Ima li normalnih ?

Maxwell2008

#1 Ima li normalnih ?

Post by Maxwell2008 »

Nesto kontam ovo s.anje na Balkanu predugo traje, da li postoje politicari, odnosno bilo ko normalan ko bi mogao rijesiti nagomilane probleme (Znamo da Tito ne moze ozivjeti), koji se najvise lome preko ledja BH stanovnistva bez obzira koje nacionalnosti. Da pokusamo napraviti listu ( pa da ih zamolimo da sjednu za sto i naprave plan izlaza iz krize :D ):

Evo ja cu poceti listu a vi copy/paste pa dodajte svog kandidata ako se sa nekim od kandidata ne slazes samo ga izbrisi. ;-)

Stavljam po jednog kandidata iz BiH, HR i SRB pa da vidimo: koliko ih ima? Ima li nade za nas ?
Radovalo bi me ako ima i mladih ljudi za koje ne znam.

Idemo:

Zeljko Komsic
Stipe Mesic
Cedomir Jovanovic
blackepeace

#2 Re: Ima li normalnih ?

Post by blackepeace »

Ima li normalnih ?
Zavisi iz kojeg ugla gledaš.
Ono što je tebi normalno drugome nije.
Pogotovo u izboru političara.
elSaik

#3 Re: Ima li normalnih ?

Post by elSaik »

Normalno je nemoguće objektivno odrediti. Meni je normalno da neko navija za Želju, a već nekom drugo nije. Vidiš kako je to pitanje kompleksno.

Što se normalnih likova tiče - jedan jedini - SERGEJ BARBAREZ for preZident!!! :mrgreen: 8-)
popajic

#4 Re: Ima li normalnih ?

Post by popajic »

@Maxwell 2008
Stavljam po jednog kandidata iz BiH, HR i SRB pa da vidimo: koliko ih ima? Ima li nade za nas ?
Za BIH nema...sve dok se broje krvna zrnca i gleda nacionalna zastupljenost, umjesto prevashodno znanje i sposobnost !
statix

#5 Re: Ima li normalnih ?

Post by statix »

elSaik wrote:Normalno je nemoguće objektivno odrediti. Meni je normalno da neko navija za Želju, a već nekom drugo nije. Vidiš kako je to pitanje kompleksno.

Što se normalnih likova tiče - jedan jedini - SERGEJ BARBAREZ for preZident!!! :mrgreen: 8-)
u kojim to bojama majke ti? :x
Maxwell2008

#6 Re: Ima li normalnih ?

Post by Maxwell2008 »

elSaik wrote:Normalno je nemoguće objektivno odrediti. Meni je normalno da neko navija za Želju, a već nekom drugo nije. Vidiš kako je to pitanje kompleksno.

Vidis da se slazemo kad je u pitanju ovo "normalan". Za mene je Sergej normalan, ali me zanima da li takvih ima medju politicarima. Stavicemo normalan pod navodnike ili jednostavno cemo reci da smo pod normalan mislili pozitivna licnost pa da nastavimo s temom, bez filozofiranja. :wink:
Maxwell2008

#7 Re: Ima li normalnih ?

Post by Maxwell2008 »

statix wrote:

u kojim to bojama majke ti? :x
Pa jugoslovenskim, radi se o Balkanu :D
blackepeace

#8 Re: Ima li normalnih ?

Post by blackepeace »

Maxwell2008 wrote:ali me zanima da li takvih ima medju politicarima. Stavicemo normalan pod navodnike ili jednostavno cemo reci da smo pod normalan mislili pozitivna licnost.
Nije mi jasno šta pitaš ?
Ljudi misle da su normalni Dodik, Čović, Tihić.
Ne bi niko glasao za nenormalne.

Ja koliko vidim ti tražiš potvdu normalnosti za tvoje pulene.
senjor

#9 Re: Ima li normalnih ?

Post by senjor »

Jos dugo vremena i opet dugo vremena postavljace se ovo pitanje.
p.s
Komsic... :?
Kazu nosi odjela od svercera... :roll:
CLIO

#10 Re: Ima li normalnih ?

Post by CLIO »

blackepeace wrote:
Maxwell2008 wrote:ali me zanima da li takvih ima medju politicarima. Stavicemo normalan pod navodnike ili jednostavno cemo reci da smo pod normalan mislili pozitivna licnost.
Nije mi jasno šta pitaš ?
Ljudi misle da su normalni Dodik, Čović, Tihić.
Ne bi niko glasao za nenormalne.

Ja koliko vidim ti tražiš potvdu normalnosti za tvoje pulene.
Pa i da su normalni ta ekipa koju si naveo nista dobrog nisu donijeli nikome osim sebi, pa samim tim je u redu zasto covjek trazi "normalne". Normalni bi bili oni sa kojima bi bili zadovoljni gradjani, a ne samo srbi ili samo bosnjaci ili, ili...

Ovo boldirano nije bas tacno, jer bliska proslost govori da su ljudi glasali za nenormalne. To je moje misljenje naravno, a ti misli kako hoces, imas pravo na to.

Smatram takodje da su persone koje je naveo maxwel "normalne", al mi nikako ne ide da sjetim jos nekoga :D
CLIO

#11 Re: Ima li normalnih ?

Post by CLIO »

senjor wrote:Jos dugo vremena i opet dugo vremena postavljace se ovo pitanje.
p.s
Komsic... :?
Kazu nosi odjela od svercera... :roll:
Kazu da Dodik voli grupni sex, kazu... :roll:
blackepeace

#12 Re: Ima li normalnih ?

Post by blackepeace »

CLIO wrote:Pa i da su normalni ta ekipa koju si naveo nista dobrog nisu donijeli nikome osim sebi
To je tvoje mišljenje. Narod misli da jesu.
Kad budu mislili drugačije kazniće ih na izborima.
CLIO wrote:Normalni bi bili oni sa kojima bi bili zadovoljni gradjani, a ne samo srbi ili samo bosnjaci ili, ili...
To su neki virtuelni ljudi ? "Samo" Srbi, Bošnjaci, Hrvati čine preko 90% stanovništva BiH (moja procjena).
CLIO

#13 Re: Ima li normalnih ?

Post by CLIO »

blackepeace wrote:
CLIO wrote:Pa i da su normalni ta ekipa koju si naveo nista dobrog nisu donijeli nikome osim sebi
To je tvoje mišljenje. Narod misli da jesu.
Kad budu mislili drugačije kazniće ih na izborima.
CLIO wrote:Normalni bi bili oni sa kojima bi bili zadovoljni gradjani, a ne samo srbi ili samo bosnjaci ili, ili...
To su neki virtuelni ljudi ? "Samo" Srbi, Bošnjaci, Hrvati čine preko 90% stanovništva BiH (moja procjena).
E sad mi izgleda da pokusavas da mi vadis zivce :D .
Ali neka mozda ne znas da se pod pojmom gradjanin podrazumijeva i tih tvojih 90 % . Neznalici treba oprostiti. :mrgreen:
Kakvi virtuelni ljudi kakvi bakraci, :D :-) :D :-) :D :-) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Rodila virtuelna majka svoje virtuelno dijete :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
blackepeace

#14 Re: Ima li normalnih ?

Post by blackepeace »

CLIO wrote: Ali neka mozda ne znas da se pod pojmom gradjanin podrazumijeva i tih tvojih 90 % .
Ti ih razdvajaš a ne ja. Napisao si da trebaju biti zadovoljni i građani a ne samo S-H-B.
CLIO

#15 Re: Ima li normalnih ?

Post by CLIO »

Napisao sam:

Normalni bi bili oni sa kojima bi bili zadovoljni gradjani, a ne samo srbi ili samo bosnjaci ili, ili...

Nigdje nema "i gradjani". :wink:
blackepeace

#16 Re: Ima li normalnih ?

Post by blackepeace »

CLIO wrote:Napisao sam:

Normalni bi bili oni sa kojima bi bili zadovoljni gradjani, a ne samo srbi ili samo bosnjaci ili, ili...

Dobro. To znači da odvajaš S-H-B od građana.
Možda si mislio nešto drugo ali ne znaš se izraziti.
Skontaj se šta hoćeš pa napiši ponovo.
draganbl

#17 Re: Ima li normalnih ?

Post by draganbl »

Maxwell2008 wrote:Nesto kontam ovo s.anje na Balkanu predugo traje, da li postoje politicari, odnosno bilo ko normalan ko bi mogao rijesiti nagomilane probleme (Znamo da Tito ne moze ozivjeti), koji se najvise lome preko ledja BH stanovnistva bez obzira koje nacionalnosti. Da pokusamo napraviti listu ( pa da ih zamolimo da sjednu za sto i naprave plan izlaza iz krize :D ):

Evo ja cu poceti listu a vi copy/paste pa dodajte svog kandidata ako se sa nekim od kandidata ne slazes samo ga izbrisi. ;-)

Radovalo bi me ako ima i mladih ljudi za koje ne znam.

Idemo:

Zeljko Komsic
Stipe Mesic
Cedomir Jovanovic
Mislim da je tema ok, iako je malo nesretno predstavljena, jer nije dobro definisano šta znači "biti normalan". Po mom mišljenju, potrebno je identifikovati političare koji imaju neki kredibilitet i na koje se može realno računati. (Slično pitanje sam i ja svojevremeno postavio u svojoj temi Pomirenje i zajednička budućnost).
Pošto o ovoj trojici mislim sve najgore, predložio bih neke druge. Ne simpatišem posebno nijednog od njih (pogotovo ne partije iz kojih dolaze), ali mi se čini da se u poređenju sa ostalim, sa njima može barem normalno pričati.

Igor Radojičić
Adil Osmanović
Boris Tadić
Kosor? Za nju nisam siguran. Ne znam da li ona odlučuje o onome što provodi, ali mi se čini da su joj odluke dobre, (između ostalog i zato što se većini Hrvata i ne sviđaju)
andrija2007

#18 Re: Ima li normalnih ?

Post by andrija2007 »

Ima li normalnih? - Šta treba?
100tnukmova

#19 Re: Ima li normalnih ?

Post by 100tnukmova »

Ma svi su oni normalni...al bas svi...jedino je narod lud (bez obzira na nacionalnost)!!!!!
kibic

#20 Re: Ima li normalnih ?

Post by kibic »

Naravno da ima svugde takvih. Samo je problem sto ih narod nece, Vise im se dopadaju mitomani i obmanjivaci.
CLIO

#21 Re: Ima li normalnih ?

Post by CLIO »

blackepeace wrote:
CLIO wrote:Napisao sam:

Dobro. To znači da odvajaš S-H-B od građana.
Možda si mislio nešto drugo ali ne znaš se izraziti.
Skontaj se šta hoćeš pa napiši ponovo.
Sad bih ti ja rekao sta to znaci al´ ne ide mi se u Banovice kazu da je tamo jako los nocni zivot :D , nista se ne desava. :oops: :D
Znas dobro sta ja mislim. ;-)
Maxwell2008

#22 Re: Ima li normalnih ?

Post by Maxwell2008 »

Bem mu misha blackpeace i Clio, minirali ste mi temu :D . Priznajem malo sam je drugacije postavio Namjerno) mislio sam da ce biti shvacena, ali ukljucise se ova dva filozofa :D .

Hajd da probam malo pojasniti. Ja smatram da ovu zemlju (BiH) moze iz ove agonije izvuci ekipa koja bi po nacinu razmisljanja bila slicna trojci koju sam naveo (Mesic , Komsic, Jovanovic). Ponadao sam se da jos neko misli ili zna da postoje neki polticari da su slici njima. Mozda i nema ko zna mozda zato i ne mozemo ostati ne temi nego filozofiramo :lol: :lol: :lol:
essex

#23 Re: Ima li normalnih ?

Post by essex »

pitanje na ovo
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=67248

je jednostavno odgovoriti. ima, to su onih 50% koji ne glasaju jer vide da je sve u drzavi sarena, pardon, velesrpska laza i da koga god da izaberu na kraju se ispostavi da je veci zagovornik velikosrpskog projekta nego sam ucmali beograd. dokle god u zakonu stoji da se stranka pri registraciji mora povinovati daytonu dotle normalni nemogu doci do izrazaja jer je dayton sam po sebi nenormalan pa proizvodi takve i politicare.
ima normalnih, oni koji za sebe kazu da su bosanci a po nenormali nas nema ni medju konstitutivnim narodima pa ti zakljuci ko je sve tu normalan a ko nenormalan. nigdje na svijetu nema da se jednom izvornom narodu negira njegovo pravo jednakostima sa svim u posljednjih 100 godina stvorenim narodima na teritoriji R BiH. ima li ovdje normalnih? kada pokreses sve nenormalnosti ostavit ces prostor da normalno procvijeta, ostavljajuci nenormanost a traziti normalnost je umobolan posao i gori od pisanja uz vjetar, bez kisobrana...
nenadd

#24 Re: Ima li normalnih ?

Post by nenadd »

Ne mogu politicari biti normalni kada je narod nenormalan. Dok kod narod gleda ko je koje nacije i polticari ce se povoditi tim. To je bar do sada svima trebalo biti savrseno jasno.
Maxwell2008

#25 Re: Ima li normalnih ?

Post by Maxwell2008 »

Zamolio bih da se ova tema zamandali, oni koji hoce da diskutuju je li narod normalan ili su polticari ili nisu nek sebi otvore temu na zdravlje, psiholgija ili gdje vec...ova tema close pliz... :D :run:
Post Reply