in medias res wrote:Dado dijasporitus wrote:vedderedi wrote:Goloruki i ugrozeni narod koji je pobio pola Srebrenice, silovao hiljade zena, pobio hiljade djece i drzo godinama u okruzenju Sarajevo, Bihac, Zepu, Srebrenicu, Gorazde, itd.
U Njemackoj i Austriji postoji zakon da ako negiras holokaust i zlocin nad jevrejima da ides u zatvor. Mislim cak i da je jedan vec bio optuzen za tako nesto. Svi napori u nasem pravnom sistemi, koji jedva da postoji, trebaju ici ka tome da se napravi slican zakon da bi se ovakve izjave kazneno kaznjavale pa strpati konja u zatvor i zavrsiti pricu
nema sanse da se izglasa nista ni slicno
Ja mislim da ce cak doci vakat,ako se nastavi ovako

,kada ce se odgovarati pred sudom ako spomenes da je bilo genocida....
Za to mozemo zahvaliti nasim politicarima,medijima odnosno agentima raznih obavjestajnih sluzbi...
Hej,tolike dzamije porusili i toliki narod poklali,protjerali i popljackali i on ima obraza da kaze da nije bilo genocida?Pojedinacni zlocini??? Same se dzamije u "pojedinacnim zlocinima" srusile i "pojedinacno" na njihovim mjestima neki dosli i napravili parkinge i klozete?I to naravno nije genocid?
Ono sto ja vec vidim,jeste cinjenica da se vec falsifikuje historija.Prva faza je zaborav-djeca ne mogu uciti u skoli sta se desavalo devedesetih.Druga faza je falsifikat.Vec se vidi da ni jedan veci srpski vodja nece biti optuzen za ratni zlocin i genocid!Milosevic je umro,Seselj je na putu,Arkan je smaknut a Karadzica i Mladica jos nisu ni uhvatili.To znaci da u historiji i dokumentima nece biti zabiljezen niti jedan veci srpski lider optuzen za genocid!To je samo jedan od nacina falsifikovanja historije,a ta praksa vec postoji odavno...