Federacija kao država
-
EHBEP HYPKE KA3A3
#1 Federacija kao država
Bi realno bila sasvim solidna za Bošnjake. Izlazak na more, 26 000 kvadrtnih kilometara, 80% + stanovništva. Šta mislite?
- Paranoid
#2 Re: Federacija kao država
Bi?EHBEP HYPKE KA3A3 wrote:Bi realno bila sasvim solidna za Bošnjake. Izlazak na more, 26 000 kvadrtnih kilometara, 80% + stanovništva. Šta mislite?
Odoh se ranit!
- Drvosjeca iz Dejcica
#3 Re: Federacija kao država
+ izlaz na Savu i koridor prema Bihaću.EHBEP HYPKE KA3A3 wrote:Bi realno bila sasvim solidna za Bošnjake. Izlazak na more, 26 000 kvadrtnih kilometara, 80% + stanovništva. Šta mislite?
-
EHBEP HYPKE KA3A3
#4 Re: Federacija kao država
kakav koridor bihac je u federaciji.Drvosjeca iz Dejcica wrote:+ izlaz na Savu i koridor prema Bihaću.EHBEP HYPKE KA3A3 wrote:Bi realno bila sasvim solidna za Bošnjake. Izlazak na more, 26 000 kvadrtnih kilometara, 80% + stanovništva. Šta mislite?
-
sreten75
#5 Re: Federacija kao država
na koje more,gdje?EHBEP HYPKE KA3A3 wrote:Bi realno bila sasvim solidna za Bošnjake. Izlazak na more, 26 000 kvadrtnih kilometara, 80% + stanovništva. Šta mislite?
- Drvosjeca iz Dejcica
#6 Re: Federacija kao država
Fin koridor, nemoj da se praviš. Prvo F.BiH kao država teško da bi opstala, drugo ta bi "država" automatski bila u ratu sa "državom" R.S. U toj državi F.BiH bi Hrvati tražili ništa više ili manje nego svoju državu...dakle opšte rasulo a to danas nikome nije u interesu.EHBEP HYPKE KA3A3 wrote:kakav koridor bihac je u federaciji.Drvosjeca iz Dejcica wrote:+ izlaz na Savu i koridor prema Bihaću.EHBEP HYPKE KA3A3 wrote:Bi realno bila sasvim solidna za Bošnjake. Izlazak na more, 26 000 kvadrtnih kilometara, 80% + stanovništva. Šta mislite?
- stiv33
#7 Re: Federacija kao država
Kakva država u državi, zar Hrvati ne traže treći entitet?
- Drvosjeca iz Dejcica
#8 Re: Federacija kao država
Između redova traže državu...ili se prespavalo posljednih 20 godina.stiv33 wrote:Kakva država u državi, zar Hrvati ne traže treći entitet?
- stiv33
#9 Re: Federacija kao država
Što se Hrvata tiče nema brige odrekli se te države prije 20 godina, a što se izlaza na more tiče pa to ima, Neum meščini.
- cyprus
#10 Re: Federacija kao država
Što se mene tiče može, al ako će još uključivati Krupu na Uni, Novi Grad, Kostajnicu, Kozarsku Dubicu, Prijedor, Gradišku, Banja Luku, Oštru Luku, Istočni Drvar, Petrovac (Drinić), Mrkonjić Grad, Šipovo, Jezero, Kupres (Novo Selo), Kotor Varoš, Kneževo, Čelinac, Laktaše, Srbac, Prnjavor, Teslić, Derventu, Brod, Šamac, Doboj, Petrovo, Modriču, Vukosavlje, Donji Žabar, Pelagićevo, Bijeljinu, Lopare, Ugljevik, Zvornik, Bratunac, Srebrenicu, Šekoviće, Osmake, Miliće, Vlasenicu, Han Pijesak, Sokolac, Istočni Stari Grad, Istočno Novo Sarajevo, Istočnu Ilidžu, Trnovo, Pale, Rogaticu, Višegrad, Rudo, Čajniče, Novo Goražde, Foču, Kalinovik, Nevesinje, Istočni Mostar, Gacko, Bileću, Berkoviće, Ljubinje, Trebinje i Brčko. Ne tražim više od toga...EHBEP HYPKE KA3A3 wrote:Bi realno bila sasvim solidna za Bošnjake. Izlazak na more, 26 000 kvadrtnih kilometara, 80% + stanovništva. Šta mislite?
-
sreten75
#11 Re: Federacija kao država
neum je hrvatski kako ja znam.stiv33 wrote:Što se Hrvata tiče nema brige odrekli se te države prije 20 godina, a što se izlaza na more tiče pa to ima, Neum meščini.
- cyprus
#12 Re: Federacija kao država
Ne znaš...sreten75 wrote:neum je hrvatski kako ja znam.stiv33 wrote:Što se Hrvata tiče nema brige odrekli se te države prije 20 godina, a što se izlaza na more tiče pa to ima, Neum meščini.
-
sreten75
#13 Re: Federacija kao država
pa da i sad su ti gradovi bosnjackicyprus wrote:Što se mene tiče može, al ako će još uključivati Krupu na Uni, Novi Grad, Kostajnicu, Kozarsku Dubicu, Prijedor, Gradišku, Banja Luku, Oštru Luku, Istočni Drvar, Petrovac (Drinić), Mrkonjić Grad, Šipovo, Jezero, Kupres (Novo Selo), Kotor Varoš, Kneževo, Čelinac, Laktaše, Srbac, Prnjavor, Teslić, Derventu, Brod, Šamac, Doboj, Petrovo, Modriču, Vukosavlje, Donji Žabar, Pelagićevo, Bijeljinu, Lopare, Ugljevik, Zvornik, Bratunac, Srebrenicu, Šekoviće, Osmake, Miliće, Vlasenicu, Han Pijesak, Sokolac, Istočni Stari Grad, Istočno Novo Sarajevo, Istočnu Ilidžu, Trnovo, Pale, Rogaticu, Višegrad, Rudo, Čajniče, Novo Goražde, Foču, Kalinovik, Nevesinje, Istočni Mostar, Gacko, Bileću, Berkoviće, Ljubinje, Trebinje i Brčko. Ne tražim više od toga...EHBEP HYPKE KA3A3 wrote:Bi realno bila sasvim solidna za Bošnjake. Izlazak na more, 26 000 kvadrtnih kilometara, 80% + stanovništva. Šta mislite?
- Drvosjeca iz Dejcica
#14 Re: Federacija kao država
Da budemo decidni, pravno formalno Neum je bosanski, naseljen uglavnom Hrvatima - konstitutivnih narodom u BiH.sreten75 wrote:neum je hrvatski kako ja znam.stiv33 wrote:Što se Hrvata tiče nema brige odrekli se te države prije 20 godina, a što se izlaza na more tiče pa to ima, Neum meščini.
- Drvosjeca iz Dejcica
#15 Re: Federacija kao država
Ako Bog da.sreten75 wrote:pa da i sad su ti gradovi bosnjackicyprus wrote:Što se mene tiče može, al ako će još uključivati Krupu na Uni, Novi Grad, Kostajnicu, Kozarsku Dubicu, Prijedor, Gradišku, Banja Luku, Oštru Luku, Istočni Drvar, Petrovac (Drinić), Mrkonjić Grad, Šipovo, Jezero, Kupres (Novo Selo), Kotor Varoš, Kneževo, Čelinac, Laktaše, Srbac, Prnjavor, Teslić, Derventu, Brod, Šamac, Doboj, Petrovo, Modriču, Vukosavlje, Donji Žabar, Pelagićevo, Bijeljinu, Lopare, Ugljevik, Zvornik, Bratunac, Srebrenicu, Šekoviće, Osmake, Miliće, Vlasenicu, Han Pijesak, Sokolac, Istočni Stari Grad, Istočno Novo Sarajevo, Istočnu Ilidžu, Trnovo, Pale, Rogaticu, Višegrad, Rudo, Čajniče, Novo Goražde, Foču, Kalinovik, Nevesinje, Istočni Mostar, Gacko, Bileću, Berkoviće, Ljubinje, Trebinje i Brčko. Ne tražim više od toga...EHBEP HYPKE KA3A3 wrote:Bi realno bila sasvim solidna za Bošnjake. Izlazak na more, 26 000 kvadrtnih kilometara, 80% + stanovništva. Šta mislite?
-
sreten75
#16 Re: Federacija kao država
sto se tice neuma bio sam prosle god i vidio mnogo hrvatskih zastava,i cinilo mi se da su hrvati velika--velika vecina
- cyprus
#17 Re: Federacija kao država
Pa nisu, niti su kad bili, niti će kad biti... Ali za šta je to bitno?sreten75 wrote:pa da i sad su ti gradovi bosnjackicyprus wrote:Što se mene tiče može, al ako će još uključivati Krupu na Uni, Novi Grad, Kostajnicu, Kozarsku Dubicu, Prijedor, Gradišku, Banja Luku, Oštru Luku, Istočni Drvar, Petrovac (Drinić), Mrkonjić Grad, Šipovo, Jezero, Kupres (Novo Selo), Kotor Varoš, Kneževo, Čelinac, Laktaše, Srbac, Prnjavor, Teslić, Derventu, Brod, Šamac, Doboj, Petrovo, Modriču, Vukosavlje, Donji Žabar, Pelagićevo, Bijeljinu, Lopare, Ugljevik, Zvornik, Bratunac, Srebrenicu, Šekoviće, Osmake, Miliće, Vlasenicu, Han Pijesak, Sokolac, Istočni Stari Grad, Istočno Novo Sarajevo, Istočnu Ilidžu, Trnovo, Pale, Rogaticu, Višegrad, Rudo, Čajniče, Novo Goražde, Foču, Kalinovik, Nevesinje, Istočni Mostar, Gacko, Bileću, Berkoviće, Ljubinje, Trebinje i Brčko. Ne tražim više od toga...EHBEP HYPKE KA3A3 wrote:Bi realno bila sasvim solidna za Bošnjake. Izlazak na more, 26 000 kvadrtnih kilometara, 80% + stanovništva. Šta mislite?
- cyprus
#18 Re: Federacija kao država
Hrvati jesu većina, ali grad ni opština nisu hrvatski... Taman da na svaku banderu okače po dvije-tri šahovnice...sreten75 wrote:sto se tice neuma bio sam prosle god i vidio mnogo hrvatskih zastava,i cinilo mi se da su hrvati velika--velika vecina
Last edited by cyprus on 16/01/2014 22:19, edited 1 time in total.
- Drvosjeca iz Dejcica
#19 Re: Federacija kao država
Pa niko i ne spori da nisu. Ne kontam gdje je problem ako govorimo o F.BiH kao državi? Ako govorimo o dijelovima federacije kao državama onda se to može tumačiti na više načina.sreten75 wrote:sto se tice neuma bio sam prosle god i vidio mnogo hrvatskih zastava,i cinilo mi se da su hrvati velika--velika vecina
-
Basvod
#20 Re: Federacija kao država
Da su Bosnjaci bili bolji sa Hrvatima moglo bi.
Ovako nema sanse.
Ovako nema sanse.
- Drvosjeca iz Dejcica
#21 Re: Federacija kao država
Basvod wrote:Da su Bosnjaci bili bolji sa Hrvatima moglo bi.
Ovako nema sanse.
-
EHBEP HYPKE KA3A3
#22 Re: Federacija kao država
Sta ima veze ko je u Neumu vecina. Bosnjaci su vecina u FBiH.
-
l33t
#23 Re: Federacija kao država
hebem provokatore, i ovakve teme
-
HM 2011
#24 Re: Federacija kao država
Tako su i čete govorile 91. za jugu - dobili su manji entitet BiH, genocidom, ali eto - izgubili kosovo itd........EHBEP HYPKE KA3A3 wrote:Sta ima veze ko je u Neumu vecina. Bosnjaci su vecina u FBiH.
-
sreten75
#25 Re: Federacija kao država
pa na danasnjoj teritoriji rs ,srbi su i prije rata bili vecina i da nije otisao ni jedan bosnjak plus doseljeni srbi iz federacije i hrvatske srbi u rs bi opet bili oko 70 posto stanovnistva,HM 2011 wrote:Tako su i čete govorile 91. za jugu - dobili su manji entitet BiH, genocidom, ali eto - izgubili kosovo itd........EHBEP HYPKE KA3A3 wrote:Sta ima veze ko je u Neumu vecina. Bosnjaci su vecina u FBiH.