U srcu za integraciju ali mozak kaže izolacija.
Zašto? Pa EU je pomakla Šengen na granicu Slovenija-Hrvatska, i samim tim je normalno da će tražiti od Hrvatske da uvede vize pogotovo zato što se ista maksimalno dodvorava EU zbog članstva.
Boli nekoga u EU nešto, zato što smo mi navikli ići na Jadran i što ćemo zato morati po vize (što se mene tiče ja nemoram), ali to neznači samo ograničavanje putovanja, to su razno-razni ekonomski i ini odnosi koji će uticati na kompletnu ekonomiju (čitaj jadnu privredu) u BiH, pa kad se bude osjetio manjak para onda će svi oni koji ovo sada ne kontaju ozbiljno skontati.
Valjda to ovdje tako ide, treba vremena da dođe iz guzice u glavu.
Da se mene pita ja bih ukinuo i FBiH i RS i njihove policije, al` ne pita.
Administracije ove dvije gore spomenute gluposti nazvane federacija i republika nas zaklaše ekonomski.
Ma da naravno zaboravio sam da spomenem, u BiH imamo 7 jakih svjetskih auto industrijskih giganata, tri nafne kompanije za koje su SHELL, EXON i slični male mace.....itd. tako da nam to ne predstavlja neki problem.....
Prijetnje gospodina Lajčaka nisu nimalo nesuvisle i toliko su realne da koliko vidim po postovima gore samo par ljudi konta šta se dešava. A mi ko uvijek najpametniji izmišljamo toplu vodu.
Ovo što se spominje nema veze sa Kosovom iako ima određenih kockanja, ali ima veze sa nama samima, sa uređenjem države, sa Dejtonom za kojeg mnogi već odavno kontaju da ne šljaka ali nikako da skontaju da EU ne želi novi ustav u BiH prema željama BiH političara (B,S,H) jer BiH može u EU samo kao cjelina bez federacija i republika da se integrira zbog svoje kompleksnosti.
Ako dođe do takve integracije (nadam se da hoće, samo je pitanje za koliko vremena) onda će EU rješavati probleme na druge načine unutar BiH, tako da se niko od naših političara neće moći ku...ti jer svi u EU znaju koliko je koštala nestabilnost na Balkanu za vrije rata ovdje i naravno da to nije EU u interesu ali jeste gospodi iz USA.
A kako stvari izgledaju prije par godina sam mislio da će u EU ići u paketu zajedno HR, BiH i SRB ali mi to sada uopšte tako ne izgleda. Zamislite situaciju u kojoj su u EU HR i SRB, na što bi to ličilo, a danas mi ni to ne izgleda tako nerealno. E a to je izolacija prema kojoj idemo zahvaljujući našim bajnim političarima koji tvrdoglavo štite svoje privatne interese kroz nazovi volju svojih birača.