"God bless America!" - said Reis-ul-Ulema

Locked
_BosanaC

Post by _BosanaC »

amrino wrote:Ja Reisu- kapu skidam!
a ubijedjena sam da doticnima na forumu ni jedan drugi Reis ne bi pasao kao sto ni ovaj ne pase....ali isto tako znam da to nije do toga ko je i kakav je Reis nego je do njih.
I ja mu kapu skidam :D Da mu Allah dragi podari jos 100 godina zivota i dozivotni mandat Reisa :D Kad boljeg niste ni zasluzili :D
amrino

Post by amrino »

_BosanaC wrote:
a ubijedjena sam da doticnima na forumu ni jedan drugi Reis ne bi pasao kao sto ni ovaj ne pase....ali isto tako znam da to nije do toga ko je i kakav je Reis nego je do njih.
I ja mu kapu skidam :D Da mu Allah dragi podari jos 100 godina zivota i dozivotni mandat Reisa :D Kad boljeg niste ni zasluzili :D
Svasta smo mi zasluzili...pa nemamo nista. Reis nam je najmanji problem- mada se neki trude da ga predstave kao najveci...
Vjerujem da bi svi bili zadovoljni reisom koji ne cuje , ne vidi, ne govori...Ne branim ga- ima i on gresaka, losih poteza, katastrofa poteza - ali ima i MNOGO precih stvari od konstatnog pljuvanja po poglavaru IVZ.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

amrino wrote:
_BosanaC wrote:
Svasta smo mi zasluzili...pa nemamo nista. Reis nam je najmanji problem- mada se neki trude da ga predstave kao najveci...
Vjerujem da bi svi bili zadovoljni reisom koji ne cuje , ne vidi, ne govori...Ne branim ga- ima i on gresaka, losih poteza, katastrofa poteza - ali ima i MNOGO precih stvari od konstatnog pljuvanja po poglavaru IVZ.
Jbg sad znaci necemo ga pljuvati jer je nas i jer ima gorih? :?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

bice_bice wrote:koji je to bh politicar ili lider necega docekan na ciriskom aerodromu aplauzom? ko je to jos od 200-300 politicara na ciriskom ETH-u dobio aplauz od 15min nakon govora? ko je to jos bio pozvan u izvjesne krugove?

i jos nesto: zasto se vi - koji serete kvake - ne date na raspolaganje da bidnete Reis-ul-Ulema? pa da malo po vama pljujemo, P vam materina seljacka..

da vise znate o njemu i njegovim kvalitetama, ne bi si uzimali vremena za ovakve gluposti..
picka tebi
:D
po tvom odabiru :D

Vozz.
amrino

Post by amrino »

_BosanaC wrote:
amrino wrote:
_BosanaC wrote: I ja mu kapu skidam :D Da mu Allah dragi podari jos 100 godina zivota i dozivotni mandat Reisa :D Kad boljeg niste ni zasluzili :D
Ja sam generalno protiv bilo kojeg oblika pljuvanja....Nekad mi se doduse omakne... :D
Najvise bih pljuvala po nama...Ne valja nam niko a mi ko' sline....
Sorry sto primjecujem- ali po reisu uglavnom pljuju oni ljudi koji generalno imaju nesto protiv vjere ili IVZ-a ----tako da mi to ne predstavlja neke argumente...osim sto mi pokazuje kako netrpeljivost djeluje na moc rasudjivanja.
mostarac

Post by mostarac »

Nijedan reis koji forsira u dzamijama kreiranje izborne volje naroda mi nece biti dobar. I ne samo reis nego bilo koji vjerski poglavar. Dzamije i crkve su mjesto gdje treba da se moli bogu, a ne gdje se sjebaju nasi zivoti kao sto je nazalost u BiH slucaj.
Inace generalno kroz istoriju zemlju nikad nije pohodila veca posast i vece zlo od vjerskih institucija. Cak ni Hitler i Staljin zajedno nisu odnijeli toliko zivota. Institucionalizacija religije je jedini stvarni jahac apokalipse koji svaki dan uzima svoj danak u krvi.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

amrino wrote:
_BosanaC wrote:
amrino wrote: Svasta smo mi zasluzili...pa nemamo nista. Reis nam je najmanji problem- mada se neki trude da ga predstave kao najveci...
Ja sam generalno protiv bilo kojeg oblika pljuvanja....Nekad mi se doduse omakne... :D
Sorry sto primjecujem- ali po reisu uglavnom pljuju oni ljudi koji generalno imaju nesto protiv vjere ili IVZ-a ----tako da mi to ne predstavlja neke argumente...osim sto mi pokazuje kako netrpeljivost djeluje na moc rasudjivanja.
Pa ne znam sta onda... Ne govoriti nista? Ne isticati probleme i one koji su krivi za probleme osim ako nisu pripadnici onih drugih? Mene bi za Reisa zivo bolio qrac da reis radi ono sto je posao reisa i da se drzi dzamije, muslimana, IZ-a... Medjutim, posto isti taj reis upravlja i mojim zivotom, apsolutno nepozvan da bude dio istog, onda osjecam puno pravo da prozborim o tom reisu. Ili nisam u pravu?
amrino

Post by amrino »

mostarac wrote:Nijedan reis koji forsira u dzamijama kreiranje izborne volje naroda mi nece biti dobar. I ne samo reis nego bilo koji vjerski poglavar. Dzamije i crkve su mjesto gdje treba da se moli bogu, a ne gdje se sjebaju nasi zivoti kao sto je nazalost u BiH slucaj.
Inace generalno kroz istoriju zemlju nikad nije pohodila veca posast i vece zlo od vjerskih institucija. Cak ni Hitler i Staljin zajedno nisu odnijeli toliko zivota. Institucionalizacija religije je jedini stvarni jahac apokalipse koji svaki dan uzima svoj danak u krvi.
Znam sta ti mislis- bez da ista i napises....Ko' da sam vidovita :D
ejub

Post by ejub »

Fair Life wrote:
ejub wrote:...
Reis Ceric je prvi u Bosnjaka(govorim o vjerskom segmentu) svidjelo se to nekome ili ne.Izabran na regularan zakonski nacin i u cemu je problem.
...
Informisi se malo bolje kako je on to na "regularan zakonski" nacin izabran.
Ja nemam sta da se informišem,ja znam da je na zadnjim izborima izmedžu njega i prof.Karica SABOR IZ izabrao Cerica

E sad sto tebe nisu pitali .............. :roll:
ejub

Post by ejub »

kub lajkan wrote:
ejub wrote:Reis Ceric je prvi u Bosnjaka(govorim o vjerskom segmentu) svidjelo se to nekome ili ne.Izabran na regularan zakonski nacin i u cemu je problem
Gdje, kad i ko ga je izabrao da bude "prvi u Bosnjaka"?
Prati malo stvari o kojima zelis diskutovati :shock:
amrino

Post by amrino »

_BosanaC wrote:
amrino wrote:
_BosanaC wrote: Jbg sad znaci necemo ga pljuvati jer je nas i jer ima gorih? :?
Pa ne znam sta onda... Ne govoriti nista? Ne isticati probleme i one koji su krivi za probleme osim ako nisu pripadnici onih drugih? Mene bi za Reisa zivo bolio qrac da reis radi ono sto je posao reisa i da se drzi dzamije, muslimana, IZ-a... Medjutim, posto isti taj reis upravlja i mojim zivotom, apsolutno nepozvan da bude dio istog, onda osjecam puno pravo da prozborim o tom reisu. Ili nisam u pravu?
Slazem se- treba isticati probleme...medjutim postoji razlika izmedju isticanja problema i bezkurpuloznog papanskog pljuvanja po svemu i svacemu.
Nema to veze sa "pripadnoscu". Licno- nikad nisam- niti cu sebi dopustiti pljuvanje po kardinalu, papi...To su stvari koje postujem- a sad- da li je jedan, drugi ili treci napravio los potez- to cu prokomentarisati u svakom slucaju...
Nisam misljenja da se reis treba drzati SAMO dzamije...u nekom drugom vremenu ili sistemu mozda da ali u ovom u kojem smo sad- definitivno ne.
Vise volim ovog- kakav god da je- nego reisa kojem niko ne bi ni ime znao....koji nikome ne bi bio zanimljiv, i za kojim jse ne bi dizala pompa i prasina- jer nazalost kod nas- samo na taj nacin mozes nesto postici...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

amrino wrote: Slazem se- treba isticati probleme...medjutim postoji razlika izmedju isticanja problema i bezkurpuloznog papanskog pljuvanja po svemu i svacemu.
Nema to veze sa "pripadnoscu". Licno- nikad nisam- niti cu sebi dopustiti pljuvanje po kardinalu, papi...To su stvari koje postujem- a sad- da li je jedan, drugi ili treci napravio los potez- to cu prokomentarisati u svakom slucaju...
Nisam misljenja da se reis treba drzati SAMO djamije...u nekom drugom vremenu ili sistemu mozda da ali u ovom u kojem smo sad- definitivno ne.
Vise volim ovog- kakav god da je- nego reisa kojem niko ne bi ni ime znao....koji nikome ne bi bio zanimljiv, i za kojim jse ne bi dizala pompa i prasina- jer nazalost kod nas- samo na taj nacin mozes nesto postici...
E zato i kazem da bolje nismo ni zasluzili, jer svrsavamo od srece sto nam reis, kardinal i vladika politiku kroje.
amrino

Post by amrino »

_BosanaC wrote:
amrino wrote: Slazem se- treba isticati probleme...medjutim postoji razlika izmedju isticanja problema i bezkurpuloznog papanskog pljuvanja po svemu i svacemu.
Nisam misljenja da se reis treba drzati SAMO djamije...u nekom drugom vremenu ili sistemu mozda da ali u ovom u kojem smo sad- definitivno ne.
E zato i kazem da bolje nismo ni zasluzili, jer svrsavamo od srece sto nam reis, kardinal i vladika politiku kroje.
Blago tebi kad vidis politiku....Ja nit vidim drzavu, nit vidim politiku, nit vidim da neko nesto kroji.....vidim samo jedan ogroman haos u kjojem ko biva svi nesto rade, caprkaju- a sve stoji na mrtvoj tacki...
Ova trojica su mi najmanji problem...ali niko nam nije kriv sto ne valjaju oni koji bi trebali krojiti politiku i praviti drzavu...oni ciji je to posao i koji su debelo za to placeni...Trudim se da se sto manje bavim politikom i da se sto vise distanciram od svega- jer sam skontala da cu samo cir zaraditi....a valja djecu odgajat...
Zelim samo da kazem da treba kritikovati, ukazivati na greske ali...pricanje o tome kakve naocale nosi reis, na kakvoj stolici sjedi kardinal...ko im kreira odjecu, sta im djeca vozaju....su za povrac
oOmirzaOo

Post by oOmirzaOo »

reis je zakon, a i sto je rekao God bless America sasvim stoji, zamislite danasnji svijet da nam nije toliko mrske amerike....

u proteklom ratu nas niko nije bio duzan niti obavezan da zastiti ali su to ipak ameri uradili mozda i ne odmah ali jesu uradili, mogli su reci boli nas briga to je njihov problem pa onda vidite gdje bi smo danas bili..
Last edited by oOmirzaOo on 03/07/2007 11:10, edited 1 time in total.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

oOmirzaOo wrote:reis je zakon, a i sto je rekao God bless America sasvim stoji, zamislite danasnji svijet da nam nije toliko mrske amerike....
Izvadi ruku iz dzepa dok pricas o reisu! :D
_BosanaC

Post by _BosanaC »

amrino wrote:
_BosanaC wrote:
Blago tebi kad vidis politiku....Ja nit vidim drzavu, nit vidim politiku, nit vidim da neko nesto kroji.....vidim samo jedan ogroman haos u kjojem ko biva svi nesto rade, caprkaju- a sve stoji na mrtvoj tacki...
Ova trojica su mi najmanji problem...ali niko nam nije kriv sto ne valjaju oni koji bi trebali krojiti politiku i praviti drzavu...oni ciji je to posao i koji su debelo za to placeni...Trudim se da se sto manje bavim politikom i da se sto vise distanciram od svega- jer sam skontala da cu samo cir zaraditi....a valja djecu odgajat...
Zelim samo da kazem da treba kritikovati, ukazivati na greske ali...pricanje o tome kakve naocale nosi reis, na kakvoj stolici sjedi kardinal...ko im kreira odjecu, sta im djeca vozaju....su za povrac
Blago tebi ako fakat tako vidis stvari... Ja bih volio da mogu tako, da se razrahatim koji dan... Al' fakat ne mogu. I pojede me to.
amrino

Post by amrino »

_BosanaC wrote:
amrino wrote:
_BosanaC wrote: E zato i kazem da bolje nismo ni zasluzili, jer svrsavamo od srece sto nam reis, kardinal i vladika politiku kroje.
Blago tebi ako fakat tako vidis stvari... Ja bih volio da mogu tako, da se razrahatim koji dan... Al' fakat ne mogu. I pojede me to.
CIL AUT bolan... :D

Vidjet ces, ako Bog da, kad se ozenis i kad bude bebce na putu....bolice te neka stvar i za politiku i za reisa i za sve ostalo...Skontat ces da je tvoj zivot u tvojim i Bozijim rukama...i da ces najebat budes li na drzavu cekao...Skontat ces da su ti zena i dijete dovoljni i da ti ni drzava i politika nisu potrebni da bi bio sretan. :D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

ejub wrote:
kub lajkan wrote:
ejub wrote:Reis Ceric je prvi u Bosnjaka(govorim o vjerskom segmentu) svidjelo se to nekome ili ne.Izabran na regularan zakonski nacin i u cemu je problem
Gdje, kad i ko ga je izabrao da bude "prvi u Bosnjaka"?

Itekako pratim.

"prvi u Bosnjaka" i "prvi u muslimana" je ogromna razlika. Samo tesko da ces ti to skontat...

I ja isto... kapicu... :D
rashomon

Post by rashomon »

kub lajkan wrote:
ejub wrote:

Itekako pratim.

"prvi u Bosnjaka" i "prvi u muslimana" je ogromna razlika. Samo tesko da ces ti to skontat...
:thumbup:
seln

Post by seln »

kub lajkan wrote:
I ja isto... kapicu... :D
Ja mu skidam...armani dzube.
ejub

Post by ejub »

rashomon wrote:
kub lajkan wrote:
ejub wrote:

Itekako pratim.

Meni je drago da ti neke stvari kontas i da pratis .Zao mi je sto ti nije po volji(tebi i jos par pojedinaca) i sto ti smeta da ima ljudi u Bošnjaka-Muslimana da razmisljaju svojom glavom ,odnosno da imaju takvo postovanje i podrsku ,kako u svom narodu tako i u inostranstvu.Tesko da ce se to (na tvoju zalost) promjeniti jer su Bosnjaci-Muslimani poceli da razmisljaju svojom glavom.
A pogotovo to nece mjenjati ljudi kojih se to netice ,niti su ni na koji nacin vezani
To je nekad bilo i sada spada u davno proslo vrijeme.
Sto se to prije prihvati svima ce biti bolje
jugoistocnjak

Post by jugoistocnjak »

Ma imaju ovdje dvije stvari koje ljudi nepotrebnon vezu zajedno. Jedno je reis koji zna povremeno izjaviti nesto nespretno (Harise molim te mapisi novi ustav :D ), a potpuno drugo je sto se covjek pohvalno izrazio o SAD.
E pitam se ponovo koja je to zemlja u zadnjih 15 godina ucinila vise za Bosnjake i Bosnu od SAD! U tom kontekstu covjek nije nista lose i pogresno rekao. Imali smo "bracu" muslimane u Iraku i Libiji koji su tokom rata u BiH vise drzali stranu Srbije nego BiH. Da nije bilo SAD, ko zna kako bi se sve zavrsilo po ovu zemlju.
kub lajkan

Post by kub lajkan »

ejub wrote:
rashomon wrote:
kub lajkan wrote:
Itekako pratim.

Meni je drago da ti neke stvari kontas i da pratis .Zao mi je sto ti nije po volji(tebi i jos par pojedinaca) i sto ti smeta da ima ljudi u Bošnjaka-Muslimana da razmisljaju svojom glavom ,odnosno da imaju takvo postovanje i podrsku ,kako u svom narodu tako i u inostranstvu.Tesko da ce se to (na tvoju zalost) promjeniti jer su Bosnjaci-Muslimani poceli da razmisljaju svojom glavom.
A pogotovo to nece mjenjati ljudi kojih se to netice ,niti su ni na koji nacin vezani
"Postovanje i podrsku ,kako u svom narodu tako i u inostranstvu" imao je birvaktile i Milosevic, Hitler, Staljin, i mnogi drugi...

Tako da to apsolutno nista ne znaci.

Moraces pronaci bolje argumente...

BTW, rekoh da ces ti to tesko shvatiti...
ejub

Post by ejub »

kub lajkan wrote:
ejub wrote:
rashomon wrote: :thumbup:
"Postovanje i podrsku ,kako u svom narodu tako i u inostranstvu" imao je birvaktile i Milosevic, Hitler, Staljin, i mnogi drugi...

Tako da to apsolutno nista ne znaci.

Moraces pronaci bolje argumente...

BTW, rekoh da ces ti to tesko shvatiti...

Ja se iskreno nadam da ces ti jednog dana ozdraviti i da ces uspjesno pobjediti tu svoju bolest i da ces uzivati u blagodetima u kojima uziva zdrav covjek .
Kad se to desi javi se da diskutujemo na zdravim osnovama

Ozdravi nam brzo :(
mostarac

Post by mostarac »

ejub wrote: Meni je drago da ti neke stvari kontas i da pratis .Zao mi je sto ti nije po volji(tebi i jos par pojedinaca) i sto ti smeta da ima ljudi u Bošnjaka-Muslimana da razmisljaju svojom glavom ,odnosno da imaju takvo postovanje i podrsku ,kako u svom narodu tako i u inostranstvu.Tesko da ce se to (na tvoju zalost) promjeniti jer su Bosnjaci-Muslimani poceli da razmisljaju svojom glavom.
Koliko znam Bosnjaci razmisljaju reisovom i radoncicevom glavom, a tacno je da njih dvojica razmisljaju svojom i to vrlo dobro. Dok je ovaca bice i chobana.
Locked