No comment.KatarinaKosaca wrote:Ja ne bih glasala za Danisa, jer od 1993 nije u zemlji, pa ni u gradu. Nije nikada obnašao neku političku funkciju, pa ne znam kako to radi. Iako protiv dečka, nemam ništa. Mislim da nema više kandidata iz SDA, jer se ta stranka nije oglasila koga bi predložila sem semihe. A ja nikako, nikako nisam za nju. Kao što je neko napisao riječnik joj je 200-250 riječi i baš mmi nikako ne priliči za to mjesto. Ima nešto provincijalno i primitivno u sebi.
Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug
-
Marrinchen
#26 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug
- iz dna duše
#27 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug
Po meni je Bogić Bogičević veliki čovjek...
Voljela bih da on bude gradonačelnik...onog Sarajeva kakvo ja volim...
Voljela bih da on bude gradonačelnik...onog Sarajeva kakvo ja volim...
- valterbranisarajevo
#28 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug
1. Bogić Bogićević 15
2. Danis Tanović 11
3. Jovan Divjak 10
4/5.Tatjana Ljujić Mijatović 8
4/5. Semiha Borovac 8
6. Stjepan Kljujić 6
2. Danis Tanović 11
3. Jovan Divjak 10
4/5.Tatjana Ljujić Mijatović 8
4/5. Semiha Borovac 8
6. Stjepan Kljujić 6
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#29 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug
Avatar ti dobro stoji![/quote]Compact wrote:-LIBERO- wrote:Sve neki moji,tvoji,nasi ,vasi...tvoja je ako ti je mama(i to mama u krvnom srodstvu![]()
)a ta razmisljanja nas i ubise sa svih strana..moje ,tvoje,nase,vase...
![]()
Sve mali nacionalisti i fasisti,Adolf,Radovan,Musolini,Pavelic ..bi bili ponosni na vas![]()
Evo ja glasam za jednog koji nije "moj", a mozes misliti glasam za njega..
To si pokusao da ispadnes smijesan,pronicljiv,duhovit,dvosmislen!!???
-
SanYava
#30 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug
E - zajeba - se jarane, hrvaticachuchumbamayumbe wrote: Kakvih sve ovdje cetnika ima, pa to je cudo jedno!
A mogu misliti....pristaje ti!-LIBERO- wrote:Sve neki moji,tvoji,nasi ,vasi...tvoja je ako ti je mama(i to mama u krvnom srodstvu![]()
)a ta razmisljanja nas i ubise sa svih strana..moje ,tvoje,nase,vase...
![]()
Sve mali nacionalisti i fasisti,Adolf,Radovan,Musolini,Pavelic ..bi bili ponosni na vas![]()
Evo ja glasam za jednog koji nije "moj", a mozes misliti glasam za njega..
- 1gorstak
#31 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug
Pa po cemu je Semiha "tvoja" a Tatjana nije ?SanYava wrote:E - zajeba - se jarane, hrvaticachuchumbamayumbe wrote: Kakvih sve ovdje cetnika ima, pa to je cudo jedno!
- mr_niceee
#32 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug
Pomosno sam dao svoj glas Jovanu Divjaku, to je ljudina!!!Ako je neko bio ovdije u ratu, znace i ko je i sta je Jovan...mada i je i Tatjana ok i ona je veliki patriota. A sto se tice danisa i semihe, ma dajte molim vas, semiha ne zna nista dalje od starog grada i centra, za nju je samo to grad!!! a danis ne zna ni kako sarajevo izgleda!!!
-
Marrinchen
#33 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug
Semiha je "normalno" ime, a ova ostala nisu? Bilo bi lijepo kada bi mogli čuti koliki IQ imaju diskutanti koji biraju gradonačelnika na osnovu imena kojeg su mu dali roditelji ili neko drugi.mIRCerka wrote:SanYava wrote:kakva je - da je
moja je.
Semiha![]()
(Draže mi je da me ona pokrada, nego Danis i Miljane, Tatjane, Bogići i sličnibarem joj je ime normalno)
-
SanYava
#34 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug
Draži mi je bošnjak na vlasti nego 10000000000 pametnih i ultra super domoljuba hrvata i srba.1gorstak wrote:Pa po cemu je Semiha "tvoja" a Tatjana nije ?SanYava wrote:E - zajeba - se jarane, hrvaticachuchumbamayumbe wrote: Kakvih sve ovdje cetnika ima, pa to je cudo jedno!
Možda zato što ovih "ultra super domoljuba" među hrvatima i srbima nema.
Naučila sam da kad hrvatu daš prst, vuče ruku.
I ne bih željela probuditi se ujutro i čitati u novinama "Sarajevo teži ka Zagrebu"
Ovako je Sarajevo, jednostavno Sarajevo
PS. Ne pamtiš da je Semiha svojevremeno izjavila da je majka svih sarajlija?
I da, ne znam šta ste se digli protiv jadne žene, pa ne može ona jedna ukrotiti sve vlasti ove države
Zaboravljate da i iznad nje postoji netko
i da za mr_nicee svi su oni ljudine dok ne dođu do toliko željenog stolca.
Marrinchen - uglavnom, veći od tvog
-
Marrinchen
#35 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug
Lijepo je što imaš visoko mišljenje o sebi ali nijedan član Mense ne bi napisao ovo što ti pišeš po forumu.SanYava wrote:Draži mi je bošnjak na vlasti nego 10000000000 pametnih i ultra super domoljuba hrvata i srba.1gorstak wrote: Pa po cemu je Semiha "tvoja" a Tatjana nije ?
Možda zato što ovih "ultra super domoljuba" među hrvatima i srbima nema.
Naučila sam da kad hrvatu daš prst, vuče ruku.
I ne bih željela probuditi se ujutro i čitati u novinama "Sarajevo teži ka Zagrebu"![]()
Ovako je Sarajevo, jednostavno Sarajevo![]()
PS. Ne pamtiš da je Semiha svojevremeno izjavila da je majka svih sarajlija?![]()
I da, ne znam šta ste se digli protiv jadne žene, pa ne može ona jedna ukrotiti sve vlasti ove države![]()
Zaboravljate da i iznad nje postoji netko![]()
i da za mr_nicee svi su oni ljudine dok ne dođu do toliko željenog stolca.
Marrinchen - uglavnom, veći od tvog
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#36 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug
Joj ti rezonovanja i kvazi prioriteta i teorija.....

Koja kolicina nacionalistickih predrasuda da se najezis.
Blago tebi.....

Koja kolicina nacionalistickih predrasuda da se najezis.
Blago tebi.....
-
SanYava
#37 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug
Marrinchen wrote:
Lijepo je što imaš visoko mišljenje o sebi ali nijedan član Mense ne bi napisao ovo što ti pišeš po forumu.
Koga?
Mense???
Znaš ti kad sam ja davno te zaostale napustila!
zabrinjavaš me
PS. Ohladi
- 1gorstak
#38 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug
Iz kojeg se ti kontejnera za smece javljas, da ga zapalim ?SanYava wrote:Draži mi je bošnjak na vlasti nego 10000000000 pametnih i ultra super domoljuba hrvata i srba.1gorstak wrote: Pa po cemu je Semiha "tvoja" a Tatjana nije ?
- M-16
#39 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug
semiha je ok
- valterbranisarajevo
#40 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug
1. Bogić Bogićević 18
2. Jovan Divjak 14
3. Danis Tanović 13
4/5.Tatjana Ljujić Mijatović 10
4/5. Semiha Borovac 10
6. Stjepan Kljujić 8
2. Jovan Divjak 14
3. Danis Tanović 13
4/5.Tatjana Ljujić Mijatović 10
4/5. Semiha Borovac 10
6. Stjepan Kljujić 8
- tranquil
#41 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug
Da ponovim svoj stav iz prvog kruga:
A tu je i:tranquil wrote:Što više razmišljam, Tatjana mi sve bolja.
Evo nekoliko kvalifikacija koje su potrebne a koje nema većina imena sa gornje liste:
- bila direktorica gradskog javnog preduzeća
- višegodišnji rad u gradskoj upravi
- univerzitetski profesor sa iskustvom u praksi
- poznavanje stranih jezika
- po opredjeljenju patriota i osoba koja voli grad u kojem živi
Evo i dodatnih pluseva:
- nije prestara, neće zaspati na sjednici
- nije premlada, ima iskustvo
- nije ružna, tj. kako se kaže "ugodne je vanjštine" - sasvim pristojno izgleda za bilo koju javnu funkciju
Evo egzotičnih kriterija koje zadovoljava:
- rođena u Sarajevu
- ženska osoba - nastavljamo sa raskidanjem veza sa patrijarhatom i dominacijom jednog pola
- nije Bošnjakinja, tj. može pomoći skidanja stigme jednonacionalnog grada sa Sarajeva, ulijevajući povjerenje svim njegovim stanovnicima
- ratni član predsjedništva i drug rahmetli Alije, tako da su i Bošnjaci zadovoljni izborom.
Eto, ima li ko šta da prigovori?
ek wrote:Meni ovo nije jasno ja sam već jednom ovo napisao ali evo da ponovim: od ovih gore predloženih samo Tatjana Ljujić Mijatović teoretski može biti Gradonačelnica. Niko ostali nije ni bio predložen za viječnika u nekoj od četiri gradske općine. Ako griješim ispravite me.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#42 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug
Gradonacelnik Slavnoskog Broda sinoc je sazvao hitan sastanak zbog oneciscenja vode u vodovodu u jednom naselju...prozvao odgovorne...obecao sankcije ako se ovo ne sanira ubrzo...
moj glas ce dobiti osoba koja bude imala ovakav pristup Gradu...
moj glas ce dobiti osoba koja bude imala ovakav pristup Gradu...
-
zrikavac48
#43 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug
mIRCerka wrote:SanYava wrote:kakva je - da je
moja je.
Semiha![]()
(Draže mi je da me ona pokrada, nego Danis i Miljane, Tatjane, Bogići i sličnibarem joj je ime normalno)
Tacna je ona da samo glupost moze biti beskonacna.
- valterbranisarajevo
#44 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug
Imam jedno dobru vijest. Pročitajte član 39 Statuta grada Sarajeva.
Gradonačelnik može biti svaki državljanin BiH koji ima biračko pravo i koji da pismenu izjavu da želi obavljati tu dužnost...
Otprilike tako, PDF je pa ne mogu da iskopiram...
Samo se predsjedavajući Gradskog vijeća bira iz redova poslanika Gradskog vijeća.
Znači svaki od ovih kandidatata ima pravo da bude gradonačelnik...
http://www.sarajevo.ba/ba/files/statut_grada.pdf
Pročitajte dobro Statut, u njemu ima mngo interesantnih stvari, posebno o nadležnostima grada, što mene opet navodi na zaključak da je kanton neustavno preuzeo neke ingerencije Grada...npr. javni preijevoz itd...
Mislim da je veoma važno da znamo šta sve možemo očekivati od gradske uprave i gradonačelnika. Na osnovu ovoga funkcija gradske uprave i gradonačelnika nije baš "protokolarna" u mjeri kako nam je predstavljeno. Međutim nekome je bilo u interesu da nas dobro slaže. Eto pročitajte Statut. Volio bih da napišete šta mislite o njemu...
Gradonačelnik može biti svaki državljanin BiH koji ima biračko pravo i koji da pismenu izjavu da želi obavljati tu dužnost...
Samo se predsjedavajući Gradskog vijeća bira iz redova poslanika Gradskog vijeća.
Znači svaki od ovih kandidatata ima pravo da bude gradonačelnik...
http://www.sarajevo.ba/ba/files/statut_grada.pdf
Pročitajte dobro Statut, u njemu ima mngo interesantnih stvari, posebno o nadležnostima grada, što mene opet navodi na zaključak da je kanton neustavno preuzeo neke ingerencije Grada...npr. javni preijevoz itd...
Mislim da je veoma važno da znamo šta sve možemo očekivati od gradske uprave i gradonačelnika. Na osnovu ovoga funkcija gradske uprave i gradonačelnika nije baš "protokolarna" u mjeri kako nam je predstavljeno. Međutim nekome je bilo u interesu da nas dobro slaže. Eto pročitajte Statut. Volio bih da napišete šta mislite o njemu...
-
bos
#45 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug
Ja se iskreno nadam da ce Semiha ponovo dobiti mandat, ako nista da se pokaze primjerom da ne prolaze bas uvijek sve opste hajke...ako vec ne prodje onda bar da iz SDP-a nam ne natakare kakvog starog komunjaru po obicaju, ne pitajte samo koga predlazem, svakako nas niko nece pitati za zelje. 
-
elSaik
#46 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug
A može li neki mladi komunjara?bos wrote:Ja se iskreno nadam da ce Semiha ponovo dobiti mandat, ako nista da se pokaze primjerom da ne prolaze bas uvijek sve opste hajke...ako vec ne prodje onda bar da iz SDP-a nam ne natakare kakvog starog komunjaru po obicaju, ne pitajte samo koga predlazem, svakako nas niko nece pitati za zelje.
- amrica
#47 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug
Semiha je bila mladi komunjara....
- sodom
#48 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug
Divjak-definitivno
Sve bi bilo kako mora biti...
i klosari bi nam hodali u koloni
Bogicevic, mogao bi to raditi i vjerovatno je najkompetentniji u ovoj listi,ne zaboravimo sta covjek NIJE uradio(hvala), ali sada,... vremena se mjenjaju.
Sve bi bilo kako mora biti...
i klosari bi nam hodali u koloni
Bogicevic, mogao bi to raditi i vjerovatno je najkompetentniji u ovoj listi,ne zaboravimo sta covjek NIJE uradio(hvala), ali sada,... vremena se mjenjaju.
- valterbranisarajevo
#49 Re: Gradonačelnik Sarajeva - anketa 2. krug
1. Bogić Bogićević 20
2. Jovan Divjak 19
3. Danis Tanović 16
4. Semiha Borovac 13
5. Tatjana Ljujić Mijatović 11
6. Stjepan Kljujić 9
2. Jovan Divjak 19
3. Danis Tanović 16
4. Semiha Borovac 13
5. Tatjana Ljujić Mijatović 11