Dobro ih upamtite!

Vingo

Post by Vingo »

A neko i nije.....
sto je jos gore
roditelj

Post by roditelj »

Fair Life wrote:Znaju li ti poslanicki shupci za "slucaj" ovoga covjeka...

Mislim da je krajnje vrijeme topovske cijevi okrenuti prema glavama neprijatelja u skupstinskim klupama.

Ja im pozelim... da ne docekaju penziju, ni tu od 1800 maraka, niti bilo koju drugu.
uvijek se govorilo bitno je koliko dugo uzivas penziju ma kolika bila,a ovima zelim ni da je docekaju
lunci

Post by lunci »

a da haracu kraja nema dokazuje i vijest iz uspjesnijeg entiteta :-)

harac je malo reci...banda seoska cccc

Poslaniku plata od 3.500 maraka

BANJALUKA - Igor Radojičić, predsjednik Narodne skupštine RS, izjavio je juče da će plata profesionalnih poslanika uskoro biti 3.500 KM, a njegova 4.900 KM.

"Plate poslanika usklađuju se po novom Zakonu o platama i u nivou su onih u Vladi RS. Povećanje je rezultat usklađivanja unutrašnjih odluka o primanjima sa zakonima donesenim u decembru prošle godine koji se odnose na većinu budžetskih korisnika", kazao je Radojičić.

Naime, u najnovijoj Odluci o platama i naknadama izabranih lica u Narodnoj skupštini RS stoji da je cijena rada 100 KM, a koeficijent poslanika 35, pa će tako poslanici Srpske mjesečno imati platu od 3.500 KM, plus dnevnice.

Koeficijent prvog čovjeka parlamenta će, po najnovijoj odluci, biti uvećan za 40 odsto, pa će sa koeficijentom od 49, mjesečno dobijati platu u visini od 4.900 KM.

Potpredsjednici parlamenta RS, po novom zakonu, svaki mjesec će dobijati 4.500 KM. Šefovi poslaničkih klubova dobiće oko 4.000 KM, dok će predsjednici raznoraznih komisija dobiti nešto manje, oko 3.850 KM.

Radojičić kaže da će poslanici koji nisu u stalnom radnom odnosu dobiti najveću povišicu i njima je naknada sa 40 povećana na 70 odsto osnovne plate profesionalnog poslanika. Njihova plata bi trebalo da iznosi 2.450 KM paušala.

"Odluku o povećanju plata narodnim poslanicima donijela je Kadrovska komisija. Profesionalni poslanici više nemaju poslaničkog dodatka, paušala i postoji samo plata bez drugih sporednih primanja, a poslanici koji nisu u radnom odnosu u parlamentu imaju paušal", kazao je Radojičić.

Upitan da li poslanici zaslužuju tako visoke plate, Radojičić je rekao da se plate određuju po poziciji koju poslanik zauzima, a "kako radi taj posao neka procjenjuju oni koji su nadležni, odnosno birači".

Opozicija smatra da Odluka o platama i naknadama izabranih lica nije najbolje rješenje.

"Naš prijedlog je bio da zakonom budu definisane plate neposredno izabranim funkcionerima, imenovanim funkcionerima, da se utvrde jasni statusi svih funkcionera koji se finansiraju iz budžeta, te da o tome poslanici raspravljaju u parlamentu", kazao je Borislav Bojić, šef Poslaničkog kluba SDS-a u parlamentu RS.

U DNS-u kažu da su iznenađeni najnovijom Odlukom o platama i naknadama izabranih lica u Narodnoj skupštini RS, s obzirom na tešku materijalnu situaciju u kojoj se nalazi najveći broj građana RS.

Za 8. mart jedna prosječna plata

Ženama u parlamentu RS, po najnovijoj Odluci o platama i naknadama izabranih lica u Narodnoj skupštini RS, za praznik žena, 8. mart, biće isplaćen iznos u visini od jedne prosječne plate u RS!

Istom odlukom je predviđeno da se poslaniku i njegovoj porodici za rođenje djeteta isplate tri prosječne plate u RS, kao i u slučaju smrti izabranog lica. U slučaju smrti užeg člana porodice, poslanicima će biti isplaćene do dvije prosječne plate u RS.

Po Odluci o platama i naknadama izabranih lica u parlamentu RS svi poslanici imaju pravo na dnevnice za službena putovanja ili dane kada zasjedaju. Poslanici koji žive dalje od 45 kilometara od mjesta održavanja sjednice imaju pravo na hotelski smještaj.
:x

medjutim za najuspjesnije novine u rs ovo nije big deal, jer zajednicki krivac i neprijatelj je...

Greška u pošiljaocu
Goran Maunaga 05.03.2008 09:44

Inicijativa Zlatka Lagumdžije, predsjednika SDP BiH, da "12 najisturenijih ljudi u BiH napravi popis svoje imovine u BiH i van njenih granica" te da im bude oduzeta ona koja bude pronađena a nije na spisku, skoro potpuno je obezvrijedila odličnu ideju o donošenju zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine. Zašto?

Inicijativa Zlatka Lagumdžije, predsjednika SDP BiH, da "12 najisturenijih ljudi u BiH napravi popis svoje imovine u BiH i van njenih granica" te da im bude oduzeta ona koja bude pronađena a nije na spisku, skoro potpuno je obezvrijedila odličnu ideju o donošenju zakona o oduzimanju nezakonito stečene imovine. Zašto?

Prvo zato što je Lagumdžija potpuno pogrešan pošiljalac za ideju te vrste. Inicijativu ne može davati neko ko je godinama u žiži interesa javnosti pošto je u ratu i poslije njega iz tuđeg stana pomeo sve što se moglo pomesti. Ne smije se, dakle, prihvatiti ideja "o poštenju i lustraciji" koja dolazi od čovjeka koji je, dok je bio na vlasti, imao niz korupcionaških afera.

Drugo, jasno je, ne radi se o pokušaju SDP-a da se obračuna s kriminalom i korupcijom, nego o pokušaju političke promocije stranke koji je, tako, pretvoren u politikanstvo. Time Lagumdžija pokušava da udari u najosjetljiviju tačku većine građana u BiH, zloupotrebljavajući neophodno donošenje zakona o oduzimanju nelegalno stečene imovine.

Treće, taj zakon će i bez Lagumdžijine "ideje" svakako biti donesen i on to dobro zna. Naravno, države EU u tome imaju više iskustva od Lagumdžije. Zato će biti iskorišteni njihovi zakoni, a ne Lagumdžijine ideje.

Zbog svega toga, u ovom slučaju prozvani ne bi trebalo ni da se pravdaju niti da dokazuju svoje poštenje. To znači da ne treba ni da potpisuju nikakve izjave na zahtjev Lagumdžije i SDP-a.

jel ovo i haris poceo pisati za nn :lol:
Fair Life

Post by Fair Life »

Izetbegovic svojevremeno o korupciju u BiH vlasti...

19. 12. 1998: Nadam se da vecina nas nema oraha u dzepovima i da
posteno radi svoj posao. (Odbijajuci prijedlog Glavnog odbora
SDA da se raspravlja o odnosu Stranke prema korupciji.
)

16. 6. 1999: Pokazite mi te bazene! (Odgovor na optuzbe
medjunarodne zajednice da je vlast u BiH korumpirana.)

17. 6. 1999: Bilo bi besmisleno govoriti da zemlja koja je tek izasla iz
rata, koja nema uredjene granice.... da u takvoj zemlji nema korupcije ili da
je ona zanemariva. Ako g. Klein dokaze da je jedna desetina onoga sto on
tvrdi (o korupciji u vlasti, op. aut.), ja cu se - iako kao clan Predsjednistva
BiH nisam odgovoran za rad policije, tuzilastva i sudova, to su institucije
FBiH - iz osjecanja moralne i politicke odgovornosti, povuci sa svoje funkcije.
belfy

Post by belfy »

Meni sve ovo lici na utrku "tko ce imati vecu platu, otimaci u RS ili Federaciji". Jedni dignu, drugi dignu, onda dogodine opet isto. Ali citajuci razmisljam o tome sta bi bilo adekvatno uraditi. I sam bih najradije pljunuo kao i BosanaC, da je najpametnije ne citati sve ovo i ne gledati 60 minuta, ali mi glava ne da mira.
Svi bi najradije da ih se pospe napalmom ili rijesi bijede na neki drugi nacin, jer kao sto vidimo nije im lako. Ali mene razmisljanje malo odvede na drugu stranu. Nije rjesenje mijenjanje jednih otimaca kada ce ih drugi zamijeniti. Pravo rjesenje bi bilo kada bi se na sve ovo moglo adekvatno reagovati, a pod adekvatnim smatram kontrolu i ogranicavanje njihove otimacine. Povodom toga me interesuje da li iko zna kako gradjani mogu uticati direktno na donosenje ili ne donosenje nekog zakona. Znam da postoji nacin da se obrati parlamentu i to podugo traje, a i sumnjam da bi oni dozvolili obracanje kada su njihove plate u pitanju. Mislim da bi ih jako dirnulo kada bi neko drugi (narod) odlucivao o visini njihovih primanja, jer mi njih ipak ne razumijemo.
Dakle, moje prvo pitanje je na koji nacin (a mora postojati neki) se moze uticati na donosenje ili ne donosenje nekog zakona? Drugo pitanje bi bilo da li iko zna nekog parlamentarca koji je (u blizoj ili daljoj proslosti) predlozio smanjenje njihovih plata ili bilo kojih drugih rashoda na racun naroda?
lunci

Post by lunci »

belfy wrote:Meni sve ovo lici na utrku "tko ce imati vecu platu, otimaci u RS ili Federaciji". Jedni dignu, drugi dignu, onda dogodine opet isto. Ali citajuci razmisljam o tome sta bi bilo adekvatno uraditi. I sam bih najradije pljunuo kao i BosanaC, da je najpametnije ne citati sve ovo i ne gledati 60 minuta, ali mi glava ne da mira.
Svi bi najradije da ih se pospe napalmom ili rijesi bijede na neki drugi nacin, jer kao sto vidimo nije im lako. Ali mene razmisljanje malo odvede na drugu stranu. Nije rjesenje mijenjanje jednih otimaca kada ce ih drugi zamijeniti. Pravo rjesenje bi bilo kada bi se na sve ovo moglo adekvatno reagovati, a pod adekvatnim smatram kontrolu i ogranicavanje njihove otimacine. Povodom toga me interesuje da li iko zna kako gradjani mogu uticati direktno na donosenje ili ne donosenje nekog zakona. Znam da postoji nacin da se obrati parlamentu i to podugo traje, a i sumnjam da bi oni dozvolili obracanje kada su njihove plate u pitanju. Mislim da bi ih jako dirnulo kada bi neko drugi (narod) odlucivao o visini njihovih primanja, jer mi njih ipak ne razumijemo.
Dakle, moje prvo pitanje je na koji nacin (a mora postojati neki) se moze uticati na donosenje ili ne donosenje nekog zakona? Drugo pitanje bi bilo da li iko zna nekog parlamentarca koji je (u blizoj ili daljoj proslosti) predlozio smanjenje njihovih plata ili bilo kojih drugih rashoda na racun naroda?
dobro promisljanje :) vjerujem da postoji rupa u zakonu po kojoj bi se sa par hiljada potpisa gradjana izboxovao referendum o takvom pitanju..??pitanje od javnog interesa za sve gradjane il tako neka formulacija??

mozda na kraju nebi bilo uspjeha, jer su sudije naravno na njihovoj strani ali bi takva akcija imala super publicitet i razotkrila njihov karakter vladavine do dna...mozda grijesim al vjerujem da to dobri pravnici mogu izganjati i napraviti cirkus..

zajedno sa ovim njihovim biografijicaama odstapmati plakate i traziti da poslanicke plate budu jednake prosjecnoj radnickoj plati...to je neko i ovdje pominjao a ako cemo realno ova bagra ne zasluzuje ni toliko...u tome ce sloziti i srbin i hrvat i bosnjak danasnji

naravno malo je tesko dobiti spor protiv same drzave u ovom slucaju bande poslanicke ali treba se sjetiti npr da su crnogorski ekolozi peticijama,protestima i lobiranjima na kraju uspjeli da u skupstini dobiju vecinu kojom su zabranili gradnju hidrocentrala na tari...i kapak...bas bi bilo interesantno dodiku i drugarima iz federacije predloziti da provjere sta taj njihov obozavani narod misli o ovoj otimacini...kad se toliko pozivaju na referendum dum dum :lol:
belfy

Post by belfy »

lunci wrote:
belfy wrote:Meni sve ovo lici na utrku "tko ce imati vecu platu, otimaci u RS ili Federaciji". Jedni dignu, drugi dignu, onda dogodine opet isto. Ali citajuci razmisljam o tome sta bi bilo adekvatno uraditi. I sam bih najradije pljunuo kao i BosanaC, da je najpametnije ne citati sve ovo i ne gledati 60 minuta, ali mi glava ne da mira.
dobro promisljanje :) vjerujem da postoji rupa u zakonu po kojoj bi se sa par hiljada potpisa gradjana izboxovao referendum o takvom pitanju..??pitanje od javnog interesa za sve gradjane il tako neka formulacija??

mozda na kraju nebi bilo uspjeha, jer su sudije naravno na njihovoj strani ali bi takva akcija imala super publicitet i razotkrila njihov karakter vladavine do dna...mozda grijesim al vjerujem da to dobri pravnici mogu izganjati i napraviti cirkus..

zajedno sa ovim njihovim biografijicaama odstapmati plakate i traziti da poslanicke plate budu jednake prosjecnoj radnickoj plati...to je neko i ovdje pominjao a ako cemo realno ova bagra ne zasluzuje ni toliko...u tome ce sloziti i srbin i hrvat i bosnjak danasnji

naravno malo je tesko dobiti spor protiv same drzave u ovom slucaju bande poslanicke ali treba se sjetiti npr da su crnogorski ekolozi peticijama,protestima i lobiranjima na kraju uspjeli da u skupstini dobiju vecinu kojom su zabranili gradnju hidrocentrala na tari...i kapak...bas bi bilo interesantno dodiku i drugarima iz federacije predloziti da provjere sta taj njihov obozavani narod misli o ovoj otimacini...kad se toliko pozivaju na referendum dum dum :lol:
Upravo o takvom necemu sam i mislio, ali tu se onda postavlja pitanje koliko ljudi treba da, npr potpise peticiju i da li sa tim mogu izaci pred parlament i, naravno, koja je procedura za to. Mozda je potrebno da predstavnik bude neko pravno lice tipa udruzenja gradjana ili neki drugi vid organizacije. Mozda cak ni to nije potrebno, ali volio bih ako neko ima mogucnost da provjeri nacin na koji se to moze izvesti.
S obzirom na posljednja desavanja i s obzirom na tematiku ne bi bilo tesko skupiti ni stotinu hiljada potpisa u kratkom periodu. Ja bih licno bio spreman za jedan takav angazman, vjerujem kao i mnogi ovdje, pa zasto onda to i ne uciniti? Vec dugo vremena pratim komentarisanje na otimacinu i licno mi jako smeta, pa bih volio i nesto napraviti po tom pitanju. Ako se nadje bilo ko da zna koji je legalan put do toga neka iznese, pa da se potrudimo da barem jednom sprecimo ovu sramotu. Ako to uspijemo samo jednom mozda sljedeci put bude dovoljno i nesto manje, a mozda ih to i skorije natjera na razmisljanje o volji naroda koji predstavljaju.
Dakle ostajemo na pitanju koji je legalni nacin za izlazak grupe gradjana pred parlament?
belfy

Post by belfy »

evo cinjenice koja mene zivcira na ovom forumu. sve je u redu dok se supljira uprazno, a kada se pita za nesto konkretno onda je tu diskusiji kraj. ovo nije prvi put da se tema zavrsi na nicemu. dok su svi spremni da pljuju na donosenje neke odluke ili zakona niko se i ne trudi da po tom pitanju bilo sta ucini niti da pomogne nekom drugom da to uradi. ne samo zato jer mrsko zaboli, nego jer niko ne zeli da malo detaljnije udje u materiju... pih!
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

Pa mater im nesposobnu , ako se za vladavine svojih stranaka nisu dovoljno nakrali para , pa im treba penzija... :? :shock: :x :-) :D :lol: :lol: :lol:
lunci

Post by lunci »

belfy wrote:evo cinjenice koja mene zivcira na ovom forumu. sve je u redu dok se supljira uprazno, a kada se pita za nesto konkretno onda je tu diskusiji kraj. ovo nije prvi put da se tema zavrsi na nicemu. dok su svi spremni da pljuju na donosenje neke odluke ili zakona niko se i ne trudi da po tom pitanju bilo sta ucini niti da pomogne nekom drugom da to uradi. ne samo zato jer mrsko zaboli, nego jer niko ne zeli da malo detaljnije udje u materiju... pih!
jbga jarane preradikalni smo izgleda:) to je sustina vladavine ove bande, zavadi, vladaj i uzmi pare u talu naravno...a dotad nek se supljira ko je cetnik,ustasa,balija,partizan :roll:
lunci

#111 Re:

Post by lunci »

i tako smo mi supljirali, kukali, prijetili a profesionalci lagano sebi izgurase primanja i sve je isto ko i laneee...aj da vidimo mozel sdp ista izgurat sa jos jednom peticijom za koju vladajucu bagru zaboli multietnicka patka... :x

Peticija protiv "uzimanja naroda lopatom"

Socijaldemokratska partija BiH (SDP) pokrenut će sutra potpisivanje peticije protiv povećanja plaća i drugih privilegija političarima, saopćili su danas na konferenciji za novinare ove stranke u Sarajevu generalni sekretatar SDP-a Nermin Nikšić i glasnogovornik Damir Mašić.

Istovremeno, SDP će građanima distribuirati letak na kojem su slike i imena svih poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH koji su nedavno u prvom čitanju glasali za, ili bili uzdržani, usvajanje zakona prema kojima bi zastupničke plaće iznosile između 5.000 i 8.000 KM, a njihove penzije 3.000 do 3.500 KM. Letak je naslovljen "Dobitnici ordena zlatna lopata - orden zasluga za bezobzirno uzimanje naroda lopatom".

Glasnogovornik stranke Damir Mašić je naglasio da poslanički klubovi SDP-a na svim nivoima vlasti nisu podržali nijedan takav prijedlog, ali da ovaj put, barem u prvom čitanju, poslanici SDP-a nisu uspjeli uvjeriti svoje kolege iz stranaka vladajuće koalicije da se izjasne protiv takvog prijedloga.

Ovaj put, naveo je Mašić, SDP će pozvati sve nevladine organizacije, građane i druge institucije da potpisivanjem peticije zaustave usvajanje u drugom čitanju ovog "sramnog" zakona, koji potpuno ne odgovara aktualnoj situaciji u BiH.

On je posebno istaknuo da se vladajuća koalicija otkako je formirana nikad nije uspjela dogovoriti ni o čemu, osim o svojim privilegijama.

Naveo je primjere nekih zemalja iz susjedstva. Tako u Sloveniji, koja je članica Evropske unije, prosječna plaća iznosi 860, a parlamentaraca 4.000 eura. U Hrvatskoj je prosječna plaća oko 5.000, a zastupnika oko 12.000 kuna. Kada bi se u BiH na osnovu prosječne plaće primijenile ove proporcije zastupnička plaća ne bi smjela prelaziti 2.500 KM.

Generalni sekretar SDP-a Nermin Nikšić je rekao da će ova stranka glasati za predloženi zakon u slučaju da se prihvati jedan od njena dva amandmana. U prvom slučaju, kada BiH uđe u Evropsku uniju, a u drugim kada se usvoji evropski ustav zemlje, jer bi zastupnici onda zaslužili ovakve privilegije.

SDP je i ranije u raznim povodima organizirao potpisivanje peticija, ali to kod predstavnika vlasti nije imalo odjeka. Ovaj put, najavio je Nikšić, ako odjeka kod vladajuće koalicije ne bude, SDP ide
dokraja i pozvat će građane da se okupe ispred zgrade državnog parlamenta kada se zakon o privilegijama nađe na dnevnom redu i tako urazume poslanike.
feral.tribune

#112 Re: Dobro ih upamtite!

Post by feral.tribune »

Oni cak nisu ni nacionalisti .Nacionalista se bori za svoj narod na ustrb drugog naroda .Oni su olos , hulje , ljudski talog , rauberi , ubice , smutljivci , prevrtljivci i djubrad .Tu samo sjekira pomaze .I to onom onom tupom stranom , musicom pa izmedju rogova mafijaskih svom snagom .Tako radi ponosan i dostajanstven narod .Ali nama treba vremena da postanemo " civilizirani divljaci " .Koliko god bilo apsurdno , treba dostici taj " civilizacijski i demokratski " nivo da toljagama rusis bandu .Za to treba svijest , znanje , tradicija , odgovornost , samopostovanje , ponos , ljudskost , hrabrost .......rusiti najpokvareniju i najkriminalniju vlast u istoriji covjecansta grabljama i lopatama spada u domen humanizma a nikako barbarstva i destrukcije .
belfy

#113 Re: Dobro ih upamtite!

Post by belfy »

napokon neka reakcija. ocekivano je bilo da je SDP jedini spreman da reaguje jer su u opoziciji, ali meni nije bitno ko reaguje jer je reakcija apsolutno pozitivna, kao sto sam ja rekao par postova iznad. potrebno je samo naci nacin izlaska pred parlament, pa moze i kroz postojece stranke. meni nije bitno. apsolutno se slazem sa peticijom i rado cu je ne samo potpisati, nego i sakupiti hiljadu potpisa bez problema. samo bih jos vise volio kada peticija ne bi bila protiv povecanja njihovih plata, nego za smanjenje trenutacnih. ako neko sazna kada peticija krece u opticaj neka javi gdje se moze uzeti jedno hiljadu komada (u zenici). takodjer odmah imam prijedlog da se posalje barem po jedan covjek pred vece firme sa tankim platama (vecinski sve vece firme) da izlozi peticiju. u zenici bi to bilo na ulazima u zeljezaru, ulazu na rudnike, komunalna preduzeca itd...
profko

#114 Re: Re:

Post by profko »

lunci wrote:i tako smo mi supljirali, kukali, prijetili a profesionalci lagano sebi izgurase primanja i sve je isto ko i laneee...aj da vidimo mozel sdp ista izgurat sa jos jednom peticijom za koju vladajucu bagru zaboli multietnicka patka... :x

Peticija protiv "uzimanja naroda lopatom"

Socijaldemokratska partija BiH (SDP) pokrenut će sutra potpisivanje peticije protiv povećanja plaća i drugih privilegija političarima, saopćili su danas na konferenciji za novinare ove stranke u Sarajevu generalni sekretatar SDP-a Nermin Nikšić i glasnogovornik Damir Mašić.

Istovremeno, SDP će građanima distribuirati letak na kojem su slike i imena svih poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH koji su nedavno u prvom čitanju glasali za, ili bili uzdržani, usvajanje zakona prema kojima bi zastupničke plaće iznosile između 5.000 i 8.000 KM, a njihove penzije 3.000 do 3.500 KM. Letak je naslovljen "Dobitnici ordena zlatna lopata - orden zasluga za bezobzirno uzimanje naroda lopatom".

Glasnogovornik stranke Damir Mašić je naglasio da poslanički klubovi SDP-a na svim nivoima vlasti nisu podržali nijedan takav prijedlog, ali da ovaj put, barem u prvom čitanju, poslanici SDP-a nisu uspjeli uvjeriti svoje kolege iz stranaka vladajuće koalicije da se izjasne protiv takvog prijedloga.

Ovaj put, naveo je Mašić, SDP će pozvati sve nevladine organizacije, građane i druge institucije da potpisivanjem peticije zaustave usvajanje u drugom čitanju ovog "sramnog" zakona, koji potpuno ne odgovara aktualnoj situaciji u BiH.

On je posebno istaknuo da se vladajuća koalicija otkako je formirana nikad nije uspjela dogovoriti ni o čemu, osim o svojim privilegijama.

Naveo je primjere nekih zemalja iz susjedstva. Tako u Sloveniji, koja je članica Evropske unije, prosječna plaća iznosi 860, a parlamentaraca 4.000 eura. U Hrvatskoj je prosječna plaća oko 5.000, a zastupnika oko 12.000 kuna. Kada bi se u BiH na osnovu prosječne plaće primijenile ove proporcije zastupnička plaća ne bi smjela prelaziti 2.500 KM.

Generalni sekretar SDP-a Nermin Nikšić je rekao da će ova stranka glasati za predloženi zakon u slučaju da se prihvati jedan od njena dva amandmana. U prvom slučaju, kada BiH uđe u Evropsku uniju, a u drugim kada se usvoji evropski ustav zemlje, jer bi zastupnici onda zaslužili ovakve privilegije.

SDP je i ranije u raznim povodima organizirao potpisivanje peticija, ali to kod predstavnika vlasti nije imalo odjeka. Ovaj put, najavio je Nikšić, ako odjeka kod vladajuće koalicije ne bude, SDP ide
dokraja i pozvat će građane da se okupe ispred zgrade državnog parlamenta kada se zakon o privilegijama nađe na dnevnom redu i tako urazume poslanike.
vi ste stvarno djeca. pa sdp uopste nije naroda stranka, vec klasicna burzoazija. nek oni pokazu sta imaju prvo, pa nek pricaju drugima! odvratni su.
Vodenjak

#115 Re: Re:

Post by Vodenjak »

profko wrote: vi ste stvarno djeca. pa sdp uopste nije naroda stranka, vec klasicna burzoazija. nek oni pokazu sta imaju prvo, pa nek pricaju drugima! odvratni su.
E nek ste vala i do toga dosli... :-) :-) :-)

:lol:

Joooj, nacionalisticko-klerikalisticko-razbojnicke djubradi, na sta je sve spremna... :o :oops:
paratrooper

#116 Re:

Post by paratrooper »

Fair Life wrote:Izetbegovic svojevremeno o korupciju u BiH vlasti...
Mnogi kazu da je A.Izetbegovich bio mila majka kakvi su poslije njega dosli da upravljaju.
profko

#117 Re: Re:

Post by profko »

Vodenjak wrote:
profko wrote: vi ste stvarno djeca. pa sdp uopste nije naroda stranka, vec klasicna burzoazija. nek oni pokazu sta imaju prvo, pa nek pricaju drugima! odvratni su.

Joooj, nacionalisticko-klerikalisticko-razbojnicke djubradi, na sta je sve spremna... :o :oops:
ceracemo se :D
Vodenjak

#118 Re: Re:

Post by Vodenjak »

profko wrote:
Vodenjak wrote:

ceracemo se :D
Ma necemo vala...
Od ponedeljka - demokratija! :zzzz:
belfy

#119 Re: Dobro ih upamtite!

Post by belfy »

profko wrote:
vi ste stvarno djeca. pa sdp uopste nije naroda stranka, vec klasicna burzoazija. nek oni pokazu sta imaju prvo, pa nek pricaju drugima! odvratni su.
evo jos jedan primjer razmisljanja i perspektive koji apsolutno ne razumijem. rasprava ide u jednom smjeru. diskutuje se racionalno koliko ko moze. dodje do ideje za akciju. akcija biva zapoceta sa trece strane... odjednom uleti trol koji sve to razbije jer je spomenut SDP. KOGA BRIGA KO JE POVEO AKCIJU AKO JE ONA ISPRAVNA/OPRAVDANA/PRAVEDNA!!!
nek neko predlozi dobar nacin kontrole imovinskog stanja i nek ga predlozi. ako se kroz raspravu dodje do necega konkretnog - super. ako to neko treci pokrene i od toga napravi nesto koristno onda jos bolje. jedna po jedna stvar se rjesava, a ne taman dodje do moguce akcije u jednom smjeru, ali neeee. mozemo mi ici i u drugi smjer iako nismo nista napravili ni na prvom planu. jesi ti uopste procitao temu od pocetka ili samo zadnja dva posta?
zrikavac48

#120 Re: Dobro ih upamtite!

Post by zrikavac48 »

Parlamentarcima "odrezati" mjesecnu akontaciju u visini placa srednjoskolskih profesora, a po isteku mandata izvrsiti konacni obracun prema rezultatima rada.
Ako neko misli da to nije moguce, vara se. Moguce je i te kako.
Ovo ponavljam/kloniram, mada sam nakon ove vijesti u dilemi da li treba da primaju i akontaciju, jer u korist naroda koji ih placa ne rade ama bas nista.
Mikado

#121 Re:

Post by Mikado »

)

rata, koja nema uredjene granice.... da u takvoj zemlji nema korupcije ili da
je ona zanemariva. Ako g. Klein dokaze da je jedna desetina onoga sto on
tvrdi (o korupciji u vlasti, op. aut.), ja cu se - iako kao clan Predsjednistva
BiH nisam odgovoran za rad policije, tuzilastva i sudova, to su institucije
FBiH - iz osjecanja moralne i politicke odgovornosti, povuci sa svoje funkcije.
Ja sam za dotičnog čuo da je imao firmu koja je bila glavna u uvozu stakala u Sarajevo poslije rata.
gaius

#122 Re: Dobro ih upamtite!

Post by gaius »

belfy wrote:
profko wrote:
evo jos jedan primjer razmisljanja i perspektive koji apsolutno ne razumijem. rasprava ide u jednom smjeru. diskutuje se racionalno koliko ko moze. dodje do ideje za akciju. akcija biva zapoceta sa trece strane... odjednom uleti trol koji sve to razbije jer je spomenut SDP. KOGA BRIGA KO JE POVEO AKCIJU AKO JE ONA ISPRAVNA/OPRAVDANA/PRAVEDNA!!!
nek neko predlozi dobar nacin kontrole imovinskog stanja i nek ga predlozi. ako se kroz raspravu dodje do necega konkretnog - super. ako to neko treci pokrene i od toga napravi nesto koristno onda jos bolje. jedna po jedna stvar se rjesava, a ne taman dodje do moguce akcije u jednom smjeru, ali neeee. mozemo mi ici i u drugi smjer iako nismo nista napravili ni na prvom planu. jesi ti uopste procitao temu od pocetka ili samo zadnja dva posta?
eh sa ovim se slažem.. iako je sdp sve samo ne alternativa ovim kriminalcima (hint: Ars creativa.. ako se neko još sjeća).. ja podržavam svaki ispravan korak.. prema tome bez ikakvih problema sam popisao peticiju.. ne iz ličnog revolta (tj. interesa po logici - koliku oni platu imaju.. a koliku ja) nego iz općeg.. jer jednostavno ljudi koji nisu u stanju napraviti bilo kakvu sistemsku promjenu.. bilo kakav korak naprijed.. zaslužuju da kopaju po kontejnerima.. odnosno zaslužuju i da glava leti s ramena..

ali ako s druge strane.. naš blentavi narod opet izabere ovu stoku (odnosno hodže i popovi).. šta da kažem.. tražili ste ga - eto vam ga..
zrikavac48

#123 Re: Re:

Post by zrikavac48 »

Mikado wrote:

)

rata, koja nema.....

Ja sam za dotičnog čuo da je imao firmu koja je bila glavna u uvozu stakala u Sarajevo poslije rata.
Uh.... sto je to tada bio unosan posao!
Hodidjed

#124 Re: Dobro ih upamtite!

Post by Hodidjed »

Ama, sta cu ih pamtit'.....SVI SU ISTI
popajic

#125 Re: Dobro ih upamtite!

Post by popajic »

Ja bih da ih isto onoliko zaboravim koliko su oni nas. :run:
Post Reply