Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post Reply
Doktor29

#76 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Doktor29 »

bez_suplje wrote:neki ovdje pisu kako su neke stranke odron i sl.mislim na sbb,neznam odkud nekome pravo da kaze da je neka stranak odron koja je uradila kao opozicija velike stvari kao SBB navest cu neke
-donjela zakon o volontiranju
-trazi ponistenje ratne privatizacije
-naplatu ogromnog duga pdv od poreskih obveznika
-javnu objavu duznika poreza
sve radi ovih napacenih građana,a koliko se sjecam sda to nikad nije trazila
Opozicija ne donosi zakone, moze ga samo predolaziti, moras to malo bolje spremiti za sljedeci puta.
Kao opozicija trazi ponistenje ratne privatizacije (Selimovici), strasan rezultat, ne znam cim je mjerljiv ali ok.
Ovo ostalo ne vrijedi ni komentarisati, kao da citam best of Avaz :-) :-) :-)
Nostromo

#77 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Nostromo »

Control panel wrote:evo jos jedan link o tome sta je uradjeno.

http://www.obecano-ispunjeno.ba/
Sva predizborna obecanja ispunjena 99% ili 100%!! Enver Hodza i Kim Il Sung nisu imali takve rezultate! Hvala ti sto si me nasmijao u ovo tmurno jutro! :lol:

Molim te, otvori PDF sa te stranice pa vidi da skoro nista od obecanog nije ispunjeno... Ili ti to govoris po partijskoj duznosti?
Doktor29

#78 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Doktor29 »

Nostromo wrote:

Sva predizborna obecanja ispunjena 99% ili 100%!! Enver Hodza i Kim Il Sung nisu imali takve rezultate! Hvala ti sto si me nasmijao u ovo tmurno jutro! :lol:

Molim te, otvori PDF sa te stranice pa vidi da skoro nista od obecanog nije ispunjeno... Ili ti to govoris po partijskoj duznosti?
Nemoj tako, istrazivanja je obavila nevladina organizacija koja je na budzetu te opstine cc 100.000 godisnje :lol: :lol:
ultima_palabra

#79 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by ultima_palabra »

Realno je da ostanu sadašnji načelnici... jedino možda Šumanu visi pozicija.

SDA je kandidovala političke anonimuse, osim Koldže koji ima jaku bazu i koji nije upitan za reizbor.
novi.dan.nova.nafaka

#80 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by novi.dan.nova.nafaka »

ultima_palabra wrote:Realno je da ostanu sadašnji načelnici... jedino možda Šumanu visi pozicija.
Složio bih se sa procjenom. Semir je u Novom Gradu osvježenje - on ako ne dobije sada ne znam ko će...
bez_suplje

#81 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by bez_suplje »

Kravic -sbb je favorit na novom gradu
maximilijana

#82 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by maximilijana »

u Centru i nije neki izbor..
ja sam za to da svi izadju na izbore i ispune sve kvadratice - ponisten glasacki listic..
kako od 2 zla izabrati manje...
i ovi nezavisni kandidati sve ublehe..

ako nista..pocinje green card lottery...ako dobijem..obecaJem da necu glasati kao dijaspora :D :D
Dozer

#83 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Dozer »

Ja cu prekriziti listic...
Ovo je postalo jedna opsta, ili ti opca smijurija...
maximilijana

#84 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by maximilijana »

Dozer wrote:Ja cu prekriziti listic...
Ovo je postalo jedna opsta, ili ti opca smijurija...

cini ti se...
ja cekam da se jos mozda neki od Gašija kandiduje :P
napoleone

#85 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by napoleone »

NAROD DOBRO ZNA.......NE SDA
udrch

#86 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by udrch »

bez_suplje wrote:neki ovdje pisu kako su neke stranke odron i sl.mislim na sbb,neznam odkud nekome pravo da kaze da je neka stranak odron koja je uradila kao opozicija velike stvari kao SBB navest cu neke
Kao što reče ratni komadant 206. zvorničke viteške brigade:
SBB je tele od SDA..
napoleone

#87 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by napoleone »

Doktor29 wrote:
Nostromo wrote:

Nemoj tako, istrazivanja je obavila nevladina organizacija koja je na budzetu te opstine cc 100.000 godisnje :lol: :lol:
Istrazivanje je pokazalo da su nas ove zelene izdajice zavile u crno..istrazivanje je pokazalo da su opljackali sve...bas sve..istrazivanje je pokazalo da njih boli kurac za narod i drzavu...istrazivanje je pokazalo da su ta gamad iz SDA najveci poslije ratni izdajnici...
bez_suplje

#88 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by bez_suplje »

Doktor29 wrote:
Opozicija ne donosi zakone, moze ga samo predolaziti, moras to malo bolje spremiti za sljedeci puta.
Kao opozicija trazi ponistenje ratne privatizacije (Selimovici), strasan rezultat, ne znam cim je mjerljiv ali ok.
Ovo ostalo ne vrijedi ni komentarisati, kao da citam best of Avaz :-) :-) :-)
naravno da opozcija predlaze zakone a moras ti znat da je na incijativu donesen zakon o volontiranju a svi ostali su u proceduri kao sto je ponistenje ratne privatizacije naplata pdv..ali naravno sporo ide zato sto SDA to koci jer oni imaju upletene prste pa nije bakir budala da skace sebi u stomak ako se ratna privatizacija ponisti kad je uveliko ucestvovao u tome,
maximilijana

#89 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by maximilijana »

napoleone wrote: Istrazivanje je pokazalo da su nas ove zelene izdajice zavile u crno..istrazivanje je pokazalo da su opljackali sve...bas sve..istrazivanje je pokazalo da njih boli kurac za narod i drzavu...istrazivanje je pokazalo da su ta gamad iz SDA najveci poslije ratni izdajnici...
ne branim SDA...
ali sta je SDP uradio? sklopi pakt sa SBB? putuje u avionima i skupim autima..
niti jedna stranka mislim nema neku ponudu za spas...svi samo gledaju svoje interese i kako ukrasti sto vise :D
addem

#90 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by addem »

Ja znam da vode nemamo iza dvanaest. Ko da smo u Sahari. Sramota za sve. :x
JeronimoBa

#91 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by JeronimoBa »

Ja znam da ni Šuman nije neobrazovan, nego je završio politologiju. (ovo je činjenica koju slučajno znam, ne znači da ću podržati SDP, ni pomenutog, nego samo da iznesem i tu činjenicu)
Volio bih da mi stariji forumaši, koji se sjećaju pomognu sa informacijom, kad se počela praviti prva zgrada na zelenoj površini na Alipašinu, mislim da je bila sadašnja zgrada Hypo Banke, tadašnja Avaza, koja je stranka bila na vlasti.
Početkom izgradnje te zgrade (ili one koja se prva napravila na parku na tom području, počela je betonizacija zelenih površina u Novom Gradu), pa sada imamo poslovne zgrade na zelenim površinama od C do A faze i obrnuto...
neki

#92 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by neki »

JeronimoBa wrote:Ja znam da ni Šuman nije neobrazovan, nego je završio politologiju. (ovo je činjenica koju slučajno znam, ne znači da ću podržati SDP, ni pomenutog, nego samo da iznesem i tu činjenicu)
Volio bih da mi stariji forumaši, koji se sjećaju pomognu sa informacijom, kad se počela praviti prva zgrada na zelenoj površini na Alipašinu, mislim da je bila sadašnja zgrada Hypo Banke, tadašnja Avaza, koja je stranka bila na vlasti.
Početkom izgradnje te zgrade (ili one koja se prva napravila na parku na tom području, počela je betonizacija zelenih površina u Novom Gradu), pa sada imamo poslovne zgrade na zelenim površinama od C do A faze i obrnuto...
Pola kandidata odjednom zavrsilo politologiju, javnu upravu ili visu trenersku skolu :-) sve neki wannabe fakulteti, stvoreni da bi ovi 'politicari' imali cime popuniti biografiju pred izbore..
Zgrada Hypo banke je izgradjena '98 ili '99 kada je na vlasti u NG bila SDA (i nacelnik i vijece) s cime je pocela betonizacija A faze na osnovu RP-a koji je donesen u isto vrijeme..
dino84

#93 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by dino84 »

Dosta gluposti je napisano u ove 4 strane ali ima ih koji stvarno zasluzuju svjetla pozornice.

iPod wrote: Najveći problem SDP-u je kandidat SBB-a Dragan Vikić koji će otrgnuti po neki glas SDP-u, a tu je i najveci problem jer postoji mogucnost da se razvodne glasovi i SDP-a i SBB-a, te na kraju ipak može profitirati SDA.
Cuj SDA ce profitirati a zna se da SBB pretenduje na biracko tijelo SDA tj. na Bosnjake sto ljudi i ne kriju.Glasovi bi se tom logikiom trebali podijeliti tj. preliti izmedju SDA i SBB.

Dalje...Sto se tice Novog Grada.Ljudi osjecaju da se vodi bitka izmedju Sumana i Efendica.Ne znam sta bih rekao,nista to nije sigurno,jer ce dosta toga zavisiti od izlaznosti.Za mjesto opcinskog nacelnika nekada je dovoljno izmedju 15 i 20 hiljada glasova u Novom Gradu,pa ako Kravic najveci dio tog broja moze skupiti prije svega na Dobrinji gdje je kao ljekar,hirurg i humanista proveo rat onda su ova dvojica u problemu.

Ovaj Doktor29 je ovdje najsmjesniji forumas,upro covjek na Efendica kao da je spasitelj.Neki dan sam se zatekao na Alipasinu,skup bio danima najavljen sa plakatima,fino vrijeme,sve za 10 kad skupilo se jedva 60 ljudi,ostatak je bilo vodstvo kampanje,kandidati za opcinsko vijece i aktivisti stranke.
Obecava rijesiti problem termoizolacije u naselju koje ima oko 70 000 stanovnika,obecava izgraditi neki centar za komunikaciju kod RTV doma.Za sve je naravno okrivio SDP i hladno slagao da SDA nije apsolutno nista mogla uraditi ovih 12 godina sto je laz.Djelovao mi je onako posteno kao da je iz oka kanuo ali jasta radi,jos ljudi koji su oko njega bili,ne znam bas da li bi bio nezavisan ili marioneta u rukama likova koji vode poslove.
Otpjevao U plavo Bozje prijestolje,pricao nekih 7-8 minuta,razgulio na drugi skup i rekao da je AP najvaznije naselje u najvaznijom opstini u gradu iz koje SDA krenuti u vlast sve do drzavnog nivoa,pa ako skupis 60 ljudi onda stvarno imas perspektivu.

Tako da ko zna kako prave stvari stoje.
Ne podrzavam Efendica jer je iz stranke koju bi trebalo zabraniti sudski zbog sve pljacke koju je napravila ovih 20 godina,protiv sam i Sumana jer mi ne ulijeva povjerenje sekunde.

Da mogu ikako dao bih kompletnu vlast Nasoj stranci da vidim sta mogu uraditi,a ako bude od tri zla se biralo najmanje onda pojedinacno ovaj hirurg Kravic mi moze proci prije ove dvojice.

JeronimoBa wrote: Volio bih da mi stariji forumaši, koji se sjećaju pomognu sa informacijom, kad se počela praviti prva zgrada na zelenoj površini na Alipašinu, mislim da je bila sadašnja zgrada Hypo Banke, tadašnja Avaza, koja je stranka bila na vlasti.
Evo ja cu ti reci...Bila je SDA vlast sa nacelnikom Nagibom Neimarlijom,a prije je bio Ismet Cengic.Tada su ti izmedju Fahre i SDA koja ga je stvorila cvjetale ruze pa je to islo kao po loju.Ali to ti ovi SDA jastrebovi kao Doktor29 i jos par njih slabo znaju ili znaju ali je bolje praviti se glup i bezobrazan pa ne pricat.
Zbog toga mi se i Efendic srozao neki dan u ocima jer otvoreno laze o tim stvarima.
JeronimoBa

#94 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by JeronimoBa »

Hvala "neki" i "dino84" na informacijama o uništenju zelenih površina izgradnjom staklenih kula, koje su mi trebale. Dakle, kad se sve sabere, kroz historiju, geografiju, matematiku i fiziku, pa kod nas se nema za koga glasati :cry:
dino84

#95 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by dino84 »

JeronimoBa wrote:Hvala "neki" i "dino84" na informacijama o uništenju zelenih površina izgradnjom staklenih kula, koje su mi trebale. Dakle, kad se sve sabere, kroz historiju, geografiju, matematiku i fiziku, pa kod nas se nema za koga glasati :cry:
Ma ima se za koga glasati.Traba glasati za onoga ko nema avete proslosti iza sebe,ko nije imao priliku pokazati sta zna/ne zna.
Zato sam za opciju da Nasa stranka pokusa,kazem opet pokusa nesto promijeniti na bolje od ovoga sto sada imamo.Ne sumnjam da i na njihovoj listi ima ljudi koji prije svega zele da se uhljebe itd. ali gore od ovoga sto smo imali do sada vjerujem da ne moze.

SDP je propustio uraditi mnoge stvari,ali kada vidim SDA koja je drmala prije njih okrene mi se zeludac.Imali su sansu i to je to.SBB ne bih ni komentarisao,to su veliki dijelom ljudi koji su samo promijenili stranacki dres.
Ne znam samo kako se Kravic nasao na njihovoj listi ali eto.
Sto se tice tih zgrada dole...U ljeto 99 godine je bila akcija po skolama,Fahro tj. Avaz je dijelio diplome ucenicima koji su prolazili sa svim peticama u skoli,masa raje dolazila,ma zgrada bila uveliko sagradjena samo tada je cvjetala ljubav izmedju Utemeljitelja i SDA.Tada se znalo ko kosi a ko vodu nosi.

Ali naslov teme je najjaci...Kao samo se jos valjda ceka da SDP izgubi vlast u Novom Gradu i Centru i onda ce nastati blagostanje i harmonija. :lol: :lol: :lol:
Zato harmonija vec deceniju i po vlada na Ilidzi i u Vogosci pa se ne otvaraju ovakve teme za ta podrucja,od fotosinteze biljaka pa sve do fabrika i radnih mjesta.Sve cvjeta sa SDA pa sto da se ne prosiri i kod nas.

Jahhhhhhh......
Last edited by dino84 on 01/10/2012 14:34, edited 1 time in total.
theTruePath

#96 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by theTruePath »

dino84 wrote:
JeronimoBa wrote:Hvala "neki" i "dino84" na informacijama o uništenju zelenih površina izgradnjom staklenih kula, koje su mi trebale. Dakle, kad se sve sabere, kroz historiju, geografiju, matematiku i fiziku, pa kod nas se nema za koga glasati :cry:
Ma ima se za koga glasati.Traba glasati za onoga ko nema avete proslosti iza sebe,ko nije imao priliku pokazati sta zna/ne zna.
Zato sam za opciju da Nasa stranka pokusa,kazem opet pokusa nesto promijeniti na bolje od ovoga sto sada imamo.Ne sumnjam da i na njihovoj listi ima ljudi koji prije svega zele da se uhljebe itd. ali gore od ovoga sto imali do sada vjerujem da ne moze.

SDP je propustio uraditi mnoge stvari,ali kada vidim SDA koja je drmala prije njih okrene mi se zeludac.Imali su sansu i to je to.SBB ne bih ni komentarisao,to su veliki dijelom ljudi koji su samo promijenili stranacki dres.
Sto se tice tih zgrada dole...U ljeto 99 godine je bila akcija po skolama,Fahro tj. Avaz je dijelio diplome raji koja su prolazila sa svim peticama u skoli,ma zgrada bila uveliko sagradjena samo tada je cvjetala ljubav izmedju Utemeljitelja i SDA.Tada se znalo ko kosi a ko vodu nosi.

Ali naslov teme je najjaci...Kao samo se jos valjda ceka da SDP izgubi vlast u Novom Gradu i Centru i onda ce nastati blagostanje i harmonija. :lol: :lol: :lol:
Zato harmonija vec deceniju i po vlada na Ilidzi i u Vogosci pa se ne otvaraju ovakve teme za ta podrucja,od fotosinteze biljaka pa sve do fabrika i radnih mjesta.Sve cvjeta sa SDA pa sto da se ne prosiri i kod nas.

Jahhhhhhh......

Mozes li garantovati da u Nasoj stranci nema onih koji su promjenili stranku ? i ako ne mozes,po cemu su onda razliciti od SBBB? nisam za SBBB samo pitam
Doktor29

#97 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Doktor29 »

dino84 wrote:
Zato sam za opciju da Nasa stranka pokusa,kazem opet pokusa nesto promijeniti na bolje od ovoga sto sada imamo.Ne sumnjam da i na njihovoj listi ima ljudi koji prije svega zele da se uhljebe itd. ali gore od ovoga sto smo imali do sada vjerujem da ne moze.

Sto se tice tih zgrada dole...U ljeto 99 godine je bila akcija po skolama,Fahro tj. Avaz je dijelio diplome ucenicima koji su prolazili sa svim peticama u skoli,masa raje dolazila,ma zgrada bila uveliko sagradjena samo tada je cvjetala ljubav izmedju Utemeljitelja i SDA.Tada se znalo ko kosi a ko vodu nosi.

Jahhhhhhh......
To znaci da treba glasati za specijalistu opste hirurgije koji se kandidovao zato sto mu je zena rekla da nema dovoljno igralista :thumbup:
dino84

#98 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by dino84 »

theTruePath wrote: Mozes li garantovati da u Nasoj stranci nema onih koji su promjenili stranku ? i ako ne mozes,po cemu su onda razliciti od SBBB? nisam za SBBB samo pitam
Ne mogu garantovati.

Ali mogu garantovati da nema slucajeva pobjegulja kao,cek da se sjetim,Hadzibajric,Skaljic,Adnan Terzic,hoces li da dalje nastavim nabrajati?

Da su ljudi kokosari prodali bi se za par ministarskih mjesta u sarajevskoj kantonalnoj vladi koju je SDA smijenila sa nezavisnim uhljupima,karijeristima,foteljasima i minderpuzama koji dizu ruku za vrecu brasna i poneko mjesto u nekom upravnom i nadzornom odboru u nekoj drzavnoj firmi.I to sve ne gledajuci sta ce biti dalje,kako ce vlast funkcionisati,da li ce uciteljima koji se slome od posla mjesec dana biti isplacena plata iz budzeta ili ce kasniti dok se Dini Konakovicu zavrsi fasada na Poljinama ili gdje vec.

A ako ih i ima,nemaju hipoteku kao ovi sto su krcmili i jagmili 20 godina pa promijenili dres da nastave u Savezu za bolje bogacenje.Jer nesto ne vjerujem da su se nahapali za ovih par godina sto egzistiraju a nisu nikakav faktor na federalnoj i drzavnoj razini u vlasti.
Doktor29

#99 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by Doktor29 »

dino84 wrote:Dosta gluposti je napisano u ove 4 strane ali ima ih koji stvarno zasluzuju svjetla pozornice.

iPod wrote: Najveći problem SDP-u je kandidat SBB-a Dragan Vikić koji će otrgnuti po neki glas SDP-u, a tu je i najveci problem jer postoji mogucnost da se razvodne glasovi i SDP-a i SBB-a, te na kraju ipak može profitirati SDA.
Cuj SDA ce profitirati a zna se da SBB pretenduje na biracko tijelo SDA tj. na Bosnjake sto ljudi i ne kriju.Glasovi bi se tom logikiom trebali podijeliti tj. preliti izmedju SDA i SBB.

Dalje...Sto se tice Novog Grada.Ljudi osjecaju da se vodi bitka izmedju Sumana i Efendica.Ne znam sta bih rekao,nista to nije sigurno,jer ce dosta toga zavisiti od izlaznosti.Za mjesto opcinskog nacelnika nekada je dovoljno izmedju 15 i 20 hiljada glasova u Novom Gradu,pa ako Kravic najveci dio tog broja moze skupiti prije svega na Dobrinji gdje je kao ljekar,hirurg i humanista proveo rat onda su ova dvojica u problemu.

Ovaj Doktor29 je ovdje najsmjesniji forumas,upro covjek na Efendica kao da je spasitelj.Neki dan sam se zatekao na Alipasinu,skup bio danima najavljen sa plakatima,fino vrijeme,sve za 10 kad skupilo se jedva 60 ljudi,ostatak je bilo vodstvo kampanje,kandidati za opcinsko vijece i aktivisti stranke.
Obecava rijesiti problem termoizolacije u naselju koje ima oko 70 000 stanovnika,obecava izgraditi neki centar za komunikaciju kod RTV doma.Za sve je naravno okrivio SDP i hladno slagao da SDA nije apsolutno nista mogla uraditi ovih 12 godina sto je laz.Djelovao mi je onako posteno kao da je iz oka kanuo ali jasta radi,jos ljudi koji su oko njega bili,ne znam bas da li bi bio nezavisan ili marioneta u rukama likova koji vode poslove.
Otpjevao U plavo Bozje prijestolje,pricao nekih 7-8 minuta,razgulio na drugi skup i rekao da je AP najvaznije naselje u najvaznijom opstini u gradu iz koje SDA krenuti u vlast sve do drzavnog nivoa,pa ako skupis 60 ljudi onda stvarno imas perspektivu.

Tako da ko zna kako prave stvari stoje.
Ne podrzavam Efendica jer je iz stranke koju bi trebalo zabraniti sudski zbog sve pljacke koju je napravila ovih 20 godina,protiv sam i Sumana jer mi ne ulijeva povjerenje sekunde.

Da mogu ikako dao bih kompletnu vlast Nasoj stranci da vidim sta mogu uraditi,a ako bude od tri zla se biralo najmanje onda pojedinacno ovaj hirurg Kravic mi moze proci prije ove dvojice.

JeronimoBa wrote: Volio bih da mi stariji forumaši, koji se sjećaju pomognu sa informacijom, kad se počela praviti prva zgrada na zelenoj površini na Alipašinu, mislim da je bila sadašnja zgrada Hypo Banke, tadašnja Avaza, koja je stranka bila na vlasti.
Evo ja cu ti reci...Bila je SDA vlast sa nacelnikom Nagibom Neimarlijom,a prije je bio Ismet Cengic.Tada su ti izmedju Fahre i SDA koja ga je stvorila cvjetale ruze pa je to islo kao po loju.Ali to ti ovi SDA jastrebovi kao Doktor29 i jos par njih slabo znaju ili znaju ali je bolje praviti se glup i bezobrazan pa ne pricat.
Zbog toga mi se i Efendic srozao neki dan u ocima jer otvoreno laze o tim stvarima.

SDA je bila u Novom Gradu na vlasti 8. godina od cega su 4. ratne, ovo je jedino na sta se da replicirati, sve ostalo je niz subjektivnih procjena na koje imas pravo
juventus

#100 Re: Gubi li SDP općine Centar i Novi grad

Post by juventus »

SDP gubi u svim općinama u BiH ove izbore. Siguran sam u to.

Smradovi nisu bolje ni zaslužili.
Post Reply