Delegati sebi dali beneficirani staž

Post Reply
Alfa_Ze

#101 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by Alfa_Ze »

don vito wrote:Uvijek kad se ovako nesto izglasa, javi se gomila nezadovoljnika i pokusava proturiti tezu o "finom postenom narodu kojeg u zdrav mozak j..e nekoliko politicara". Ispada da nema tih politicara iz SDA, SBiH, HDZ 1-2, SNSD, ovdje bi se jelo zlatnim kasikama.
Prava istina je potpuno drugacija i ne znam zbog cega je ne prihvatite? Danasnja ekipa vladajucih bh. politicara su slika i prilika vecine naroda – lijeni, sebicni, bezobrazni, neobrazovani, korumpirani, potkupljivi…
I posto su slika i prilika vecine naroda, logicno da ce dobiti vecinu glasova tog naroda. Pa, nece valjda taj narod glasati za Lamiju Tanovic – pametnu, pismenu, principipijelnu, postenu zenu? Da "neuzubillah" dodje na vlast i pocne provoditi zakone, otpustati neradnike iz drzavne sluzbe, traziti strucne kvalifikacije.
Povika je na politicare, a svaki dan se uvjerim da bi 95 posto naroda bilo jos gramzivije samo kad bi bili u prilici (blizu sahare). Ko ne vjeruje, nek procita diskusije na temi "kako drzavna administracija uziva", kako budzetski korisnici pravdaju to sto su u javnom sektoru duplo vece plate nego u realnom (mada je u normalnom svijetu obratno). Jos ne vjerujete? Pa, ko je predlozio ovaj zakon jucer u skupstini? Neki Srbin iz Lijanoviceve stranke. Otkud on u skupstini: stigao tenkom ili glasovima biraca? Glasovima biraca! A kako? Tako sto su sverceri bukvalno kupovali glasove. Sad je dosao trenutak da Lijanovici i njihova ekipa vrate onih 100 maraka za glas uslikan mobitelom, nema veze da li se radilo samo o obecanju. Narod koji se moze kupiti za "imaginarnih" 100 maraka ne moze imati bolju vlast.
Pogledajte ovog jada iz SDP-a koji je jedini glasao za penzije. Znajuci kakva je politika SDP-a po ovom pitanju, on je apsolutno bio svjestan da ga ceka izbacivanje iz stranke, svjestan da ce na ulici i neki prijatelj okrenuti glavu od njega. Ali, j.bo to, "daj ti da ja osiguram sebe i meni mi familiju za penziju". Tako bi postupilo 95 posto ovog pokvarenog naroda.
Image

I to je to !! Bravo !! :thumbup:
Krompirpitac

#102 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by Krompirpitac »

ja predlazem da mi svi sa ovog foruma kao jos jedan vid poticaja u daljem "radu" nasih politicara otvorimo jedan racun i da uplatimo po cenera,ili ko koliko moze.Nek im se nadje,ionako kazu da ce biti tesko prebroditi ova vremena ekonomske krize,pa eto red je da se pomogne
goibos

#103 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by goibos »

rade šta hoće i to rade zato što mogu i zato što im mi to dopuštamo

davno je trebalo uletiti u parlament i sve ih na ulicu izbaciti i šutati nogama kroz grad a ako to sad ne uradimo nećemo nikada(a tako će i biti)
nema druge, i sa policijom se treba tući ako je potrebno ali glave parlamentaraca treba skinuti
NIŠTA MIRNO, NIŠTA MIRNI PROTESTI, SAMO SILA I BATINE POMAŽU JER ONI SU STOKA A NE LJUDI
zlatiborka

#104 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by zlatiborka »

VjecitiStudent wrote:
zlatiborka wrote: :thumbup: :thumbup:

Na tu kartu upravo igraju trojica cobana ova tri tora!

Da drze posvadjane ovce, koje samo bleje, a gladne su....

Umjesto hljeba cobani ih hrane nacionalizmom i mrznjom prema ovcama iz druga dva tora.....

Ne znam samo kako ovi glupi idiotski narodi u BiH to ne shvataju, vec skoro 2 decenije ih jasu isti cobani a jahace jos dugo, kraj im se ne nazire..... :x

Kako te nije sramota, izjednacavas hrabre borce iz SDA i SBiH sa ovim ostalim nepatriotama. :x
Oni su zasluzili visoke plate, jer oni NJIMA uvijek sve kazu i stavise, sve ove godine ukidaju genocidnu tvorevinu.
:evil: :D
Mea culpa, mea maxima culpa..... :( :(

stidim se puno, evo zanemarila sam cinjenicu da oni NJIMA (onamo tamo u RS) kazu sve u brk i rade na ukidanju RS...(kako je jednom lepi Hare doslovno rekao: .... pa radimo na tome.....)

narocito

lepi Hare ===> 100% BiH ===> glasajte za SBiH ===> nista ekonomija i blagostanje, vazno je 100% BiH ===> zato sa nama u lijepu buducnost.... :x :evil:
Last edited by zlatiborka on 26/03/2010 12:50, edited 1 time in total.
uvjek dobar gost

#105 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by uvjek dobar gost »

Molim policiju da ne interveniše !

Drugovi, sugrađani, kolege, rođaci, prijatelji, očevi, majke policajci molimo Vas da nas pustite, dozvolite nam da uletimo u Parlament FBiH. Nećemo mi mnogo naštetiti zgradi, nećemo dirati taj objekat, ali zato želimo da se obračunamo sa lažnim moralistima, lažnim patriotima i lažnim ljudima koji nas kao predstavljaju.

To su ljudi koji nam obećavaju svje i svja, to su lažovi koji nam palamude o 100% nečega dok sebi povećavaju plate i ostale beneficije za preko 100%, mi samo želimo da im pokažemo da smo i mi ljudi, da smo građani koji zaslužuju poštovanje, želimo to da učinimo na način koji će oni najlakše shvatiti. Do sada smo pokušavali finim putem, mirno smo se okupljali, štrajkali smo čak i glađu, nema kako nismo im pokušali dočarati da smo gladni, da nam je nepravde i laži preko glave. Nema kako nismo pokušali, ali izgleda da nas oni tim jezikom ne razumiju ...... želimo da pokušamo još jednom i to na način da nas konačno mou shvatiti.....
Još jednom molimo policiju da nas pusti il da nam se čak i pridruži jer nisu poslanici ništa učinili ni za Vas kao ni za nas...oni već dvije decenije rade samo za sebe, svoje stranačke i koalicione partnere, svoje poslovne ahbabe i članove svojih porodica.... pored policajaca pozivamo i sve ostale građane i građanke da skupa uletimo......svi se mi moramo izboriti da nas konačno poštuju !

Hajmo ih rušit !
fini dečko

#106 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by fini dečko »

uvjek dobar gost wrote:Molim policiju da ne interveniše !

Drugovi, sugrađani, kolege, rođaci, prijatelji, očevi, majke policajci molimo Vas da nas pustite, dozvolite nam da uletimo u Parlament FBiH. Nećemo mi mnogo naštetiti zgradi, nećemo dirati taj objekat, ali zato želimo da se obračunamo sa lažnim moralistima, lažnim patriotima i lažnim ljudima koji nas kao predstavljaju.

To su ljudi koji nam obećavaju svje i svja, to su lažovi koji nam palamude o 100% nečega dok sebi povećavaju plate i ostale beneficije za preko 100%, mi samo želimo da im pokažemo da smo i mi ljudi, da smo građani koji zaslužuju poštovanje, želimo to da učinimo na način koji će oni najlakše shvatiti. Do sada smo pokušavali finim putem, mirno smo se okupljali, štrajkali smo čak i glađu, nema kako nismo im pokušali dočarati da smo gladni, da nam je nepravde i laži preko glave. Nema kako nismo pokušali, ali izgleda da nas oni tim jezikom ne razumiju ...... želimo da pokušamo još jednom i to na način da nas konačno mou shvatiti.....
Još jednom molimo policiju da nas pusti il da nam se čak i pridruži jer nisu poslanici ništa učinili ni za Vas kao ni za nas...oni već dvije decenije rade samo za sebe, svoje stranačke i koalicione partnere, svoje poslovne ahbabe i članove svojih porodica.... pored policajaca pozivamo i sve ostale građane i građanke da skupa uletimo......svi se mi moramo izboriti da nas konačno poštuju !

Hajmo ih rušit !
Eto nam prilike u septembru! Da li ćemo ih srušiti? Ja sam skeptik po tom pitanju (mada sam po prirodi optimista). Fino neko par postova iznad reče, da su političari slika i prilika većine nas!
statix

#107 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by statix »

Pa mi jesmo krivi u odredjenoj mjeri. Covjek i vrijeme su mjera svega. Medjutim, stvari ce doci kad-tad na svoje, samo je pitanje sa kojim poslijedicama.
uvjek dobar gost

#108 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

fini dečko wrote:

Hajmo ih rušit !
Eto nam prilike u septembru! Da li ćemo ih srušiti? Ja sam skeptik po tom pitanju (mada sam po prirodi optimista). Fino neko par postova iznad reče, da su političari slika i prilika većine nas!
Slažem se samo razmišljam na glas !
Alfa_Ze

#109 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by Alfa_Ze »

Kad su to davno otpjevali Edo majka i Frenki !! :( :sad: :(
http://www.youtube.com/watch#!v=bLTlZ2X ... re=related

al eto, mi sebi lijepo izgledamo !! uglavnom - zadovoljni smo, valjda !!

Image
zlatiborka

#110 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by zlatiborka »

Hajmo ih rušit !
:sax:

- SA-X je do sada bio predvodnik naprednih desavanja.....

- tu su se dogovarali protesti poslije smrti Denisa Mrnjavca.....

- odavde su krenule mnoge dobre ideje od kojih su se neke i ostvarile.....

- ovdje pisu i forumaju vema pametni i posteni gradjani BiH i ljudi iz drugih drzava

- SA-X je puls ljudi koji misle svojom glavom i zele dobro svima u BiH

- ovaj portal citaju i uzimaju za ozbiljno mnoge institucije, policija, politicari, mediji, strani predstavnici, tuzilastvo i svi oni koji zele znati sta "NAROD" misli

- VRIJEME JE DA SE KRENE! - hajmo ih rusiti govnjivim tankim letvama (govnjivim zato sto su oni govna, a tankim zato da ih puno ne povrijedimo)

- hajmo narode, ideje i prijedloge na sunce, proljece je a ceka nas teska izborna godina, radi se o biti ili ne biti....

:sax:
don vito

#111 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by don vito »

Jos jednom: ljudi, zaje.ite ovu pricu o "podmuklim i lukavim" politicarima koji na izborima prevare "naivni i posteni" narod. Vladajuci politicari rade za svoju bazu, a baza im je tolika da bez problema pobjedjuju na svim izborima. Ko im je baza? 90 posto budzetskih korisnika, 80 posto ljudi koji primaju neku vrstu socijalne pomoci ili slicnih hedija sa budzeta, 80 posto zaposlenih u javnim preduzecima (Telekom, Zeljeznice, Elektroprivreda, lanac stranackih firmi "presipanja iz supljeg u prazno" tipa BHGas/SarajevoGas/PofaliciGas/ToplaneKantona/ToplaneGrada...). Dodajte ovome "podobne" privatne poduzetnika tipa Imamovic, Radoncic (i njihove radnike) koji ekonomski opstanak duguju poslovima sa drzavom na namjestenim tenderima i sve ce biti jasno.
Ovdje postoji "kultura nerada" koju njeguje 90 posto ljudi. A posto se najmanje radi i najbolje zaradi na drzavnoj sisi, svi se nastoje tamo privaliti i otkinuti dio za sebe pod parolom "daj meni, boli me racku za ostale".
Neki dan gledam protest gradjana Olova da se prikljuce Kantonu Sarajevu. Na stranu sada zasto su i kako pripojeni Ze-Do kantonu, ali se kao lajt-motiv protesta provlaci neadekvatna zdravstvena usluga. Stvarno je nezgodno da bolesnici iz Olova moraju u Zenicu kad im je bolnica u Sarajevu usput. Onda saznamo da je ova stvar vec precutno rijesena i da ih sarajevske zdravstvene ustanove primaju od Nove godine. A onda malo po malo na vidjelo izlazi da "drzavne firme" u Olovu ne rade i da su njihovi radnici najglasniji za pripajanjem Kantonu Sarajevo. Proteste vodi nacelnik Opcine cija politicka aktivnost nije "privlacenje strateskih investitora koji ce ozivjeti te drzavne firme" vec problem nastoji rijesiti tako sto ce ta javna preduzeca i zaposlene u njima (koji uzgred, uglavnom ne rade) prebaciti na budzet Sarajevskog kantona. Ali, opet kako covjek da im zamjeri ako znamo,recimo, koliki gubitak prave Zeljeznice FBiH, koliko imaju viska zaposlenih, kakvu uslugu pruzaju, a kakve plate imaju. I drzava (politicari) pomazu svoju izbornu bazu u Zeljeznicama dok u Bugarskoj, recimo, otpustaju 2.000 radnika koji su visak u Zeljeznicama. Zasto bi radnici Stupcanice iz Olova bili losiji od SDA/HDZ Zeljeznica Narcisa Dzumhura? O prosvjeti, zdravstvu, administraciji, "borcima" (ne borcima), "invalidima" (ne invalidima) da ne pricam. Opsta kultura nerada i parazitluka.
uvjek dobar gost

#112 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

don vito wrote:Jos jednom: ljudi, zaje.ite ovu pricu o "podmuklim i lukavim" politicarima koji na izborima prevare "naivni i posteni" narod. Vladajuci politicari rade za svoju bazu, a baza im je tolika da bez problema pobjedjuju na svim izborima. Ko im je baza? 90 posto budzetskih korisnika, 80 posto ljudi koji primaju neku vrstu socijalne pomoci ili slicnih hedija sa budzeta, 80 posto zaposlenih u javnim preduzecima (Telekom, Zeljeznice, Elektroprivreda, lanac stranackih firmi "presipanja iz supljeg u prazno" tipa BHGas/SarajevoGas/PofaliciGas/ToplaneKantona/ToplaneGrada...). Dodajte ovome "podobne" privatne poduzetnika tipa Imamovic, Radoncic (i njihove radnike) koji ekonomski opstanak duguju poslovima sa drzavom na namjestenim tenderima i sve ce biti jasno.
Ovdje postoji "kultura nerada" koju njeguje 90 posto ljudi. A posto se najmanje radi i najbolje zaradi na drzavnoj sisi, svi se nastoje tamo privaliti i otkinuti dio za sebe pod parolom "daj meni, boli me racku za ostale".
Neki dan gledam protest gradjana Olova da se prikljuce Kantonu Sarajevu. Na stranu sada zasto su i kako pripojeni Ze-Do kantonu, ali se kao lajt-motiv protesta provlaci neadekvatna zdravstvena usluga. Stvarno je nezgodno da bolesnici iz Olova moraju u Zenicu kad im je bolnica u Sarajevu usput. Onda saznamo da je ova stvar vec precutno rijesena i da ih sarajevske zdravstvene ustanove primaju od Nove godine. A onda malo po malo na vidjelo izlazi da "drzavne firme" u Olovu ne rade i da su njihovi radnici najglasniji za pripajanjem Kantonu Sarajevo. Proteste vodi nacelnik Opcine cija politicka aktivnost nije "privlacenje strateskih investitora koji ce ozivjeti te drzavne firme" vec problem nastoji rijesiti tako sto ce ta javna preduzeca i zaposlene u njima (koji uzgred, uglavnom ne rade) prebaciti na budzet Sarajevskog kantona. Ali, opet kako covjek da im zamjeri ako znamo,recimo, koliki gubitak prave Zeljeznice FBiH, koliko imaju viska zaposlenih, kakvu uslugu pruzaju, a kakve plate imaju. I drzava (politicari) pomazu svoju izbornu bazu u Zeljeznicama dok u Bugarskoj, recimo, otpustaju 2.000 radnika koji su visak u Zeljeznicama. Zasto bi radnici Stupcanice iz Olova bili losiji od SDA/HDZ Zeljeznica Narcisa Dzumhura? O prosvjeti, zdravstvu, administraciji, "borcima" (ne borcima), "invalidima" (ne invalidima) da ne pricam. Opsta kultura nerada i parazitluka.
KOju su razvili oni neuki i podobni koje je navukao A.I jer su samo klimali glavama, oni su ti koji su prvom prilikom pokrali pare od humanitarne pomoći, pare za obnovu, pare za povratak, koji su kao skakavci opuhali sve.... Koji su stvorili klimu straha, nepovjerenja, tinjajuće mržnje koju podebljaju pred izbore izjavama i akcijama protiv drugih i drugačijih, protiv neistomišljenika....
U Španiji dok Franko nije pao .... svi su skoro bili "frankisti", tom logikom i dok kod nas ne padne ova vlast i njen koncept zasnovan na strahu i mržnji... svi mi smo u principu nacionalisti i latentni fašisti... baš mi kameni spavači, mi šutljivci, mi koji ne želimo da se zamjerimo kao nekome.... trebamo se izboriti za poštovanje i za svoje bolje sutra.... dok to ne bude..... duvamo ga..

Mi možemo samo kad bi ti htjeli !!!
nineinchnails

#113 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by nineinchnails »

Ako Nasa stranka "uzme" izbore na jesen, uradice reviziju svih tih lopovskih odluka i zakona.
Dosta je vise lopovluka.
kamikazo

#114 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by kamikazo »

Treba javno objaviti listu delegata koji su glasali za ovu pljačku ... Cisto da se zna ...
uvjek dobar gost

#115 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

sarajevo63 wrote:Ko je kako glasao

Za svoje pravo na beneficirane penzije jučer su glasali: Alija Begović, Zaim Imamović Kaze, Ramo Isak, Asim Kamber, Senad Kananović, Muhamed Osmić, Besim Spahić, Dženana Zlatar, Željko Asić, Lidija Bradara, Zoran Budimić, Nada Čulap, Pero Jukić, Ivo Komšić, Anđelko Mikulić, Josip Perić, Mislav Sučić, Ivo Tadić, Ljubo Zovko, Dragomir Bilić, Vanja Bročeta-Krneta, Mladen Lonić, Mika Lešić, Daliborka Milović, Drago Puzigaća, Slobodan Rodić, Slobodan Tomić, Slobodan Zivlak, Ismet Imamović, Muharem Serbezovski i Hasan Tafro.

Protiv su bili: Sead Čaušević, Mirsad Pindžo, Fahrudin Skopljak, Edin Hozan, Milenko Bandur, Mira Jurić, Saša Magazinović, Svetozar Pudarić, Nikola Simić, Emir Frašto, Kenan Keserović, Omer Čevra, Besim Imamović, Denis Zvizdić, Elvira Abdić-Jelenović, Stjepan Krešić, Radoje Vidović, Tomo Vidović, Bojan Bošnjak.

Suzdržani su bili: Miro Lazović, Mira Ljubijankić, Snježana Milavić i Igor Rajner.

Prošla je i prevarantska odredba da će visine primanja zavisiti od povećanja troškova života, što je potpuno suprotno odredbi usvojenoj prošlog mjeseca u Zakonu o budžetima, da će sve isplate budžetskim korisnicima biti usklađivane s inflacijom. To će se, međutim, sada je potpuno jasno, odnositi samo na boračke i socijalne kategorije, dok će vlast, s obzirom na stalno povećanje troškova života, imati priliku svoje plaće stalno povećavati.

Ministri i parlamentarci imat će pravo i na neograničene reprezentacije, naknade za odvojeni život, i to "ako borave izvan mjesta prebivališta svoje porodice". Magazinović je zato ukazao i na to da će neko ko je iz Sarajeva moći svoju porodicu izmjestiti, naprimjer, u Mostar da bi imao pravo na tu naknadu. Još sramotnije je to što će svima onima koji imaju stanove u Sarajevu, u kojima su službeno smješteni, iz budžeta biti plaćani i troškovi režija, dakle struje, vode, grijanja!?
evo da se ponovi ko je za šta glasao....
nineinchnails

#116 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by nineinchnails »

kamikazo wrote:Treba javno objaviti listu delegata koji su glasali za ovu pljačku ... Cisto da se zna ...
Lista se zna.
To bi fino trebalo ostampati i bacati kao letke po gradu, sa naslovom: Evo ko krade nase pare:
Alija Begović, Zaim Imamović Kaze, Ramo Isak, Asim Kamber, Senad Kananović, Muhamed Osmić, Besim Spahić, Dženana Zlatar, Željko Asić, Lidija Bradara, Zoran Budimić, Nada Čulap, Pero Jukić, Ivo Komšić, Anđelko Mikulić, Josip Perić, Mislav Sučić, Ivo Tadić, Ljubo Zovko, Dragomir Bilić, Vanja Bročeta-Krneta, Mladen Lonić, Mika Lešić, Daliborka Milović, Drago Puzigaća, Slobodan Rodić, Slobodan Tomić, Slobodan Zivlak, Ismet Imamović, Muharem Serbezovski i Hasan Tafro.

Pa zar i ti, sine Muhareme...
zlatiborka

#117 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by zlatiborka »

nineinchnails wrote:Ako Nasa stranka "uzme" izbore na jesen, uradice reviziju svih tih lopovskih odluka i zakona.
Dosta je vise lopovluka.
AKO :?: :?:

Sta ako ne :?: :?: Sto je vrlo izgledno, i sta onda.... :?: :?:

Ko ce traziti reviziju, do sada su mnoge stranke to obecavale u predizbornoj kampanji, ali nije se desilo nista poslije.... :x :x
mahalas505

#118 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by mahalas505 »

sarajevo63 wrote:Ko je kako glasao

Za svoje pravo na beneficirane penzije jučer su glasali: Alija Begović, Zaim Imamović Kaze, Ramo Isak, Asim Kamber, Senad Kananović, Muhamed Osmić, Besim Spahić, Dženana Zlatar, Željko Asić, Lidija Bradara, Zoran Budimić, Nada Čulap, Pero Jukić, Ivo Komšić, Anđelko Mikulić, Josip Perić, Mislav Sučić, Ivo Tadić, Ljubo Zovko, Dragomir Bilić, Vanja Bročeta-Krneta, Mladen Lonić, Mika Lešić, Daliborka Milović, Drago Puzigaća, Slobodan Rodić, Slobodan Tomić, Slobodan Zivlak, Ismet Imamović, Muharem Serbezovski i Hasan Tafro.

Protiv su bili: Sead Čaušević, Mirsad Pindžo, Fahrudin Skopljak, Edin Hozan, Milenko Bandur, Mira Jurić, Saša Magazinović, Svetozar Pudarić, Nikola Simić, Emir Frašto, Kenan Keserović, Omer Čevra, Besim Imamović, Denis Zvizdić, Elvira Abdić-Jelenović, Stjepan Krešić, Radoje Vidović, Tomo Vidović, Bojan Bošnjak.

Suzdržani su bili: Miro Lazović, Mira Ljubijankić, Snježana Milavić i Igor Rajner.

Prošla je i prevarantska odredba da će visine primanja zavisiti od povećanja troškova života, što je potpuno suprotno odredbi usvojenoj prošlog mjeseca u Zakonu o budžetima, da će sve isplate budžetskim korisnicima biti usklađivane s inflacijom. To će se, međutim, sada je potpuno jasno, odnositi samo na boračke i socijalne kategorije, dok će vlast, s obzirom na stalno povećanje troškova života, imati priliku svoje plaće stalno povećavati.

Ministri i parlamentarci imat će pravo i na neograničene reprezentacije, naknade za odvojeni život, i to "ako borave izvan mjesta prebivališta svoje porodice". Magazinović je zato ukazao i na to da će neko ko je iz Sarajeva moći svoju porodicu izmjestiti, naprimjer, u Mostar da bi imao pravo na tu naknadu. Još sramotnije je to što će svima onima koji imaju stanove u Sarajevu, u kojima su službeno smješteni, iz budžeta biti plaćani i troškovi režija, dakle struje, vode, grijanja!?
Realno gledajuci pravo se isplati biti poslanik u parlamentu. Mislim da bi se trebao povecati broj poslanika . :thumbup: :D :dance:
Helikopter

#119 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by Helikopter »

Pa sta vi gradjani (penzioneri, invalidi, borci, radnici, ucenici, bolesni kao i sve druge kategorije) hocete, da vam politicari i politicke stranke rade besplatno ko volonteri ili za neke male pare (plate)? :lol:
zvrk

#120 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by zvrk »

i ja shvatih da mi talenat zalud ptropada kod privatnika
nema nam druge neg u parlament
pa da i mi sta hajrujemo :D

a jesul uveli onaj zakonski uslov da moras imati barem jedan muzicki cd izdat - da bi bio zastupnik

gadi mi se to sve
1gorstak

#121 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by 1gorstak »

kamikazo wrote:Treba javno objaviti listu delegata koji su glasali za ovu pljačku ... Cisto da se zna ...
I onih koji su glasali protiv (uz spominjanje maticne stranke i kod prvih i kod drugih). A onda to fino isprintati na A4 formatu sirom FBiH i polijepiti po gradovima da narod vidi ko i sta radi. Takvi potezi donose konkretne rezultate, a ne bacanje jaja i divljanje.

Parlament Federacije BiH
Odluka o povecanju plate poslanika u parlamentu FBiH na 3.250 KM, o skracivanju radnog vijeka beneficiranim stazom i penzijama od 2.100 KM, a koje po njihovoj smrti nasljedjuje njihova porodica.

ZA :
Ime Prezime (stranka)
Ime Prezime (stranka)
Ime Prezime (stranka)
itd

PROTIV :
Ime Prezime (stranka)
Ime Prezime (stranka)
Ime Prezime (stranka)
itd

Takav se plakat kako rekoh moze isprintati na obicnom A4 formatu bilo gdje u FBiH u dvadesetak primjeraka i polijepiti na udarna mjesta, hajde sada da vidimo tu omladinu Sanskog Mosta. Olova, Mostara, Stoca ....
Helikopter

#122 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by Helikopter »

.
Last edited by Helikopter on 26/03/2010 14:32, edited 1 time in total.
nineinchnails

#123 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by nineinchnails »

"Sramnom odlukom da sebi povećaju plate na 3250 KM, skrate svoj radni vijek i potom uživaju u penzijama od 2100 KM, koje po njihovoj smrti nasljeđuje njihova porodica, delegati FBiH Doma Naroda su jučer jasno pokazali ne samo čije i kakve interese oni zapravo štite nego i potpuni nedostatak morala i zdravog razuma.

Član Izvršnog Odbora Naše stranke Peđa Kojović je izjavio “Gospodo poslanici, kako vas nije stid? Zbog vas se udaljavamo od Evrope. Zbog vašeg nerada i bezobrazluka zemlja je na ivici bankrota. Neodgovorno ste zadužili našu djecu kod Medjunarodnog monetarnog fonda. I sada ste još imali obraza da sami sebi povećate plate i penzije, a skratite svoj radni vijek. Šta je sljedeće? Rat kojim ćete pokušati zamesti tragove svog kriminala?”

Poruka Naše stranke poslanicima koji su podigli ruke za ovu drsku pljačku je vrlo jednostavna; Da smo na vašem mjestu mi taj novac ne bismo trošili. Morat ćete ga vratiti onome kome pripada – građanima i građankama BiH. Oktobar je blizu."
nineinchnails

#124 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by nineinchnails »

zlatiborka wrote:
nineinchnails wrote:Ako Nasa stranka "uzme" izbore na jesen, uradice reviziju svih tih lopovskih odluka i zakona.
Dosta je vise lopovluka.
AKO :?: :?:

Sta ako ne :?: :?: Sto je vrlo izgledno, i sta onda.... :?: :?:

Ko ce traziti reviziju, do sada su mnoge stranke to obecavale u predizbornoj kampanji, ali nije se desilo nista poslije.... :x :x
To nam je "posljednja sansa" da se od ove drzave "demokratskim" putem napravi nesto.
Ako dobiju izbore, ucinice mnogo pozitivnih stvari.
Helikopter

#125 Re: Delegati sebi dali beneficirani staž

Post by Helikopter »

goibos wrote:rade šta hoće i to rade zato što mogu i zato što im mi to dopuštamo

davno je trebalo uletiti u parlament i sve ih na ulicu izbaciti i šutati nogama kroz grad a ako to sad ne uradimo nećemo nikada(a tako će i biti)
nema druge, i sa policijom se treba tući ako je potrebno ali glave parlamentaraca treba skinuti
NIŠTA MIRNO, NIŠTA MIRNI PROTESTI, SAMO SILA I BATINE POMAŽU JER ONI SU STOKA A NE LJUDI
Nemas se sta sa policijom tuci jer nju zaposljavaju i placaju gradjani poreski obveznici i policija treba da stiti one koji ih placaju a ne politicare i njihove stranke :idea:
Post Reply