopova Načelnika oni će ga i promjeniti. Semir je jedini pošten i regularan momak sa jasnim ciljem i vizijom.
Semire, u redu je... :-) :roll: :-)
Po pisanju tj. nepismenosti reklo bi se da je jedan od vas :lol: :lol: :skoljka: ...Trolate malo, ucite
bora1990

#148 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by bora1990 »

Doktor29 wrote:
mali_marinko wrote:
jedini peživjeli wrote:Mi znamo Semira I NAŠI GLASOVI IDU SEMIRU, Nemožemo gledati više ove crvene kmere, Dobrinjci i Alpašinci i raja sa Vojničkog su postavili crvenog lopova Načelnika oni će ga i promjeniti. Semir je jedini pošten i regularan momak sa jasnim ciljem i vizijom.
Semire, u redu je... :-) :roll: :-)
Po pisanju tj. nepismenosti reklo bi se da je jedan od vas :lol: :lol: :skoljka: ...Trolate malo, ucite
Ne mogu da vjerujem na šta su sve spremni pojedini na ovom forumu...Mislim da se i Gebels zacrvenio pred nekim novim članovima na forumu...Ali kada foliraš, foliraj originalno.I šta to znači "MI znamo Semira..." ko to MI? s kim se to identificiraš...ili se možda na jedan nik prijavilo cio OO neke stranke...nemoj bolan da nako jednog posta budeš "otkriven"...potrudi se malo da ne praviš novi profil nakon svakog posta :-D
Čovjek

#149 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by Čovjek »

Semir Efendic je diplomirani politolog koji je u Maleziji stekao zvanje "magistar javne uprave". To su podaci sa oficijelne stranice SDA Novi Grad. Ne igraj se olako terminom ekonomista i ne podcjenjuj Ekonomski fakultet u Sarajevu jer je medju 60 najpriznatijih u svjetu. Mani me Malezijskih magistara a to sto ismijavas certifikate kao sto su Lead auditor ISMS-a i Lead auditor BCMS-a govori o tvom neznanju i neinformisanosti.

- Ratni hirurg Dobrinjske bolnice;

Ovim postom zavrsavam svaku polemiku, neka ti je sretno lobiranje za SDA ali vjeruj mi Novi Grad je bio crven, crven je i biti ce crven tako da ti je uzaludan trud majstore.
Ja koliko znam, Semir je lično studirao na FPNS i bio jedan od najboljih studenata u generaciji, ta činjenica u potpunosti pobija tvrdnju da neko podcjenjuje Sarajevske fakultete...

Semir je mlad i traži svoju šansu, a država bruji od "davanja šanse mladima", a kad se istakne neki mlad kandidat, onda mu se traži dlaka u jajetu...

Dakle očito je da se taj mladi čovjek ne posmatra kao mlad i kvalitetan kadar nego , iako je kvalitetan, nekima se ne sviđa jer nije iz njihove političke parije, a npr SBB-ovcima se sviđa kandidat SBB-a za načelnika Općine Hadžići Alen Ramić, koji je sinoć na TV SA prezentirao toliki stepen seljakluka da je to nevjerovatno, zajedno sa kolegom iz BPS-a. Oni bukvalno ne znaju sastaviti prostoproširenu rečenicu, a da pri tom ne zamucaju bar 10 puta...ali su ipak dobri.
veljaca

#150 Re: IZBORI 2012 - NOVI GRAD SARAJEVO

Post by veljaca »

Citajuci ove postove ( ne samo na ovom pdf-u ) sve sam vise misljenja da cu glasati za onoga ko se najmanje bude reklamirao ovdje a i po TV-u, radiju, novinama i bilbordima ...

Dojadise vise ...

A tek je pocelo .... :(
Post Reply