Vi ste ugrozeni ja bi rekao.alfomi wrote:Mozda ces me bolje razumjeti ako ti kazem da ja znam da Njujork,iako u njemu ima mnogo Kineza nikad nije bio Kina, ali mi Srbi smo bili u jednoj drzavi i odvajanje nas sigurno ne cini srecnim. To govorim u kontekstu ako si zaboravio ..potpisali smo u Dejtonu BiH ali u istom tom sporazumu je kao sto znas ozakonjeno postojanje Republike Srpske... koja se sad osporava.Srbi ,koji nisu nekakva minorna manjina ovdje nedozvoljavaju njeno osporavanje jer je smatraju garantom svog opstajanja .nerminz wrote:Bilo bi mi zaista drago kada bih shvatio sustinu ovoga sto pises.
Razumijem da nikome nije drago da zivi u jednoj a rodbina mu u drugoj drzavi.
To mogu razumijeti ali nemogu razumjeti da se na takav nacin pravi Drzava.
Nije BiH rasturila Jugoslaviju. To je bar svakome poznato.
A da se teritorij na kome zive Srbi (makar i u vecini) treba pripojiti Srbiji samo zato sto neko tamo ima rodbinu mi ipak nije prihvatljivo kao objasnjenje.
Jeli bi to onda trebalo da znaci da bi i Kinesku cetvrt trebalo pripojiti Kini itd.
Nemam nista protiv toga da svako ide gdje misli da mu je bolje i tom logikom nebih nikad imao nista protiv da se RS odvoji od BiH (naravno mene se nepita i volim da je tako).
Ali logika da svi srbi treba da zive u jednoj drzavi......
Zamisli sve Kineze u jednoj drzavi, na sta bi licila karta svijeta.
Daj boze da iko zapamti da citav svjet buda cjelina i da nepostoje nikakve drzave ni granice.
Sta mislis cime ili kime bi vladali svi silni svjetski predsjednici kad nebi postojale drzave.
Vidis da se Evropa ujedinjuje,ukidaju se granice ali drzave ostaju, neda niko svoju vlast i moc.
Vidis sta su kod nas napravili.
Mi imamo tri predsjednika , nece niko da nebude predsjednik.
Oni bi prihvatili i dvosatni mandat samo da ostanu u fotelji pa da se svaka va sata mijenjaju i tako ukrug oko stola.
Zaboli me ruka pozdrav!
Vlast i moc su dobro poznati kroz istoriju.
Ako se vascjeli svijet ujedini javi i nama da mijenjamo Dejton (da se nasalim).
Pozdrav!
Hajde kako te nije stid pisati takve gluposti.
Sta je sa Srbima iz Hrvatske krajine. Gdje su? Sto niste od Hrvatske napravili nakaradu? Odvojili su vas, protjerali iz Hrvatske, etnicki se ocistili, i pola tih srba je otislo u Srbiju i svijet, a druga polovina usla u kuce i imanja bosnjana i drugih naroda koje ste protjerali u BiH.
Fino mi se vi spajate.
I opet te na kraju pitam, zasto niste napravili Republiku srpsku Krajinu u Hrvatskoj i insistirali na minimumu neke autonomije ili entiteta?