Dragan Lukač na FTV

Post Reply
preludezalude

#1 Dragan Lukač na FTV

Post by preludezalude »

Gledam veceras na federalnoj televiziji izjave Dragana Lukaca o protestima koji prica svasta a nista konkretno ne govori.Ali ima nekoliko izjava koje za mene nikako ne stoje.
Spominje da se spremaju optuznice za rusenje ustavnog poretka i terorizam. O kakvom rusenju ustavnog poretka on govori i o kakvom terorizmu???? Ako se malo prostudira ova izjava dublje... On kaze da je trazio pomoc od SIPA-e, ali oni nisu odobrili to. Zasto??? Mozda zato jer nije bilo potrebe jer se radilo huliganstvu i narusavanju javnog reda i mira za sta treba da reaguje policija.
Jos malo...
Ako se stvarno radilo o pokusaju rusenja ustavnog poretka i o terorizmu... Svugdje u svijetu kod terorizma tj napada terorista, policija treba i mora da upotrijebi ubojitu silu i da na svaki nacin sprijeci teroriste u svom naumu. Mozda cak i vojska da izadje na ulicu. Zasto nije doslo do toga??? Zasto policija nije upotrijebila ubojitu silu i sprijecila "teroriste" u svom naumu???
Mozda je odgovor jako jednostavan... Nikakvi teroristi nisu bili na djelu!!! To je sad njihova suplja prica ali igraju na kartu da isprepadaju narod i demonstrante.
Policija se povlaci pred teroristima, vojska mora na ulicu jer teroristi napadaju drzavu i ustavni poredak!!! Ovo zvuci sasvim logicno. Ali postoji jedan veliki problem... nikakvih terorista nije bilo.
I na kraju Lukac kaze da nema saznanja ko stoji iza protesta i desavanja koja su se zbila. :? :?

Sta ostali forumasi misle o ovom klasificiranju ovih dogadjanja i o izjavama Dragana Lukaca?
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#2 Re: Dragan Lukač na FTV

Post by KatarinaKosaca »

Osim što se sam hvali kako mu je konsultant za akcije frizer "čovjek iz naroda", čime Lukač šalje poruku da on kao nije čovjek iz naroda, ovaj sindrom "Tito" sa uniformom, činovima, điđama i seljaklucima na uniformi me tjera redovno da promjenim kanal.
StupskaBitanga

#3 Re: Dragan Lukač na FTV

Post by StupskaBitanga »

A donedavno je taj isti bio person non grata
Imamo pamćenje ko ribica
madner

#4 Re: Dragan Lukač na FTV

Post by madner »

Naravno da je rusenje ustavnog poretka. Kao sto je i svaka izjava koja trazi vracanje RBiH. :D

Salu na stranu, sta je drugo plenum gradjana nego vanustavna kategorija?
KatarinaKosaca

#5 Re: Dragan Lukač na FTV

Post by KatarinaKosaca »

StupskaBitanga wrote:A donedavno je taj isti bio person non grata
Imamo pamćenje ko ribica
Ne, mi, mi imamo pamćenje. Kako je plakao kod Bakira H. kako je bez posla. Onaj ko ga je stavio kao politički podobnog misli da imamo pamćenja kao ribice. Razlika :wink:
StupskaBitanga

#6 Re: Dragan Lukač na FTV

Post by StupskaBitanga »

Kato :thumbup:
bogumila

#7 Re: Dragan Lukač na FTV

Post by bogumila »

jah, samo se zaboravlja ZASTO je bio bez posla
zato sto je kao zamjenik direktora SIPE pripremio predmet protiv dodika
animus

#8 Re: Dragan Lukač na FTV

Post by animus »

KatarinaKosaca wrote:Osim što se sam hvali kako mu je konsultant za akcije frizer "čovjek iz naroda", čime Lukač šalje poruku da on kao nije čovjek iz naroda, ovaj sindrom "Tito" sa uniformom, činovima, điđama i seljaklucima na uniformi me tjera redovno da promjenim kanal.
Jeben neki brico, kaze da bi on sve pobacao u Miljacku i Lukac kao dobar sto nece da ga poslusa a trebao bi po misljenju obicnog gradjanina. Hajde bit ce jos svega sa njim ovih dana, bar tako rece Edin Vranj u subotu na Face-u. Kaze da Lukac nece imati sansu da njega vrati na posao. da vidimo sta se sada sprema. Koliko god mi Lukac izgledao simpatican prije tri godine, sada mi izgleda jadniji i gluplji nakon ovih desavanja. Pokazao se kao pravi ublehas. Izgleda da je njegovo vrijeme proslo ali da mu to niko nije rekao.
deer_hunter

#9 Re: Dragan Lukač na FTV

Post by deer_hunter »

kako Bakir na pocetku kaze "hrabri policijski profesionalac"...poslije je postao neprijatelj broj 1. jbg,tako to ide kod nas
KatarinaKosaca

#10 Re: Dragan Lukač na FTV

Post by KatarinaKosaca »

deer_hunter wrote:kako Bakir na pocetku kaze "hrabri policijski profesionalac"...poslije je postao neprijatelj broj 1. jbg,tako to ide kod nas
Tako to ide ne samo k od nas, nego valjda i u Bjelorusiji, svugdje gdje je policija politički ovisna, a policijski dužnosnici stranačko-privatni poslušnici. Ne sumnjam uopće da je Lagumdžiji bio i ostao "hrabri policijski profesionalac".
It_is_a_Leclerc

#11 Re: Dragan Lukač na FTV

Post by It_is_a_Leclerc »

madner wrote:Naravno da je rusenje ustavnog poretka. Kao sto je i svaka izjava koja trazi vracanje RBiH. :D

Salu na stranu, sta je drugo plenum gradjana nego vanustavna kategorija?
Au contraire... Vjerovatno se nećete dosjetiti ustavnijeg načina građanskog organizovanja od plenuma...
madner

#12 Re: Dragan Lukač na FTV

Post by madner »

Ustavno je dok plenum sebe vidi kao NVO.

Nije ustavno ako sebe vidi kao zakodavno tjelo.
preludezalude

#13 Re: Dragan Lukač na FTV

Post by preludezalude »

Plenum ne moze biti nikako zakonodavno tijelo. Odkud ti takva ideja. Plenum moze samo nesto da prica, raspravlja, donosi zakljucke i da nesto zahtjeva. Evo i ja danas u kladionici sa jos 5 ljudi smo pricali i donijeli neke zahtjeve. Da li ja rusim ustavni poredak i da li sam ja terorista?
Ali nije stvar u plenimima. Stvar je u demonstracijama i unistavanju imovine. Oni to klasificiraju kao rusenje ustavnog poretka i terorizam.
Jako dobro se zna sta se desava kad se rusi ustavni poredak i kad se desava terorizam. Isto tako se jako dobro zna kako organi sigurnosti reaguju kod pokusaja rusenja ustavnog poretka i kod terorizma.
Nista od ovoga se nije desilo, ali oni sada pricaju o optuznicama po toj osnovi. ZASTO??? Jedini logicni odgovor je taj da bi zastrasili narod i odbili ga od ponovnih protesta i demonstracija.
Zakljucak: Politicari ce nastaviti po svome i pokusati zadrzati svoje pozicije po svaku cijenu.
O'zone
Globalni moderator

#14 Re: Dragan Lukač na FTV

Post by O'zone »

Zastrašivanje
Dobro zapamtite lik ove cestite zene.Ova zena je sinoc poslije protesta privedena u policijsku upravu i 6 sati premlacivana i maltretirana od strane policije a samo zato sto je imala neoborive dokaze o kradzi visegodisnjoj pojedinih politickih mocnika koji su sad na vlasti.OVa postena gradzanka JE UPOZNATA SA SVIM KRIMINALNIM OTUDZIVANJIMA MNOGIH MOCNIKA KOJI SU GODINAMA KRALI POMOC SLANU IZ AUSTRIJE ZA BOSNU I HERCEGOVINU OD RATA NA OVAMO O OMA KLJUCNE DOKAZE KOJE JE PREDOCILA I NA PROTESTIMA U SARAJEVU.ODMAZDA JE NARAVNO USLIJEDILA ODMAH PREKO POLITICKIH MOCNIKA ZLOUPOTREBLJAVAJUCI KANTONALNU POLICIJU .OVO SE NECE NA OVOME ZAVRSITI A VI GRADZANI SJEDITE I SUTITE NA NEVIDZENI TEROR KOJI SE SPROVODI NAS NAMA NEDUZNIM GRADZANIMA KOJI UKAZUJU NA KRIMINAL.DOCI CE TE I VI NA RED.......

Image

Image

Image

Image

Image

Danguba

#15 Re: Dragan Lukač na FTV

Post by Danguba »

Zovite Plenum kako hocete ali klepise oni nekoliko kantonalnih Vlada.

Pohapsite Plenum... :D
KatarinaKosaca

#16 Re: Dragan Lukač na FTV

Post by KatarinaKosaca »

Danguba wrote:Zovite Plenum kako hocete ali klepise oni nekoliko kantonalnih Vlada.

Pohapsite Plenum... :D
Sve će to Lukač u Miljacku. Samo dok se Zlaja m alo sabere i obriše suze :D
Post Reply