Federacija kao država

Drvosjeca iz Dejcica

#26 Re: Federacija kao država

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

sreten75 wrote:
HM 2011 wrote:
EHBEP HYPKE KA3A3 wrote:Sta ima veze ko je u Neumu vecina. Bosnjaci su vecina u FBiH.
Tako su i čete govorile 91. za jugu - dobili su manji entitet BiH, genocidom, ali eto - izgubili kosovo itd........
pa na danasnjoj teritoriji rs ,srbi su i prije rata bili vecina i da nije otisao ni jedan bosnjak plus doseljeni srbi iz federacije i hrvatske srbi u rs bi opet bili oko 70 posto stanovnistva,
Da nisu otišli jedni ne bi otišli ni drugi, a niti bi ovi treći dolazili u BiH. Sve je to hipotetički...da je babi mudo bila bi dedo. Htio sam reći da bi F.BiH kao i R.S bile smješne državice, nedorečene, isjeckane...nedonoščad.
Basvod

#27 Re: Federacija kao država

Post by Basvod »

Drvosjeca iz Dejcica wrote: Htio sam reći da bi F.BiH kao i R.S bile smješne državice, nedorečene, isjeckane...nedonoščad.
Vjerovatno, nesto kao Kosovo i Crna Gora ali opet daleko bolje od BiH.
BiH je najcrnja u regionu sa tendencijom pogorsanja.
cenecimoveocino

#28 Re: Federacija kao država

Post by cenecimoveocino »

:meza:
Drvosjeca iz Dejcica

#29 Re: Federacija kao država

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Basvod wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote: Htio sam reći da bi F.BiH kao i R.S bile smješne državice, nedorečene, isjeckane...nedonoščad.
Da vidimo razloge zašto je to tako?
Lug

#30 Re: Federacija kao država

Post by Lug »

juce razgovaram sa jednom zenom iz unutratrasnjosti Srbije, kaze ona, pustara ziva, nema ljudi ni za lijeka.. sve prazno, nema ko da obradjuje zemlju..
oakville

#31 Re: Federacija kao država

Post by oakville »

Basvod wrote:
Naravno, i ja radi toga predlažem podjelu na tri nacionalna dijela. hrvatska hrvatima, srbija srbima,bosna onome ko ostane :mrgreen:
oakville

#32 Re: Federacija kao država

Post by oakville »

Lug wrote:juce razgovaram sa jednom zenom iz unutratrasnjosti Srbije, kaze ona, pustara ziva, nema ljudi ni za lijeka.. sve prazno, nema ko da obradjuje zemlju..
Srbija je faktor stabilnosti u regionu, koja svaki dan sve više doprinosi opštoj pacifizaciji prostora bivše YU. Hvala im na tome i pomozimo im da ostanu vjerni tradiciji i kulturi i odupru se imperijalistima. :D
sreten75

#33 Re: Federacija kao država

Post by sreten75 »

Lug wrote:juce razgovaram sa jednom zenom iz unutratrasnjosti Srbije, kaze ona, pustara ziva, nema ljudi ni za lijeka.. sve prazno, nema ko da obradjuje zemlju..
al srbija ima 7 miliona stanovnika a bih 3.5 miliona,,u bih je gora situacija
HM 2011

#34 Re: Federacija kao država

Post by HM 2011 »

oakville wrote:
Basvod wrote:
Naravno, i ja radi toga predlažem podjelu na tri nacionalna dijela. hrvatska hrvatima, srbija srbima,bosna onome ko ostane :mrgreen:
Najlakše je podjeliti -

Veliki bi imali problem nakon toga....

Možda je to i bolje za sve. :lol: :lol: :lol: :lol:
oakville

#35 Re: Federacija kao država

Post by oakville »

sreten75 wrote:
U Srbiji je cc. 6 miliona srba od toga 1.8 u Beogradu. Toliko o tegobi.
Abid Sakalaš

#36 Re: Federacija kao država

Post by Abid Sakalaš »

hahahahha srbi i dalje maštaju o nekim srpskim državama u Bosni hahahahahahha. Ipak je ta anomalija duboko u DNK
HM 2011

#37 Re: Federacija kao država

Post by HM 2011 »

sreten75 wrote:
HM 2011 wrote:
EHBEP HYPKE KA3A3 wrote:Sta ima veze ko je u Neumu vecina. Bosnjaci su vecina u FBiH.
Tako su i čete govorile 91. za jugu - dobili su manji entitet BiH, genocidom, ali eto - izgubili kosovo itd........
pa na danasnjoj teritoriji rs ,srbi su i prije rata bili vecina i da nije otisao ni jedan bosnjak plus doseljeni srbi iz federacije i hrvatske srbi u rs bi opet bili oko 70 posto stanovnistva,
Pa odkud onda pravolavac u genocidnom pohodu ? Malo mu ?

Za te stvari jednostavno nema opravdanja niti će ih ikada biti - to je bitno apsolvirati i vidjeti šta dalje...
Lug

#38 Re: Federacija kao država

Post by Lug »

sreten75 wrote:

ma ja kontam, ne mozete ni Srbiju popuniti a vi bi i djelove tudje drzave prisvajali.. man`te se corava posla, ko ce to sve onda obradjivati, a baska sto ste radan narod.. :D
Lug

#39 Re: Federacija kao država

Post by Lug »

EHBEP HYPKE KA3A3 wrote:Bi realno bila sasvim solidna za Bošnjake. Izlazak na more, 26 000 kvadrtnih kilometara, 80% + stanovništva. Šta mislite?

Envere, jabuko sa grane, a dje karta? nemere bez karte u bojicama..
sreten75

#40 Re: Federacija kao država

Post by sreten75 »

U Srbiji je cc. 6 miliona srba od toga 1.8 u Beogradu. Toliko o tegobi.[/quote]

kako mozes toliko biti bezobrazan i jednoj zemlji smanjiti milion stanovnika,majke ti,,ajd pogledaj koliko je srbija po zadnjem popisu imala stanovnika.
sreten75

#41 Re: Federacija kao država

Post by sreten75 »

ma ja kontam, ne mozete ni Srbiju popuniti a vi bi i djelove tudje drzave prisvajali.. man`te se corava posla, ko ce to sve onda obradjivati, a baska sto ste radan narod

a koju to tudju zemlju,,jel to bosna postala samo bosnjacka,,
sreten75

#42 Re: Federacija kao država

Post by sreten75 »

okvile
7,224 milijuna (2012.)
Srbija, Stanovništvo

i budi malo ozbiljni,
oakville

#43 Re: Federacija kao država

Post by oakville »

sreten75 wrote:okvile
7,224 milijuna (2012.)
Srbija, Stanovništvo

i budi malo ozbiljni,
Bidnućemo ozbiljni :D Evo recimo ja ozbiljno mislim da srbi imaju pretenziju datrajno zauzmu beograd i kragujevac, kao i novi sad. Kako dalje ?
Lug

#44 Re: Federacija kao država

Post by Lug »

sreten75 wrote:ma ja kontam, ne mozete ni Srbiju popuniti a vi bi i djelove tudje drzave prisvajali.. man`te se corava posla, ko ce to sve onda obradjivati, a baska sto ste radan narod

a koju to tudju zemlju,,jel to bosna postala samo bosnjacka,,
al`je i bosnjacka.. ma ja sam kontao, ko ce to bona sve obradjivati..
sreten75

#45 Re: Federacija kao država

Post by sreten75 »

oakville wrote:
7,224 milijuna (2012.)
Srbija, Stanovništvo

i budi malo ozbiljni,
Bidnućemo ozbiljni :D
lijepo je sto sa osmijehom priznajes da si ispao glup,,zemlja ima 7 miliona 224 hiljade,,ja da ne budem precizan ako ajd da zaokruzim na 7 milion kao diaboala me jos napade kaze nije 7 vec 6 ,ccc :D
oakville

#46 Re: Federacija kao država

Post by oakville »

sreten75 wrote:
oakville wrote:
7,224 milijuna (2012.)
Srbija, Stanovništvo

i budi malo ozbiljni,
Bidnućemo ozbiljni :D
lijepo je sto sa osmijehom priznajes da si ispao glup,,zemlja ima 7 miliona 224 hiljade,,ja da ne budem precizan ako ajd da zaokruzim na 7 milion kao diaboala me jos napade kaze nije 7 vec 6 ,ccc :D
Hajd pročitaj ponovo šta je napisano gore.
Maharadza

#47 Re: Federacija kao država

Post by Maharadza »

cyprus wrote:
EHBEP HYPKE KA3A3 wrote:Bi realno bila sasvim solidna za Bošnjake. Izlazak na more, 26 000 kvadrtnih kilometara, 80% + stanovništva. Šta mislite?
Što se mene tiče može, al ako će još uključivati Krupu na Uni, Novi Grad, Kostajnicu, Kozarsku Dubicu, Prijedor, Gradišku, Banja Luku, Oštru Luku, Istočni Drvar, Petrovac (Drinić), Mrkonjić Grad, Šipovo, Jezero, Kupres (Novo Selo), Kotor Varoš, Kneževo, Čelinac, Laktaše, Srbac, Prnjavor, Teslić, Derventu, Brod, Šamac, Doboj, Petrovo, Modriču, Vukosavlje, Donji Žabar, Pelagićevo, Bijeljinu, Lopare, Ugljevik, Zvornik, Bratunac, Srebrenicu, Šekoviće, Osmake, Miliće, Vlasenicu, Han Pijesak, Sokolac, Istočni Stari Grad, Istočno Novo Sarajevo, Istočnu Ilidžu, Trnovo, Pale, Rogaticu, Višegrad, Rudo, Čajniče, Novo Goražde, Foču, Kalinovik, Nevesinje, Istočni Mostar, Gacko, Bileću, Berkoviće, Ljubinje, Trebinje i Brčko. Ne tražim više od toga...
Ispravka: BOSANSKU Gradišku, BOSANSKI Novi i BOSANSKA Dubica i nije prokleto kneževo već SKENDER VAKUF!!! :thumbup:
sreten75

#48 Re: Federacija kao država

Post by sreten75 »

oakville,,ne pada mi napamet da dalje citam ..jesil me ispravio da nije 7 vec 6..jesi,,jesam ti dao podatak koliko tacno ima stanovnika,,jesam,,aj vozdra,
Butmiran

#49 Re: Federacija kao država

Post by Butmiran »

I ove mučke provokatore isto nabijem na kurac
sreten75

#50 Re: Federacija kao država

Post by sreten75 »

oakville,,ne pada mi napamet da dalje citam ..jesil me ispravio da nije 7 vec 6..jesi,,jesam ti dao podatak koliko tacno ima stanovnika,,jesam,,aj vozdra,
Locked