Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post Reply

Ko ima "posteniji" odnos prema BIH?

IVO JOSIPOVIC
216
86%
BORIS TADIC
36
14%

Total votes: 252

JBL

#726 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by JBL »

japijem wrote:prateći današnje njegove izjave , gdje poziva da se i hrvatima omogući entitetski veto jer ga imaju srbi i bošnjaci, josipoović je prilično jasno rekao šta misli o trećem entitetu, i on skida rukavice...
Sutra ce pozivati na nesto drugo, pa trece, cetvrto... Kako mu se naredi :-) Nikad od njega drzavnika :roll: Ljigav haman koliko i Tadic.
luckypot

#727 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by luckypot »

lijepo je to što se fini ivo sastaje s dodikom i tadćem i tako to...

naravno - blagotvorni efekti dejtona onemogućavaju da susreti gore spomenutih strana predju prag simboličke vrijednosti :D Dayton uber alles
dogovor

#728 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by dogovor »

luckypot wrote:lijepo je to što se fini ivo sastaje s dodikom i tadćem i tako to...

naravno - blagotvorni efekti dejtona onemogućavaju da susreti gore spomenutih strana predju prag simboličke vrijednosti :D Dayton uber alles
.

Gospodo malo pojašnjenje.
Ivo Josipović je sin jednog ultrajugoslavena. Njegov otac Ante bio je egzekutor hrvatskog proljeća 1072. godine. Kad mu je umro drug Tite bio je tinejdđer i kako sam veli 4 dana ni je izlazio iz kuće jer mu se samo plakalo. I tada je ušao u SKJ da se odruži voljeno Titi. Izlazi Iz SKH kad Račan mijenja naziv partiji u SDP. Ponovo ulazi u Partiju SDP kad iza 2000.
Inače drug Ivo Josipović je projekt iz Buhelessa i pripreman je za predsjednika na hrvatskim medijima mnogo ranije nego je počela predsjednička kampanja.
Njegovo prijateljovanje s Tadićem i Dodikom je njegovo jugoslavensko uvjerenje a okosnice Jugoslavije je Srpsko-hrvatski odnosi.
luckypot

#729 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by luckypot »

dogovor wrote:
luckypot wrote:lijepo je to što se fini ivo sastaje s dodikom i tadćem i tako to...

.

Ivo Josipović je sin jednog ultrajugoslavena. Njegov otac Ante bio je egzekutor hrvatskog proljeća 1072. godine. Kad mu je umro drug Tite bio je tinejdđer i kako sam veli 4 dana ni je izlazio iz kuće jer mu se samo plakalo. I tada je ušao u SKJ da se odruži voljeno Titi. Izlazi Iz SKH kad Račan mijenja naziv partiji u SDP. Ponovo ulazi u Partiju SDP kad iza 2000.
Inače drug Ivo Josipović je projekt iz Buhelessa i pripreman je za predsjednika na hrvatskim medijima mnogo ranije nego je počela predsjednička kampanja.
Njegovo prijateljovanje s Tadićem i Dodikom je njegovo jugoslavensko uvjerenje a okosnice Jugoslavije je Srpsko-hrvatski odnosi.
I kakve veze tvoje post ima s današnjom situacijom? A srpsko hrvatski odnosi su trajali dok je bilo dovoljno srba u hrvatskoj, odnosno hrvata i srba u bosni, plus dok su svi bili u okviru jedne političke zajednice...ništa od toga više nije prisutno , prema tome ne znam o čemu pričaš...
dogovor

#730 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by dogovor »

luckypot wrote:
dogovor wrote:

.

I kakve veze tvoje post ima s današnjom situacijom? A srpsko hrvatski odnosi su trajali dok je bilo dovoljno srba u hrvatskoj, odnosno hrvata i srba u bosni, plus dok su svi bili u okviru jedne političke zajednice...ništa od toga više nije prisutno , prema tome ne znam o čemu pričaš...
U glavi Ive Josipovića prisutna je Jugoslavija. Na opraštaju s Tadićem u Zagrebu organizira dernek na kojem je bila i četnikuša Brena. dok je taj smrad veoma osjetljiv na hrvatske "nacionaliste"
luckypot

#731 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by luckypot »

odgovor ponovo nevezan za temu
dogovor

#732 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by dogovor »

Tema je Ivo Josipović
luckypot

#733 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by luckypot »

tema je politika ive josipovića a ne njegove emocije prema jugoslaviji ili bilo čemu drugom
spreca

#734 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by spreca »

japijem wrote:prateći današnje njegove izjave , gdje poziva da se i hrvatima omogući entitetski veto jer ga imaju srbi i bošnjaci, josipoović je prilično jasno rekao šta misli o trećem entitetu, i on skida rukavice...

Moze da misli i prica koliko ga je volja bar to nije zabranjeno....ali time nista ne dobiva
zavrzlama

#735 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by zavrzlama »

mnogi ce biti iznenadjeni Josipovicem...cut ce se uskoro.... :wink:
zavrzlama

#736 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by zavrzlama »

japijem wrote:
zavrzlama wrote:mnogi ce biti iznenadjeni Josipovicem...cut ce se uskoro.... :wink:
ugodno ili neugodno.
kad se otrijeznis ...reci cu ti :D
Alfa_Ze

#737 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Alfa_Ze »

Kada su se god tokom protekle ( blize i dalje ) historije, Hrvati i Srbi dogovarali, obicno bi se to prelomilo preko ledja onog treceg.

Prije nesto vise od godinu dana mogli smo procitati : ''Što su Čović i Dodik tražili u Beogradu'' ??
Danas to vise nije tajna !!

I onda se samo po sebi namece pitanje :
da li dvojac Josipovic & Tadic ( preko svojih ''igraca'' Dodika i Covica ),trebaju dovrsiti ono sto nisu do kraja zavrsili njihovi predhodnici Tudjman & Milosevic ?? :-) :-)
klixober

#738 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by klixober »

Ne svida mi se ovaj susret danas.Susret sa Dodikom je predstavljen kao susret izmedu dvije drzave,svugdje zastava Hrvatske i RS,nigdje zastava ili bilo koje obiljezje BiH.
Naravno,ne mislim da je Josipovic odgovoran za to,zastave i obiljezja postavljaju organizatori,dakle Dodik.Ali Josipovic treba znati da je ovaj susret zloupotrebljen za promovisanje RS kao drzave,tj. bilateralnog susreta dva ravnopravna predsjednika.
mO k3

#739 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by mO k3 »

zavrzlama wrote:mnogi ce biti iznenadjeni Josipovicem...cut ce se uskoro.... :wink:
na sta mislis??
Alfa_Ze

#740 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Alfa_Ze »

komeba wrote:Ne svida mi se ovaj susret danas.Susret sa Dodikom je predstavljen kao susret izmedu dvije drzave,svugdje zastava Hrvatske i RS,nigdje zastava ili bilo koje obiljezje BiH.
Naravno,ne mislim da je Josipovic odgovoran za to,zastave i obiljezja postavljaju organizatori,dakle Dodik.Ali Josipovic treba znati da je ovaj susret zloupotrebljen za promovisanje RS kao drzave,tj. bilateralnog susreta dva ravnopravna predsjednika.
zar se u ovoj drzavi nesto desava, a da to u osnovi nema svoju poruku ?? Nazalost i Josipovic je postao nezaobilazni dio tog miljea !!
Nije to onaj Ivo Josipovic kojeg smo upoznali u februaru ove godine i njegovog prvog drzavnickog puta - posjetom BiH !!
heckler

#741 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by heckler »

Eto ti ga na, samo par dana od kako sam prvi post o njemu napisao na ovu temu uspio je jos jednu ljestvicu da preskoci. Sad se moze slobodno smatrati otvorenim neprijateljem ove drzave.

Stvari su se vratile na svoje prirodno stanje i otvoreno neprijateljstvo i pretenzije i srbije i hrvatske prema BiH se nastavljaju.

U svakom slucaju i jedni i drugi mogu da nam dudlaju. Mene je vise strah Tihica, Izetbegovica, Radoncica i ostalih mindera i potencijalnih spavaca nego svih Covica, Dodika, Josipovica i Tadica zajedno.

I jaci i zajebaniji igraci od tih kokosara su polomili zube na nama kad su oni bili 10 puta jaci a mi 10 puta slabiji.

Probosanske snage samo trebaju drzati kurs, pocistiti u svojoj avliji smece i proaktivno preuzeti odgovornost za ovu drzavu i agresivno voditi stratesku politiku za dugorocnu stabilizaiju ove drzave, pa ako treba 10 -20 godina neka ih.
luckypot

#742 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by luckypot »

Alfa_Ze wrote:
komeba wrote:Ne svida mi se ovaj susret danas.Susret sa Dodikom je predstavljen kao susret izmedu dvije drzave,svugdje zastava Hrvatske i RS,nigdje zastava ili bilo koje obiljezje BiH.
zar se u ovoj drzavi nesto desava, a da to u osnovi nema svoju poruku ?? Nazalost i Josipovic je postao nezaobilazni dio tog miljea !!
Nije to onaj Ivo Josipovic kojeg smo upoznali u februaru ove godine i njegovog prvog drzavnickog puta - posjetom BiH !!
ma hajde bolan, ko što imaš srpskih socijaldemokrata tako imaš i hrvatskih - zajednički imenitelj nerješeno pitanje "šta ćemo s balijama, ima ih previše"?

ali pošto su im kapaciteti smanjeni skroz, i ovo na ignore i Dejton uber alles :D
michio

#743 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by michio »

Kao dijete komunistickog funkcionera imao dosta zasticen zivot -rastao pod staklenim zvonom, Uselio u veliki stan dosta mlad i slicno. Kompozitor. Tesko je od covjeka sa takvim profilom ocekivati nesto veliko. Hrvatska ce naravno stagnirati sljedecih godina s njime ili bez njega. U BiH se primijeti da se dodvoruje i separatistickim ustaskim krugovima.
spreca

#744 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by spreca »

heckler wrote:Eto ti ga na, samo par dana od kako sam prvi post o njemu napisao na ovu temu uspio je jos jednu ljestvicu da preskoci. Sad se moze slobodno smatrati otvorenim neprijateljem ove drzave.

Stvari su se vratile na svoje prirodno stanje i otvoreno neprijateljstvo i pretenzije i srbije i hrvatske prema BiH se nastavljaju.

U svakom slucaju i jedni i drugi mogu da nam dudlaju. Mene je vise strah Tihica, Izetbegovica, Radoncica i ostalih mindera i potencijalnih spavaca nego svih Covica, Dodika, Josipovica i Tadica zajedno.

I jaci i zajebaniji igraci od tih kokosara su polomili zube na nama kad su oni bili 10 puta jaci a mi 10 puta slabiji.

Probosanske snage samo trebaju drzati kurs, pocistiti u svojoj avliji smece i proaktivno preuzeti odgovornost za ovu drzavu i agresivno voditi stratesku politiku za dugorocnu stabilizaiju ove drzave, pa ako treba 10 -20 godina neka ih.

:thumbup: :bih: :bih: :bih:
Sammir

#745 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Sammir »

Znači, neki su ipak "jednakiji" od drugih.
Kad si ljudi izbiju iz glave da je Bosna ičija, zemlja će i krenut naprijed.

"...nije bolan samo tvoja i moja je, nije bolan samo vaša i naša je i biće ako Bog da!".
heckler

#746 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by heckler »

Sammir wrote:
Znači, neki su ipak "jednakiji" od drugih.
Kad si ljudi izbiju iz glave da je Bosna ičija, zemlja će i krenut naprijed.

"...nije bolan samo tvoja i moja je, nije bolan samo vaša i naša je i biće ako Bog da!".

Nemaju ga srbi i Bosnjaci vec ga ima RS i Federacija.

Hrvati su vec zasticeniji od polarnih medvjeda najkompliciranijim i naj-etnicki-osjetljivijim ustavom na svijetu.

To sto su vasim lopovima apetiti nezasiti i sto bi i najosnovnije tekovine demokracije da uniste da bi sebi osigurali kontinuitet vlasti to je njihov problem i njihovih glasaca.
Alfa_Ze

#747 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by Alfa_Ze »

Josipović: ja nisam čovjek koji voli živjeti u prošlosti i mislim da od stalnog vraćanja na to tko je za što kriv i što bi bilo da je bilo, sada nema neke velike koristi.
Josipovic i Hrvatski narod ???? mogu oprostiti zlocine Srba pocinjene u Hrvatskoj, pogotovo onaj u Vukovaru, to je do njih !!

U naslovu ovog videa pise :
Vuteks proslava oslobodjenja Vukovara- ustase mars svi na ovcaru

Bosnjaci ne smiju zaboraviti sve nase mrtve, sve invalide, sve prograne i raseljene Bosnjake, sve porusene domove i gradove, sve prezivljene traume.
MI na to NEMAMO PRAVO !!
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#748 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by PipiDugaDevetka »

Alfa_Ze wrote: Josipovic i Hrvatski narod ???? mogu oprostiti zlocine Srba pocinjene u Hrvatskoj, pogotovo onaj u Vukovaru, to je do njih !!
http://www.youtube.com/watch?v=cZ731LJiYsw
Bosnjaci ne smiju zaboraviti sve nase mrtve, sve invalide, sve prograne i raseljene Bosnjake, sve porusene domove i gradove, sve prezivljene traume.
MI na to NEMAMO PRAVO !!
Možemo oprostiti pod određenim uslovima, ali zaboraviti nikako!

Image
zemo_online

#749 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by zemo_online »

Alfa_Ze wrote:Kada su se god tokom protekle ( blize i dalje ) historije, Hrvati i Srbi dogovarali, obicno bi se to prelomilo preko ledja onog treceg.

Prije nesto vise od godinu dana mogli smo procitati : ''Što su Čović i Dodik tražili u Beogradu'' ??
Danas to vise nije tajna !!

I onda se samo po sebi namece pitanje :
da li dvojac Josipovic & Tadic ( preko svojih ''igraca'' Dodika i Covica ),trebaju dovrsiti ono sto nisu do kraja zavrsili njihovi predhodnici Tudjman & Milosevic ?? :-) :-)

ako bi bilo tako situacija nije ista kao 1992.
bicebolje

#750 Re: Ivo Josipovic i odnos prema BIH

Post by bicebolje »

već su
Post Reply