Gostovanje Dusanke majkic na FTV

Post Reply
MmeDeLafayette

#126 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV

Post by MmeDeLafayette »

Slazem se, no za to su potrebne vech sto veche shto kritichne mase (kritichne u odnosnu na trenutnu masu koja vlada ovom drzavom, i masu neukih koji je neizravno cijepaju svojom pasivnoscu)
a hajd pomeni bilo kom mladjem od 35 godina, obrazovanom covjeku da se pocne zalagati za neke NASHE zajednichke interese?
Odg je u 99,889% slucajeva: "Ma daj ba, vidis sta rade, kakav ja BA i politika?"
I ne samo to, to je onako, figurativni prikaz svega toga, ali je jedan od najvecih faktora zbog kojih i dan danas vrtimo po zacharanom krugu, dok svi ostali oko nas idu naprijed.
Ja sam ludi optimista sto se tice situacije za moju drzavu, dakle vjerujem da je moguce naci rjesenje, samo
nisam jedina koja moze to da sprovede, pa se bojim da ja i ti SAMI sa hipnotiziranom gomilom ostalih ne bismo mogli izaci na kraj!
1gorstak

#127 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV

Post by 1gorstak »

MmeDeLafayette wrote:Slazem se, no za to su potrebne vech sto veche shto kritichne mase (kritichne u odnosnu na trenutnu masu koja vlada ovom drzavom, i masu neukih koji je neizravno cijepaju svojom pasivnoscu)
a hajd pomeni bilo kom mladjem od 35 godina, obrazovanom covjeku da se pocne zalagati za neke NASHE zajednichke interese?
Odg je u 99,889% slucajeva: "Ma daj ba, vidis sta rade, kakav ja BA i politika?"
I ne samo to, to je onako, figurativni prikaz svega toga, ali je jedan od najvecih faktora zbog kojih i dan danas vrtimo po zacharanom krugu, dok svi ostali oko nas idu naprijed.
Ja sam ludi optimista sto se tice situacije za moju drzavu, dakle vjerujem da je moguce naci rjesenje, samo
nisam jedina koja moze to da sprovede, pa se bojim da ja i ti SAMI sa hipnotiziranom gomilom ostalih ne bismo mogli izaci na kraj!
Problem je sto ja ne vidim bolju opciju. Mogu otici vani, taksirati i cekati da me za koju deceniju stigne sav onaj holesterol, ali to mi je nekako, kukavicki. Da sam rodjen u Svedskoj i da mi je najveci problem krtica koja mi unistava odrzavani travnjak ispred kuce, pa OK. Ali mi smo na spoju tektonskih ploca razlicitih civilizacija i zalazemo se za rjesenje koje je u sustini kraj ljudske evolucije; suzivot ravnopravnih etnickih grupa. To shvatam kao privilegiju i zato mi je drago sto nisam rodjen u Svedskoj nego bas u Bosni. A to kakvi su nam izgledi za uspjeh bas i ne pratim, to stalno varira i ne mogu se sa tim zamarati.
MmeDeLafayette

#128 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV

Post by MmeDeLafayette »

Dobro. Slazem se sa tobom i shvatam o cemu govoris, cak sta vise, i ja pripadam toj grupi koja je srecom odgajana pod parolom da je diverzitet nase najvece zajednicko blago na koje trebamo biti ponosni, i eto... nadat se da bude bolje, ali ono sto sam htjela istaci u gore navedenom jeste da se staticnoscu ne moze doci do velikih promjena :) ili opet grijesim?
1gorstak

#129 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV

Post by 1gorstak »

MmeDeLafayette wrote:Dobro. Slazem se sa tobom i shvatam o cemu govoris, cak sta vise, i ja pripadam toj grupi koja je srecom odgajana pod parolom da je diverzitet nase najvece zajednicko blago na koje trebamo biti ponosni, i eto... nadat se da bude bolje, ali ono sto sam htjela istaci u gore navedenom jeste da se staticnoscu ne moze doci do velikih promjena :) ili opet grijesim?
Pa nismo staticni, evo apelujemo na sire mase :)
MmeDeLafayette

#130 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV

Post by MmeDeLafayette »

Kamo ti pishtaljka i megafon :)
I josh par kapica, malo polona da primamimo shire mase i et :D
moras sve to komercijalizirati :D :D hehe
salim se, naravno :)
mostarac

#131 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV

Post by mostarac »

U cilju postizanja kompromisa mnogi ovdje upadaju u zamku maksimalistickih zahtjeva spodobe koju sam sinoc imao nepriliku gledati na FTV i onima sto su joj prijetili ubistvom se uopste ne cudim, jer sam i sam kuci rekao da sam na mjestu Denisa Becirevica, iako nikad nisam i nikad ne bi udario zenu, onu bi cetnicku cobanku s merakom podario jednimo djonom posred ruznog lica, jer je to zasluzila.

E sad ono sto zelim reci.
25. novembar 1943. godine je datum oko kojeg NE SMIJE I NE MOZE biti kompromisa. To je jednostavno i jasno ko dan. Oko toga se ne moze dogovarati, oko toga nema rasprave. Zasto? 25. novembra 1943. godine nije obnovljena drzavnost Bosne i Hercegovine u okviru Jugoslavije, tj. da bi Bosna i Hercegovina unijela tu drzavnost u jugoslaviju i za njene potrebe. To jednostavno nije tacno. Bosna i Hercegovina je u Mrkonjic Gradu obnovila svoju drzavnost i kao drzava tu drzavnost je unijela u Jugoslaviju, a nije je obnovila da bi je unijela u Jugoslaviju i dogadjaji od 25.11.1943. i 29.11.1943. nemaju apsolutno nikakvu vezu jedan s drugim u tom smislu, jer na kraju krajeva sve republike bivse Jugoslavije su na osnovu drzavnosti koju su unijele u Jugoslaviju stekle pravo priznanja od UN. Ljude buni to sto su ti dogadjaji bliski tako jedan drugom i sto je mnogo istih aktera, ali ti dogadjaji nemaju vezu jedan s drugim. Kad se pripremalo II zasjedanje AVNOJ-a i kreiralo ustrojstvo Jugoslavije kao federacije upravo je rasprava i bila o tome koliko DRZAVA organizovanih u federaciju ce ciniti Jugoslaviju i svaka od tih drzava je po prvom Ustavu Jugoslavije imala pravo na OTCJEPLJENJE i to po clanu 1 i tumacenju tog clana kao i istovjetnih clanova iz narednih ustava od strane Badinterove komisije. Nisu dzaba Pijade, Djilas i Zujovic koplja lomili s Titom oko toga da BiH ne obnovi drzavnost, nego da bude Pokrajina u Jugoslaviji. Znali su oni odlicno sta znaci obnova drzavnosti. S druge strane Kardelj je podrzao obnovu drzavnosti BiH, a naravno Rodoljub Colokovic i Avdo Humo su kod Tita na cetverosatnom sastanku izborili pobjedu za obnovu drzavnosti Bosne i Hercegovine.
Nema to veze sa 29. novembrom i ta dva datuma imaju razlicita ishodista, jer 29. novembar bi postojao i sa obnovom i bez obnove bosasnkohercegovacke drzavnosti.
To je nesto o cemu ne moze biti pregovora, o cemu nema rasprave i u cemu se ne smije popustiti ni milimetra po cijenu zaustavljanja svega u drzavi, jer 25. novembra 1943. je udaren pecat drzavi Bosni i Hercegovini, tj. njenoj modernoj drzavnosti. Tad su ustanovljene u najvecoj mjeri i njene danasnje granice i tada je receno Bosna je drzava. Upasti u zamku da se dan drzavnosti proglasi dan primanja u UN je opasno i moze biti pogubno, jer ce vam onda Majkicka i slicni njoj postaviti logicno pitanje i izazvati spor oko toga kako se moze slaviti dan drzavnosti necega sto nije ni ustanovljeno kao drzava, nego je samo priznato tokom raspada Jugoslavije da bi se primjenio princip isti za sve republike. To se ne smije uraditi nikako i moze biti pogubno po buducnost Bosne i Hercegovine.
Istorijski je fakat i cinjenica i dokumenti ZAVNOBiH-a to potvrdjuju, kao i naknadni dokumenti AVNOJ-a i Ustavotvorne skupstine FNRJ da je Bosna i Hercegovina 25.11.1943. godine OBNOVILA SVOJU DRZAVNOST, a ne postala socijalisticka republika, jer ona se tako na kraju krajeva po dokumentima tijela koje sam gore nabrojao nije ni zvala nego NARODNA REPUBLIKA BOSNA i HERCEGOVINA. Znaci sa 25.11.1943. Bosna i Hercegovina nije postala republika nego drzava i to jasno pise crno na bijelo i tu nema spora, nema diskusije i ne moze biti jer je jasno napisano. Zbog toga je 25.11.1943. godine datum oko kojeg ne smije da se popusti ni milimetar, jer se na kraju krajeva to sve dokumentima moze i dokazati. To je Dan drzavnosti Bosne i Hercegovine i dan na koji je moderna Bosna i Hercegovina obnovila svoju drzavnost, koju je u Jugoslaviju unijela na II zasjedanju AVNOJ-a i iz Jugoslavije iznijela 1. marta 1992. godine. Nije ona, jos jednom ponavljam i sto je vrlo vazno, u Jajcu unijela u Jugoslaviju svoj status socijalisticke republike, nego svoj status drzave.
Upasti u zamku bilo kakve rasprave o tom datumu, sto Dodik i bratija i zele bi znacilo upasti u zamku rasprave o tome da li Bosna i Hercegovina uopste ima pravo da bude drzava i to moze i najvjerovatnije bi urodilo fatalnim ishodom. Ne moze o tome biti rasprave i ne moze nijedan drugi datum da se uzme kao Dan drzavnosti moderne Bosne i Hercegovine, jer se tacno zna kada, kako, na koji nacin, koji ljudi i koja tijela su Bosnu i Hercegovinu proglasili DRZAVOM i o tome postoje originalni pisani dokumenti i valjani pravni akti.
Ne moze se raspravljati o necemu sto je cinjenica potkrijepljena valjanim dokazima. O tome ne moze biti rasprave, a pogotovo se nema pravo na raspravu o tome jer bi to moglo da ima dalekosezne posljedice po drzavnost Bosne i Hercegovine.
Andaluz1

#132 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV

Post by Andaluz1 »

mosfet wrote:Neko reče kako Dodik namjerno postavlja te karikaturalne likove u parlament da bi pokazao da ga ne poštuje. To nije tačno, svi njegovi saradnici su takvi, to mu je omiljena sorta, glupi, neobrazovani, seljaci, lopovi, odani do bola. Sjetite se samo savjetnika, ministara, sve kopija jedan drugog....

Nego je li još nekoga ta spodoba u onom kostimiću podsjećala na Pingvina iz nekog od dijelova Betmena što ga je igrao Deni De Vito? Meni je bila pljunuta Pingvin.

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
gael

#133 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV

Post by gael »

mostarac wrote:U cilju postizanja kompromisa mnogi ovdje upadaju u zamku maksimalistickih zahtjeva spodobe koju sam sinoc imao nepriliku gledati na FTV i onima sto su joj prijetili ubistvom se uopste ne cudim, jer sam i sam kuci rekao da sam na mjestu Denisa Becirevica, iako nikad nisam i nikad ne bi udario zenu, onu bi cetnicku cobanku s merakom podario jednimo djonom posred ruznog lica, jer je to zasluzila.

E sad ono sto zelim reci.
25. novembar 1943. godine je datum oko kojeg NE SMIJE I NE MOZE biti kompromisa. To je jednostavno i jasno ko dan. Oko toga se ne moze dogovarati, oko toga nema rasprave. Zasto? 25. novembra 1943. godine nije obnovljena drzavnost Bosne i Hercegovine u okviru Jugoslavije, tj. da bi Bosna i Hercegovina unijela tu drzavnost u jugoslaviju i za njene potrebe. To jednostavno nije tacno. Bosna i Hercegovina je u Mrkonjic Gradu obnovila svoju drzavnost i kao drzava tu drzavnost je unijela u Jugoslaviju, a nije je obnovila da bi je unijela u Jugoslaviju i dogadjaji od 25.11.1943. i 29.11.1943. nemaju apsolutno nikakvu vezu jedan s drugim u tom smislu, jer na kraju krajeva sve republike bivse Jugoslavije su na osnovu drzavnosti koju su unijele u Jugoslaviju stekle pravo priznanja od UN. Ljude buni to sto su ti dogadjaji bliski tako jedan drugom i sto je mnogo istih aktera, ali ti dogadjaji nemaju vezu jedan s drugim. Kad se pripremalo II zasjedanje AVNOJ-a i kreiralo ustrojstvo Jugoslavije kao federacije upravo je rasprava i bila o tome koliko DRZAVA organizovanih u federaciju ce ciniti Jugoslaviju i svaka od tih drzava je po prvom Ustavu Jugoslavije imala pravo na OTCJEPLJENJE i to po clanu 1 i tumacenju tog clana kao i istovjetnih clanova iz narednih ustava od strane Badinterove komisije. Nisu dzaba Pijade, Djilas i Zujovic koplja lomili s Titom oko toga da BiH ne obnovi drzavnost, nego da bude Pokrajina u Jugoslaviji. Znali su oni odlicno sta znaci obnova drzavnosti. S druge strane Kardelj je podrzao obnovu drzavnosti BiH, a naravno Rodoljub Colokovic i Avdo Humo su kod Tita na cetverosatnom sastanku izborili pobjedu za obnovu drzavnosti Bosne i Hercegovine.
Nema to veze sa 29. novembrom i ta dva datuma imaju razlicita ishodista, jer 29. novembar bi postojao i sa obnovom i bez obnove bosasnkohercegovacke drzavnosti.
To je nesto o cemu ne moze biti pregovora, o cemu nema rasprave i u cemu se ne smije popustiti ni milimetra po cijenu zaustavljanja svega u drzavi, jer 25. novembra 1943. je udaren pecat drzavi Bosni i Hercegovini, tj. njenoj modernoj drzavnosti. Tad su ustanovljene u najvecoj mjeri i njene danasnje granice i tada je receno Bosna je drzava. Upasti u zamku da se dan drzavnosti proglasi dan primanja u UN je opasno i moze biti pogubno, jer ce vam onda Majkicka i slicni njoj postaviti logicno pitanje i izazvati spor oko toga kako se moze slaviti dan drzavnosti necega sto nije ni ustanovljeno kao drzava, nego je samo priznato tokom raspada Jugoslavije da bi se primjenio princip isti za sve republike. To se ne smije uraditi nikako i moze biti pogubno po buducnost Bosne i Hercegovine.
Istorijski je fakat i cinjenica i dokumenti ZAVNOBiH-a to potvrdjuju, kao i naknadni dokumenti AVNOJ-a i Ustavotvorne skupstine FNRJ da je Bosna i Hercegovina 25.11.1943. godine OBNOVILA SVOJU DRZAVNOST, a ne postala socijalisticka republika, jer ona se tako na kraju krajeva po dokumentima tijela koje sam gore nabrojao nije ni zvala nego NARODNA REPUBLIKA BOSNA i HERCEGOVINA. Znaci sa 25.11.1943. Bosna i Hercegovina nije postala republika nego drzava i to jasno pise crno na bijelo i tu nema spora, nema diskusije i ne moze biti jer je jasno napisano. Zbog toga je 25.11.1943. godine datum oko kojeg ne smije da se popusti ni milimetar, jer se na kraju krajeva to sve dokumentima moze i dokazati. To je Dan drzavnosti Bosne i Hercegovine i dan na koji je moderna Bosna i Hercegovina obnovila svoju drzavnost, koju je u Jugoslaviju unijela na II zasjedanju AVNOJ-a i iz Jugoslavije iznijela 1. marta 1992. godine. Nije ona, jos jednom ponavljam i sto je vrlo vazno, u Jajcu unijela u Jugoslaviju svoj status socijalisticke republike, nego svoj status drzave.
Upasti u zamku bilo kakve rasprave o tom datumu, sto Dodik i bratija i zele bi znacilo upasti u zamku rasprave o tome da li Bosna i Hercegovina uopste ima pravo da bude drzava i to moze i najvjerovatnije bi urodilo fatalnim ishodom. Ne moze o tome biti rasprave i ne moze nijedan drugi datum da se uzme kao Dan drzavnosti moderne Bosne i Hercegovine, jer se tacno zna kada, kako, na koji nacin, koji ljudi i koja tijela su Bosnu i Hercegovinu proglasili DRZAVOM i o tome postoje originalni pisani dokumenti i valjani pravni akti.
Ne moze se raspravljati o necemu sto je cinjenica potkrijepljena valjanim dokazima. O tome ne moze biti rasprave, a pogotovo se nema pravo na raspravu o tome jer bi to moglo da ima dalekosezne posljedice po drzavnost Bosne i Hercegovine.
koliko puta ponavljas jednu te istu stvar. u clanu jedan ustava fnrj pise da narodi a ne republike imaju pravo na otcjepljenje.
osa

#134 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV

Post by osa »

nego zna li netko podatke, koliki je u stvari udio bošnjačkog naroda u 25.11.1943 godine, koliko je tadašnjih muslimana učestvovalo u nob-u, znam da su recimo 7.banijska(sastavljena uglavnom od hrvatskih srba) i 2. dalmatinska(sastavljena uglavnom od hrvata) na svojim leđima iznijele neretvu i sutjesku i to sa strašnim žrtvama, ima li neka slična herojska brigada sastavljena od tadašnjeg muslimanskog naroda. ja znam za onu" 6.lička i 7. banijska te su dvije titi najmilije", ali ne znam za takve muslimanske brigade. i kad gledamo istaknute ljude iz nob-e i organizatore tito, đilas, nazor, pijade, ribar, sava kovačević, bobetko, rukavina i dr., nema tu bošnjaka.na kraju pitanje"kiti li se netko tuđim perjem, tuđom krvlju i tuđom poviješću".
na stranu to što je 25.11 . 1943 stvarno bitan datum u povijesti bih, tada nije stvorena bih jer to je uostalom kao i hrvatska zemljopisni pojam, ali joj je definitivno na neki način , obnovljena državnost.
Agic Nurija

#135 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV

Post by Agic Nurija »

Srećko wrote:
*batman* wrote:
Srećko wrote:
Svetog mi Save :D
To su bile države pojedinaca,vladara a ne narodne države.Narodi nisu ni postojali u to vrijeme.Koliko znam,Srbija se i ne poziva na srednjevjekovni period.Svi praznici su datumi iz 19 vijeka.
ah, kakva spika naivna
a što li se ono Veliki Vožd i milion srba okupiše jula 1989.g.kad se sve i zakuha !!
a Srećko, šta su ono obilježavali, neki datum iz 19.vijeka

i Sveti Savo kojim se kuneš je naravno iz 19.vijeka :lol:

ta šuplja priča moj Srečko više ne prolazi, PROČITANI STE ko čitanka !!

nego divi se Tvrtkovoj Bosni, moj srećko, Bosnu nije smio napasti ni tvoj car dušan (i on je iz 19.vijeka :lol: ) odnosno probao jednom i popušio :lol:
Sveti Sava je crkveni lik, nema veze sa državnošću.Obilježavanje Kosovske bitke jeste svakako mitomanija.Čak su i mnogi uslovno rečeno Srbi u toj bitci učestvovali protiv Lazara.
"Sveti" Savo (Rastko) je bio jedan od tri sina Nemanje ("nemac" (nemanju) krstio kao katolika!) i Ane, bosanske princeze, ćerke Bana Borića (Kotromanića loza), a vjerovatno je bio u nekom pogledu hendikepiran (autista?) i kao takav "sklonjen" u manastir! Rastkov ovosvjetski boravak i "srpska država" imaju toliko zajedničkog, koliko kraljević marko sa ping-pongom! Srpsku državu "Rašku", kao prvobitni manastirski (ekspanzionistički) posjed Vizantije, stvorili su isti oni likovi, koji i danas istočnim dijelom evropskog kontinenta mašu kandilom, prosipaju maglu i dim tamjana, kako bi u ime oca, sina i svetog duha (otuda ortodoksi, ekstremni u trojnosvojstvenom tumačenju "boga"), u svom dijelu "rimskog carstva" kao moderni robovlasnici tlačili i otmjeno pljačkali svoje "nebeske narode"!
Agic Nurija

#136 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV

Post by Agic Nurija »

[quote="osa"]nego zna li netko podatke, koliki je u stvari udio bošnjačkog naroda u 25.11.1943 godine, koliko je tadašnjih muslimana učestvovalo u nob-u, quote]

Osa kao i obično "ubode pa ode"!
Isto kao što nema "državnog naroda na procente", tako nema ni ljudskih prava, još manje ljudskog morala na procente u ukupnom historijskom razvoju južnoslovenske "narodne zajednice". Ta priča o "učešću muslimana" u NOB-i (ćuj, narodnooslobodilačkoj, kojeg državnog naroda u kojoj i čijoj, kako prošloj, tako i budućoj državi!?) poznata je i uopće nije ni iz bliza dokumentovano obrađena. Da je "prva jugoslavija SHS-kraljevina, ubrojala u svoju (izmišljenu monarhiju) konstituciju (Ustav) Bosnu kao državu bosanskog naroda i da je takva Bosna dočekala Drugi Svjetski Rat, vjerovatno bi danas razgovarali o "procentima" Bosanaca, a ne o procentima "muslimana", koje ti pretvaraš u nekakav "bošnjački narod". Zaboravio si (kad neko ne zna, pa još i zaboravi), da su samo dvije godine pred rat, cvetkovič-mačekovci ukinuli potpuno bilo kakav pojam Bosne i bosanskog ljudskog bića kao konstitutivnog dijela neke buduće državne zajednice. Uostalom, Tito nije predstavljao ni prije, ni za vrijeme, niti poslije Rata bilo kakav "jugoslovenski", još manje neki "bosanski" narod, a ponajmanje "konstitutivne narode". Tito je bio samo vrhovni vođa "južnoslavenskih komunista", od kojih su, posebno kada su na šajkačama kokarde zamijenili crvenim petokrakama, najbrojniji bili velikosrbi, a odmah za njima, zamjenom "U za zvijezdu" na kapama velikohrvati, sve do raspada jugoslavije......i do dana današnjeg se puno na tom historijskom krkljancu nije izmijenilo.
Dušanka Majkić je vjerovatno još uvijek "poremečena" poslije scene u kojoj je, (osamdesetih) u zapaljenom "fići", kojeg je Dušanka vozila, živa izgorila njena mlađa sestra.....i zato su joj "velike istine" na vrh jezika!
nosara

#137 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV

Post by nosara »

Agic Nurija wrote:
osa wrote:nego zna li netko podatke, koliki je u stvari udio bošnjačkog naroda u 25.11.1943 godine, koliko je tadašnjih muslimana učestvovalo u nob-u, quote]

Isto kao što nema "državnog naroda na procente", tako nema ni ljudskih prava, još manje ljudskog morala na procente u ukupnom historijskom razvoju južnoslovenske "narodne zajednice". Ta priča o "učešću muslimana" u NOB-i (ćuj, narodnooslobodilačkoj, kojeg državnog naroda u kojoj i čijoj, kako prošloj, tako i budućoj državi!?) poznata je i uopće nije ni iz bliza dokumentovano obrađena. Da je "prva jugoslavija SHS-kraljevina, ubrojala u svoju (izmišljenu monarhiju) konstituciju (Ustav) Bosnu kao državu bosanskog naroda i da je takva Bosna dočekala Drugi Svjetski Rat, vjerovatno bi danas razgovarali o "procentima" Bosanaca, a ne o procentima "muslimana", koje ti pretvaraš u nekakav "bošnjački narod". Zaboravio si (kad neko ne zna, pa još i zaboravi), da su samo dvije godine pred rat, cvetkovič-mačekovci ukinuli potpuno bilo kakav pojam Bosne i bosanskog ljudskog bića kao konstitutivnog dijela neke buduće državne zajednice. Uostalom, Tito nije predstavljao ni prije, ni za vrijeme, niti poslije Rata bilo kakav "jugoslovenski", još manje neki "bosanski" narod, a ponajmanje "konstitutivne narode". Tito je bio samo vrhovni vođa "južnoslavenskih komunista", od kojih su, posebno kada su na šajkačama kokarde zamijenili crvenim petokrakama, najbrojniji bili velikosrbi, a odmah za njima, zamjenom "U za zvijezdu" na kapama velikohrvati, sve do raspada jugoslavije......i do dana današnjeg se puno na tom historijskom krkljancu nije izmijenilo.
Dušanka Majkić je vjerovatno još uvijek "poremečena" poslije scene u kojoj je, (osamdesetih) u zapaljenom "fići", kojeg je Dušanka vozila, živa izgorila njena mlađa sestra.....i zato su joj "velike istine" na vrh jezika!
Na konkretno pitanje odgovor prepun nebuloza i bljuvotina... :-)

Sto ne kazes otvoreno da je ogromna vecina "hrvatskog cvijeca" oslobodjenje 1945. smatrala pocetkom okupacije...?

Ovo za majkicku i njenu licnu tragediju je tako bajramski, svaka ti cast... :-)
Agic Nurija

#138 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV

Post by Agic Nurija »

gael wrote:
mostarac wrote: E sad ono sto zelim reci.
25. novembar 1943. godine je datum oko kojeg NE SMIJE I NE MOZE biti kompromisa. To je jednostavno i jasno ko dan. Oko toga se ne moze dogovarati, oko toga nema rasprave. Zasto? 25. novembra 1943. godine nije obnovljena drzavnost Bosne i Hercegovine u okviru Jugoslavije, tj. da bi Bosna i Hercegovina unijela tu drzavnost u jugoslaviju i za njene potrebe. To jednostavno nije tacno. Bosna i Hercegovina je u Mrkonjic Gradu obnovila svoju drzavnost i kao drzava tu drzavnost je unijela u Jugoslaviju, . Tad su ustanovljene u najvecoj mjeri i njene danasnje granice i tada je receno Bosna je drzava. .
Eh, a sada ovo što ja želim reči!
U pravu je "onaj" što ti kaže, kako "pravo na odcjepljenje" imaju "narodi jugoslavije", a ne njene "republike". Zato ni 42, ni 43, ni 46, ni 72, ni 95, u "dokumente koji govore o nekoj beha-republici-državi", nije ni omaškom unešen pojam, iako konstantan historijski termin, naziv zemaljskog, republičkog, BOSANSKOG NARODA. Jer da su u Varcaru 1942 "tražili obnovu samostalne BOSANSKE DRŽAVE", koja bi u sastav buduće avnojevske federacije ušla pod terminom REPUBLIKA BOSNA, danas bi BOSANSKI NAROD, jednako kao i svi ostali "jugoslovenski narodi" imao svoju samostalnu državu, Republiku Bosnu. A zašto nema Republike Bosne, (ima Republike Makedonije, Republike Kosova, Republike Crne Gore-Švarcvald!) i u njoj bosanskog naroda, eeeeeeh, to ne možeš pitati "muslimane", njih ne zanima ovaj, več samo onaj dunjaluk!
Agic Nurija

#139 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV

Post by Agic Nurija »

nosara wrote:
Agic Nurija wrote:
osa wrote:nego zna li netko podatke, koliki je u stvari udio bošnjačkog naroda u 25.11.1943 godine, koliko je tadašnjih muslimana učestvovalo u nob-u, quote]

Sto ne kazes otvoreno da je ogromna vecina "hrvatskog cvijeca" oslobodjenje 1945. smatrala pocetkom okupacije...?

Ovo za majkicku i njenu licnu tragediju je tako bajramski, svaka ti cast... :-)
J..i se komunjaro, na bajram, dozvoljeno je!
nosara

#140 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV

Post by nosara »

Jebem kad hocu i koga hocu... Da sam komunjara nije nikakva novost... Nego, odgovori ti na postavljeno pitanje, ako smijes... :D
Agic Nurija

#141 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV

Post by Agic Nurija »

nosara wrote:
Agic Nurija wrote:
osa wrote:

quote]

"...... koja još uvijek, računajuči sve potonje, administrativne i krvave srpskohrvatske pokolje nad bosanskim narodom, traje nesmanjenom žestinom!
nosara

#142 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV

Post by nosara »

Agic Nurija wrote:
nosara wrote: Na konkretno pitanje odgovor prepun nebuloza i bljuvotina... :-)

quote]

"...... koja još uvijek, računajuči sve potonje, administrativne i krvave srpskohrvatske pokolje nad bosanskim narodom, traje nesmanjenom žestinom!
Aferim...! Vidis da nije bolilo... :D
viva_castro

#143 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV

Post by viva_castro »

Agic Nurija wrote:
gael wrote:
mostarac wrote: E sad ono sto zelim reci.
25. novembar 1943. godine je datum oko kojeg NE SMIJE I NE MOZE biti kompromisa. To je jednostavno i jasno ko dan. Oko toga se ne moze dogovarati, oko toga nema rasprave. Zasto? 25. novembra 1943. godine nije obnovljena drzavnost Bosne i Hercegovine u okviru Jugoslavije, tj. da bi Bosna i Hercegovina unijela tu drzavnost u jugoslaviju i za njene potrebe. To jednostavno nije tacno. Bosna i Hercegovina je u Mrkonjic Gradu obnovila svoju drzavnost i kao drzava tu drzavnost je unijela u Jugoslaviju, . Tad su ustanovljene u najvecoj mjeri i njene danasnje granice i tada je receno Bosna je drzava. .
Eh, a sada ovo što ja želim reči!
U pravu je "onaj" što ti kaže, kako "pravo na odcjepljenje" imaju "narodi jugoslavije", a ne njene "republike". Zato ni 42, ni 43, ni 46, ni 72, ni 95, u "dokumente koji govore o nekoj beha-republici-državi", nije ni omaškom unešen pojam, iako konstantan historijski termin, naziv zemaljskog, republičkog, BOSANSKOG NARODA. Jer da su u Varcaru 1942 "tražili obnovu samostalne BOSANSKE DRŽAVE", koja bi u sastav buduće avnojevske federacije ušla pod terminom REPUBLIKA BOSNA, danas bi BOSANSKI NAROD, jednako kao i svi ostali "jugoslovenski narodi" imao svoju samostalnu državu, Republiku Bosnu. A zašto nema Republike Bosne, (ima Republike Makedonije, Republike Kosova, Republike Crne Gore-Švarcvald!) i u njoj bosanskog naroda, eeeeeeh, to ne možeš pitati "muslimane", njih ne zanima ovaj, več samo onaj dunjaluk!
Prvo, ne postoji onaj i onaj dunjaluk nego dunjaluk i ahiret.

Drugo, koliko god bih ja želio i volio da je tačno to što govoriš, a volio bih jako jer se osjećam kao Bosanac i Hercegovac, moram te ispraviti jer mi je istina draža od ljubavi :D

Bosna je zadnja dobila status republike, čak je bilo upitno da li će ga dobiti jer je, naručito lobi Srpske CK bio protiv toga, ali je druga Tita riječ bila zadnja, a prelijepa li mu bi riječ, i Bosna obnovi svoju državnost. Ipak bila je posebna i drugačija od svih drugih republika i u njen ustav je unešeno: Bosna i Hercegovina je zemlja i Srba i Hrvata i muslimana a nije ni srpska ni hrvatska ni muslimanska. To je zemlja svih njenih naroda i narodnosti.

U pitanju je takozvani princip idealne svojine, gdje je svaki pedalj ove zemlje i srpski i hrvatski i muslimanski a nije ekskluzivno ni srpski ni hrvatski ni muslimanski. Ovim su udareni pravni temelji za jednu zdravu multietničku Bosnu i Hercegovinu. Ona dakle, nažalost, nije bila zemlja bosanskog naroda.

Srećom nakon rata mi smo uspjeli ovaj princip naknadno uvesti i u Ustav, time što smo stavili stavku da su sva tri naroda konstitutivna u oba entiteta. Ali i dalje se dešavaju tragedije kakvo je ime "Republika Srpska" što implicira srpsku republiku u BiH i ne mogu se svi narodi osjećati konforno u njoj. Ili recimo neki od ostataka naziva "Hrvatska republika Herceg-Bosna" koji se mogu naći na sportskim takmičenjima ili u nekim institucijama u Hercegovini. Ni ovo nikako ne može proizvesti konforan osjećaj svih naroda i narodnosti na svakom pedlju tla BiH. Ne zaboravljam svakako ni glupost "Bošnjaka" i sa tobom se slažem po tom pitanju, razumijemo se. I svakako osuđujem ratnu i poratnu pojavu etnonacionalizma i u redovima Bošnjaka, etnonacionalizam ne ide pod ruku sa multietničkom državom idealne svojine jer podrazumijeva torovanje, tako da je to svakako bolest koju ćemo mi Bosanci i Hercegovci prije ili kasnije uz Božiju pomoć istrijebiti.
escobar_

#144 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV

Post by escobar_ »

Vi ovdje, po ko zna koji put, valjate gluposti. Kolika god šumadinka bila ona četnikuša ta ista četnikuša nije rekla ništa novo - žena jednostavno razmišlja kako razmišlja ogromna većina srpske populacije u BiH.

I tako, dok oni ne žele da znaju za Bosnu i njene praznike vi vrijeme trošite lažući se kako Bosne ima na 100% njene teritorije.

:bih:
Agic Nurija

#145 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV

Post by Agic Nurija »

Bože, kako imamo mnogo "učitelja" u predmetu "državotvornog prava", a jako malo rezultata koji na terenu pokazuju svoju metodološku primjenu.
"viva-castro", nije tačno, oduvijek je postojao "ovaj" i "onaj" svijet, to jeste svijet koji jeste i svijet kojeg bi mi ljudi poželili, kad nas više ne bude bilo ovdje! To tvoje (na žalost nisi usamljen) "nacionalno izjašnjavanje", koliko god da je "logično" u odnosu na "naziv države", alogično je u odnosu na čovjeka kao kulturološko biće, individuu, a da o lingvistici i ne govorim. Narod koji govori BOSANSKI, valjda je "ponikao" u zemlji BOSNI i po istoj zemlji nazvao svoj državni, kulturni i historijski kolektiv BOSANSKIM NARODOM. To što je "neko" 1878 godine za okruglim stolom, naravno bez prisustva i učešća bosanskih predstavnika, KRALJEVINI BOSNI dodao sufiks njene vlastite oblasti/pokrajine, posjeda nekog oblasnog bosanskog plemića sa germanskom titulom "herzeg"=vojvoda, sa namjerom da ukine kontinuitet postojanja ZEMALJSKOG NARODA, trebalo bi da nama BOSANCIMA bude predmet izučavanja, a ne predmet gluhog, slijepog i nijemog prihvatanja bosanske stvarnosti, što je kontinuirano održavana u sistemima političkog jednoumlja.

Dušanka Majkić je samo jedan od "advokata" jednoumlja, na žalost u Bosni nakon 90-te nastavljeno tako, što je raniji politički sistem podijeljen na tri "oslobođena" dijela zemlje - gdje se i dalje koristi politička retorika zavođenja ionako neupućenih, da narod, opijen imaginarnom slobodom svom istinskom dželatu još kliče: "Živio nam naš svemogući predsjednik....!
ajrokrem

#146 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV

Post by ajrokrem »

Agic Nurija wrote:Bože, kako imamo mnogo "učitelja" u predmetu "državotvornog prava", a jako malo rezultata koji na terenu pokazuju svoju metodološku primjenu.
"viva-castro", nije tačno, oduvijek je postojao "ovaj" i "onaj" svijet, to jeste svijet koji jeste i svijet kojeg bi mi ljudi poželili, kad nas više ne bude bilo ovdje! To tvoje (na žalost nisi usamljen) "nacionalno izjašnjavanje", koliko god da je "logično" u odnosu na "naziv države", alogično je u odnosu na čovjeka kao kulturološko biće, individuu, a da o lingvistici i ne govorim. Narod koji govori BOSANSKI, valjda je "ponikao" u zemlji BOSNI i po istoj zemlji nazvao svoj državni, kulturni i historijski kolektiv BOSANSKIM NARODOM. To što je "neko" 1878 godine za okruglim stolom, naravno bez prisustva i učešća bosanskih predstavnika, KRALJEVINI BOSNI dodao sufiks njene vlastite oblasti/pokrajine, posjeda nekog oblasnog bosanskog plemića sa germanskom titulom "herzeg"=vojvoda, sa namjerom da ukine kontinuitet postojanja ZEMALJSKOG NARODA, trebalo bi da nama BOSANCIMA bude predmet izučavanja, a ne predmet gluhog, slijepog i nijemog prihvatanja bosanske stvarnosti, što je kontinuirano održavana u sistemima političkog jednoumlja.

Dušanka Majkić je samo jedan od "advokata" jednoumlja, na žalost u Bosni nakon 90-te nastavljeno tako, što je raniji politički sistem podijeljen na tri "oslobođena" dijela zemlje - gdje se i dalje koristi politička retorika zavođenja ionako neupućenih, da narod, opijen imaginarnom slobodom svom istinskom dželatu još kliče: "Živio nam naš svemogući predsjednik....!
ljepota je u jednostavnosti...i izraza...
mostarac

#147 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV

Post by mostarac »

gael wrote: koliko puta ponavljas jednu te istu stvar. u clanu jedan ustava fnrj pise da narodi a ne republike imaju pravo na otcjepljenje.
Onaj ko nece da cita nece da cita. Ne moze narod otcjepiti nesto jer to nesto nije definisano. Narodi, a republike su narodne imaju pravo na otcjepljenje i tumacenje tog clana 1 u svim ustavima jugoslavije su dale relevantne medjunarodne-pravne institucije. Dakle logicno je da ne moze niko napraviti glasanje svih makedonaca u jugoslaviji jer je to neizvodivo. Narodi su kroz republike, tj. drzave imali pravo na otcjepljenje i uporno ponavljam zato sto treba uporno da se ponavlja da su republike bile drzave sa pravom otcjepljenja i to su i ucinile, jer je avnojevska jugoslavija nastala kao federacija 6 udruzenih drzava.
Maestor

#148 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV

Post by Maestor »

osa wrote:7.banijska(sastavljena uglavnom od hrvatskih srba)
Đed moj bio aktivan u ovoj "postrojbi". :thumbup:
ajrokrem

#149 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV

Post by ajrokrem »

mostarac wrote:
gael wrote: koliko puta ponavljas jednu te istu stvar. u clanu jedan ustava fnrj pise da narodi a ne republike imaju pravo na otcjepljenje.
Onaj ko nece da cita nece da cita. Ne moze narod otcjepiti nesto jer to nesto nije definisano. Narodi, a republike su narodne imaju pravo na otcjepljenje i tumacenje tog clana 1 u svim ustavima jugoslavije su dale relevantne medjunarodne-pravne institucije. Dakle logicno je da ne moze niko napraviti glasanje svih makedonaca u jugoslaviji jer je to neizvodivo. Narodi su kroz republike, tj. drzave imali pravo na otcjepljenje i uporno ponavljam zato sto treba uporno da se ponavlja da su republike bile drzave sa pravom otcjepljenja i to su i ucinile, jer je avnojevska jugoslavija nastala kao federacija 6 udruzenih drzava.
a kako se onda bosna, koja je i srpska, i hrvatska i muslimanska, otcjepi, prenebregavajuci volju jednog naroda????
Maraschino

#150 Re: Gostovanje Dusanke majkic na FTV

Post by Maraschino »

Citam ove zadnje komentare a stalno bacam pogled, da nisam na pogresnoj temi...

Dusanka Majkic, izjavljuje sinoc na RTRS-u kako je u toku emisije dobila jako mnogo prijetnji i da su joj dok je trajala emisija obezbijedili policijsku pratnju da napusti Sarajevo. Nije spomenula da ju je morao EUFOR sa transporterima izvuci iz mrskog Teherana.

Njoj i njoj slicnima (Slavuj, Spiric, Novic, Radmanovic...) na celu sa Dodikom, nije ni ostalo nista drugo do fashizam kao oblik djelovanja. Sve druge opcije nebi se uklopile u situaciju, vrijeme i prostor.
Post Reply