jesl ti ratovao u bosni ili si se lagano uhvatio nogeJedan001 wrote:Eto ti si pametan za koga ratovat.... Za aliju za karadzica za tudzmana?? za koga pa ti svi sto su ratovali su sad socijalni slucajevi. Jeb. se politicara za njih tu su bili kad je trebalo i sad niko na njih ne obraca paznju ko rashodovan namjestaj. Ratni profiteri su se obogatili na tudjoj muci i nesreci nemaju 2 osnovne a vozaju i grade ko da su brate kakvi seici.ZenoZentic wrote:Sto volim ove sto hoce nesto da ispravljaju iz daljine... obicno su najgrlatiji, placu i tuguju za bosnom a dupe u dijaspori
Jedan001
Jos necije dupe je bilo na sigurnom, dok je cetnicka armada divljala, klala zarila i palila po Istocnoj Bosni! Zato, najmanji vid postovanja prema onima, koji su zivote izgubili u naletu cetnicije 90-tih, za njihove rodjake, koji su prezivjeli a bili protjerani sa svojih ognjista, a da bi zauzvrat necije dupe na sigurnom opstalo, je upravo da se prestane sa omalovazavanjem necije licnosti, i komentara, kao sto se navodi u gornjem citatu.
A svoje su sklonili na sigurno i na vrijeme i pravili talove koji su njima odgovarali. I nemoj mi molim te govoriti nista, ja sam protiv ovih sto iz daljine podrivaju trebali smo ovako onako cemo mi cemo.... necete vi nista jedva cekaju da se zakuha i da sa sigurnih udaljenosti uz kokice i pivu prate razvoj dogadja.. Tako da mi nemoj o laznom moralu i dvolicnosti pricati.
s obzirom kako pises,nebih rekao da si dana rata vidio u bosni ili si premlad da znas sta se desavalo u to vrijeme
i ti brkas neke osnovne stvari po pitanju motiva borbe u bosni
bosnjaci su se branili i gdje su uspjeli da se odbrane i spasili su glavu,gdje su se predali tu su i pobijeni,protjerani,muceni,zene silovane
niko nije razmisljao o ratnim profiterima,politicarima,ljudima je bilo vazno da zastite svoje porodice