Naravno da sam za 100%, ko god je zivio u bivsoj Jugoslaviji i nije bio zatrovan nacionalizmom zna kako je to bila dobra drzava.spreca wrote:Karajic10 wrote:Razocaran sam vecinom odgovora na temu. Vama su mozgovi tako isprani da je to strava. To sto su Srbi imali najvise ljudi na visokim pozicijama je zbog cinjenice da ih je najvise i bilo a ne da je kao sto vi mislite postojao neki plan da je Srbi kontrolisu ili slicno. Ja prvi necu da zivim u BiH sa Bosnjacima koji smatraju Hrvate i Srbe kao "komsije/susjedi" umjesto nase brace, sunarodnjaka. Zivila Jugoslavija!
pa sta cekas pici.....zastozivis sa ispranim mozgovima zbog takvih kao ti se je i raspala juga
Dok god se interes nacije stavlja na prvo mjesto u bilo kojoj sferi zivota ispred drugih vrijednosti, jasno je da tesko moze biti iole ozbiljnog napretka. NS BiH je pravo ogledalo stanja u drzavi.
Ali vecina (istina mahom slabije obrazovanog) naroda je je zadovoljna postojecim stanjem, stoga se nisu stekli preduslovi za radikalne promjene.
Da li je to moguce u ovom vremenu slobodnog ispoljavanja nacionalnih interesa i volji naroda (citaj nametanje svoje volje manjim narodima gdje i kad god za to imas priliku), naravno da nije. Ali nije izgledalo previse vjerovatno da ce ljevicar, Jevrej, sin marksiste doci na celo Liberalne partije u Engleskoj, pa eto desilo se jucer.
Ali kao sto rece onaj sa Evrovizije - ovo je Balkan, a mi smo ipak uspjeli da na svjetskom nivou napravimo znacajnu stvar i doprinesemo obogacivanju oksfordskog rjecnika