Halilovic oslobodjen!!!

Post Reply
Fair Life

Post by Fair Life »

da pamtis wrote:... ja pamtim april i maj 1992.eto pa ti sad reci jeli Fair ili nije...
Znam da pamtis... Ja ih necu bas kao i ti nikad zaboraviti... Mada sam iskren da budem... pokusavao.

Mozda amnezija zbog toga... pitacu hecima.
joker

#152 Re: Nije sve bas tako

Post by joker »

nebi wrote:
joker wrote:
P.S. Sto se nebi upalio kada je "ugledao" svoje ruzno lice u ogledalu... To je Prenjov istomisljenik na svakoj temi...
ok,da ne bih provocirao dalje brisanje tekstova(ode i tvoj i moj trud),odgovoricu ti ovako:na ovom forumu jos nisam vidio tako arogantnog levata kao sto si ti.sve sto cujemo od tebe je "vi nista ne znate,ja znam sve"
(mogu to i citirati iz drugih tema,ali i ti znas da je tako).Dobro,de nam fino reci odakle dolazi to "fundirano" znanje?jesi li ekonom,pravnik,politolog,geneticar(s obzirom da si se postavio kao vrhunski autoritet u tim oblastima).daj nam skeniraj tvoje diplome iz ovih oblasti,linkuj nam tvoje naucne radove...pa da pred tobom na koljena padamo.
istina je da si ti obican kompleksas koji pokusava beskrajnim ponavljanjem plitkih floskula da pobije tudje argumente...a povladjuju ti ovakvi kao Apos,na kojeg ne vrijedi trositi ni rijeci(borac ARBiH...otkad je Armija primala osmogodisnjake?)
jedno moram priznati:ti nisi ruzan.da bi neko bio ruzan,bar mora imati lice.ti ga nemas.
Ja iznosim svoja misljenja i stavove. Ne tvrdim nista i ne iznosim netacne podatke. Ako pogrijesim, to i priznam. Ima par mojih postova gdje se to vidi.

Ovo se ne moze reci za vecinu mojih neistomisljenika, da ih ne nabrajam. Iznose podatke koje su procitali u SB, BH Danima, Avazu ili nekom drugom mediju a koji nemaju ili imaju vrlo malo veze sa stvarnim stanjem, ali koje ti novinari napisu kako bi prodali novinu. Priroda posla mi je takva da sam upucen u dosta ovih stvari koje se pisu u medijima o nekim preduzecima i znam da dosta tih napisa nemaju nikakve osnove. I to i napisem. Sada, sto to nekome ne odgovara i ne slaze se sa onim sto hoce da "dokaze" to nije moj problem. Ja bih samo da polemisemo na bazi cinjenica.

Takodje, nije tacno da sam igdje tvrdio da sve znam, a da drugi ne znaju nista. Mogu i moji stavovi biti pogresni. Ali ako neko iznosi neistine, a ja znam stvarno stanje, onda naravno da ne zelim dati kredibilitet tom forumasu i prihvatati ga kao sagovornika vrijednog polemike.

Na kraju, ovaj tvoj post je dosta "umjereniji" u smislu vrijedjanja. Zaboravljas da si upravo ti poceo sa uvredama i kada sam ti skrenuo paznju na to (tema je bila cini mi se SDP i Zlatko) i kada sam ocekivao ono sorry, ti si nastavio jos gore. Uvidio sam da je u takvim slucajevima i uopste na forumu najbolji nacin komunikacije sa takvim osobama ili ignorisanje ili uzvracanje istom mjerom. Tebe nisam uvijek mogao ignorisati.
Bio je 26. oktobar 1993. Toga dana Sarajevom nisu odjekivale granate - opsjednuta prijestonica obračunavala se sa kriminalom u vlastitim redovima. Mušan Topalović Caco je ubijen, Ramiz Delalić Ćelo se predao Harisu Silajdžiću, izvještaji o mrtvim i ranjenim po prvi put od početka agresije nisu bili četnički već domaći učinak. Vojni i civilni zatvori bili su premaleni da prime više od 250 uhapšenih vojnika Armije BiH, pripadnika Desete brdske i Devete motorizovane brigade Prvog korpusa. U sjenci opsežne ofanzive pravne države ostala je nepotvrđena vijest: Sefer Halilović, prvi komandant Armije BiH, uhapšen je toga jutra u svome kabinetu načelnika Štaba Glavne komande.

Već dan kasnije na stolu načelnika Službe vojne bezbjednosti Generalštaba ARBiH Jusufa Jašarevića bilo je moguće rekonstruirati cijeli tok masakra koji se dogodio u noći 8./9. septembra 1993. godine. U selu Grabovica pogubljena su 33 civila - najmlađa ubijena djevojčica nije imala ni šest godina, među ubijenima su bili starci, žene, dječaci, čak i jedna trudnica. Sve je ovo Jašarević mogao iščitati u izjavama uhapšenih vojnika Devete mbr. i Desete brdske brigade.
Meni u ovom dijelu teksta (ako je sacinjen na bazi cinjenica) je ocito da je tada i Sefer bio uhapsen i povezan sa tim zlocinima. Ostatak teksta je zaokret doticnog novinara koji bez logicnog slijeda dogadjaja preusmjerava pricu na odgovornost drugih i politikansko nastojanje da se neki istorijski dogadjaji upotrijebe u dnevnopoliticke svrhe.
Ovo je moje vidjenje ovog teksta.
A za Rasima ce Hag reci ko je i sta je bio u ratu...
nebi

Post by nebi »

Bez namjere da produbljujem diskusiju,na temi o SDP i Lagumdziji si vise puta drugima rekao kako veze nemaju,svo znanje im je iz novina i kako ces im ti objasniti.
Ako insistiras,mogu i citirati,ali lakse je tebi pogledati temu jos jednom.
Moram priznati da i ja,bar djelimicno,moje znanje o dogadjajima i ljudima
preuzimam iz novina;to i jest zadatak novina i novinara,naime,da nas informisu.Opravdana je tvoja primjedba da im se ne moze uvijek vjerovati
(po tebi,najmanje onim "komunistickim"),ali te onda moram pitati:odakle ti crpis informacije koje tako vatreno zastupas?Jesi li bio clan komisija ili ustanova koje su se bavile tim problemima?Jesi li certificirani pravnik,ekonom,psiholog?Jesi li ista od toga saznao iz prve ruke ili i ti znanje crpis iz novina(npr. respektabilnih dnevnih listova kao "Avaz")?
Izjave tipa "moj adzo radi u FDS" ne mogu uzeti kao argument,zao mi je.
I ja iznosim moje misljenje,sa argumentima ili bez njih(ko ima argumente za sve?),ali mu ne dajem auru dogme.to je ipak samo moje misljenje,sa ponekom psovkom ili niskim udarcem(kad sagovornik postane previse arogantan,npr.).
P.S. Ja se nikad ne bih prodao za istomisljenika tipovima kao Apos..samo zato sto mi treba neko ko zastupa slicno misljenje.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

nebi wrote:Bez namjere da produbljujem diskusiju,na temi o SDP i Lagumdziji si vise puta drugima rekao kako veze nemaju,svo znanje im je iz novina i kako ces im ti objasniti.
preuzimam iz novina;to i jest zadatak novina i novinara,naime,da nas informisu.Opravdana je tvoja primjedba da im se ne moze uvijek vjerovati
(po tebi,najmanje onim "komunistickim"),ali te onda moram pitati:odakle ti crpis informacije koje tako vatreno zastupas?Jesi li bio clan komisija ili ustanova koje su se bavile tim problemima?Jesi li certificirani pravnik,ekonom,psiholog?Jesi li ista od toga saznao iz prve ruke ili i ti znanje crpis iz novina(npr. respektabilnih dnevnih listova kao "Avaz")?
I ja iznosim moje misljenje,sa argumentima ili bez njih(ko ima argumente za sve?),ali mu ne dajem auru dogme.to je ipak samo moje misljenje,sa ponekom psovkom ili niskim udarcem(kad sagovornik postane previse arogantan,npr.).
P.S. Ja se nikad ne bih prodao za istomisljenika tipovima kao Apos..samo zato sto mi treba neko ko zastupa slicno misljenje.
Ako smijem da dam komentar...?

Nastavi u ovom stilu @nebi! Imas ti puno pametnog za reci i onda to iskoristi!
Ne daj se lako isprovocirati i svoditi svoje komentare na zajebanciju! :)
I mene mnogi izlude, ponekad izbace iz takta, ali pokusavam se suzdrzati i koliko toliko argumentovano diskutovati, a na drugima je da procijene ko ima pravo...

Znaci, da ponovim, nastavi ovako! 8-)
joker

Post by joker »

nebi wrote:Bez namjere da produbljujem diskusiju,na temi o SDP i Lagumdziji si vise puta drugima rekao kako veze nemaju,svo znanje im je iz novina i kako ces im ti objasniti.
To kada nekom kazem da nema pojma to znaci da sam ja upucen u situaciju o kojoj taj neko govori pa mogu vidjeti da stvarno nema pojma. I tada mu dam info iz prve ruke.

Avaz je jedan od medija koje sam naveo uz SB i BH Dane (mozda manje pretenciozan), a tu su i SAN i Oslobodjenje. I svi oni pisu tekstove o nekim stvarima u zavisnosti od toga kojem politickom miljeu pripadaju i cije interese propagiraju. Naravno da i ja neke info uzimam iz novina, ali mi te novine ne formiraju misljenje, kao nekima na ovom forumu. U konkretnim primjerima vezano za FDS i BH Steel-poslovno sam upucen u stanje ovih firmi.

Dalje, ja svoje misljenje argumentujem uvijek, i nikad ne iznosim misljenje bez argumenta a na bazi toga je li mi neko ili nesto drago ili ne, nego iskljucivo na bazi dostupnih info i logickog sklapanja tih info. Naravno da mi moze faliti info iz "prve ruke" sto opet moze uticati na formiranje mozda pogresnog misljenja, pa mi onda ni argumentacija ne moze biti dovoljno jaka. Ali, trudim se drzati se cinjenica.

Ta tvoja netrpeljivost sa Aposom je tvoja i njegova stvar. Ja i Apos smo na ovoj temi mozda slicnih stavova, sto ne znaci da cemo biti i na nekoj drugoj temi. Ali je evidentno da ovdje ima nekoliko forumasa koji su na svakoj temi istih stavova. Nemoguce je formirati identicna misljenja po svim pitanjima (osim ako ih ne usaglasavaju kao grupa, ali na forumu bi trebalo nastupati kao individualni ucesnik, a ne kao grupa).

P.S. U svakom slucaju ovakvim postovima pokazujes da bi mogao komunicirati kao normalna osoba ako bi se potrudio. Moze se polemisati i razmjenjivati misljenje (i sa onima koje ti smatras arogantnim-probaj definisati sebi aroganciju), a da ih se pri tome ne vrijedja i ne upucuju "niski udarci". Ali za to treba pricati sa argumenata, jer upravo nedostatak argumenata dovodi do agresivnog ponasanja (vrijedjanja, niskih udaraca i sl.).
da pamtis

Post by da pamtis »

:D a da nece doci do koalicije SDA-SDP :D
Prenj

Post by Prenj »

da pamtis wrote::D a da nece doci do koalicije SDA-SDP :D
Cudo jedno kako ljudi vole licne sukobe pred publikom rjesavati.
Kako god, ode tema u PM ...
nebi

Post by nebi »

Hvala na komplimentu...ali moje neslaganje sa tobom nema veze sa mojim psovkama i tvojim "argumentima"...
moje neslaganje sa tobom(pardon,sa tvojim metodama) proistice iz onoga sto je vidljivo i u gornjem tekstu:nikad ne dajes konkretne odgovore.kazes da reagujes na iskrivljenje cinjenica od strane drugih forumasa zato sto upravo ti poznajes cinjenice(vi ne znate,ja znam)...
ja te opet pitam i MOLIM kratak i jasan odgovor:jesi li clan komisija ili ustanova koje su se bavile tim problemima?
jesi li strucno osposobljen(pravnik,ekonom)?
jesi li bio licno prisutan?
Ako nisi,onda nemamo o cemu pricati.
nebi

Post by nebi »

Prenj wrote:
Ovo je moja tema,Prenj...
joker

Post by joker »

nebi wrote:
Prenj wrote:
:lol:

By the way, poslom sam upucen na ove kompanije pa poznajem situaciju u njima. Otuda i oni podaci koje sam navodio, a koje na kraju krajeva svako ko se potrudi i ko je dobronamjeran moze provjeriti i ovdje potvrditi.

Recimo Prenju mozes uzvratiti samo postavljanjem pitanja, posto je njegov stil komuniciranja isljednicki. Kada mu ponestane argumenata, onda postavlja kratka pitanja koja formulise tako da te usmjerava na odgovor, a nakon sto mu odgovoris (i ako je odgovor onakav kakav nije htio), i postavis ti njemu pitanje, on naprosto ne odgovara nego ponovo gadja kontrapitanjima. Jednostrano, zar ne? E onda je jedini nacin insistirati na jedinom pitanju koje si mu postavio, a koje izbjegava odgovoriti...

P.S. Skretanje s teme je inace Prenjova specijalnost...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

joker wrote:
nebi wrote:
Prenj wrote: Cudo jedno kako ljudi vole licne sukobe pred publikom rjesavati.

By the way, poslom sam upucen na ove kompanije pa poznajem situaciju u njima. Otuda i oni podaci koje sam navodio, a koje na kraju krajeva svako ko se potrudi i ko je dobronamjeran moze provjeriti i ovdje potvrditi.

Recimo Prenju mozes uzvratiti samo postavljanjem pitanja, posto je njegov stil komuniciranja isljednicki. Kada mu ponestane argumenata, onda postavlja kratka pitanja koja formulise tako da te usmjerava na odgovor, a nakon sto mu odgovoris (i ako je odgovor onakav kakav nije htio), i postavis ti njemu pitanje, on naprosto ne odgovara nego ponovo gadja kontrapitanjima. Jednostrano, zar ne? E onda je jedini nacin insistirati na jedinom pitanju koje si mu postavio, a koje izbjegava odgovoriti...

Eto, @Prenj, dobi ti svoj psiholoski, karakterni i gotovo psihijatrijski profil a da nisi ni pare dao!

Dzabalebarosu! :D
ak-47

Post by ak-47 »

kakav je da je nevin je to je dokazano i svaka mu cast :-D :-D
Prenj

Post by Prenj »

Vodenjak wrote:
joker wrote:

Eto, @Prenj, dobi ti svoj psiholoski, karakterni i gotovo psihijatrijski profil a da nisi ni pare dao!

Nista cudno. To je omiljena zabava dosta ucesnika foruma: Rasprava o liku, djelu i karakteru drugih forumasa, cesto vrlo zgodna taktika da se odluta od glavne teme.

Sjeca li se uopste ko sta je ovdje tema?
joker

Post by joker »

Vodenjak wrote:
joker wrote:
nebi wrote: Ovo je moja tema,Prenj...

U BiH se kaze Lezihljebovicu. Ova tvoja konstrukcija ima korijen u srbijanskom zargonu. Dakle, tu smo :-)

Prenj, tema je Halilovic i njegovo oslobadjanje od optuzbi u Hagu. Pa su neki skrenuli s te teme na temu Rasima Delica iako ima vec jedna tema o njima dvojici. Pa je onda sve otislo jos dalje u sirinu.

Samo se ne mogu sjetiti ko je bio prvi ko je napustio osnovnu temu i koji je odveo u drugom pravcu. :roll:

To se zove zamjena teza...
Vodenjak

Post by Vodenjak »

joker wrote:
U BiH se kaze Lezihljebovicu. Ova tvoja konstrukcija ima korijen u srbijanskom zargonu. Dakle, tu smo :-)
Izvukose jokera iz rukava i otkrise me! :-) :zzzz: :roll:
joker

Post by joker »

A sto se tice "lika, djela i karaktera" pojedinih forumasa, mislim da mozemo naglabati samo o "liku i karakteru" pojedinih ovdje, nikako o djelima.
rei

Post by rei »

kako god, citajuci jokera i na drugim temama puno toga je u pravu... :kravata: :-)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

rei wrote:kako god, citajuci jokera i na drugim temama puno toga je u pravu... :kravata: :-)
Jasta je... :-) :roll:

:D
joker

Post by joker »

Vodenjak wrote:
joker wrote:
Izvukose jokera iz rukava i otkrise me! :-) :zzzz: :roll:
A znas sta me interesuje, ko to oni?
Prevelik sam da bih stao u rukav da bi me neko izvukao. A ti sam sebe otkrivas. Ja sam davno pisao o razlici dobronamjernih i zlonamjernih postova.
nebi

Post by nebi »

joker wrote: By the way, poslom sam upucen na ove kompanije pa poznajem situaciju u njima. Otuda i oni podaci koje sam navodio, a koje na kraju krajeva svako ko se potrudi i ko je dobronamjeran moze provjeriti i ovdje potvrditi.
ladies an gents,mr. joker has spoken.
hvala lijepo,diskusija zavrsena.

Nastavite na temu "halilovic"
joker

Post by joker »

rei wrote:kako god, citajuci jokera i na drugim temama puno toga je u pravu... :kravata: :-)
Nemoj rei, mogla bi sad i na tebe galama...

Vodenjak, primjeti ovo gore "puno toga". Nije receno "sve". Nemoguce je biti istomisljenik po svakom pitanju, kao vas nekoliko ovdje...
nebi

Post by nebi »

Vec sa rekao na jednoj temi(a mrzim ponavljati)..sve te price "slazem se" ili "valjas gluposti" su kita.Zapravo je samo pokazivanje ko smo i sta smo.
A mi smo(gruba podjela):Alijini(sa podgrupama),Zlatkovi,Ibn Saudovi,
Radovanovi i Bobanovi.Moguce su interakcije izmedju pojedinih grupa(npr. neko moze biti Ibn Saudov i Alijin),ali to je to.

P.S. Vratimo se temi.
ringo

Post by ringo »

ringo, vec si upozoren da pazis na svoj stil izrazavanja.
Eliminator
nebi

Post by nebi »

nebi...
eliminator
ringo

Post by ringo »

Forum služi da svak kaže svoje mišljenje o datoj temi.
Ja osobno Halilovića smatram zločincem i moje se mišljenje neće promjeniti koliko god vi meni brisali postove,to vam ništa ne pomaže,sorry :)
Post Reply