Dodik: "srbi su se branili"

Post Reply
Bosanac_21

#1 Dodik: "srbi su se branili"

Post by Bosanac_21 »

Dodik je još dodao da “on ne pripada narodu koji je genocidan".

"Srbi su jedan korektan i pošten narod koji je u prošlom ratu branio sebe, a pojedinici su u svemu tome učinili zločine za koje trebe da odgovaraju. Tako se dešavalo i na drugim stranama”, rekao je entitetski premijer. (FENA)

Boze sacuvaj sta se vise od ovog "covjeka" moze cuti! :x
Javno su iznijeli: "da ce jedan narod nestati", rusili sve sto je vezano za neciju drugu vjeru, javno pozivali na stvaranje Velike Srbije, "oslobadjali" Srebrenicu od Turaka - pa je Mladic predaje Srpskom narodu, otvarali logore gsje su prije stigli, stvarali masovne grobinice od kojih se jos za stotine traga :x

Najzalosnije je to sto taj hajvan sve pravda i to jos javno iznosi :shock: :x

Dokle cemo ovako nesto trpiti? Pokusavaju da se agresija zatuska :-)
in medias res

Post by in medias res »

povraca mi se vise na tog Dodika i "njegov narod" :x :x :x :x
vedderedi

Post by vedderedi »

Goloruki i ugrozeni narod koji je pobio pola Srebrenice, silovao hiljade zena, pobio hiljade djece i drzo godinama u okruzenju Sarajevo, Bihac, Zepu, Srebrenicu, Gorazde, itd.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

vedderedi wrote:Goloruki i ugrozeni narod koji je pobio pola Srebrenice, silovao hiljade zena, pobio hiljade djece i drzo godinama u okruzenju Sarajevo, Bihac, Zepu, Srebrenicu, Gorazde, itd.
U Njemackoj i Austriji postoji zakon da ako negiras holokaust i zlocin nad jevrejima da ides u zatvor. Mislim cak i da je jedan vec bio optuzen za tako nesto. Svi napori u nasem pravnom sistemi, koji jedva da postoji, trebaju ici ka tome da se napravi slican zakon da bi se ovakve izjave kazneno kaznjavale pa strpati konja u zatvor i zavrsiti pricu
in medias res

Post by in medias res »

Dado dijasporitus wrote:
vedderedi wrote:Goloruki i ugrozeni narod koji je pobio pola Srebrenice, silovao hiljade zena, pobio hiljade djece i drzo godinama u okruzenju Sarajevo, Bihac, Zepu, Srebrenicu, Gorazde, itd.
U Njemackoj i Austriji postoji zakon da ako negiras holokaust i zlocin nad jevrejima da ides u zatvor. Mislim cak i da je jedan vec bio optuzen za tako nesto. Svi napori u nasem pravnom sistemi, koji jedva da postoji, trebaju ici ka tome da se napravi slican zakon da bi se ovakve izjave kazneno kaznjavale pa strpati konja u zatvor i zavrsiti pricu
nema sanse da se izglasa nista ni slicno
nineac

Post by nineac »

Mislim da se dodik samo osilio i tu su krivi nasi politicari koji idu linijom manjeg otpora, ono: "mojne, sta ce komsija reci"
U jednom je Dodik upravu, Srbi NISU genocidan narod. Nemozemo narod positovjecivati sa nekom ideologijom, jer ima srba koji to nisu podrzavali ili su se borili protiv takve ideologije.
Medjutim, mislim da su politicari iz Federacije krivi jer cute, i gledaju kako da fotelje zadrze dok je Dodik krila rasirio. Tom covjeku otvorenotreba reci da se ne zajebava jer nema vise JNA!
AmelFl

Post by AmelFl »

konja samo treba ignorisati

on isto radi ignorisanjem takozvane federacije BiH

ja neuvazavam ni jedan entitet, za mene je to ne postojece

jedva cekam dan kad ce ga neko maj-gerijem odvaliti
fukara_tz

#8 Re: Dodik: "srbi su se branili"

Post by fukara_tz »

Bosanac_21 wrote: "Srbi su jedan korektan i pošten narod koji je u prošlom ratu branio sebe

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Goran_35

Post by Goran_35 »

in medias res wrote:
Dado dijasporitus wrote:
nema sanse da se izglasa nista ni slicno
Ja mislim da ce cak doci vakat,ako se nastavi ovako :oops: ,kada ce se odgovarati pred sudom ako spomenes da je bilo genocida....

Za to mozemo zahvaliti nasim politicarima,medijima odnosno agentima raznih obavjestajnih sluzbi...

Hej,tolike dzamije porusili i toliki narod poklali,protjerali i popljackali i on ima obraza da kaze da nije bilo genocida?Pojedinacni zlocini??? Same se dzamije u "pojedinacnim zlocinima" srusile i "pojedinacno" na njihovim mjestima neki dosli i napravili parkinge i klozete?I to naravno nije genocid?

Ono sto ja vec vidim,jeste cinjenica da se vec falsifikuje historija.Prva faza je zaborav-djeca ne mogu uciti u skoli sta se desavalo devedesetih.Druga faza je falsifikat.Vec se vidi da ni jedan veci srpski vodja nece biti optuzen za ratni zlocin i genocid!Milosevic je umro,Seselj je na putu,Arkan je smaknut a Karadzica i Mladica jos nisu ni uhvatili.To znaci da u historiji i dokumentima nece biti zabiljezen niti jedan veci srpski lider optuzen za genocid!To je samo jedan od nacina falsifikovanja historije,a ta praksa vec postoji odavno...
Celicna_saka

Post by Celicna_saka »

nineac wrote:Mislim da se dodik samo osilio i tu su krivi nasi politicari koji idu linijom manjeg otpora, ono: "mojne, sta ce komsija reci"
U jednom je Dodik upravu, Srbi NISU genocidan narod. Nemozemo narod positovjecivati sa nekom ideologijom, jer ima srba koji to nisu podrzavali ili su se borili protiv takve ideologije.
Medjutim, mislim da su politicari iz Federacije krivi jer cute, i gledaju kako da fotelje zadrze dok je Dodik krila rasirio. Tom covjeku otvorenotreba reci da se ne zajebava jer nema vise JNA!
Znaci, po tebi je dovoljno sto recimo 5% tog naroda nije podrzavalo velikosrpski projekat da bi se skinula hipoteka genocida sa cijelog naroda?
muha_sa

Post by muha_sa »

istnu nam šumnjak Dodik zbori---znam ja da su se branili--branili su i oslobađali grad po grad i genocid u samoodbrani počinili i genocidnu tvorevinu u samoodbrani stvorili.
Genocid u Prijedoru,Višegradu,Foći,Srebrenici Sarajevu i još mnogim mjestima počiniše- tristo i kusur masovnih grobnica su do sad otkrivene--sve šumnjaci u samoodbrani počiniše.
DONY

Post by DONY »

muha_sa wrote:istnu nam šumnjak Dodik zbori---znam ja da su se branili--branili su i oslobađali grad po grad i genocid u samoodbrani počinili i genocidnu tvorevinu u samoodbrani stvorili.
Genocid u Prijedoru,Višegradu,Foći,Srebrenici Sarajevu i još mnogim mjestima počiniše- tristo i kusur masovnih grobnica su do sad otkrivene--sve šumnjaci u samoodbrani počiniše.
Moj Jarane ,no sikiriki,moze on pricati sta hoche,ovaj genocid je dozivljen,prezivljen,snimljen,zabiljezen,memorisan....itd za razliku od prethodnih koje su vishe od sto godina provodili..ali ovog puta nema zaborava niti oprosta,ako niti zbog cega drugog onda zbog generacija koje dolaze.
muha_sa

Post by muha_sa »

Treba nove generacije podsječat svakodnevno--meni nisu govorili pa sam najebo---al dobro-ako ih mi ne podsječamo-tu su šumnjaci da im ukažu na svoju krvoločnost.
DONY

Post by DONY »

[quote="muha_sa"]Treba nove generacije podsječat svakodnevno--meni nisu govorili pa sam najebo---al dobro-ako ih mi ne podsječamo-tu su šumnjaci da im ukažu na svoju krvoločnost.[/quot

meni je moj rahmetli babo govorio..ali nisam vjerov'o,njemu je kopletna porodica u "onom" ratu stradala od Sumnjaka..
bagavac

Post by bagavac »

pa i u pravu si... sakrasticno da se nasmije u saku, pa ovi su stvarno zaostali srbi, bas se sada ponasaju kao TURCI, da nije bilo genocida na Armencima, hmmm... :lol:
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Sto je najzalosnije, neces vidjeti nigdje naslov " Doticni ....... rekao Dodiku da zacepi gubicu"
muha_sa

Post by muha_sa »

rajvosa^ wrote:Sto je najzalosnije, neces vidjeti nigdje naslov " Doticni ....... rekao Dodiku da zacepi gubicu"
svaka čast---baš tako :thumbup:
digger

Post by digger »

Celicna_saka wrote:
nineac wrote:...U jednom je Dodik upravu, Srbi NISU genocidan narod. Nemozemo narod positovjecivati sa nekom ideologijom, jer ima srba koji to nisu podrzavali ili su se borili protiv takve ideologije....
Znaci, po tebi je dovoljno sto recimo 5% tog naroda nije podrzavalo velikosrpski projekat da bi se skinula hipoteka genocida sa cijelog naroda?
Sta znaci i od kuda ta cifra od 5%?
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Dodik igra jednu glupu i naivnu igru...sve se svodi na ideju zavjere i cekanja nekog povoljnog trenutka u politickim odnosima u evropi i svijeti,gdje ce MZ-a dati na tanjiru Dodiku pola BIH da je nosi u Srbiju...da je to tako pokazala se sva losa politicka procjena srpskih politicara u Hrvatskoj,CG i Kosovu su potvrda toga...Dodik ne shvata da recimo bosnjaci nemaju rezervne domovine i da im se ne seli iz BIH i da nebi nikad pristali na 25% teritorije ,jer BIH je jedini garant opstanka tog istog naroda i svih onih koji osjecaju BIH kao svoju drzavu..

Ono sto je glavni cilj trenutne srpske politike u BIH (citaj kreatora velike Srbije) je podjela BIH..sve reforme se samo potpisuju kao nuzno zlo i kupovina vremena,jer i Dodik i svi ostali znaju da nema drzave u drzavi i da ce kad tad se entiteti unistiti...ono stto pomaze Dodiku i njegovim mentorima je neodlucnost hrvata u BIH koji se nisu jos definitivno izjasnili dali su za treci entitet,podjelu BIH ili unistenju entiteta i vracanje BIH u normalu...u narednom periodu ce vjerovatno doci do zaokretanja u hrvatskom narodu u BIH ,sto ce znaciti da ce Dodik ostati usamljen u nastojanju da dezintegrise BIH ,jer podjela BIH nije u interesu niti hrvata u BIH niti Hrvatske..ucestale Komsiceve i Mesiceve izjave i inicijative su potvrda toga...Dodiku se suzava svaki dan manevarski prostor,vec sam prije par mjeseci rekao da ce on ubrzati prodaju vrjednijih firmi u rs-u nebi li tim parama odrzavao i finansirao podrsku vlastitog naroda u nakani da ide do kraja..tkz. prodaja telekoma je samo politicki manevar i pokusaj da se Srbija sto dublje umijesa u politicki i privredni zivot u BIH..

Dodikova panika i krkansko ponasanje ima velike veze sa gubljenjem saveznika u BIH hrvatima u vezi podjele i disolucije BIH...Rjesenje Kosova je ujedno i kraj epizodne uloge Laktaskog harambase...
freak_with_a_laptop

Post by freak_with_a_laptop »

Je li vam potrebna politika i njihovi zastupnici da bi se istina cula?

Neko je spomenuo u postu, da Bosnjaci imaju fatalisticki stav i da se - radi obzira na komsiluk - istina sapce. To je istina. Onaj, ko digne glas, optuzen je kao nacionalista. Kolektivna krivica Srba postoji, medjutim, da bi postedili pojedinca, Srbina koji je sluzio u armiji BiH, mi sapcemo istinu.

Njemci se kolektivno okrivljuju za genocid i zlocin pocinjen prije 60 godina. A imali su antifasisticki pokret, imali su veliki broj heroja, koji su stitili jevreje i zivotom platili. Sjetimo se Staufenberga i atentat na Hitlera. Sjetimo se Anne Frank. Placaju ostetu jevrejima i dan danas, podizu im spomen ploce na svakom cosku - ali dzaba, to se ne pika. Cak i cetvrta generacija objasnjava i pravda i pere se. Suteci smo postigli, da se mi pravdamo namjesto njih.

Svaki susret sa Srbinom, u 99% slucajeva, izazove ogromnu agresiju u meni. Gadi mi se slusat opravdanje i dokazivanje nekih pseudo demonstracija u BG i zvakanje fraza bratstva i jedinstva. Sto duze razgovor tece, neminovno im izleti glorifikacija i mistificiranje svojih uspjeha, citaj genocida. Fuj.

Treba glas podici, nek se ori. A komsija, koji se vratio iz Beograda, i on spada u taj kolektiv, pa nek slusa, istina je.
MuaDib

Post by MuaDib »

Dado dijasporitus wrote:
To čes ostvariti tek onda kada Srbi shvate da isprepadani kako bi proveli planove velikosrpske ideologije i političke vrhuške, te da su pod plaštom lažnih neprijatelja počinili najgore zločine, etničko čišćenje i genocid. Dok to ne shvate nista od navedenog zakona. :shock: :shock:
Reina

Post by Reina »

Ako taj narod zeli da skine hipoteku "genocidan" onda institucija koja je isplanirala i imala namjeru unistiti jedan narod treba priznati krivicu i traziti oprost, javno. Ako toga nema , onda nema katarze, nema oprosta onih nad kojima su pocinjeni ovi zlocini a onda nema ni pomirenja ni mira na ovim prostorima. Zato da bi se pomoglo svima na ovim prostorima Hag po zakonu i Bozijoj pravdi treba da osudi instituciju koja je isplanirala i provela u djelo genocid a ta institucija je drzava Srbija.Jednim udarcem dvije muhe, Srbija koja je napala drugu drzavu vise nece moci svoj nos ovdje unositi , niti ce iko vise moci govoriti kako mu je ceif i izvrtati stvari ko je napadao, a ko se branio, te ce Bosna i Hercegovina moci urediti drzavu onakvu kakva je u svim normalnim drzavama Evrope.
addem

Post by addem »

Definitivno je pooko. :lol: :lol:
cartman

Post by cartman »

Treba mu pasos banovat pa nek ide u zemlju postenog naroda :D
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

freak_with_a_laptop wrote:Je li vam potrebna politika i njihovi zastupnici da bi se istina cula?

Neko je spomenuo u postu, da Bosnjaci imaju fatalisticki stav i da se - radi obzira na komsiluk - istina sapce. To je istina. Onaj, ko digne glas, optuzen je kao nacionalista. Kolektivna krivica Srba postoji, medjutim, da bi postedili pojedinca, Srbina koji je sluzio u armiji BiH, mi sapcemo istinu.

Njemci se kolektivno okrivljuju za genocid i zlocin pocinjen prije 60 godina. A imali su antifasisticki pokret, imali su veliki broj heroja, koji su stitili jevreje i zivotom platili. Sjetimo se Staufenberga i atentat na Hitlera. Sjetimo se Anne Frank. Placaju ostetu jevrejima i dan danas, podizu im spomen ploce na svakom cosku - ali dzaba, to se ne pika. Cak i cetvrta generacija objasnjava i pravda i pere se. Suteci smo postigli, da se mi pravdamo namjesto njih.

Svaki susret sa Srbinom, u 99% slucajeva, izazove ogromnu agresiju u meni. Gadi mi se slusat opravdanje i dokazivanje nekih pseudo demonstracija u BG i zvakanje fraza bratstva i jedinstva. Sto duze razgovor tece, neminovno im izleti glorifikacija i mistificiranje svojih uspjeha, citaj genocida. Fuj.

Treba glas podici, nek se ori. A komsija, koji se vratio iz Beograda, i on spada u taj kolektiv, pa nek slusa, istina je.
Ogromna razlika: Njemacka je izgubila rat i zavrsila pod okupacijom, a Srbija, nazalost, nije.
Post Reply