Efendija Muamer Zukorlic?

Locked
Kindzadza

#651 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by Kindzadza »

-LIBERO- wrote:Dodaj ovoj tvojoj tvrdnji onu malu "zackoljicu" : "..ja mislim...",jer si ocito jako subjektivan kada decidno tvrdis tako nesto ;-)
Ja mislim da ste se vi (pojedini) previse naslusali Bakira sa FTV-a u vezi Mustafe Cerica, tj. da je indoktrinacija cudo.
poznanik wrote:Ako počnemo od kuće Ratine, dokle ćemo dogurati...možda do Irfana Ajanovića? :-)
Mozes ici i do Izacica, ali, opet su to samo spekulacije.
cyprus

#652 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by cyprus »

sarajlija_ba wrote:...Ne razumijem šta ljudima smeta konkretno kod ove dvojice.
Samo priča rekla-kazala...a niko nikakvih konkretnih dokaza nema a priča se o strašnim prevarama, ukradenim parama, nemoralnosti...itd.
Pa smeta to što su kleronacionalisti... I to nije rekla-kazala, nego kleronacionalizam se osjeti u skoro svakoj njihovoj rečenici...
Last edited by cyprus on 09/01/2012 01:24, edited 1 time in total.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#653 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by -LIBERO- »

sarajlija_ba wrote:
-LIBERO- wrote: Jako sam svjestan toga i zato mi je muka kada vidim likove poput Zukorlica i Cerica koji svoje persone stavljaju u prvi plan,i pokusavaju u svom egomanijakalnom stilu ispotencirati sebe kao velike i neprikosnovene vladare u Bosnjaka muslimana. O tome se i radi,zapravo.
Libero, jarane, evo nam vode državu "sekularisti" pa smo se napušili da ne kažem čega.
Trebaš razumiti da je islamom, osim vjere, obuhvaćena i politika i ekonomija i filozofija...jednom riječju sve.
Realno i praktično oni jesu u nekom smislu vladari jer narod ih podržava.
Da nije tako ne bi oni sami mogli ništa uraditi po bilo kom pitanju.
Realno je da je Zukorlić prva glava Sandžaka i da ga se Beograd pribojava.
Isto tako je realno da je Cerić prva glava u Bošnjaka što smo vidjeli na primjeru vjeronauke.
Da li su oni moralne vertikale ili ne...ne treba suditi po pričama rekla-kazala. Treba imati dokaze.
Sjećam se priče o Edhemu Bičakčiću. Pričalo se da je pokrao silne pare pa je i suđen zbog toga.
I ? Ništa !

Ne razumijem šta ljudima smeta konkretno kod ove dvojice.
Samo priča rekla-kazala...a niko nikakvih konkretnih dokaza nema a priča se o strašnim prevarama, ukradenim parama, nemoralnosti...itd.
Koji sekularisti nam vode drzavu,i rekao bih...koji su to sekularisti vodili drzavu od prvih "demokratskih" izbora ,tamo pocetkom 90setih?
Pa poenta i jest u tome sto smo se rasprcali na plemena ,vjerska i sve sem sekularna. Sto je najbitnije sta ce reci i kakav ce sud prema bilo cemu imati reis,vladika i kardinal. Sto se sve svelo na tri plemena predvodjena korumpiranim politicarima i toBoze postenim i moralnim klerom :-) . Zar to dvoje moze zajedno,zar samo po sebi nije kontradiktorno???

Oprosti prijatelju,a kojem politicaru je dokazana bilo kakva malverzacija ,bilo kakva losa (tajkunska kradja) privatizacija i bilo sta ?? Covicu,Dodiku,Hadzicu,Lagumdziji,Izetbegovicu,Ganicu...KOME??

Nije li samo ta cinjenica gdje se zna da nam je zemlja na prvom mjestu po korupciji i nepotizmu,nikada niko od politicara nije odgovarao za to. Zar to ne govori o kolicini moralnosti ovoga drustva ,a zamisli cuda svi se u vjeru kunu i svi se svom kleru klanjaju. A ovi,vjerske vodze,samo o moralu i pravdi pricaju.

E to je licemjerje.

A to sto i taj Bicakcic ,kad ga vec spomenu, nije optuzen za korupciju,nepotizam i kriminal ne znaci automatizmom da nije za to kriv..narocito kada svi znamo kakvo nam je sudstvo i tuzilastvo i koliko cesto (citaj NIKADA)je za korupciju i kriminal,ili barem za nesavjesno odnosenje prema drzavnom kapitalu(il' kako vec to formulisati blaze a ne nazvati pljakom) niko nikada nije odgovarao.
Bosnolog

#654 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by Bosnolog »

popajic wrote: Ne sjecam se ovih reakcija "u korist" Bosnjaka u BIH kada ih je Beograd na sve moguce nacine gazio.
Muk bio ...sramotan muk...Sad MuftY glavna politicka fora :-)
(btw , nosi li jos uvijek one veprove kljove oko vrata ? Protiv uroka naroda "svog" :D )
Image

Sramotno je sto Sandzak ima dvodeceniske politicke tetetabuse Begisa,dok je tako s punim pravom Muftija ima moralno obavezi da ih proziva i da im lupa politicke klempe tim istim potrosenim dvorskim ublehama teletabusovih mozgova,...

Ako nista onaj sa veprovom kljovome je uzburkao uspavanu javnost onih koji se ticalo jer su njihovi akademici i intlektualci u svm svijetu ,usput su uzburkali jos jednom zle duhove onih koji nam sve godine rade o glavi da ne zaboravimo na njih,ali izgleda da je malo imalo efekta na ucmalu i ustajalu inertnu ANUBiH bonacu,...

Obzirom da je tema prva Sandzakahmedija ne bih da idemo u te vode,....Neke stvari se moraju priznati jer se ne mogu osporiti,....Ima jako mnogo postenih i vrijednh ljudi koji se ne primjecuju od bukadzija,ali se isto tako mora priznati da je Zuki ostrouman i rijecit,on je bosnjacko sandzacka verzija Zorana Djindica,kojeg obezglavise isti oni koji danas vladaju Srbijom,sa kojima je Zoranova stranka u koaliciji iako je platio glavom jer je zagovarao drugaciju,normalniju i zdraviju Srbiju,koja je o dalje ne promjenjeni nas dokazani dvodecenijski neprijatelja a kojoj najvise smeta taj isti Zukorlic,kako i sam kaze u depesama koje je Turskoj nosio i redovno slao Vuk PozderJeremija,....

Sto li Boze???? :roll:
kratak_spoj

#655 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by kratak_spoj »

Kindzadza wrote:
-LIBERO- wrote:
Ja mislim da ste se vi (pojedini) previse naslusali Bakira sa FTV-a u vezi Mustafe Cerica, tj. da je indoktrinacija cudo.
nije džaiz kritikovati FTV kad znamo da su oni uvijek bili objektivni, naročito kad je u pitanju izvječćivanje o IZ; džematima, imamima, a napose ''vehabijama'' :-) ( sjetimo se samo koliko su pažnje, prostora i vremena posvetili slučaju ubistva Magdija Dizdarevića u Mostaru, sigurno, sve kad se sabere, dobrih 2-3 minute )

a o profesionalosti i objektivnosti ... :-)

http://www.youtube.com/watch?v=A8ykPrdt ... ture=share
kratak_spoj

#656 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by kratak_spoj »

cyprus wrote:
Pa smeta to što su kleronacionalisti... I to nije rekla-kazala, nego kleronacionalizam se osjeti u skoro svakoj njihovoj rečenici...
evo recimo ja u tvojoj svakoj rečenici osjetim šovinizam, fašizam, ksenofobiju a naročito islamofobiju ( netačno sklepan termin), prije bi umjesto islamofobije to trebalo nazivati islamomrziteljstvo, jer islamofobija ( fobija-strah, prirodan urođen strah,islamofobija-strah od islama) , dođe valjda kao haman neka prirodna i sasvim opravdana reakcija islamomrzaca i agresivnih ateista ( ili nekih drugih-recimo kršćanskih fudamentalista ili ekstremista tipa Brejvika ) na islam i muslimane :-)
Last edited by kratak_spoj on 09/01/2012 01:40, edited 1 time in total.
cyprus

#657 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by cyprus »

kratak_spoj wrote:
cyprus wrote:
evo recimo ja u tvojoj svakoj rečenici osjetim šovinizam, fašizam, ksenofobiju a naročito islamofobiju ( netačno sklepan termin), prije bi umjesto islamofobije to trebalo nazivati islamomrziteljstvo, jer islamofobija ( fobija-strah, prirodan urođen strah,islamofobija-strah od islama) , dođe valjda kao haman neka prirodna i sasvim opravdana reakcija ljudi na islam i muslimane :-)
Velike riječi upotrebljavaš, znadeš li možda pritom šta znače? :D
Bosnolog wrote:...on je bosnjacko sandzacka verzija Zorana Djindica...
:lol: :lol: :lol: ... za krepat jbt :-)
kratak_spoj

#658 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by kratak_spoj »

cyprus wrote:
Velike riječi upotrebljavaš, znadeš li možda pritom šta znače? :D
ne bi vjerov'o šta sve učimo u mektebu.... :zzzz:
sarajlija_ba

#659 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by sarajlija_ba »

-LIBERO- wrote: Koji sekularisti nam vode drzavu,i rekao bih...koji su to sekularisti vodili drzavu od prvih "demokratskih" izbora ,tamo pocetkom 90setih?
Pa poenta i jest u tome sto smo se rasprcali na plemena ,vjerska i sve sem sekularna. Sto je najbitnije sta ce reci i kakav ce sud prema bilo cemu imati reis,vladika i kardinal. Sto se sve svelo na tri plemena predvodjena korumpiranim politicarima i toBoze postenim i moralnim klerom :-) . Zar to dvoje moze zajedno,zar samo po sebi nije kontradiktorno???

Oprosti prijatelju,a kojem politicaru je dokazana bilo kakva malverzacija ,bilo kakva losa (tajkunska kradja) privatizacija i bilo sta ?? Covicu,Dodiku,Hadzicu,Lagumdziji,Izetbegovicu,Ganicu...KOME??

Nije li samo ta cinjenica gdje se zna da nam je zemlja na prvom mjestu po korupciji i nepotizmu,nikada niko od politicara nije odgovarao za to. Zar to ne govori o kolicini moralnosti ovoga drustva ,a zamisli cuda svi se u vjeru kunu i svi se svom kleru klanjaju. A ovi,vjerske vodze,samo o moralu i pravdi pricaju.

E to je licemjerje.

A to sto i taj Bicakcic ,kad ga vec spomenu, nije optuzen za korupciju,nepotizam i kriminal ne znaci automatizmom da nije za to kriv..narocito kada svi znamo kakvo nam je sudstvo i tuzilastvo i koliko cesto (citaj NIKADA)je za korupciju i kriminal,ili barem za nesavjesno odnosenje prema drzavnom kapitalu(il' kako vec to formulisati blaze a ne nazvati pljakom) niko nikada nije odgovarao.

Slažem se u većini s tobom. Istina je da nam je sud rak rana i stoji ovo sve što si napisao, ali ti dobro znaš da su Bošnjaci ovdje najmanje krivi za ovakvo stanje u državi mada ima i njihove krivice.
Prakrično smo mi jedini koji želimo sagraditi ovu državu da bude kako treba dok s druge strane imamo Srbe i Hrvate skupa sa dijelom međunarodne zajednice koji bi ovo sve sjebali dok rekneš keks. Zato nam je luksuz da se između sebe gložimo i satiremo.
Krivci za ovakvo stanje nisu Cerić i Zukorlić. Nadam se da je to jasno.
Ne vidiš li da su se Bošnjaci između sebe podijelili na SDA-ovce, SBB-ovce, SDP-ovce, cerićevce, vehabije, sufije, sandžaklije, zeničane, sarajlije, seljake, gradsku raju, ove, one...?
Mislim da je to djelo, prije svih, srpske obavještajne službe i domaćih petokolonaša.
Ovdje još ništa nije gotovo a ako se razjedinimo klat će nas po redu bez obzira jesmo li SDA-ovci, SBB-ovci, SDP-ovci, cerićevci, vehabije, sufije, sandžaklije, zeničani, sarajlije, seljaci, gradska raja...itd.
Moglo bi nas to koštati kao i '92 kad smo mislili da za rat treba dvoje...itd.
Mi smo zadnji koji smo dužni da očistimo kleronacionaliste iz svojih redova. Kada to urade svi drugi oko nas tek onda ćemo i mi. Dotad, Cerić i Zukorlić trebaju i imaju našu punu podršku.
Bosnolog

#660 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by Bosnolog »

cyprus wrote:
:lol: :lol: :lol: ... za krepat jbt :-)
Eh kada je tebe darnulo,dobro je nisam fulio,.... ;-)
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#661 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by -LIBERO- »

Svaka kritika na istup POJEDINACA,koji se ocito samo kriju iza vjerskih titula,odmah se pocne islamofobijom prozivati.

Zasto se ta kovanica nije skovala na nacin preciznog potenciranja osobe na koju ide kritika. Zasto umjesto uvrjedljive kovanice islamofobija,ta kovanica nije bila mustafofobija :D ili muamerofobija :D ..ili se po automatizmu svaka prozivka lika i djela POJEDINCA INDIVIDUALCA povezuje kao prozivka islama kao religije cisto radi paravana iza kojeg bi se krili.
.....

Sekularizam označava koncept po kome bi svi dijelovi javnog života trebali egzistirati odvojeno od religije i/ili religijskih vjerovanja.
U jednom smislu, sekularizam brani pravo svakog čovjeka da bude slobodan od religijskih pravila i njenog učenja te njenog nametanja. U drugom smislu se odnosi na to da sve ljudske aktivnosti i odluke, naročito one političke, trebale biti donesene neovisno i bez ikakvog uplitanja religije.
......
Procitati dva puta,pa shvatiti o cemu se zapravo radi i cemu negodovanja pojedinca koji se zalazu za sekularnu BiH a vezano za istupe i ideopoklonstvo prema vjerskim vodjama i njihovim tendencijama da se bave politikom i politikanstvom .

Odnosi se i ne samo na kler IZ ,nego i druge dvije monoteisticke vjerske zajednice kod nas.
Last edited by -LIBERO- on 09/01/2012 01:59, edited 1 time in total.
cyprus

#662 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by cyprus »

sarajlija_ba wrote:...Mi smo zadnji koji smo dužni da očistimo kleronacionaliste iz svojih redova...
Svaki narod je to dužan... Doduše ne baš da očisti (jer se pod tim može svašta podrazumjevat), nego da marginalizira... Bošnjaci Sandžaka zaista neće daleko stić sa muftijom na čelu... nije ovo srednji vijek.
cyprus

#663 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by cyprus »

kratak_spoj wrote:ne bi vjerov'o šta sve učimo u mektebu.... :zzzz:
Pa iskreno se nadam da ne uče ono što ti ovdje sad prezentiraš...
sarajlija_ba

#664 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by sarajlija_ba »

cyprus wrote:
sarajlija_ba wrote:...Mi smo zadnji koji smo dužni da očistimo kleronacionaliste iz svojih redova...
Svaki narod je to dužan... Doduše ne baš da očisti (jer se pod tim može svašta podrazumjevat), nego da marginalizira... Bošnjaci Sandžaka zaista neće daleko stić sa muftijom na čelu... nije ovo srednji vijek.
Vjeruj da hoće i već su stigli dotle da Tadić traži pomoć Turske u vezi Zukorlića.
Ne znam koliko pratiš ta dešavanja tamo ali su Bošnjaci Sandžaka u puno boljoj političkoj situaciji zajvaljujući politici koju vodi Zukorlić.
Da, svaki narod treba da očisti svoje nacionaliste ili ih marginalizira s tim da smo mi zadnji na Balkanu koji to trebamo uraditi.
Još uvijek se intenzivno radi na razvaljivanju Bosne i luksuz nam je sad da ulazimo u unutarstranačka prepucavanja i podjele na bilo kakvim osnovama.
-LIBERO-
Čiča Gliša

#665 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by -LIBERO- »

sarajlija_ba wrote: Ne vidiš li da su se Bošnjaci između sebe podijelili na SDA-ovce, SBB-ovce, SDP-ovce, cerićevce, vehabije, sufije, sandžaklije, zeničane, sarajlije, seljake, gradsku raju, ove, one...?
Mislim da je to djelo, prije svih, srpske obavještajne službe i domaćih petokolonaša.
Ovdje još ništa nije gotovo a ako se razjedinimo klat će nas po redu bez obzira jesmo li SDA-ovci, SBB-ovci, SDP-ovci, cerićevci, vehabije, sufije, sandžaklije, zeničani, sarajlije, seljaci, gradska raja...itd.
PO tvojoj logici najbolje rjesenje je : jedan vodja ,po mogucnosti vjerski,jedna partija,jedan narod??? Shvatas li na sta to smrdi i u kojem pravcu takvo politicko,sociolosko i svako drugo stanje vodi????

Bas o tome i pricam . Bosnjaci,a mislim i svi drugi,su dovoljno samosvjesna nacija,sa intelektualnom elitom (barem u povoju) da nije primorana da se zbija iza jednog vodje u jednu stranku sa samo jednom politickom mislju,pa ni iza vjerskog vodje ko god bio on.
Mi smo zadnji koji smo dužni da očistimo kleronacionaliste iz svojih redova. Kada to urade svi drugi oko nas tek onda ćemo i mi. Dotad, Cerić i Zukorlić trebaju i imaju našu punu podršku.
Kleronacionaliste ne treba cistiti iz svojih redova,nego ih cisto po prirodi stvari gurnuti na marginu,tamo gdje se nalaze kod svih velikih i politicki zrelih naroda i nacija..o tome se i radi. A ne uzdizati ih na pijedestal samo zato sto su "nasi" i samo zato sto ovi drugi i treci to nisu uradili.

To je logika,nigdje veze. Protiv nacional-sovinizma se ne bori svojim licnim nacional-sovinizmom,nego sirinom misli i borbom za ravnopravnost sviju i na svim podrucjima. Upravo suprotno onome sto zagovaraju "drugi" ;-)

Isti primjer,radikalan ali namjerno takav da bi bilo sto jasnije za shvatit. Protiv fasizma se ne bori svojim licnim fasizmom,neko ANTIFASIZMOM..e to je ono u sta mi ne smijemo upasti. ;-)

Nismo upali u matricu istog odgovora na sovinizam i fasizam ni 92-95(barem u najvecoj mjeri) i duboko vjerujem u to da ne treba upadati ni u sadasnju matricu i prikloniti se nacionalsovinizmu,samo zato sto kod ovih "drugih" politika i stav smrdi na to.
pemanapemani

#666 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by pemanapemani »

-LIBERO- wrote:
sarajlija_ba wrote: Ne vidiš li da su se Bošnjaci između sebe podijelili na SDA-ovce, SBB-ovce, SDP-ovce, cerićevce, vehabije, sufije, sandžaklije, zeničane, sarajlije, seljake, gradsku raju, ove, one...?
PO tvojoj logici najbolje rjesenje je : jedan vodja ,po mogucnosti vjerski,jedna partija,jedan narod??? Shvatas li na sta to smrdi i u kojem pravcu takvo politicko,sociolosko i svako drugo stanje vodi????

Bas o tome i pricam . Bosnjaci,a mislim i svi drugi,su dovoljno samosvjesna nacija,sa intelektualnom elitom (barem u povoju) da nije primorana da se zbija iza jednog vodje u jednu stranku sa samo jednom politickom mislju,pa ni iza vjerskog vodje ko god bio on.
Kleronacionaliste ne treba cistiti iz svojih redova,nego ih cisto po prirodi stvari gurnuti na marginu,tamo gdje se nalaze kod svih velikih i politicki zrelih naroda i nacija..o tome se i radi. A ne uzdizati ih na pijedestal samo zato sto su "nasi" i samo zato sto ovi drugi i treci to nisu uradili.

To je logika,nigdje veze. Protiv nacional-sovinizma se ne bori svojim licnim nacional-sovinizmom,nego sirinom misli i borbom za ravnopravnost sviju i na svim podrucjima. Upravo suprotno onome sto zagovaraju "drugi" ;-)

Isti primjer,radikalan ali namjerno takav da bi bilo sto jasnije za shvatit. Protiv fasizma se ne bori svojim licnim fasizmom,neko ANTIFASIZMOM..e to je ono u sta mi ne smijemo upasti. ;-)

Nismo upali u matricu istog odgovora na sovinizam i fasizam ni 92-95(barem u najvecoj mjeri) i duboko vjerujem u to da ne treba upadati ni u sadasnju matricu i prikloniti se nacionalsovinizmu,samo zato sto kod ovih "drugih" politika i stav smrdi na to.
:thumbup: :thumbup: :bih:
Konsenzus

#667 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by Konsenzus »

Nacionalizam ne znaci po automatizmu sovinizam.

Ni kod Cerica a ni kod Zukorlica nisam primjetio nesto nacionalsovinisticko. Da imaju u najblazem pakovanju receno ultra desnickarske stavove po nekim pitanjima , to stoji i da se ne slazem sa nekima od njih takodje...
Medjutim u njihovim istupima vidim samo ono sto je vezano za Bosnjake a ne ide protiv drugih kolektiviteta u Bosni i Hercegovini.

Vjerujem takodje, da IVZ popunjava onaj vjekovima nepopunjeni prostor na bosnjackoj desnici, jer se sve stranke koje imaju vecinsko glasacko tijelo sastavljeno od bosnjaka takmice u prici o multietnicnosti i o tome kako su bas oni ta
multietnicka stranka... i da su bas oni ti koji se bore za multietnicnost( u prvom redu mislim na SDA, SBB, SBiH a donekle i SDP)
kratak_spoj

#668 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by kratak_spoj »

-LIBERO- wrote:

jel ovo po tvom mišljenju kleronacionalizam ???

http://www.youtube.com/watch?v=S_WgoR2K_cU

očigledno jeste, očigledno treba kao Tihić zagovarati ''napuštanje uloge žrtve'' što će reći trebaju Bošnjaci zaboraviti sav teror i stradanje koje su prošli jer kao eto samo tako se može naprijed i samo tako se može graditi BiH !? :-)

Bošnjaci su zaboravili fočanske i višegradske žrtve pale od četničkog noža u WWII, to je za posljedicu imalo da sada Bosnjaka ni u Visegradu ni u Foci nema ! :x
sarajlija_ba

#669 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by sarajlija_ba »

@Libero,
drug moj, teška je tema i očito da se razumijemo ali imamo različita viđenja rješenja problema.
Ne bih da nastavljam jer bi samo upali u daljnja argumentovanja svojih stavova koji bi na kraju postalo možda i udaljeniji nego što su bili na početku.
Pred nama sve je pa ćemo vidjeti šta će i kako će biti.
:thumbup:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#670 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by PipiDugaDevetka »

sarajlija_ba wrote:@Libero,
drug moj, teška je tema i očito da se razumijemo ali imamo različita viđenja rješenja problema.
Ne bih da nastavljam jer bi samo upali u daljnja argumentovanja svojih stavova koji bi na kraju postalo možda i udaljeniji nego što su bili na početku.
Pred nama sve je pa ćemo vidjeti šta će i kako će biti.
:thumbup:
Koliko sam shvatio ef. Zukorlić odbija sva popuštanja u slučaju ''rješenja problema IZ Srbije u saradnji sa Turskom''.
Njegov cilj je autonomija Sandžaka i kada to ''odradi'', postigao je svoj cilj. Moja podrška za takav stav (I neka se čuva, sjetiti se Đeme Bijedića, Spahe).

Image :thumbup: Image
neupitan

#671 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by neupitan »

Ode ova tema u nesto sto bi se moglo nazvati "Bosnjaci all about".

Nije ni cudo kad je Zukorlic u pitanju jer je ovaj muftija sebi bas to postavio u zadatak - da konacno rijesi bosnjacko pitanje :-)

Ali moramo ponovo primjetiti vjecni problem Bosnjaka - problem njihove SAMODEFINICIJE.

Ponavljam, SAMOdefinicije, tj definicije njih samih o sebi samima, ne obaziruci se na to kako ih drugi vide.

S toga bih ja ponovio svoje ranije pitanje, a vezano je za ovaj video snimak,

- sta znaci onaj "koktel" zastava u pozadini ?
- Sta je uopce zvanicni simbol Bosnjaka ?
- sta znaci pojam "makedonski Bosnjaci", odnosno sta uopce znaci pojam Bosnjaci kad se primjenjuje na muslimane koji nisu porijeklom iz Bosne ?

Eto, to bi zasad bilo dovoljno, ima tu jos nedoumica, ali uvijek se vracamo na ove sustinske.
cyprus

#672 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by cyprus »

neupitan wrote:
Osim što u sklopu članka ''kleronacionalizam'' na nekoj elektronskoj encikolopediji treba stajati ovaj video, muftija na 4:19 kaže: ...i ne dozvoliti da Drina ma koliko bila duboka i krvava, nije toliko moćna da nas predvoji...

Nešto mi poznato ovo odnekle... :roll:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#673 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by PipiDugaDevetka »

Užasno je porediti muftiju Zukorlića sa genocidašima i istrebiteljima. Sa fašistima koji su prije više od sto godina isplanirali ''čišćenje s obje strane Drine''.
Drina jeste krvava.
Na ličnom planu. U njoj su kosti dajdže moga, Nazifa Samouka.
mekaba

#674 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by mekaba »

Pola BiH ocisceno od Bosnjaka i Hrvata.Masovne grobnice se jos uvijek otkopavaju. Stotine sela zbrisano zajedno sa stanovnistvom.SPC podrzava cetnike. Vlast RS-a finansira cetnike a isto je i u Srbiji. Ko radi na nestanku BiH i Bosnjaka i Hrvata u njoj nije potrebno obrazlagati. Pojedinci koji imaju muda da to kazu u brk i daju do znanja da nece ici kako BG zamisli za mene su legende. Zukorlic je :thumbup: Ove nase p...cke od politicara dovele su nas do toga da nam evo i plakate koje proslavljaju 20 godina (onih koji su nas haman istrijebili ) lijepe po Bas Carsiji. Ponos,obraz,pamcenje = nula. Zukorlic legenda.
snaga_znanja

#675 Re: Efendija Muamer Zukorlic?

Post by snaga_znanja »

mekaba wrote:Pola BiH ocisceno od Bosnjaka i Hrvata.Masovne grobnice se jos uvijek otkopavaju. Stotine sela zbrisano zajedno sa stanovnistvom.SPC podrzava cetnike. Vlast RS-a finansira cetnike a isto je i u Srbiji. Ko radi na nestanku BiH i Bosnjaka i Hrvata u njoj nije potrebno obrazlagati. Pojedinci koji imaju muda da to kazu u brk i daju do znanja da nece ici kako BG zamisli za mene su legende. Zukorlic je :thumbup: Ove nase p...cke od politicara dovele su nas do toga da nam evo i plakate koje proslavljaju 20 godina (onih koji su nas haman istrijebili ) lijepe po Bas Carsiji. Ponos,obraz,pamcenje = nula. Zukorlic legenda.
Kupi mi majko top? Jel to uspavanka bila? :lol:
Locked