eh bosancheros, to u prevodu znachi ad infinitum_BosanaC wrote:A onaj Zagrebacki hodza sa "Hajmo sada tisucu puta Allah-u-ekber"?![]()
''hrvatsko pitanje''???
- lady midnight
- and
mozda u kpd zenici ne bi mogli pricati hrvatski,kako god ugrozeni ljudibasta sljezove boje wrote:mene vise brine sta ce biti sa Covicem ... a sta sa Lijanovicima ... kad dodje revizija ... pa puknu 15 godina KP Doma Zenica ... imaju li na Djevicanskim otocima kakve entitete gdje bi smjestili sve ove nase fine ljude ...and wrote:zna li neko kad ce ante jelavic doci da odrobija milione,jeli i to ugrozenost mazni pa bjezi u hrvatsku.
mozda bi zato treci entitet da ne moraju bjezati u hrvatsku
meni ne smeta tisuca,opcina i tako te rijeci ali nadnevak za datum je bas preseravanje
- lady midnight
kako nisu bolan_BosanaC wrote:E ti nisu pravi Hrvati![]()
-
_BosanaC
Ne znam, kontam nesto... Kad je bal nek' i hala gorilady midnight wrote:kako nisu bolan_BosanaC wrote:E ti nisu pravi Hrvati![]()
latini
![]()
![]()
Pa nek se regije zovu, po (h)istorijskom podrijetlu nasih naroda i narodnosti, recimo: Ilirija, Romana, Indija
A distrikt' nek' bude Visoko
- Ahmmed
_BosanaC wrote:A onaj Zagrebacki hodza sa "Hajmo sada tisucu puta Allah-u-ekber"?![]()
Ljudi legalisti...
I još, što reče lady, volim kad taj svoj hrvatski, začine određenom terminologijom, iz muslimanskog kulturno povijesnog kruga
Jedne prilike, bio ja u Čitluku.Kod nekih sjajnih ljudi, Hrvata, katolika. Imaju babu i dedu, žive legende
-
basta sljezove boje
a dze si ti cuo za taj nadnevak? Danas na vijestima prenesose (i HRT i Nova) kako je Milanovic trazio da Sanader odredi datum izboraand wrote:mozda u kpd zenici ne bi mogli pricati hrvatski,kako god ugrozeni ljudibasta sljezove boje wrote:mene vise brine sta ce biti sa Covicem ... a sta sa Lijanovicima ... kad dodje revizija ... pa puknu 15 godina KP Doma Zenica ... imaju li na Djevicanskim otocima kakve entitete gdje bi smjestili sve ove nase fine ljude ...and wrote:zna li neko kad ce ante jelavic doci da odrobija milione,jeli i to ugrozenost mazni pa bjezi u hrvatsku.
mozda bi zato treci entitet da ne moraju bjezati u hrvatsku
meni ne smeta tisuca,opcina i tako te rijeci ali nadnevak za datum je bas preseravanje
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
a sto se kajkavstine tice enese, kao poenta bi bila da ti znas kajkavski, sta li
well, good for you, meni je oduvijek bio sladak 
sto se tice gospon krleze, ne znam mozda je iz necije perspektive samo spomenuti njegovo ime i glagol citati neka velika hvala, ali djela su mu obavezna lektira u skolama i na fakultetima, ne vidim ja tu nikakve ekskluzive i elite sa moje strane. ili je na ovoj temi o hrvatima automatski postao nekakvim simbolom?
sto se tice gospon krleze, ne znam mozda je iz necije perspektive samo spomenuti njegovo ime i glagol citati neka velika hvala, ali djela su mu obavezna lektira u skolama i na fakultetima, ne vidim ja tu nikakve ekskluzive i elite sa moje strane. ili je na ovoj temi o hrvatima automatski postao nekakvim simbolom?
- and
na racunu od hypo-leasinga pise nadnevakbasta sljezove boje wrote:a dze si ti cuo za taj nadnevak? Danas na vijestima prenesose (i HRT i Nova) kako je Milanovic trazio da Sanader odredi datum izboraand wrote:mozda u kpd zenici ne bi mogli pricati hrvatski,kako god ugrozeni ljudibasta sljezove boje wrote: mene vise brine sta ce biti sa Covicem ... a sta sa Lijanovicima ... kad dodje revizija ... pa puknu 15 godina KP Doma Zenica ... imaju li na Djevicanskim otocima kakve entitete gdje bi smjestili sve ove nase fine ljude ...
- Ahmmed
and wrote:na racunu od hypo-leasinga pise nadnevakbasta sljezove boje wrote:a dze si ti cuo za taj nadnevak? Danas na vijestima prenesose (i HRT i Nova) kako je Milanovic trazio da Sanader odredi datum izboraand wrote: mozda u kpd zenici ne bi mogli pricati hrvatski,kako god ugrozeni ljudi
Ama, ne znam zašto bi, bilo ko, imao problem sa nadnevkom, sve dok neko ne pokuša da ga "natjera" na korištenje nadnevka...Koji btw, ne zvuči loše...Ima lirike u pojmu
-
enes-s
- Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.
Ekskluzivizam nije u Krleži, nego u tome što nisi odolela da kažeš kako doktoriraš.
.
Pre par meseci, odem da uplatim listić u kladinici u Koševskoj ulici. Kladionicu drže Hrvati. Daju mi listić, i kada sam proveravao parove, pročitam adresu. Umesto Koševska ulica piše Kralja Tomislava. Znam da je to staro ime Koševske ulice ali prošlo je od tada dosta godine ( 12? ).
Šta je to? Nepoštovanje?
Pre par meseci, odem da uplatim listić u kladinici u Koševskoj ulici. Kladionicu drže Hrvati. Daju mi listić, i kada sam proveravao parove, pročitam adresu. Umesto Koševska ulica piše Kralja Tomislava. Znam da je to staro ime Koševske ulice ali prošlo je od tada dosta godine ( 12? ).
Šta je to? Nepoštovanje?
Last edited by enes-s on 15/09/2007 23:51, edited 1 time in total.
- lady midnight
ma meni zvuchi bash prozaichnoAhmmed wrote: Ama, ne znam zašto bi, bilo ko, imao problem sa nadnevkom, sve dok neko ne pokuša da ga "natjera" na korištenje nadnevka...Koji btw, ne zvuči loše...Ima lirike u pojmu
- Ahmmed
lady midnight wrote:ma meni zvuchi bash prozaichnoAhmmed wrote: Ama, ne znam zašto bi, bilo ko, imao problem sa nadnevkom, sve dok neko ne pokuša da ga "natjera" na korištenje nadnevka...Koji btw, ne zvuči loše...Ima lirike u pojmuvuche mi vishe na dnevnicu
sa prekovremenim satima
:D
Ovisi, iz kog se ugla gleda
-
basta sljezove boje
je li ovo kajkavski ekavski?enes-s wrote:Ekskluzivizam nije u Krleži, nego u tome što nisi odolela da kažeš kako doktoriraš..
Šta je to? Nepoštovanje?
cujem u Zagrebu - mleko, mlekeco ...
- Bea_Trix
- Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'
da, eto, to je sustina moje osobe i sustina moga posta, ma bjezi.enes-s wrote:Ekskluzivizam nije u Krleži, nego u tome što nisi odolela da kažeš kako doktoriraš..
molujem ja jefrino i stanove, ali to nije relevantno za raspravu. i ako cemo mak na konac, nisam doktorirala (ili za mog dragog neznanca iz kafane sigurno bih "doktorovala":D) , ni magistrirala, a nisam ni uber-super-rirala, a i tu sam varijantu rada navela. ono je bio freakin primjer
Last edited by Bea_Trix on 16/09/2007 04:33, edited 1 time in total.
- Ahmmed
To je nostalgijaenes-s wrote:Ekskluzivizam nije u Krleži, nego u tome što nisi odolela da kažeš kako doktoriraš..
Šta je to? Nepoštovanje?
I šta si se ti natakario Hrvatima na leđa?
- lady midnight
eh moj ti, nakon svega shto je dawn na ovom forumu napisala, vjeruj mi da nema nikakve potrebe da na bilo koji nachin naglashava shta radi i koji akademski stepen gonja - ona je za mene davno doktorirala.enes-s wrote:Ekskluzivizam nije u Krleži, nego u tome što nisi odolela da kažeš kako doktoriraš..
Šta je to? Nepoštovanje?
-
enes-s
- Location: Bojmunte - Livanjsko Polje, mercedes SLK Turbo Indžekšn, jambolija na volanu.
Jednom sam na jednom forumu čitao legendarnoog lika pod nickom Mile Ćurčić.
Čovek je jako inteligentan, ali je teški srpski nacionalista. E, on je vrlo pismeno tvrdio kako hrvatski jezik ne postoji, već su to sve narečja i dijalekti srpskog jezika, samo je priznavao kajkavski za hrvatski. Nije se zavitlavao, a nije ni znao koliko u kajkavskom ima ekavskog, kao i da se kaže ˝upotreba˝, a ne ˝uporaba˝. Kladim se da i ovaj Thomspon, koji me tera preko Drine, isto nema pojma.
Čovek je jako inteligentan, ali je teški srpski nacionalista. E, on je vrlo pismeno tvrdio kako hrvatski jezik ne postoji, već su to sve narečja i dijalekti srpskog jezika, samo je priznavao kajkavski za hrvatski. Nije se zavitlavao, a nije ni znao koliko u kajkavskom ima ekavskog, kao i da se kaže ˝upotreba˝, a ne ˝uporaba˝. Kladim se da i ovaj Thomspon, koji me tera preko Drine, isto nema pojma.
-
basta sljezove boje
i ulicu Mula Mustafe Baseskije jos uvijek zovemo ulicom kralja Aleksandra mada je otada promijenila 4 puta ime. Sta mozemo kad smo senti-mentiAhmmed wrote:To je nostalgijaenes-s wrote:Ekskluzivizam nije u Krleži, nego u tome što nisi odolela da kažeš kako doktoriraš..
Šta je to? Nepoštovanje?Ko i za Ferhadiju, iz vakta kad se zvala Vase Miskina, pa je , među svijetom i dalje bila i ostala Ferhadija....
Nego, komunisti nisu dali da se na listićima
štampa stari naziv, samo je u tome razlika
![]()
I šta si se ti natakario Hrvatima na leđa?Mogli bi malo o tvojim Beograđanima
-
basta sljezove boje
nije srpskog nego bosanskog. Pitaj tog Mileta gdje se govori najcistiji jezik svih tih varijanti i narjecja - u Gacku i okolini, a Gacko je u BiHenes-s wrote:Jednom sam na jednom forumu čitao legendarnoog lika pod nickom Mile Ćurčić.
- Bea_Trix
- lady midnight
ja bih se u potpunosti slozhiladawn_upon_dawn wrote:jah, rekni mu da je osnovica standardnog jezika istocnohercegovacko narjecje![]()
:D:D pa da vidim sta ce kazati
taj nevjerovatni lik
:D:D
dzhaba ja vazda trubim bosancima
ovo ja da malo zakompliciram stvar, hihihihi