Halo "svijete"

Post Reply
Joni

#1 Halo "svijete"

Post by Joni »

"Svijet" je politicarima u BiH odredio kako ce izgledati zastava drzave kojom oni vladaju .
Na isti takav nacin "svijet" mora odrediti i " ustavni okvir " koji bi pocivao na nacelu prve tacke Ustava drzave Bosne i Hercegovine koja bi glasali ,

Drzava Bosna i Hercegovina je
- demokratska
- sekularna
- multietnicka
- multivjerska
- nacionalna
Drzava .

Kako zastava nije "nicija" tako i ustavni okvir treba da bude "niciji" .
Pod "nicije" mislim na "autorstvo " politickih mocnika koji nit zele nit mogu donijeti samostalno odluku koja bi bila na ustrb drzave Bosne i Hercegovine.
A zastava Bosne i Hercegovine ,viori se i na zgradi Parlamenta u kojem zasjedaju oni cija to zastava nije ,a koja je prelijepa .
Kaze narod .
Joni

Post by Joni »

moje postovanje na azurnosti .
fyshek

Post by fyshek »

Koliko će trebati narodu da shvati da su sva naklapanja oko novog Ustava, novog državnog uređenja samo mazanje očiju narodu. Ništa se kod nas neće promjeniti dok narod ne ustane!
Joni

Post by Joni »

fyshek wrote:Koliko će trebati narodu da shvati da su sva naklapanja oko novog Ustava, novog državnog uređenja samo mazanje očiju narodu. Ništa se kod nas neće promjeniti dok narod ne ustane!
U potpunosti djelim tvoje misljenje .
O tom narodnom "ustajanju" mislim ovako,

Drzava Bosna i Hercegovina ce se uspostaviti po ustavnom okviru koji sam naveo , Kad - Tad jer se to MORA dogoditi ili ce drzave Bosne i Hercegovine Nestati .
Hoce li do toga doci na ulici ili u Parlamentu to necu da spekulisem samo vrlo dobro znam,
Da je najplemenitije bilo da se taj neminovni proces ne ostavlja u naslijedje nasoj djeci i unucima .
Jer ako do njega vec mora doci , a MORA , onda je to najbolje da se uradi u Parlamentu i u kratkom vremenskom periodu .
Joni

Post by Joni »

Zasto ignorisu ove temu fanovi od Lagumdzije i Silajdzica .
Nisu za "okvir" ili je nesto drugo u pitanju ?
Prenj,mostarac, bogomdan Izjasnite se , imate idealnu priliku !
Post Reply