Ima li u Banjaluci LJUDI koji bi izasli na proteste?
- vedderedi
#1 Ima li u Banjaluci LJUDI koji bi izasli na proteste?
Znamo da premijer RS voli da kaze da je RS bolji dio BiH, ali neki dan sam cuo da su penzije u RS dignute sa 130KM na 150KM dok je plata premijera 5000KM. S druge strane smo svjedoci nekoliko ubistava koja su se desila u Istocnom Sarajevu, zatim ubistva Milana Vukelica, a siguran sam da je maloljetnicka delikvencija i u Banjaluci u porastu, i da je nekoliko banjaluckih "Denisa Mrnjevaca" sigurno platilo glavom zbog toga.
Pitam se ima li iko u tom gradu da ustane protiv tog crnila koje vlada u citavoj BiH, bez obzira na entitet, ili je mozda tih 150KM dovoljno penzionerima za preziviti mjesec (a cuo sam da su cijene sada vece u Banjaluci nego u Sarajevu) dok slusaju kako ih njihov premijer ubjedjuje da je njima dobro, iako oni znaju da su im dzepovi prazni.
Ima li iko?
Pitam se ima li iko u tom gradu da ustane protiv tog crnila koje vlada u citavoj BiH, bez obzira na entitet, ili je mozda tih 150KM dovoljno penzionerima za preziviti mjesec (a cuo sam da su cijene sada vece u Banjaluci nego u Sarajevu) dok slusaju kako ih njihov premijer ubjedjuje da je njima dobro, iako oni znaju da su im dzepovi prazni.
Ima li iko?
-
ogranicenkoterasa
#2 Re: Ima li u Banjaluci LJUDI koji bi izasli na proteste?
Bezbel da ima... samo ih je malo...vedderedi wrote:Znamo da premijer RS voli da kaze da je RS bolji dio BiH, ali neki dan sam cuo da su penzije u RS dignute sa 130KM na 150KM dok je plata premijera 5000KM. S druge strane smo svjedoci nekoliko ubistava koja su se desila u Istocnom Sarajevu, zatim ubistva Milana Vukelica, a siguran sam da je maloljetnicka delikvencija i u Banjaluci u porastu, i da je nekoliko banjaluckih "Denisa Mrnjevaca" sigurno platilo glavom zbog toga.
Ima li iko?
ja ti se odvano jarane ne oslajnjam na dodika brankovica i njima slicne vec u se i u svoju pamet!
a imam je vala taman ko i njih dvojica / zajedno!
- Corto Maltese
Tokom rata sam često slušao staru podrumaške: "Ja ću se pridružiti Armiji BiH kad se i Alijin sin pridruži!"
Ovaj post mi pravo smrdi na uvod u razvodnjavanje tipa: "Rušit ću i ja vlast u Sarajevu, ali teka kad Banjolučani sruše svoju vlast"!
Dakle autor je jal' Samir Silajdžić, jal' Denis Zvizdić, jal' Semiha lično.
Ovaj post mi pravo smrdi na uvod u razvodnjavanje tipa: "Rušit ću i ja vlast u Sarajevu, ali teka kad Banjolučani sruše svoju vlast"!
Dakle autor je jal' Samir Silajdžić, jal' Denis Zvizdić, jal' Semiha lično.
- DaysleepeR
Ima naravno ako svi ostanu fokusirani na to da je problem sa sigurnošću lokalnog karaktera i da je u svakom gradu to zadatak lokalnih vlasti.
Mada mislim da bi Dodikova policija prebila narod totalno
Mada mislim da bi Dodikova policija prebila narod totalno
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
U Banjaluci ima onoliko ljudi koji bi izasli na proteste koliko je bilo ljudi u sarajevskom tramvaju koji su htjeli zastiti Denisa. I jedni I drugi su paralizirani strahom.
-
Dado dijasporitus
Pa eno zida se vec treci red kamenih zidova. Ipak je 2001. bila relativno davno.komeba wrote:Naravno da ima!
Pokusaj zidati Ferhadiju pa ces vidjeti koliko ce ljudi na ulice izaci.
- uvjek dobar gost
Pa čovjek je ubijen podmetanjem bombe u automobilu... ranjeno još dvoje ljudi... zboden je malac neku noć...
Strah !!!!
Mislim da kritične mase fali i u Mostaru i u Tuzli... Goraždu.. ali i u masi drugih gradova u Bosni i Hercegovini....
Strah !!!!
Mislim da kritične mase fali i u Mostaru i u Tuzli... Goraždu.. ali i u masi drugih gradova u Bosni i Hercegovini....
-
klixober
Vidjeces demonstracija kada se malo izdigne dzamija iz rusevina.Jos uvijek nije nista posebno napravljeno.Dado dijasporitus wrote:Pa eno zida se vec treci red kamenih zidova. Ipak je 2001. bila relativno davno.komeba wrote:Naravno da ima!
- atko
Dobra tema/pitanje...
Hajmo se koncentrisati na one koji bi izasli na proteste a ne na one koji nebi i zasto nebi.
Taman da je to 10 ljudi... treba ih pozvati neka se oglase... Dodik je nacionalnim nabojima pridobio mnogo glasaca i paraliso sve one koji se i usudjuju da misle drugacije... a tih koji misle drugacije sigurno ima mnoooggo
Sumnajm da neko voli premijera i vlast koja ima 5000 KM platu dok je njegova penzija plata 150-300 KM... dok se oligarhija bogati rasprodajom svega isvacega, dok se klanovi krve danima a policija sluzi samo za ponos premijeru...
Prije ili kasnije svako ce se suociti sa svojim zidom sazidanim od precutnih odobravanja, nacio-fasizma itd itd, samo je zalosno sto treba da pocnu padati mrtve glave ili da ljudi pocnu imirati od gladi da bi se nesto poduzelo.
Hajmo se koncentrisati na one koji bi izasli na proteste a ne na one koji nebi i zasto nebi.
Taman da je to 10 ljudi... treba ih pozvati neka se oglase... Dodik je nacionalnim nabojima pridobio mnogo glasaca i paraliso sve one koji se i usudjuju da misle drugacije... a tih koji misle drugacije sigurno ima mnoooggo
Sumnajm da neko voli premijera i vlast koja ima 5000 KM platu dok je njegova penzija plata 150-300 KM... dok se oligarhija bogati rasprodajom svega isvacega, dok se klanovi krve danima a policija sluzi samo za ponos premijeru...
Prije ili kasnije svako ce se suociti sa svojim zidom sazidanim od precutnih odobravanja, nacio-fasizma itd itd, samo je zalosno sto treba da pocnu padati mrtve glave ili da ljudi pocnu imirati od gladi da bi se nesto poduzelo.
- CondoR
#13 Re: Ima li u Banjaluci LJUDI koji bi izasli na proteste?
Ja sam pesimista. Mislim bez uvrede da su " zatucani " zbog teškog radikalizma i šovinizma, koji preovladava u njihovom društvu.vedderedi wrote:Znamo da premijer RS voli da kaze da je RS bolji dio BiH, ali neki dan sam cuo da su penzije u RS dignute sa 130KM na 150KM dok je plata premijera 5000KM. S druge strane smo svjedoci nekoliko ubistava koja su se desila u Istocnom Sarajevu, zatim ubistva Milana Vukelica, a siguran sam da je maloljetnicka delikvencija i u Banjaluci u porastu, i da je nekoliko banjaluckih "Denisa Mrnjevaca" sigurno platilo glavom zbog toga.
Ima li iko?
Dovoljno je posjetiti njihove forume, i uvidjeti sav deficit u njihovim glavama koji je posljedica teškog šovinizma. Tako npr. na jednom forumu forumaš iz BL objašnjava da naziv " republika srpska " nije diskriminirajući za Bošnjake i Hrvate, a da bi naziv " Srpska republika " bio diskriminirajući.
Taj radikalizam i šovinizam koji je izrazito prisutan u manjem entitetu, djeluje na njih kao opijum, koji im ne dozvoljava da zdravo i normalno promišljaju . Zbog toga će " crnilo " i dalje biti prisutno u manjem entitetu.
-
zavrzlama
Lako za shvatiti...Penzija je 150 KM..dok su u sastavu BIH..kad se odvoje od mrske i nametnute BIH ..Dodik je obecao trostruke penzije...BIH je ta koja koci ekonomski prosperitet srpskog naroda..a Dodik mora imati veliku platu da bi mogao da se bori protiv nemani zvane BIH, da bi sutra i penzionerima bilo bolje..ovo lici na humor sto pisem..ali je gorka istina koja vlada tim entitetom...zato se nemoj cuditi sto obicni narod u tom entitetu sve to dozvoljava Dodiku i slicnim..vedderedi wrote:Ne mogu da vjerujem da ljudi mogu trpiti takvo ponizavanje i zivjeti od tih 150KM, dok se njihov premijer hvali da Vlada ima na racunu preko 1.000.000.000KM (slovima: JEDNU MILIJARDU KM).
Last edited by zavrzlama on 11/02/2008 19:39, edited 1 time in total.
-
Dado dijasporitus
Demonstracije su bile jer se postavljao kamen temeljac sto je jedan banalan simbolican akt. Kako onda 3 reda kamenog zida nije izdignuce. Mozda si u pravu ali ne vidim kakve bi koristi imali od demonstracija osim sto bi ih ponovo prikazali kao fashisoidno ograniceno drustvo i politicki ih unazadili u ocima svijeta barem 10 godina. Vise vjerujem da ce biti sitnih podmetanja kao pred rat. Kasikara u dvoriste i par rafala kad niko nevidi. Nevjerujem da je onakvo divljanje u BL vise moguce.komeba wrote:Vidjeces demonstracija kada se malo izdigne dzamija iz rusevina.Jos uvijek nije nista posebno napravljeno.Dado dijasporitus wrote:Pa eno zida se vec treci red kamenih zidova. Ipak je 2001. bila relativno davno.komeba wrote:Naravno da ima!
- bosan
Milijarda maraka je od prodaje firmi a ne zaradjena ,samo se idiot moze time faliti. Sto nije zaradio milijardu i onda se busao u prsa. Hajvan.vedderedi wrote:Ne mogu da vjerujem da ljudi mogu trpiti takvo ponizavanje i zivjeti od tih 150KM, dok se njihov premijer hvali da Vlada ima na racunu preko 1.000.000.000KM (slovima: JEDNU MILIJARDU KM).
-
gradska toplana
fakat ljudi hoce li iko skontati da to nije Banja Luka,vec banjoluka u kojoj ima samo 0.1 % banjalucana.
a svasta jeste cudni
a svasta jeste cudni
- Fair Life
#22 Re: Ima li u Banjaluci LJUDI koji bi izasli na proteste?
Za pocetak... Dragomir Babić.vedderedi wrote:...
Ima li iko?
- bijelo_dugme
Evo i mene!
- Fair Life
Evo ih jos...bijelo_dugme wrote:Evo i mene!