Idi igraj se lego kockicama, to najbolje liječi dječije frustracije!Tko wrote:miro777 wrote:Peti, nahvali ti tog Dudaka i V korpus malo ohohohoPetiKorpus wrote:Nije u pitanju frustracija Bosnjaka zbog i samo zbog presude.
U pitanju je paralela izmedju frustracija naroda na prostoru bivse drzave.
Kad je u pitanju ono kukanje, samo da kazem nesto da budemo nacisto oko toga. Dodik treba biti sretan sto danas moze davati izjave iz Banskih dvora u Banjaluci. Jer, da Delic nije naredio Dudaku (a Delicu je naredio Izetbegovic, a Izetbegovicu rekao, valjda Holbruk, a ....) da ne ulazi u Banjaluku (i Prijedor), danas bi Dodik davao izjave u Paracinu. Ili Surdulici.
Banjaluka se vec spakovala.
Zato je Dodik navalio na Dudaka. Iako je i on svjestan velicine Dudakovica, koji je iz cetverogodisnjeg okruzenja poveo vojsku i uz minimalne gubitke i razaranja, naglasavam minimalna razaranja, proveo akciju oslobadjanja teritorije Bosne i Hercegovine.
Dodiku bi bolje i pametnije bilo da razmislja o hapsenju Karadzica, jer mu malo ko vjeruje da "njegova" policija, koju tako ljubomorno cuva kao "garanta" opstojnosti RS-a, nije u stanju uhvatiti najveceg zlocinca u Evropi poslije Hitlera. Ja sam uvjeren da je "Dodikova policija" garant da ce, dok ona postoji, Karadzic biti na slobodi. To je samo jedan od razloga zasto takve, entitetske policije, ne treba biti.!
Ja sam u sklopu HVO-a prošao sve, od Grahova, Kupresa, Šipova, Mrkonjić Grada do Male Manjače. Nemoj se uvrijediti, ali reci istinu kako je bilo u stvarnosti, netko sa strane tko ovo čita pomislio bi da je V korpus bio jačine Njemačke armije "E", a znamo svi što se dešavalo i koja je prava istina oko Banja Luke!![]()
![]()
![]()
ma jeli ? kada nisi pijauckao pivu u Mostaru onda si isao ratovati u Bosansko Grahovo ><>>> Ja sam se sa HVO-om malo vise nasetao nego ti .....a sta je bilo u Grahovu ? Galmocu ? Kupresu , Sipovu , Mrkonjicu .....sta je bilo ? uslo se u prazne gradove sa pokojom babom > sve stvar dogovora iz Kradjordjeva i Graza .HVO nije metka opalio prema srbima i njihovoj vojsci .Onaj ko je pomislio da ratuje sa srbima ( Blaz Kraljevic ) izgubio je glavu . Gdje je HVO potrosio jedan jedini metak u ratu proticv cetnika ? Gdje ? Koliko HVO ima gubitaka u borbi sa cetnicima ? Hajde daj broj >>> Daj imena >>> Hajde . Imas gubitke na Kupresu na samom pocetku kada su one jadnike iz Duvna u plavim uniformama zrtvovali pijanom cetniku majoru Lisici .Poslije toga je pao dogovor o prodaji i predaji Jajca , Posavine ....itd i tsl .......HVO i cetnici su bili saveznici od prvog trena .Koristili isto naoruzanje , trgovali ...suradjivali ( Kiseljak , Stup , Vares , Zepce .....benzin iz hrvatske isao redovno cetnicima za njihove tenkove , cijeli rat preko Kamenskog i Duvna ....Cisto Prova , Podgradina ....za Glamoc i Bosansko Grahovo.I onda dodjes ti i oslobodis Glamoc i Grahovo( koje si cijelo vrijeme snabdijevao sa naftom ) tisucljetnju hrvatsku zemlju od cetnika u kojem je zivilo 0, 0000001 % Hrvata.Peti Korups je odolijevao 4 godine cetnicima koji su kidisali sa snagama tri korpusa.Da te cuje forumas @ Nosferatu , sta pises o Petom Korpusu a sta o drugim stvarima ................ I daj nam tu istinu sta se desavlo oko Banja Luke , da cujemo .....osim sto je hrvatska vojska usla u teritorij Bosne iskoristila guzvu i zauzela busije bas kao da je to njihovo.Mislili i tu se moze ukrasti balijma.Tada je malo falilo da ne dodje do sukoba izmedju Dudakovica i Gotovine i njihovih vojski.Dlaka je falila .Kasnije je UNPROFOR morao hrvatsku vojsku istjerati iz tih pogranicnih dijelova.
A što bi ti čovjek drugo rekao, vidim da si obični internet ratnik koji je bojište možda vidio negdje u Njemačkoj na CNN-u!
Bez uvrede, ali si stvarno smiješan!