EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Locked
Basvod

#26 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Basvod »

To treba gledati kao poruku, ne mislim da je u pitanju misljenje. Ona moze biti ovakva kao gore, jasna. Moze biti upakovana i citljiva izmedju redova a moze se iskazati i kroz ignorisanje. Poruka je, od srecnog zajednickog zivota nema nista.
Sto Bosnjaci vise budu forsirali multietnicke price to ce poruke od strane Srba i Hrvata, obicnih ljudi, politicara, biti jasnije. I ne mislim da bilo sta moze to promjeniti, eventualno se mogu privremeno smiriti strasti ukoliko bi to bila obostrana zelja politicara.
Generalno svi ljudi na svijetu su isti samo ih odredjena situacija dovodi do radikalizma.
Gojowitz

#27 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Gojowitz »

Kome ovo prijaviti, šta uraditi?

Evo još:

13:10 treba nju po kratkom postupku, onako kako rade u iranu. silovati, dobro kamenovati do smrti!!!!
13:18 NE MOZES NEGIRATI NESTO STO SE NIJE DESILO. A kad se desi, bice mnogo vise od jebenih famoznih 8000!!!
13:25 Бајонетом својим, клао их је глатко, јер само је један ЂЕНЕРАЛ МЛАДИЋ РАТКО!!!!!!! 1389!
13:29 ko je imalo citao istorijske knjige, dosao je do zakljucka da srpski narod moze da krene naprijed tek kada prosiri svoje granice i kada poturice vrati tamo gdje im je mjesto. Srbi kao jedini drzavotvoran narod moraju biti svjesni da ce tek osvajanjem drugih teritorija na balkanu doci u situaciju da budu ozbiljan faktor u Evropi. Metode tih osvajanja su evolucijske, dakle jaci jede slabijeg. i jos da dodam, prema tome SREBRENICA NIJE NISTA LOSE, to je samo borba jednog naroda (srpskog) da se izbori za svoje interese i da u praksi uspostavi visevjekovni ideal srpske nacije = VELIKA SRBIJA. Cilj opravdava sredstvo!
14:01 Dušane, brate moj iz škole slažem se, ali ne možeš ništa sa narodom koji je potpao pod propagandu. Kad narod shvati da je srebrenica 1995 nešto dobro, nešto što bi se trebalo slaviti, tek tada će nam biti bolje. to nije masakar nad "nevinim žrtvama", to mi SRBI trebamo posmatrati kao čišćenje srpskih vjekovnih teritorija. To nije genocid, to je želja POŠTENIH SRBA da nama svima jednog dana bude bolje, a biće bolje, kad muslimana bude bilo manje!! pozzz :)))
14:05 Raso super si to objasnio. Zivjeli nama svi Srbi, sa obe strane Drine, pa i oni u dijaspori. A ove hasisarke sto blate srpstvo ne treba uopste reklamirati, jer je njima svaka reklama dobra reklama. SRPSKI NAROD MORA DA SE SIRI!!!
14:09 ja sam vam rekla da je to tacnoo :) .. i ne mogu vjerovati koliko ima poturica ovih dana po gradu, strasno, tacno osjetis koliko smrde na loj. pozz za sve banjalucane koji njeguju srpske pravoslavne obicaje!

Do sada već PAR STOTINA KOMENTARA na ovu vijest..
zemo_online

#28 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by zemo_online »

dokaz da ce bit rata kad-tad.
lajkujMe

#29 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by lajkujMe »

A najgore svega toga je da vecina Bosnjaka vjeruje u zajednicki zivot, iako s one "tamo" strane, ne da jedva cekaju da se odcjepe nego jedva cekaju da nastave tamo gdje su stali 95 god.
Tanka je tu linija izmedju da li ce da ti pokolje citavu porodicu i straha od zakona. A dovoljno je da jedan njihov politicar kaze e hajmo nastaviti opet bi bila klaonica.
Srbi iz Srbije su poceli da uce na svojim greskama, najvise zbog teskih poraza u svim sferama zivota i drustva tokom 90tih.
Ali ovi nasi, posto nisu nikada nista iskusili lose (vecina ih tokom rata imala fino da jede, nisu im fijukali meci oko glave), misle da sve sto srbin uradi je pravedno i u skladu s bozijom voljom. Sto znaci da su zaostali u drustveno-religijskim normama srednjeg vijeka i krstaskih ratova. I mogu odmah reci, s Bosnjacke strane nista se ne moze uraditi da se Srbi pacifiju i da gledaju na nas kao ljudska bica. To samo moze proisteci s njihove strane i pobune protiv trenutnog drustvenog poredka.
Ja sam uvjeren, posto je rat prakticki zavrsen nerjeseno a realno zavrsen pobjedom Srba jer su uspjeli 50% teretorije ocistiti od svega nesrbskog i suvereno vladaju i dan danas tom teretorijom, a velika nepravda je ucinjena muslimanima da nece dugo vremena proci do novog rata, koji ce biti jos krvaviji i zesci.
Jer ako ista covjek ne zaboravlja svoje mrtve i lica onih koji su mu ucinili nepravdu.
A nepravda stvara, bijes, ljutnju, mrznju, frustriranost i nervozu, to su veoma mocni osjecaji koji dovode do tragedije.
Et.
zemo_online

#30 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by zemo_online »

lajkujMe wrote:A najgore svega toga je da vecina Bosnjaka vjeruje u zajednicki zivot, iako s one "tamo" strane, ne da jedva cekaju da se odcjepe nego jedva cekaju da nastave tamo gdje su stali 95 god.
Tanka je tu linija izmedju da li ce da ti pokolje citavu porodicu i straha od zakona. A dovoljno je da jedan njihov politicar kaze e hajmo nastaviti opet bi bila klaonica.
Srbi iz Srbije su poceli da uce na svojim greskama, najvise zbog teskih poraza u svim sferama zivota i drustva tokom 90tih.
Ali ovi nasi, posto nisu nikada nista iskusili lose (vecina ih tokom rata imala fino da jede, nisu im fijukali meci oko glave), misle da sve sto srbin uradi je pravedno i u skladu s bozijom voljom. Sto znaci da su zaostali u drustveno-religijskim normama srednjeg vijeka i krstaskih ratova. I mogu odmah reci, s Bosnjacke strane nista se ne moze uraditi da se Srbi pacifiju i da gledaju na nas kao ljudska bica. To samo moze proisteci s njihove strane i pobune protiv trenutnog drustvenog poredka.
Ja sam uvjeren, posto je rat prakticki zavrsen nerjeseno a realno zavrsen pobjedom Srba jer su uspjeli 50% teretorije ocistiti od svega nesrbskog i suvereno vladaju i dan danas tom teretorijom, a velika nepravda je ucinjena muslimanima da nece dugo vremena proci do novog rata, koji ce biti jos krvaviji i zesci.
Jer ako ista covjek ne zaboravlja svoje mrtve i lica onih koji su mu ucinili nepravdu.
A nepravda stvara, bijes, ljutnju, mrznju, frustriranost i nervozu, to su veoma mocni osjecaji koji dovode do tragedije.
Et.

bosnjaci i bosanci nemaju alternativu,a taakvi komentatori imaju. nama treba multikulti bih ,a njima ne treba.
mi trebamo i moramo glumiti ili ne glumiti saradnju i multikulti,a oni ne moraju jer im ne treba.
kapiras.
smijesni_ste

#31 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by smijesni_ste »

Modža da klix objavi vijest pa da masovno ljudi prijavljuju na FB....kad već skupljaju klikove na glupostima šta fali i na ovome onda....
Šveđanin

#32 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Šveđanin »

Gojowitz wrote:
13:29 ko je imalo citao istorijske knjige, dosao je do zakljucka da srpski narod moze da krene naprijed tek kada prosiri svoje granice i kada poturice vrati tamo gdje im je mjesto. Srbi kao jedini drzavotvoran narod moraju biti svjesni da ce tek osvajanjem drugih teritorija na balkanu doci u situaciju da budu ozbiljan faktor u Evropi. Metode tih osvajanja su evolucijske, dakle jaci jede slabijeg. i jos da dodam, prema tome SREBRENICA NIJE NISTA LOSE, to je samo borba jednog naroda (srpskog) da se izbori za svoje interese i da u praksi uspostavi visevjekovni ideal srpske nacije = VELIKA SRBIJA. Cilj opravdava sredstvo!
14:01 Dušane, brate moj iz škole slažem se, ali ne možeš ništa sa narodom koji je potpao pod propagandu. Kad narod shvati da je srebrenica 1995 nešto dobro, nešto što bi se trebalo slaviti, tek tada će nam biti bolje. to nije masakar nad "nevinim žrtvama", to mi SRBI trebamo posmatrati kao čišćenje srpskih vjekovnih teritorija. To nije genocid, to je želja POŠTENIH SRBA da nama svima jednog dana bude bolje, a biće bolje, kad muslimana bude bilo manje!! pozzz :)))

Nisam neki ekspert za historiju.. ali ovo:

- jedini državotvoran narod
- osvajanje teritorija
- proširivanje granica
- fazon "biće nam dobro tek kad porobimo druge"
- "nije to ništa loše, već će nama svima biti dobro"..

Ovo gore me strahovito podsjeća na onaj pravi, punokrvni fašizam.. Ovako je i Hićo trovao Njemce, a razočaran, sjeban narod, kako ekonomski tako i psihički (kao Srbi danas) se na ovo baš prima..

A kako ovakvi na kraju završe, historija je pokazala.. :wink:
sema911s

#33 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by sema911s »

Gojowitz wrote:Kome ovo prijaviti, šta uraditi?

Evo još:

13:10 treba nju po kratkom postupku, onako kako rade u iranu. silovati, dobro kamenovati do smrti!!!!
13:18 NE MOZES NEGIRATI NESTO STO SE NIJE DESILO. A kad se desi, bice mnogo vise od jebenih famoznih 8000!!!
13:25 Бајонетом својим, клао их је глатко, јер само је један ЂЕНЕРАЛ МЛАДИЋ РАТКО!!!!!!! 1389!
14:05 Raso super si to objasnio. Zivjeli nama svi Srbi, sa obe strane Drine, pa i oni u dijaspori. A ove hasisarke sto blate srpstvo ne treba uopste reklamirati, jer je njima svaka reklama dobra reklama. SRPSKI NAROD MORA DA SE SIRI!!!
14:09 ja sam vam rekla da je to tacnoo :) .. i ne mogu vjerovati koliko ima poturica ovih dana po gradu, strasno, tacno osjetis koliko smrde na loj. pozz za sve banjalucane koji njeguju srpske pravoslavne obicaje!

s jednim ovakvim velikim srbinom,.,nazvacemo cetnikom,,.sam se potukao,., mislim bio je jak dok je pricao,., ja od svojih 183 i 62kile zamislite na sta licim :D ,., jos se sve desilo na palama u jednom kaficu,., na njihovu provokaciju balijo gdje si dosao,. nakon par minuta mole da stanem,., prijave me murji i placu pred inpektorom sa pala(kojem je caca poznati cetnik) da kazu sto su dobili batine i sto ce jos da dobiju,., mislilm da su svi jaki na rijecima,., ovu su oni samo frustrirani malo umozak bolesni jer povazdan sjedi kuka starcima kako su ugrozeni i sada taj facebuk dodje ko ventil,.,
Droog

#34 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Droog »

A sa koje je ovostranice/foruma ?
Moze link?
smijesni_ste

#35 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by smijesni_ste »

Pa šta bi sema na kraju? Jesi dobio neku prijavu,morao platit kaznu? :shock: :o
Ras Al Ghul

#36 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Ras Al Ghul »

Šta vam je ba ljudi kad su Srbi neki rat dobili :lol: :lol: , nisu mogli Kosovo 99-e da osvoje i napokon riješe tu autonomnu pokrajinu, a tek sada nam ne mogu ništa, nema više naoružanja od JNA :D , biće opet traktor i pravac Srbija!
armin071

#37 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by armin071 »

smijesni_ste wrote:Pa šta bi sema na kraju? Jesi dobio neku prijavu,morao platit kaznu? :shock: :o
Pa ne zivis u Norveskoj ebo ga ti :lol: Momak propuca par ljudi na carsiji i sljedeci dan seta istom a ti bi sad zbog nekvih pisanje ljude slao u tvorza. Ne ide to tako, prvo moramo napraviti zatvor pa nezavisno sudstvo policija, pa drzava u normalnom obliku......... ima toga more ne vrijedi ni nabrajati.
sema911s

#38 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by sema911s »

smijesni_ste wrote:Pa šta bi sema na kraju? Jesi dobio neku prijavu,morao platit kaznu? :shock: :o
pa zamisli sramote ja ko iz logora oni ko bumbari pretuko ih balija na palama,.
udrch

#39 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by udrch »

što ih bolest više hvata normalnim ljudima će biti bolje..doći će vrijeme kada će genocidaši biti u ludnici gdje im je i mjesto..
sema911s

#40 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by sema911s »

ja cu regisrovat novi profil na facebok i da ih malo prcamo jel ovaj link sa prve stranice gdje to pisu(sramim se nisam cirilicu dobro nikada naucio),,.,

ps

kako ovo sto pise na facebok da prevedem na latinicu
smijesni_ste

#41 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by smijesni_ste »

armin071 wrote:
Pa ne zivis u Norveskoj ebo ga ti :lol: Momak propuca par ljudi na carsiji i sljedeci dan seta istom a ti bi sad zbog nekvih pisanje ljude slao u tvorza. Ne ide to tako, prvo moramo napraviti zatvor pa nezavisno sudstvo policija, pa drzava u normalnom obliku......... ima toga more ne vrijedi ni nabrajati.

Pitao sam semu u vezi sa tučom na Palama u kojoj je učestvovao, tj. kako je završilo sve...jesu ga kaznili i to, a ne o pisanju ovom na Fb :)
seoBIH

#42 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by seoBIH »

,

Sent from my SGH-I997 using Tapatalk 2
armin071

#43 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by armin071 »

smijesni_ste wrote:
Pitao sam semu u vezi sa tučom na Palama u kojoj je učestvovao, tj. kako je završilo sve...jesu ga kaznili i to, a ne o pisanju ovom na Fb :)
Oprosti ne upratih do mene je 8)
Basvod

#44 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by Basvod »

sema911s wrote:
Gojowitz wrote:Kome ovo prijaviti, šta uraditi?

Evo još:

s jednim ovakvim velikim srbinom,.,nazvacemo cetnikom,,.sam se potukao,., mislim bio je jak dok je pricao,., ja od svojih 183 i 62kile zamislite na sta licim :D ,., jos se sve desilo na palama u jednom kaficu,., na njihovu provokaciju balijo gdje si dosao,. nakon par minuta mole da stanem,., prijave me murji i placu pred inpektorom sa pala(kojem je caca poznati cetnik) da kazu sto su dobili batine i sto ce jos da dobiju,., mislilm da su svi jaki na rijecima,., ovu su oni samo frustrirani malo umozak bolesni jer povazdan sjedi kuka starcima kako su ugrozeni i sada taj facebuk dodje ko ventil,.,
A zasto mislis da iza ovakvih poruka mora stajati fizicka sila? Sredstva komunikacija odavno nisu iskljucivo face to face. Uostalom moze ih uputiti i invalid, zena, dijete od 12 godina. Sta mozes postici fizickom silom, promjenu misljenja, postovanje? Nista.
Problemi su dublji jer nisi ti licno kriv za taj stav i taj sto te uvrijedio ne mrzi licno tebe. U pitanju su osnovni, primitivni ljudski instikti koji datiraju jos od sukoba plemenskih zajednica.
mO k3

#45 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by mO k3 »

Samo sve arhivirati screnshot , da se imaju imena i prezimena .....možda nekad zatreba
sema911s

#46 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by sema911s »

smijesni_ste wrote:
armin071 wrote:

po kojem osnovu da mi pise kaznu,. gazda kafane kojeg znam poslovno(tada radio sa prijateljem prodavali mu plin u bocama) stane na moju stranu i prije no sto su sijevnule pesnice upozorio ih,. u murji rekao da su prvi pocei i da sam se branio,. murjaci me zamoliil da vise ne dolazim,.,, posto sam odrasto u svrakinu(znate koji je mrak tamo) ja opet ujutro na kafu,. gazda se smije kaze drugi put cu sutjet boli me za tebe,.,, mada evo koliko od tada ima dolazim cesto i problema nema jest da uvjek ima budaletina, i bice ih,.

a sta ti policija moze ti sam njih dvojca ti sutio oni podjebavali ko moze tu bit kriv,.,., sada zivim u spasovdasnkoj isto prvih par dana bilo pogleda dobacivanja danas slaboo al se neobazires na too,.,.,
_mufljuz_

#47 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by _mufljuz_ »

dobro je se s vremena na vrijeme podsjetit - obzirom da bismo im dupe lizali zarad besmislenog multietnicarenja....
smijesni_ste

#48 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by smijesni_ste »

sema911s wrote:
po kojem osnovu da mi pise kaznu,. gazda kafane kojeg znam poslovno(tada radio sa prijateljem prodavali mu plin u bocama) stane na moju stranu i prije no sto su sijevnule pesnice upozorio ih,. u murji rekao da su prvi pocei i da sam se branio,. murjaci me zamoliil da vise ne dolazim,.,, posto sam odrasto u svrakinu(znate koji je mrak tamo) ja opet ujutro na kafu,. gazda se smije kaze drugi put cu sutjet boli me za tebe,.,, mada evo koliko od tada ima dolazim cesto i problema nema jest da uvjek ima budaletina, i bice ih,.

a sta ti policija moze ti sam njih dvojca ti sutio oni podjebavali ko moze tu bit kriv,.,., sada zivim u spasovdasnkoj isto prvih par dana bilo pogleda dobacivanja danas slaboo al se neobazires na too,.,.,
Aha pa dobro nisi objasnio odmah sve pa zato pitah...
cyprus

#49 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by cyprus »

Još jednom: nacionalizam je bolest...
sema911s

#50 Re: EVO ŠTA MISLE MLADI BANJALUČANI O BOŠNJACIMA!

Post by sema911s »

_mufljuz_ wrote:dobro je se s vremena na vrijeme podsjetit - obzirom da bismo im dupe lizali zarad besmislenog multietnicarenja....
kome dupe lizatt znas sta kaze josp pejakovic,.,.,, on meni nema bosne,.
Locked